Close
Faqja 9 prej 13 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 125

Tema: Sami Yusuf

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    04-07-2010
    Postime
    227
    Citim Postuar mė parė nga ramazan_it Lexo Postimin
    O ju a se shikoni vehten se jeni duke vuajtur nga kjo sėmundje e tmershme qė shejtani ju ka zėnė nė grep dhe ju tėrhek kah vetja e tij dhe ju jeni duke ju dorėzuar atij tė mallkuarit pa me rezistu fare.
    Ramazan, me sa shoh ju shkruani nga Italia nese nuk genjehem,po habitem si te genjeu shejtani dhe te dergoi ne vatikan ?? ,perse nuk i hape syte te luftosh shejtanin dhe ne vend te vatikanit te punoje ne Mekke apo Medine ? dhe me shume do te ngjante emri RAMAZAN KSA

SELAM DHE URIME BAJRAMI

i nėnshtruar Maska e master2006
    Anėtarėsuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,238
    Citim Postuar mė parė nga Muhamer Lexo Postimin
    Pik se pari duhet te definoni cfar eshte MUZIKA ,pastaj diskutoni per te.

Sa per SAMI JUSUFIN, ai kendon ILAHI e jo kenge erotike , menyren se si Sami Jusufi e shpreh falemenderimin se si e shpreh madhnine e Zotit dhe si i kendon islamit dhe Muhamedit a.s. eshte fantastike, nuk eshte kunder rregullave te Islamit , Islami ndalon ekstremizmin dhe kokefortesine, andaj mos futeni andej nga se keni veten ,sepse jeni shuuume te vegjel per te diskutura gjera te tilla.

URIME BAJRAMIN.ME FAT
    Askush nuk e tha qe te kendosh kenge erotike eshte e lejuar. Une po them se ne esence muzika nuk eshte e ndaluar. Koheve te fundit eshte bere nje bastardim i muzikes, i cili natyrisht se eshte i demshem per njeriun, ashtu siq eshte i demshem agjerimi i tepert, vrapimi i tepert, ushqimi i tepert, etj.

Muziken e ndalojne vetem ekstremistet, te cilet verberisht mundohen qe te jene ne qdo aspekt kunder pjeses tjeter te njerezimit. Muslimani nuk duhet ta imitoj jomuslimanin ne aspektin fetar, pra ne menyren se si ai beson dhe e interpreton besimin e tij, e assesi nuk duhet te nxjerrim kundershtime ne aspektet tjera te jetes, te cilat na bashkojne si muslimanet ashtu edhe jomuslimanet.

Muzika eshte njera nga gjerat e mira qe Krijuesi u ka dhuruar krijesave te Tij.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga master2006 : 16-11-2010 mė 06:07

Robi i All-llahut
    Anėtarėsuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Nė Itali
    Postime
    1,774
    Ramazan, me sa shoh ju shkruani nga Italia nese nuk genjehem,po habitem si te genjeu shejtani dhe te dergoi ne vatikan ?? ,perse nuk i hape syte te luftosh shejtanin dhe ne vend te vatikanit te punoje ne Mekke apo Medine ? dhe me shume do te ngjante emri RAMAZAN KSA

SELAM DHE URIME BAJRAMI
    Alejkum selam we rahmetullahi we berekatuhu, edhe unė ju uroj Kurban Bajramin.

Muhamer, unė ndodhem nė Itali dhe e dij se prej kėtu do fillon Islami tė shpėrndahet nė gjithė botėn, duke filluar prej vatikanit. Jo me dhunė por me dėshirė.

Unė jam i vogėl dhe kam nevojė qė tė mėsoj nga tė mėdhenjt si ti muhamer, a mundesh me na dhan pak dituri sa i pėrket muzikės, se ēka thotė Islami pėr kėtė gjė: A e lejon, apo?

Selam alejkum.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    04-07-2010
    Postime
    227
    Une dhe ti e dime shume mire se si do trijumfoje islami ,por mos iu shmang asaj se shejtani neve na genjen me muzike, ndersa ju cdo here kur bleni ushqim neper SUPERMARKATOT mos me thuaj qe nuk ka alkool ne to ,ndersa qendimi i muslimanit ne vende ku ka alkool eshte reptesisht i ndaluar-haram .

Si pik e pare ,nuk eshte vendi per diskutim per ceshtjet islame ketu,sepse ka njerez qe futen dhe tallen me dialogun tone.
    Nuk dua te necmoj askend se sa eshte i ditur,por nje gje me brengos,kur dikush mundohet me COPY/PASTE te sqaroje islamin, Islami eshte aq i madh dhe i gjere dhe besoj ti e din kete shume mire.A thua me nje PO ose JO do te mund te themi se e kemi qelluar punen e muzikes ne islam??.mos i mer gjerat kallep .Kurani shkurte dhe qarte na ka treguar haramet dhe cdo gje qe nuk eshte e ndaluar ne kuran kjo automatikisht dtth qe eshte lejuar,ndersa haram behet vetem atehere kur kemi teks kuranor.

Me thuaj a jane luftat haram???, te vrasesh nejrez a nuk eshte haram??

shume kam per te thene por me nje shkrim te vogel nuk permblidhen gjerat dhe tu biem shkurt dhe qarte PO eshte haram JO nuk eshte haram.

selam

Robi i All-llahut
    Anėtarėsuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Nė Itali
    Postime
    1,774
    Alejkum selam.

Muhamer, unė dhe tė gjithė muslimanėve kėtu q[ jemi e kemi tė qartė se ku ka alkool nuk marrim asēfar ushqimi. Ne kemi supermarket me pronarin musliman dhe ke tė gjitha hallall, a e sheh se ja fut kot. Sa pėr qėndrimin ku ka alkool, mė thuaj se ku ndodhesh ti dhe mė trego me sinqeritet se a ka alkool atje a jo?!!! Po kjo nud don me thėnė gjė se ka alkool dhe ti nuk duhet me jetu aty. Ose ma gjen nji vend ku nuk ka alkool o muhamer se jam kurioz me ditė(pėrveēse nė Arabinė Saudite)?

Kėtu as qė ishte diskutimi i vendqėndrimit nė vendet e kufrit, se pėr kėtė mund qė tė hapėsh njė temė tė re dhe tė mos i japim kahje tjetėr temės. Ti nuk je pėrgjigjur nė pyetjen e mėsipėrme sa i takon muzikės. Unė argumentet i kam pru edhe nėse ti i quan copy-pasty, por ato bazohen me Kur'an dhe Sunnet. Islami nuk kam dyshim se ėshtė i gjėrė, por nuk dmth se tė mos mundohemi me e studju tė vėrtetėn me sa mundemi. Kėtė jemi duke bėrė dhe hiē ma tepėr.

Ti ke thėnė: cdo gje qe nuk eshte e ndaluar ne kuran kjo automatikisht dtth qe eshte lejuar,ndersa haram behet vetem atehere kur kemi teks kuranor.

Kėtu e shoh se sa i madh po na qenke ti muhamer!

Atėherė, sipas kėsaj qė ke shkruajtur ti, del se edhe droga qenka e lejuar mbasi me sa e di unė nė Kur'an nuk po pėrmendet, apo e dini ju se ku ndodhit dhe unė se shikoj dot?!!!

Ma shpjego nji ēik kėtė muhamer poqese ke argument nga Kur'ani???

Ma gjen ndonji tekst Kura'nor pėr drogėn, Muhamer?

Selam alejkum.

i nėnshtruar Maska e master2006
    Anėtarėsuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,238
    Citim Postuar mė parė nga ramazan_it Lexo Postimin
    Alejkum selam.

Atėherė, sipas kėsaj qė ke shkruajtur ti, del se edhe droga qenka e lejuar mbasi me sa e di unė nė Kur'an nuk po pėrmendet, apo e dini ju se ku ndodhit dhe unė se shikoj dot?!!!

Ma shpjego nji ēik kėtė muhamer poqese ke argument nga Kur'ani???

Ma gjen ndonji tekst Kura'nor pėr drogėn, Muhamer?

Selam alejkum.
    Se pari i kerkoj falje Muhamerit qe ia marr te drejten t'i pergjigjem kesaj pyetje.

Sa per drogen, eshte fakt qe ajo nuk permendet bukfalisht, mirepo ne Kuran permenden dehėsit, e qe ne to ben pjese edhe droga, alkooli, etj.

[2:219] Tė pyesin pėr dehėsit dhe bixhozin: thuaj, "Nė to ka mėkat tė tepėrt, dhe ca dobi pėr njerėzit. Por mėkatnia e tyre ia kalon dobisė shumė."

[5:90] O ju qė besoni, dehėsit, dhe bixhozi, dhe altarėt e idhujve, dhe lojėrat e fatit janė fyerje tė prodhuara nga djalli; t‟ju shmangeni atyre, qė t‟ia dilni.

[5:91] Djalli dėshiron tė nxisė armiqėsi dhe urrejtje mes jush nėpėrmjet dehėsve dhe bixhozit, dhe t‟ju heqė mendjen larg prej pėrkujtimit tė Perėndisė, dhe prej zbatimit tė Lutjeve tė Kontaktit (Salat). A do e ndėrprisni?

P.s. ka edhe ndalesa te tjera siq jane llojet e mishėrave te ndaluar, per te cilat ne Kuran thote se jane te vetmet mishera te ndaluara, kurse ne hadithe jane shtuar edhe disa ndalesa te tjera, e qe eshte ne kundershtim te plote me Kuranin.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    04-07-2010
    Postime
    227
    Master ,nuk eshte problem edhe me i dhene pergjigje, une jam i gatshem te hapim dialog dhe eshte mire diskutimi, dhe me vjen mire qe rjedh ne kete menyre qe se paku te tjeret te mesohen se si duhet te behet dialog

Ramazan ,sinqerisht une jetoj ne nje shtet ku alkool pose po qe ka ,por qellimi im nuk ishte shteti ,por ishte vendi se ku blen , sinqerisht ne itali nuk ka bar,merkat apo ndonje shitore ku nuk ka alkool vetem neper mjetet e transportit nuk ka, dhe nuk ishte puna mu aty se a eshte haram te jetohet neper keto shtet apo jo, duke mare parasyshe DARUL HAR DHE DARUL ISLAM normalisht qe njeriu do te adaptohet ne ate vend ,por me kujdes te vecante, edhe une kam jetuar ne evrope.
    Kur thashe se para se me e be muziken haram duhet me dite se cfar eshte muzika , llojet e muzikave dhe pastaj mund te sillet nje perfundim.ti e din shume mire burimet e sheriatit dhe nuk ka nevoje te ti ceki me radhe.ka njerez qe pervec Kuranit nuk te pranon hadithet e Muhamedit a.s. e lere me ixhmain dhe kijasin qe nuk do te ndegjoje per ate.
    Islami nuk ka erdh ti ndaloje gjerat e mira por, gjerat e demshme,sepse pasojat nga ta jane me te ditura, dhe dihet cilat lloje te muzikave jane haram, une jam dakord qe ka shume lloje muzikash qe jane haram,por keta lloje te muzikave qe kendon Sami Jusufi nuk ka asnje argument qe ti besh haram, ti kendosh Zotit ,Muhamedit a.s. dhe Islamit si fe nuk mensoj dhe me se paku besoj qe eshte haram ,edhe dijetaret e medhej sic i ceke me larte ne kohen e tyre nuk ka egzistuar nje lloj muzike e tille.

Me vjen mire qe mundohesh te mesosh per Islamin ,por mos u mundo qe njerezit ti besh te tille qe cdo here te pajtohen me mendimet tuaja vetem pse ka thene nje dijetar, paramendo neser dijetaret bien nje fetva dhe kete lloj te muzikes e bejne te domosdoshme vetem e vetem per ti bere nje lufte muzikes tone te degjeneruar shqipe ,qe po i bere skenat video sic jane edhe fjalet tamam na del video klip erotik

Selam

p.s. nese nuk eshte sekret desha te di nga je dhe ku jeton ne Itali??

Robi i All-llahut
    Anėtarėsuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Nė Itali
    Postime
    1,774
    Master ,nuk eshte problem edhe me i dhene pergjigje, une jam i gatshem te hapim dialog dhe eshte mire diskutimi, dhe me vjen mire qe rjedh ne kete menyre qe se paku te tjeret te mesohen se si duhet te behet dialog

Ramazan ,sinqerisht une jetoj ne nje shtet ku alkool pose po qe ka ,por qellimi im nuk ishte shteti ,por ishte vendi se ku blen , sinqerisht ne itali nuk ka bar,merkat apo ndonje shitore ku nuk ka alkool vetem neper mjetet e transportit nuk ka, dhe nuk ishte puna mu aty se a eshte haram te jetohet neper keto shtet apo jo, duke mare parasyshe DARUL HAR DHE DARUL ISLAM normalisht qe njeriu do te adaptohet ne ate vend ,por me kujdes te vecante, edhe une kam jetuar ne evrope.
    Kur thashe se para se me e be muziken haram duhet me dite se cfar eshte muzika , llojet e muzikave dhe pastaj mund te sillet nje perfundim.ti e din shume mire burimet e sheriatit dhe nuk ka nevoje te ti ceki me radhe.ka njerez qe pervec Kuranit nuk te pranon hadithet e Muhamedit a.s. e lere me ixhmain dhe kijasin qe nuk do te ndegjoje per ate.
    Islami nuk ka erdh ti ndaloje gjerat e mira por, gjerat e demshme,sepse pasojat nga ta jane me te ditura, dhe dihet cilat lloje te muzikave jane haram, une jam dakord qe ka shume lloje muzikash qe jane haram,por keta lloje te muzikave qe kendon Sami Jusufi nuk ka asnje argument qe ti besh haram, ti kendosh Zotit ,Muhamedit a.s. dhe Islamit si fe nuk mensoj dhe me se paku besoj qe eshte haram ,edhe dijetaret e medhej sic i ceke me larte ne kohen e tyre nuk ka egzistuar nje lloj muzike e tille.

Me vjen mire qe mundohesh te mesosh per Islamin ,por mos u mundo qe njerezit ti besh te tille qe cdo here te pajtohen me mendimet tuaja vetem pse ka thene nje dijetar, paramendo neser dijetaret bien nje fetva dhe kete lloj te muzikes e bejne te domosdoshme vetem e vetem per ti bere nje lufte muzikes tone te degjeneruar shqipe ,qe po i bere skenat video sic jane edhe fjalet tamam na del video klip erotik

Selam

p.s. nese nuk eshte sekret desha te di nga je dhe ku jeton ne Itali??
    Alejkum selam Muhamer.

Pėr atė qė jam nė Itali ta kam dėrguar nė mesazh privat, kurse pėr sa i pėrket muzikės dhe ilahive kemi pru argumente qė dijetraėt e ndalojnė atė dhe jo unė. Ti mere si tė don, por unė bazohem nė ato argumente dhe i kėshilloj tė tjerėt aq sa mundem dhe nuk jam duke ja imponuar dikuj kėtė. Por kam dėshirė qė ata qė e mohojnė argumentin del se ėshtė e lejuar, atėherė mė duhet edhe argumenti i tyre, sepse feja jonė e ka me argumente dhe jo me fjalė boshe ( me muzikė ).

Mbasi del se un jam ekstrem dhe kėtė e pranoj. Po ju a nuk e shihni veten tuaj se edhe ju jeni ekstrem nė atė ( muzikėn ) edhe pse ju kanė ardhur argumentet?

Nuk mundohem me i bė tė gjithė qė tė jenė nė mendimin tim siē the mė sipėr, se nuk kam dhanė mendimin tim, por me mendimet e dijetarėve tė hakut me argument nga Kur'ani dhe Sunneti.

Nuk jam duke i bėrė luftė muzikės, por jam duke kėshilluar ata qė duan tė kėshillohen.

Mos ma mer pėr personale se nuk kam thėnė gjė kundėr muzikės diēka tė tillė.

Esselamun alejkum we rahmetullahi we berekatuhu.

i/e regjistruar Maska e Disa
    Anėtarėsuar
    16-12-2009
    Postime
    2,304
    Selam Alejkum

Vellezer te dashur,ju kisha lute ta hapeni nje tem,ne te cilen do te debatoni se a eshte e lejuar apo e ndaluar ilahia me muzike,e jo ne kete tem,sepse kjo tem eshte per Sami Yusuf,pra ju lutem respektojeni temen.

Paqe...
    1000 zogj pula,kunder nje LUANI.

i/e regjistruar Maska e Disa
    Anėtarėsuar
    16-12-2009
    Postime
    2,304
    1000 zogj pula,kunder nje LUANI.

Faqja 9 prej 13 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •