Master ,nuk eshte problem edhe me i dhene pergjigje, une jam i gatshem te hapim dialog dhe eshte mire diskutimi, dhe me vjen mire qe rjedh ne kete menyre qe se paku te tjeret te mesohen se si duhet te behet dialog
Ramazan ,sinqerisht une jetoj ne nje shtet ku alkool pose po qe ka ,por qellimi im nuk ishte shteti ,por ishte vendi se ku blen , sinqerisht ne itali nuk ka bar,merkat apo ndonje shitore ku nuk ka alkool vetem neper mjetet e transportit nuk ka, dhe nuk ishte puna mu aty se a eshte haram te jetohet neper keto shtet apo jo, duke mare parasyshe DARUL HAR DHE DARUL ISLAM normalisht qe njeriu do te adaptohet ne ate vend ,por me kujdes te vecante, edhe une kam jetuar ne evrope.
Kur thashe se para se me e be muziken haram duhet me dite se cfar eshte muzika , llojet e muzikave dhe pastaj mund te sillet nje perfundim.ti e din shume mire burimet e sheriatit dhe nuk ka nevoje te ti ceki me radhe.ka njerez qe pervec Kuranit nuk te pranon hadithet e Muhamedit a.s. e lere me ixhmain dhe kijasin qe nuk do te ndegjoje per ate.
Islami nuk ka erdh ti ndaloje gjerat e mira por, gjerat e demshme,sepse pasojat nga ta jane me te ditura, dhe dihet cilat lloje te muzikave jane haram, une jam dakord qe ka shume lloje muzikash qe jane haram,por keta lloje te muzikave qe kendon Sami Jusufi nuk ka asnje argument qe ti besh haram, ti kendosh Zotit ,Muhamedit a.s. dhe Islamit si fe nuk mensoj dhe me se paku besoj qe eshte haram ,edhe dijetaret e medhej sic i ceke me larte ne kohen e tyre nuk ka egzistuar nje lloj muzike e tille.
Me vjen mire qe mundohesh te mesosh per Islamin ,por mos u mundo qe njerezit ti besh te tille qe cdo here te pajtohen me mendimet tuaja vetem pse ka thene nje dijetar, paramendo neser dijetaret bien nje fetva dhe kete lloj te muzikes e bejne te domosdoshme vetem e vetem per ti bere nje lufte muzikes tone te degjeneruar shqipe ,qe po i bere skenat video sic jane edhe fjalet tamam na del video klip erotik
Selam
p.s. nese nuk eshte sekret desha te di nga je dhe ku jeton ne Itali??
Krijoni Kontakt