po o i nderun veq kta teper ju paskan duru se ju si shkijemagjupt llama llama se lejshit njerin as me fol qellimisht jeni shku me provoku me kamer aty edhe ty mos i lon njerzt me fol ty fol krejt ju per ni her, kjo ma kujton kohen e shkijeve kur tu gjujshin krejt per ni her me dasht me thon ni fjal tu gjujshin edhe bile tlejshin fajtor pa kon hiq, i keni pervetsu mire teknikat e huliganeve beogradas.
Veq ata ju paskan duru teper se me kon un tok tzez ju kisha bo bile bile tkisha thon biri edhe kamerat tjera e inqizo se ktu manipulatoret e rrencat nuk kan ven.
Se me rrejt e me shti e me bo dallavere aty sdurohet kerkush, boll mir ja u bojke njeri hajdeni o burr un jom pergjeges ajde shkojm kqyrum ju prap llama llama llama ty fol krejt per ni her ty mos e lon me fol, kto jon inskenime te VV te cilet jan specilizuar tashme ne kete drejtim.
Thoti thot: VETEVERTETA E VETVENDOSJES ESHTE VETEFUNDOSJA
VETEVERTETA E VETVENDOSJES ESHTE VETEFUNDOSJA
ALBINI DHE VETĖVENDOSJE! DO TA BĖJĖ SHQIPĖRINĖ!
Kili
SHQIPĖRIA ETNIKE ĖSHTĖ GJAKU IM QĖ NUK FALET!
Pėrkrahja e sė keqes, nga ekstremi thirrje pėr vrasje e deri te vjdhja e votės se lirė tregon pėr karakterin e njerėzve-hijena!
Nė dreq tė mallkuar tė gjithė antishqiptarėt dhe tradhtarėt e kombit!
ai "vezhguesi" i "vetvendosjes" me te vertet ta bije punen qe dhembet me ja thyje, ai nuk eshte vezhguse, ai ishte nje rrebel i flliqt, nje rrenc, qe me te vertet burrat e ndershem nuk kane nerva me durue ate flliqsi!une nuk jame nga ai rajon i Drenices, veq me te vertet me tu dhimte ata njerz te ndershem se me qfare njeri kan pase pune! ai "vezhguse" nuk ka shkue atje me i vezhgue zgjedhjet , po urdherin e ka mare nga Albin Kurtovici, qe edhe me kamera, te inqizohen dhe i provokane ata burra te ndershem! e dine Albin Kurtovici se ku mundet me i prek ne tela njerzit e ndershem, per ate dhe e ka dergue ate rrencin ne ate pjese te Drenices, kishe si vezhguse, por ne realitet ai ka qen provokus i flliqt, te njerzit e ndershem! qe kuptohet ata nuk munden qe ta bajn nje provokushe si ai rrugaqi i Albinit! Ai "vezhguesi" i Albinit e lupke rrehen me zore!
Fillimisht t'ju tregoj se tifozllekun dhe animin une e kam tejkaluar ketu e tridhjete vjet me pare ,dmth jam per te gjitha rrymat pozitive kombetare dhe per te gjithe individet qe kane pak me shume vizion se sa oborrin e tyre ,e duan ardhmerine e bashkuar te shqiptareve.
Ky qendrim i imi eshte i motivuar nga kultura dhe edukata familjare dhe nga vetedija kombetare e jo kurrsesi nga motivi lokalist ( pse jam une nje njeri jashta kufirit te dy shteteve shqiptare,per aq sa jane shqiptare sot)
Konkretisht si eshte Kosova sot dhe ne keta rrethana : jam per cdo individ dhe per cdo rryme qe i sjelle te mira Kosoves,kaq me mjafton!
THOTI :
per te gjitha qe ke shkruar per "psene e mosdashjes" mund edhe ti arsyetosh me logjiken tende por edhe nese nuk e argumenton bile ,ti ke plotesisht te drejte mos te duash nje njeri dhe nje levizje.
Une do te jap nje keshille kur thua nje fakt: pse na qenka nga Mali i Zi, kjo nuk eshte e vertete pasi Albini ka lind dhe eshte rrit ne Kosove, dhe kjo detyrimisht e ben shqiptar Kosove plotesisht te barabarte me te gjithe ( kuptohet jo me kosovaret qe Kosoven dhe kosovarizmin e kane marre shume seriozisht dhe mendojne se mund ta ndajne edhe me shkije dhe magjup por jo me gjakun e tyre )
Pra si babai i Albinit qe ka ardhur ne Kosove, egzistojne faktet historike se me mijera shqiptare kane levizur mbrenda trojeve veta ne rrethana te ndryshme te jetes dhe kohes ...dmth nje katragjyshi yt mund te jete nga Toplica dhe Nishi te zhdukura per ne si shqiptar apo nga Lugina e tkurrur..
Persfundimisht kjo te ben egoist dhe shume siperfaqsor (parimisht une nuk personalizoj ,jam i vetedijshem se tash kjo me eshte personale) dmth duhet mos gjykosh aq bardhe e zi per te degraduar nje njeri pasi, si i deklaruar qe e urren percarjen ti ben percarje me te madhe me ate gjykim.... kjo qe ti te mesosh dicka konstruktive dhe jo te te ofendoj.
per dardaniAU :
mund te shkruash c'te duash dhe mund te sjellish cdo argument qe te perdeftosh qendrimin tend te drejte pro apo kundra nje njeriu dhe nje levizje, dhe ate mund ta besh pa i shtuar shtojcen sllave "vic" tek mbiemri Albinit.
Kjo tregon urrejtje patologjike dhe nencmimin ndaj vetvetes, vetem serbet dhe malazezet ua kane bere kete shqiptareve te Malesise...kjo te ndodhi sot ne Kosoven e lire per ata qe kane rrenje shqiptare nga kudoqoft ,eshte e turpshme.
Per Vetvendosjen dhe per Albinin,pasi eshte tema e tij:
me shume kontrolle dhe seleksionim si ne kuadro ashtu edhe distancim nga veprimet dhe deklarimet qe sjellin percarje dhe vellavrasje, nese deshironi qe programi i bashkimit mos te mbesi vetem si nje broshure e pavlere.
Atdhedashuria e Albinit eshte e pakontestueshme, por moskoordinimi dhe dalja e situates dhe Levizjes nga dora mund te dobsoje Levizjen dhe me e keqja mund ti sjelle dem Kosoves.
Permbajtje strikte dhe me pergjegjesi si ne deklarime ashtu edhe me sjellje bashkimi.
Per Vetvendosjen eshte fitore shume e madhe te rradhitet si forca e trete politike ne Kosove, dhe kjo i tejkalon parashikimet e cdo shqiptari normal...
Qe te rritet numri i anetareve te Vetvendosjes ne Parlamentin e Kosoves: duhet fillesa nga urimi i Albinit dhe Vetvendosjes per fituesit, perveshja per pune konkrete dhe per bashkepunim...Keto nuk behen as me urrejtje, as me vrasje dhe as me obstrukcion..keto te fundit vec sa u identifikojne edhe me nje parti ordinere shqiptare qe lufton per pushtet.
Ne Kosove nuk ka me parti qe do te mund te fitoje plotesisht te konstituoje Parlamentin, jo sot , arsyet jane plot dhe reale.Ne Kosove kjo mund te ndodhe vetem kush e ndjen dhimbjen e popullit te Kosoves ne asht dhe qellim i jep vetvetes per te sherbyer si nje sherbetor i perkryer per ti hequr kete dhimbje dhe per ti siguruar nje perspektive ardhmerie pa dhimbje .
Per te ndodhur kjo: do te rrjedhi shume kohe dhe shume pune,dhe shume edukate ,sot per sot ende nuk ka filluar !!!
Cdo te thone ata nga varret qe i permendni? ...cdo te thone ata nga varret qe s'i permendni ?
Per Kosoven u be perpjekja dhe lufta qe te mbesi dhe jete shqiptare , dhe qe mos ti mohohet asnje shqiptari, perfundimisht eshte krahina qe me shekuj ka luftuar te bashkohet me atdheun,Shqiperine.
T'ua heq dilemat : nuk mund te mbijetoje vete ne Ballkan( edhe sikur te dominoje kosovarizmi egoist s'ka cajre tjeter vec bashkimit,egzistenca eshte ne pyetje.)
Si i thone fjales : ne duhet te bashkohemi edhe sikur mos duhemi !
Por, kjo e fundit me mire te behet nga vetedija e larte dhe e arsyeshme kombetare, nga dashuria per njeritjetrin dhe per bashkimin se sa nga zori.
me nderime,
bili99
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bili99 : 11-01-2011 mė 11:50
I Ilirides jam Iliri,
dhe i lire dua me mbet.
Per cfardo xhevahiri,
Shqiperine se jap per jete
Tjeter gje eshte qe nuk e perkrahu Albinin ne shum gjera,por asesi nuk mund ta quaj proserb,nuk mund te i kuptoj njerzit pse i tere ky etiketim e ndrrim kombi?Nuk je perkrahes-injoroje,por mos etiketoni!Po lexoj ku shkruhet : Hashim Tadiqi,Albin Kurtoviqi,pse?A nuk ishim te gjithe ne ne luft kunder ketyre ,,viqave''? Po si duket vertet ende nuk kemi pjekuri politike(Flas edhe per vete,ani qe kurr nuk ja shtremberova emrin askujt)
Rėndesia e njė personi nuk vlerėsohet nga hapėsira qė zė, por nga boshlleku qė le kur nuk ėshtė mė.
o ti thoti munesh ti veq per veti me fol, se nuk eshte qashtu qe 80% e popllit nuk e don albin kurtin
o i nderuar bili a pili a spo di qysh ni sen se ki tkjart ti albini eshte dhe mbetet malazez po spo di ty po dufka me ta vizatu njeri, si duket e paskeni aktivizu mekanizmin e kundershtimit pa mar parasysh se qka edhe qysh po vetem me kundershtu diqka tash pom doket skenari i njerjt si aj qe e postuat me heret kur 30 vet i gjuhen njerit e se lojn me fol e masnej kishe o ka na kercnohet. i nderuar e quaj pro serb se edhe eshte pro serb nese e analizoni fjalt e mdha dhe veprat e vogla apo me mir te them MIKRO e she vet se qka eshte e verteta e keti plani famkeq te quajtur vetevendosje.
Nuk e di qfar fakte te tjera po u deshkan me mendu se jan pro serb kur ata vet dalin e perkrahin raporta te dikav e martinav nuk e di qka po u dufka me te bind ma shum se jan pro serb kurr therrasin ne vellavrasje nuk e di se qfar fakti tjeter po u dashka kur shumica e militanteve apo antareve te VV kan qene te infiltruar thell ne rezhimin millosheviqian, nuk e di tejter qfar fakti po don o burr kur ju jeni ata te cilet VRAT NJERIN E PAR PER BASHIM E AJ NJERI ESHTE SHQIPTARI po ikni o qakaj o matrapz o mistreca se ditet i keni te numruara.
Kjo eshte hera e fundit qe komentoj ketu tek albini kinse elite kombtare, sepse kjo teme eshte hapur vetem e vetem qe ta faktorizoni ate dhe planin e kobshem te tije te quajtur vetevendosje, dhe ne kete menyre te debatohet apo te flitet per te sa me shum qe pjesmarresit ne kete forum te cilet jan te pa informuar tua shperlani mendjen, por jo o i nderuar ka kaluar koha e manipulimit te njerzve me fjal boshe me harta dhe me kinse bashkim kombetra kur te gjithe e dim mire se bashkimi eshte duke ndodhur, shkoni e mashtroni femijet duke filluar nga mosha 11-12 e gjer ne 15-16 vjeqar te cilet nuk arriten ta mesojn historin e keti populli ata me lehte manipulohen, por si duket as aty spo ju ben pune sa duhet sistemi i sofistikuar per manipulim mendoj se duhet ta nderroni strategjin.
I ftoj te gjithe ata qe e kuptojn te verteten dhe nuk ndikohen nga keta matrapaz te VV dhe mekanizmit te tyre per manipulimin e mases qe te mos komentoj kurr me ne kete teme ALBIN KURTI sepse detyrimisht do te beheni pjese e manipulimit keshtuqe leri keta te vetekenaqen dhe te hapin juzera te ri dit per dit dhe te behen kinse VV ka shum perkrahes, mjafton ta shiqoni se sa u voduan me shum se 80% e popullates nuk preferon VV ose mos edhe ktu ju kan rrejt se edhe ktu kan manipuluooooo zot o zot sa paradoksal jeni.
E verteta e vetevendosjes dhe qellimi i tyre eshte V Ė L L A V R A S J A , eshte instalimi i pasiguris panikut dhe ne fund te fundit qellimi i tyre madhor eshte:
L U F T A C I V I L E dhe te gjitha keto behen per nje qellim te vetem e ai eshte MARRJA E PUSHTETIT.
Me tmria,
THoti
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga THOTI : 11-01-2011 mė 13:26
VETEVERTETA E VETVENDOSJES ESHTE VETEFUNDOSJA
Calon ne kuptimin per te verteten dhe ne mendjen e hapur per te pranuar mendimet e te tjereve, shko lexo shkrimin tim:
personalizimi ka qene keshillues jo ofendues.
Mandej shko shiqo shkrimin tend: mund edhe te mburresh se je i vetmi qe me ke ofenduar ne kete forum.
Per Albinin : une nuk jam as anetar i Levizjes ... me i vjeter se Albini ,kur ka mberri Albini ne Levizjen studentore une i kam krye studimet ..nuk kam tifozllek e le qe thua "ju",ne Kosove kam qene per here te fundit per te vizituar me shume varret dhe pak njerez te gjalle.
Une jam tifoz i te vertetes dhe te drejtes:
Per sa i takon te qenit shqiptar , shqiptaret si Albini jane te rralle ne trojet shqiptare , per politikan do te shohim( sigurisht qe une dua te jete i sukseshem se ai eshte shqiptari kristal Albin Kurti por ashtu i deshiroj sukses edhe cdo atdhetari tjeter si ai)
Te verteten mund ta adoptosh,ta personalizosh,ta shtremberosh,tia mohosh tjetrit,tia servosh tenden por ne fund fiton e verteta sublime,mjerisht shume vone shpesh shume vone per ne shqiptaret......
Ja edhe nje krahasim te vockel qe ta kuptojne ata qe e akuzojne dhe shajne nje shqiptar si Albini ( jo qe nuk u ka ndodhur kjo gati te gjithe atdhetareve me te shquar te shqiptarizmes): Albin Kurti ua ka perplasur ne fytyre cetnikeve edhe kur ka qene i mberthyer ne pranga dhe sot me shiten shqiptare ata qe nuk guxojne te zbulojne as idenditetin e vetne nje kuvend publik, e shajne Albinin ata qe presin ne rradhe per pasaporta serbe ne Beograd.
Per gjykimet: une jap gjykimin tim, nuk dua te bind asnjeri,andaj nuk eshte kjo lufte bindjesh ,secili ka mendimin e vet dhe secili ka kriteret e veta te vleresimit, ai qe merr vesh do ta kuptoje te verteten si "timen" si "te verteten e cdokujte" nuk ka nevoje per luftra personale se ne apriori nuk njihemi dhe as qe kemi per cka me luftue.
me nderime,
bili99
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bili99 : 11-01-2011 mė 16:27
I Ilirides jam Iliri,
dhe i lire dua me mbet.
Per cfardo xhevahiri,
Shqiperine se jap per jete
shendetje "bili99"
Po me duket se te nje gjenderate munde te jemi une dhe ti!
E shofe pake a SHUME, ti shkone ne anen e Albinit! pse! kur edhe ti edhe une e dime fare mire se perj se Albini formoi "vetvendosjen"ishte gjithmon kunder instuticioneve demokratike te kosoves, ishte gjithmon kunder miqve tane nderkombetar, ishte gjithmon kunder PAVARSIS SE KOSOVES, a the valla pse! a mose Albini ka mendue ose mendon se per shkake te nje grupi shqiptareshe qe kane mbete jashte territorit te Kosoves tani edhe kosova duhet te hupe pavarsin e vet! per qka lufton Albini! nese nuk e njefe Kosoven si shtet te pamvarur, ateher pse kerkon te hyje ne parlament!a vetem qe ta prishe imazhin e Kosoves!
Albin Kurti ti "bili99" dhe une, shume mire e dime se "vetvendosje" per popullin shqiptare te Kosoves nuk ka pasure dhe nuk ka! ka pase konferenca me nderkombetaret, dhe me delegacionin e kosoves ne kryje me hashim Thaqin dhe Rugoven, ku arriten qe boten demokratike ta bindin se serbia merre veshe vetem me force, qka edhe e nATO e beri, ku Thaqi doli fitimtar, dhe pake a shume morem nje pavarsi te te mbikqyrure nga Eu, qka aspake nuk na ra keq!qka ne te gjithe duhet te mburremi qe patem njerz si Thaqi dhe Rugova qe arriten qe boten bashkohore ta bejn per veti dhe te na perkrahun per Pavarsii, e tani Albin nuk e pranon kete pavarsi PSE!
Krijoni Kontakt