Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 15
    http://www.ganoweb.com Maska e Shpirt Njeriu
    Anëtarësuar
    30-09-2002
    Vendndodhja
    Ne toke sepse ne HENE per fat te keq nuk arrita dot
    Postime
    1,869

Pamje apokaliptike të Nju Jorkut pas sulmeve të 11 shtatorit 2001

Imazhet janë marrë nga një helikopter i policisë – fotografët e vetëm të lejuar në hapësirën ajrore pranë kullave binjake më 11 shtator 2001.
    Nju Jork – Publikohen për herë të parë fotot e bëra nga ajri menjëherë pas sulmit terrorist në kullat binjake të Qendrës Botërore të Tregtisë, e cila sapo ishte kapluar nga kolapsi dramatik, i shkaktuar nga përplasja e avionit të parë, duke shkaktuar zjarrë dhe re apokaliptike të pluhurit dhe tymit, që përhapej mbi Manhatan dhe portin e tij.
    Imazhet janë marrë nga një helikopter i policisë – fotografët e vetëm të lejuar në hapësirën ajrore pranë kullave binjake më 11 shtator 2001.
    Fotot janë marrë nga ABC News, pasi paraqiti një kërkesë për Lirinë e Informimit, Akti i vitit të kaluar i Institutit Kombëtar të Standardeve dhe Teknologjisë, i cili ka hetuar kolapsin apokaliptik.
    Shefi kuratorëve në muzeun e planifikuar në kujtim të 11 shtatorit, që është duke u marrë me hartimin e një arkivë dixhitale të mbulimit të sulmit, tha se ende imazhet janë “një trup fenomenal i punës”, të cilat tregojnë një gjë të re, shikojmë nga një kënd i gjerë shkatërrimin e kullave dhe re pluhuri gri, që fshehin qytetin pas veti.

Fotot janë “absolutisht thelbësore për të kuptuar fenomenet vizuale të asaj që po ndodhte,” tha Jan Ramirez, shefi i kuratorëve në Përkujtimoren për 11 shtatorin dhe Muzeun Kombëtar.
    Imazhet e reve të pluhurit në rritje në lartësi mbi disa rrokaqiej në qendër të qytetit, “janë disa nga imazhet më të jashtëzakonshme në botë, unë mendoj jo vetëm të kësaj ngjarje,” tha Ramirez.
    ABC tha se NIST dha rrjetin me 2.779 fotografi në nëntë CD, duke thënë se disa fotografi kurrë më parë nuk ishin dhënë.

Rrjeti postoi 12 fotografi këtë javë në ueb-faqen e saj, të gjitha të marra nga ish-Njësia NYPD e Aviacionit të Detektivëve të Greg Semendinger, i cili ishte i pari në ajër në një kërkim për të mbijetuarit në tavanin e kullës. Ai tha se ai dhe piloti i tij po shikonin nga helikopteri se si aeroplani i dytë goditi kullën jugore.
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura   
    You are the master of your fate...You are the captain of your soul...

i/e regjistruar Maska e fegi
    Anëtarësuar
    29-05-2009
    Postime
    5,767
    Si arriten me fotografu na to momente, .
    Ndryshuar për herë të fundit nga fegi : 11-02-2010 më 15:18

Citim Postuar më parë nga fegi Lexo Postimin
    Si arriten me fotografu na to momente, .

Prej helikopteri lool...se jo prej hene.

LIVERPOOL FC Maska e geezer
    Anëtarësuar
    29-09-2007
    Vendndodhja
    Windy City Chicago.USA
    Postime
    836
    po ndertesa e tret qe u rrxua me pun te mbrendshme, po qfar terrori , ktu ska te bej terror krejt e montune
    LIVERPOOL
    you`ll never walk alone

e montume ka qene. Tani do hedhin vete ne toke dhe Empire State Building se kshu kan qef kta amerikanet, te rrezojne pa lidhje ndertesat e veta

i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    sa bukur qe duket nga larte. Faleminderit per fotot ja meiher po i ruaj, do i bej ne forme pikture. Dhe do shifni se si do dali sa bukur

i/e regjistruar Maska e Llapi
    Anëtarësuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979
    Kryeministri Thaçi i ka dërguar një telegram presidentit Barack Obama dhe gjithë qytetarëve të SHBA-ve, me rastin e përkujtimit të nëntë vjetorit të sulmeve të 11 shtatorit

Prishtinë, 11 shtator 2010

Kryeministri i Republikës së Kosovës, Hashim Thaçi i ka dërguar një telegram presidentit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Barack Obama dhe gjithë qytetarëve të SHBA-ve, me rastin e përkujtimit të nëntë vjetorit të sulmeve të 11 shtatorit.

Në telegram thuhet:

I nderuar president Obama,

Të nderuar qytetarë të Shteteve të Bashkuara të Amerikës,

Sot po mbushen nëntë vjet nga sulmet terroriste të 11 shtatorit, ku humbën jetën mijëra qytetarë amerikanë.

Këto sulme qyqare, duke goditur shtetin dhe popullin që simbolizon vlerat më të larta të lirisë dhe demokracisë, të paqes, të tolerancës dhe të zhvillimit të gjithmbarshëm – SHBA-të, ishin një goditje e rëndë për gjithë botën e civilizuar, për gjithë njerëzimin.

Sot, pas nëntë vitesh të sulmeve të 11 shtatorit, Shtetet e Bashkuara të Amerikës kanë fuqizuar edhe më shumë rolin e tyre në ndërtimin e paqes, të stabilitetit, të bashkëpunimit dhe zhvillimit për të gjitha vendet dhe popujt e botës.

Qeveria dhe populli i Kosovës do të jetë përherë me ju në këtë rrugë, duke qenë mirënjohëse për mbështetjen e qeverisë dhe popullit amerikan për arritjen e lirisë, demokracisë, pavarësisë dhe zhvillimit të shtetit të ri të Kosovës.

Në emër të Qeverisë së Republikës së Kosovës dhe në emrin tim, pranoni ndjenjat më të larta të solidaritetit me ju zotëri president, me qeverinë amerikane dhe me popullin amerikan, në këtë ditë të shënimit të nëntë vjetorit të dhembjes së madhe për mbarë botën demokratike.

Hashim Thaçi,
    Kryeministër i Republikës së Kosovës
    Do t´i luftoj spiunet dhe tradhtaret e kombit deri ne vdekje.

Citim Postuar më parë nga Llapi Lexo Postimin
    Kryeministri Thaçi i ka dërguar një telegram presidentit Barack Obama dhe gjithë qytetarëve të SHBA-ve, me rastin e përkujtimit të nëntë vjetorit të sulmeve të 11 shtatorit

Prishtinë, 11 shtator 2010

Kryeministri i Republikës së Kosovës, Hashim Thaçi i ka dërguar një telegram presidentit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Barack Obama dhe gjithë qytetarëve të SHBA-ve, me rastin e përkujtimit të nëntë vjetorit të sulmeve të terrorristeve myslimane te 11 shtatorit.

Në telegram thuhet:

I nderuar president Obama,

Të nderuar qytetarë të Shteteve të Bashkuara të Amerikës,

Sot po mbushen nëntë vjet nga sulmet terroriste të 11 shtatorit, ku humbën jetën mijëra qytetarë amerikanë.

Këto sulme qyqare, duke goditur shtetin dhe popullin që simbolizon vlerat më të larta të lirisë dhe demokracisë, të paqes, të tolerancës dhe të zhvillimit të gjithmbarshëm – SHBA-të, ishin një goditje e rëndë për gjithë botën e civilizuar, për gjithë njerëzimin.

Sot, pas nëntë vitesh të sulmeve të terrorristeve myslimane te11 shtatorit, Shtetet e Bashkuara të Amerikës kanë fuqizuar edhe më shumë rolin e tyre në ndërtimin e paqes, të stabilitetit, të bashkëpunimit dhe zhvillimit për të gjitha vendet dhe popujt e botës.

Qeveria dhe populli i Kosovës do të jetë përherë me ju në këtë rrugë, duke qenë mirënjohëse për mbështetjen e qeverisë dhe popullit amerikan për mbrojtjen nga myslimanet arritjen e lirisë, demokracisë, pavarësisë dhe zhvillimit të shtetit të ri të Kosovës.

Në emër të Qeverisë së Republikës së Kosovës dhe në emrin tim, pranoni ndjenjat më të larta të solidaritetit me ju zotëri president, me qeverinë amerikane dhe me popullin amerikan, në këtë ditë të shënimit të nëntë vjetorit të dhembjes së madhe për mbarë botën demokratike nga sulmet myslimane terroriste.

Hashim Thaçi,
    Kryeministër i Republikës së Kosovës
    Nje redaktim i vogel dhe i sinqerte....
    Paqe!

yep Maska e Izadora
    Anëtarësuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    Sa njerez vdiqen, e tmerrshme .
    Jeto sot se neser nuk i dihet

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-03-2008
    Vendndodhja
    itejdukshem, gjithka
    Postime
    1,536
    Qka ta ba i joti sta ba kushii

vete e kan solmu.

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •