Close

Rezultati i Sondazhit: A do t'i ndihmonit Shqiptarëve Musliman të Maqedonisë>

Votues
84. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Po

55 65.48%
  • Jo

19 22.62%
  • Nuk kam qendrim

4 4.76%
  • Ndoshta

6 7.14%
Faqja 21 prej 38 FillimFillim ... 11192021222331 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 201 deri 210 prej 378
    Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga Rina_87 Lexo Postimin
    Pyetja eshte ne thelb provokative dhe nuk paraqet realitetin shqiptar. Shqiptaret gjithmone e kane ndihmuar njeri-tjetrin (kujto luften e fundit ne Kosove, ku familjet e Kosoves u vendosen ne Shqiperi dhe Maqedoni, pa u pyetur per perkatesine fetare) dhe feja nuk ka qene ndonjehere pengese, pavaresisht ekstremeve fetare qe gjithmone jane munduar ti shohin si te ndare sipas perkatesise fetare. E kjo ndodh edhe ketu ndonjehere. Nuk e besoj se shqiptaret ndonjehere do ti pergjigeshin thirrjes per lufte ne emer te fese.
    Pyetja nuk eshte provokative, por eshte reale.
    Une nuk e di se nga je ti, por ne Maqedoni, te gjithe shqiptaret i takojne besimit musliman. Pra shqiptaret e maqedonise , jane shqiptare 100% musliman.
    Per mendimin tim , hapesi i temes eshte dashur te lej anash perkatesine fetare te shqiptareve te maqedonise, sepse nese dikush me ndihmon mua, nuk dua te me ndihmoj pasi qe jam i krishter ose musliman, ose cifut, por dua te me ndihmoj ngase jam SHQIPTAR.

Ajo qe shikoj une nga ana e ketyre rezultateve te sondazhit dhe qe eshte alarmante eshte fakti qe numri i shqiptareve qe nuk kane qef te ndihmojne shqiptaret vetem per hire te fese, perafersisht eshte 30% .
    KJO ESHTE TRAGJEDI!!!!

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Pyetja nuk eshte provokative, por eshte reale.
    Une nuk e di se nga je ti, por ne Maqedoni, te gjithe shqiptaret i takojne besimit musliman. Pra shqiptaret e maqedonise , jane shqiptare 100% musliman.
    Per mendimin tim , hapesi i temes eshte dashur te lej anash perkatesine fetare te shqiptareve te maqedonise, sepse nese dikush me ndihmon mua, nuk dua te me ndihmoj pasi qe jam i krishter ose musliman, ose cifut, por dua te me ndihmoj ngase jam SHQIPTAR.

Ajo qe shikoj une nga ana e ketyre rezultateve te sondazhit dhe qe eshte alarmante eshte fakti qe numri i shqiptareve qe nuk kane qef te ndihmojne shqiptaret vetem per hire te fese, perafersisht eshte 30% .
    KJO ESHTE TRAGJEDI!!!!

GV_USA
    Jo pyetja eshte kryekeput provokative dhe nuk e di pse eshte hapur te toleranca fetare. Nese kemi te bejme me nje problem politik ose kombetar si ky ne Maqedoni atehere duhet te hapet tek ceshtja kombetare. Interesat kombetare nuk mbrohen duke ju dhene ngjyrime fetare dhe duke shfaqur "patriotizem fetar", se edhe nuk ekziston nje nocion i tille.

P.S. Ne fakt perqindja fetare nuk eshte me rendesi aspak ne kete teme dhe nuk kemi kompetenca te flasim per te.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Rina_87 : 07-02-2010 më 16:19

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-05-2009
    Vendndodhja
    ........
    Postime
    309
    Pyetja eshte ne thelb provokative dhe nuk paraqet realitetin shqiptar. Shqiptaret gjithmone e kane ndihmuar njeri-tjetrin (kujto luften e fundit ne Kosove, ku familjet e Kosoves u vendosen ne Shqiperi dhe Maqedoni, pa u pyetur per perkatesine fetare) dhe feja nuk ka qene ndonjehere pengese, pavaresisht ekstremeve fetare qe gjithmone jane munduar ti shohin si te ndare sipas perkatesise fetare. E kjo ndodh edhe ketu ndonjehere. Nuk e besoj se shqiptaret ndonjehere do ti pergjigeshin thirrjes per lufte ne emer te fese.
    Pajtohem me komentin e juaj por , pasi qe e ceke ndihmën aty në bold , ndihma ka qen ndaj vëllezërve Kosovar në kohët e vështira që e krahason njëjtë mes shqiptarëve te maqedonisë dhe të shqipërise sikurse nata me ditë është DALLIMI .

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Citim Postuar më parë nga Iliri. Lexo Postimin
    Pajtohem me komentin e juaj por , pasi qe e ceke ndihmën aty në bold , ndihma ka qen ndaj vëllezërve Kosovar në kohët e vështira që e krahason njëjtë mes shqiptarëve te maqedonisë dhe të shqipërise sikurse nata me ditë është DALLIMI .

Ekstremizem fetare ka nga te gjitha palet, mirepo ndihma qe ju dha kosovareve ne kohe te veshtire nuk duhet te minimizohet, shqiptaret e dy vendeve bene aq sa munden, pavaresisht nga feja.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-05-2009
    Vendndodhja
    ........
    Postime
    309
    Ekstremizem fetare ka nga te gjitha palet, mirepo ndihma qe ju dha kosovareve ne kohe te veshtire nuk duhet te minimizohet, shqiptaret e dy vendeve bene aq sa munden, pavaresisht nga feja.
    Sulmet vijnë nga komunteti orthodox në këtë forum në përgjithsi , pse nuk e thuani realitetin , kur shifet qartë , apo se kanë arit diktaturën fetare?

p.sh. në këtë të njejtin topic , dy faqe pas :

Citim Postuar më parë nga Anesti_55 Lexo Postimin
    Ti me duket se ke ngaterruar forum.Or muxhaedin qe banon ne Maqedoni dhe se te kane thene se ke pas qene shqipetare, ky forum eshte per shqipetare jo per turq e arab.Popujt kane nje identitet, si kombetare po ashtu dhe fetare, e shqipetaret kane qene dhe jane te krishtere.Vertete qe ka dhe te larguar te kesaj feje por ne punojme per ti rikthyer ne gjirin tone.Nje popull kurre nuk aspiron te instaloje dhe te zhvilloje nje identitet te dyte apo te trete, vecse armiqte e tij, qe mundohen te sjellin percarje insistojne per kete qellim.Tek ne armiku e beri punene vet, tashme jemi ne nje proces per te sheruar plaget qe shkaktoi ai.Ti ben thirrje per kufte fetare, por te ciles fe te Gjergjit apo te sulltaneve kunder te cileve ai luftoi?Pra rri urte dhe rigjej nderin e humbur ne nje proces rikonvertimi , ne te kundert shko e jeto ne ato vende ku ke xhami sa te duash.Kur te duhen forca per te shembe xhamite me co nje zile, e per dy ore do te jem atje.

Po rikthehem dhe nje here pasi nuk e kisha lexuar kete pjese.Ndigjo ketu ti, vetem nga Prishtina nuk je ti, por nje delenxhi i shitur nga keto te shqiperise.Hike ere mos na caj tarravilen me dengla xhemishe ketu e llogje per lufte,hik ere palle.Hiiiikere majmun, se kemi hallet tona.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Iliri. : 07-02-2010 më 17:02

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Nuk merzitem une per asnje komunitet ketu e as per ndonje extremist ketu, qofte orthodox apo tjeter Shqiptaret sigurisht se nuk perfaqesohen nga fetaret sidomos ata extremiste nga cilido komunitet te vine. Dhe, sigurisht se ata/o nuk paraqesin realitetin shqiptar.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Rina_87 : 07-02-2010 më 17:38

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Citim Postuar më parë nga xhamia Lexo Postimin
    Po kur ju ka interesu juve qeshtja shqiptare ???
    Pse bre, Xhamia, bie ne grackat qe t'i krijon mendja jote? E di qe je i mencur e qe mund te lexosh pak me thelle ne ate cfare kam shkruar. Tema nuk ia vlen te lexohet, pasi e ngaterron fene me kombin. Nje shqiptar e ndihmoj sepse ESHTE SHQIPTAR, pa marre parasysh se ciles fe i perket. Kush e ka hapur kete teme, ka gabuar shume!!!

Se sa me intereson mua ceshtja shqiptare, besoj se ke mundur ta lexosh neper tema te tjera, e nuk e kam ndermend te zgjatem ketu. Megjithate, sa per dijenine tende, gjysma e fisit tim jeton ende ne zonat shqiptare qe kane mbetur ne FYROM. Kjo mund te t'i shpjegoje shume gjera.

Paqja me ty!
    Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!

i/e regjistruar Maska e kleos
    Anëtarësuar
    28-04-2006
    Vendndodhja
    United States of Albania
    Postime
    426
    Sme pelqen fare titulli temes .

Personalisht do ndihmoja shqiptaret e Maqedonise , Kosoves , Camerise , Tiranes , Durresit , Korces , Kuksit etj etj ............

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Ne fakt shqipetaret e kane pare luften si punesim (Edit Durham).Si e parashikoni sa vete mund te punesohen ne luften e ardheshme ne maqedoni?Na jepni statistikat qe te parashikojme taksat.Si nuk ju vjen turp mer palloshe.Do luftoni? Ju te hani me nderen ,Hikere. Paskeni hallin e xhamise ju, fetare te medhej.Perse nuk ngrihesh te luftosh vetveten per injorancen qe te ka zan.Une sjam fare fetare, pasi nuk kam munde me qene i tille dhe kerkuj si kam thene se urrej muslimanet por fatkeqesine qe ka rene mbi ta islamizmin.Une skam thene se krishterimi eshte feja me e mire ne bote pasi nuk jam ne nivelin e duhur per te vleresuar kete ceshtje , por kam thene, se krishtermi eshte identiteti fetare shqipetare.Ne forumin tuaj po shprehni dy fjale shqip dhe dhjete arabisht dhe njekohesisht na mbaheni per shqipetarizem.Ti mund te jesh shqipetar si rrace por nuk mund te flasesh per shqiptarizem, kur turku te ka pshurre.Eshte tjeter etnia dhe tjeter morali i patriotizmes dhe i shqiptarizmes.Pikerisht perse je rraca ime me djeg asimilimi qe te ka perfshire.Ju te kosoves dhe te maqedonise nuk mund ta kontrolloni dot vetveten ,pasi jeni pothuajse te gjthe nje lloj por ne qe kemi dy fe plus ateistet, ju veme re mangesine, e per me sakte fatkeqesine qe ju ka rene.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Anesti_55 : 07-02-2010 më 20:15

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Njeri thote se ortodokset i paskan fajet se disa injorante ofendojne figurat tona kombetare, disa thone qe t'u ndihmojne shqiptareve 'myslimane' te Maqedonise (se sipas tyre primare eshte te jesh fetar), tjeret votojne per 'jo'. Jeni duke bere gabim te madh - asgje spo sherbeni perveq injorances dhe percarjes.

Faqja 21 prej 38 FillimFillim ... 11192021222331 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •