Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 30
    Citim Postuar më parë nga stella stellina Lexo Postimin
    jam maturante kete vit dhe jam pak e shqetesuar nrm per rrugen qe do ndjeku ne jte...jam ne dileme ne fakt me informatikes juridikut dhe finances...ndokush qe eshte ne kete dege do me keshilloje dicka apo te me thoje se cila eshte me e pershtatshme dhe nrm interesante per tu ndjekur??????
    pse zgjedh deget qe jane bo si shkolla e partise ne vaktit? dalin kaq shume ne vit ne shqiperi me keto dege sa qe te gjesh pune nuk mjafton te mbarosh mire

Nqse je mire ne shkenca, mendo biologjine, dege me aplikime te shumta (mjekesi, mjedis, farmaci ecetera)

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Persa i perket rekomandimeve te pergjithshme,

do ju bashkengjitesha atyre te dhena me lart nga Erlebnisse. Por duhet te merren parasysh edhe vetite tua qe ke, lendet ne te cilat ke qene e mire pergjat matures, vlerat personale, e keshtu dicka. Ne vend tendin me se miri do isha shkruar tek nje mesues i matures dhe e kisha pyetur te te tregoje si vajzes se tij se cili nga profesionet eshte me i pershtatshem per personin tend.

*

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    jemi mbushur me informatiksa, ekonomiksa dhe juridiksa.

si tha dhe serfaim dilo, po ndonje bio-kimi?

i/e regjistruar Maska e Elonaa
    Anëtarësuar
    17-09-2005
    Postime
    1,661
    Citim Postuar më parë nga SERAFIM DILO Lexo Postimin
    Te japesh nje keshille,keshtu ne pergjithesi:eshte nje keshille pa vlere,(duke mos ditur se cfar vlere ka shkolla per ju) Po nejse:"Nje mendim,nga nje person qe shkollen se ka pelqyer".
    Pse zgjedh,informatik,juridik,finance,.Dege qe i zgjedhin te gjithe....nuk ka nje kimi-fizike?.

Tani paske harruar qe nje pjes e njerzve ishin te prirur ne shkencat shoqerore e politike e nje pal te tjere ne ato shkencore.Sikur shoqja te jet tek grupi qe ja pret vetem per ato shoqerore dhe shkencoret i ka pasuar me shume pune e sforco!Ti mendon se ajo do jet e sukseshme ne fushen e kimis fizikes e matematikes???
    Njerzit nuk i japin asgjeje rendesi me te madhe se asaj qe eshte qesharake.(Gete)

Anëtarësuar
    17-09-2005
    Postime
    1,661
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin

pffffffffffff 5%jane vertet te afte ne keto fusha!
    Njerzit nuk i japin asgjeje rendesi me te madhe se asaj qe eshte qesharake.(Gete)

Anëtarësuar
    17-09-2005
    Postime
    1,661
    Citim Postuar më parë nga Linda-uk Lexo Postimin
    varet nga shijet personale edhe pasioni qe ke, une psh mamin doktorreshe e babin ekonomist e secili kembgulte qe te behesha doktorreshe apo ekonomiste, fillova mjeksine e sapo mbarova vitin e pare thashe nuk eshte per mua, iku nje vit kot. ju futa ekonomikut e kam gjet veten aty me pelqen puna qe kam e jam shume e kenaqur. Secili ka pasionin e vet po ashtu edhe dilemen ndonjehere
    Ke fol tamam.Ky fenomen na ka ndoth pothuajse te gjitheve.Ne fillim shtyehmi nga pjestaret e familjes dhe pastaj e kuptojme qe jemi ne rruge te gabuar.Me mire vone se kurre.Kemi patur kohe te korrigjohemi.

Moderator Maska e benseven11
    Anëtarësuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,821
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin

Te Gjithe kerkojne juridik=duan te gjykojne te tjeret me ate
    çekiçin llastik lol te gjykatesit ne tavoline . lol
    Nje pjese shohin enderra me hakera dhe enderrojne te punojne me kode lol Do futem per informatike se sben.
    Do behem ekonomist=Kushedi mund te punoj kryeminister ndonje dite lol,edhe po su bera ka plot per te vjedhur..
    Ndryshuar për herë të fundit nga benseven11 : 21-02-2010 më 17:00
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

yep Maska e Izadora
    Anëtarësuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    jam maturante kete vit dhe jam pak e shqetesuar nrm per rrugen qe do ndjeku ne jte...jam ne dileme ne fakt me informatikes juridikut dhe finances...ndokush qe eshte ne kete dege do me keshilloje dicka apo te me thoje se cila eshte me e pershtatshme dhe nrm interesante per tu ndjekur??????

Ajo qe te te pelqeje me shume, per ku ke me shume prirje .

Une do preferoja financ eshte dege e bukur.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Izadora : 21-02-2010 më 17:02
    Jeto sot se neser nuk i dihet

Finance: Dege Shkencore = Matematike = Numra = LLogjike.
    Informatike = Dege Shkencore = Matematike = Numra = Llogjike.
    Juridik= Dege Shoqerore = Llafologji=Vullnet per te Mesuar.

Dy te parat jane dege shkencore dhe e treta dege shoqerore.Nuk gjej dot lidhjen midis ketyre.Percaktoje veten,dhe pozicionohu ne nje grup,ku e ndjen veten me te forte apo si me thene: ME NE SHTEPINE TENDE,,te shoqeroret,apo shkencoret.Sepse pa ndare kete,nuk mund te vendosesh.
    Mendimi im.
    "Expensive watches do not create time, but reflect how expensive it is to their owner."

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anëtarësuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637

nuk e di....

..nese e ke pare nje film shqiptar me kastriot caushin dhe kadri roshin....filmin ku babai ( kadriu ) medeomos kerkonte qe ta bente djalin ( kastrioti ) artist , piktor ...mirepo djali kishte nje deshire tjeter..te behej inxhinjer...ne nje moment i tha babait te tij '' o baba a ma mire nje artis e i fundit i shokeve apo nje inxhinjer dhe i pari i shokeve ''...une mendoj se me mire nje dege e pa degjuar dhe qe ti te jesh e para se sa nje dege me za e te jesh e fundit....aty ku ti jep me shume aty shko...mund te mbarosh juridikun e kurre ne jete nuk arrin te ngjitesh shkallet e karrjeres por mund te marosh edhe agronimone dhe mund te behesh e famshme..nuk te ben dega te famshem...te ben puna jote,perkushtimi jot ndaj shkolles dhe profesionit...kam pare nje mesuese ( qe nuk dihet si e kishte mbaruar shkollimin ) qe nxenesi i thoshte pergjigjen e sakte dhe mesuesja te pasakten...me ka mbuluar marrja mua ....ate qe te mbarosh ta zoterosh..mos te te tallin nxenesit apo njerezit gjate jetes me njohurite tuaja....me mire pa shkolle se sa me nje gjysem shkolle...

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •