Postuar mė parė nga
arbereshi_niko
Shqiperia eshte e shqiptareve..., nuk kane pune as grek dhe as kosovar...
Pyetjeve qe ben ti, mua me duken nje ēik si provokuese...
1-pra kur nje djal mysliman dhe nje vajze e krishtere... ( ē'fare dileme!)
2-ose djali shqiptar (feja s'dihet)dhe vajza greke(feja s'dihet), ē'fare problemi!
Ti na shtron pyetjen, qe ky lloj sondazhi mund te na sjelle probleme socjale deri edhe kombetare..., heu bre!
Ja ti them une ty dy probleme te vogla...;
1- ne rastin e pare, ēifti i perzier ne pergjithesi merr besimin e burrit..., por qe edhe tek ne gjerat kane ndryshuar ku jo rralle shohim meshkujt qe vene pas fese se gruas...
problemi; - Ne fene islame, nuk eshte bashkim, nese gruaja o burri nuk pranon me pare fene islame, kuptohet ne rastin kur njeri nga te dy te jete i tille, eshte kusht i detyrueshem!
2-ne rastin e dyte, ēifti me kombesi te ndryshme nuk sjell incidente dipllomatike ose konflikte ushtarake, vetem pse jane duke cilesuar ne dokument kombesine..., pasi gjithmone ka qene tek ne, flas per Republiken e Shqiperise..., ku edhe leter njoftimi, qe s'ishte pashaporte, e kishte te cilesuar nenshtetesine dhe kombesine...
problemi; mund te vertetohet qe Shqiperia dhe shqiptaret jane te denje te qendrojne ne zemer te Evropes..., aty edhe ku e kane vendin, pasi toleranca eshte nje nga te paktat vyrtyte qe na ka mbetur nga koha..., por pse nuk ju ben te merakoseni ne te njejten kohe kur ne Kosove si e folur zyrtare (gjuhe e dyte pas shqipes) na vihet turqishtja..., ketu s'ka problem, ndersa kur diskutohet lidhjet martesore me italian,serb, gjerman, harap..., ketu na dilkan probleme "te medha" kombetare...
Kur ne shqipot, me mire se kush'do popull tjeter ne Evrope dijme qe per tu shkombtarizuar ose asimilim te plote mund te kete kur;
1-humbet besimin si fe-identitet-krijues
2-humbet gjuhen ( idiomen e foshnjerise )
Pra nga sa u tha me lart, asnje nga probemet qe shtrohen nuk perben "rrezik", si per shoqerine ashtu edhe per Atdheun..., mjaft u toleruan sondazhe me hamendje, sot kemi liri te plote.
Une jam per PRO! Ngado qofte dhe kushdo te jete rrezultati, te pakten mos te abuzohet me!
Krijoni Kontakt