Close

Rezultati i Sondazhit: Jeni per regjistrimin e popullsise ne baza etnike dhe fetare

Votues
97. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • Jam pro (Argumento)

43 44.33%
  • Jam kundra (Argumento)

47 48.45%
  • Nuk ka problem((Argumento))

7 7.22%
Faqja 6 prej 14 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 140
    i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar mė parė nga Miraxxxx Lexo Postimin
    E dini se si me duket ky lloj sondazhi, si : A jeni per rregjistrimin e bindjeve politike ( i majte apo i djathte). Keto jane gjera krejtesisht vetjake, sa qe s`kane lidhje me evidentimin e popullsise.
    Jo gjithmone eshte i pa rendesishem dhe orjentimi politik.Ps. ne rastin e shqipetareve ku e ashtuquajtura e majte vjen si trashegimtare e pasionateve te genocidit shqipetare me 6000 te pushkatuar dhe mijra te denuar e te internuar, do te kuptojme se ky njeri,qe kerkon te rreshtohet ne kete bashkesi te pa penduar,ndonese sot qe jeton ne liri dhe ne kontakt me demokracite perendiomore, ka nje doze ligesie mbi normalen.
    Ne te gjithw vendet e bote nese kerkon te aplikosh per rezidencekjo eshte pyetja e pare qe te bejne.Natyrisht ne menyre te lire ashtu sic do te aplikohet dhe tek ne.
    Por me e rendesishme eshte se cfar mesazhi perceptohet nga diskutimet e intelektualeve, apo me sakte te elites shqipetare, kjo vlen te diskutohet.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-02-2008
    Postime
    5
    Jo se nuk eshte i rendesishem orientimi politik. Kush i ka jetuar ato vite , pak e veshtire qe t`i harroj. E them per vehte dhe per te gjithe, qe te bejme bilancin se ku kemi qene dhe ku jemi sot. Por jo gjithmone duhet mbajtur koka prapa, se pastaj keputet qafa. Mendoj se duhet te pranojme demokracine dhe mos te jemi kaq te politizuar. Mendoj se ne (njerezit) duhet te jemi gjendje te votjme politikan te afte, qe dine te ecin me progres. Por mendoj qe me e rendesishme per momentin eshte qe te mos i kushtojme kaq shume rendesi politikes, se sa rregjistrimi fetar. Politiken ta shohim vetem ne baze te kendveshtrimit " Ēfare ben ajo per popullin e vet".

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    03-10-2009
    Vendndodhja
    larg
    Postime
    1,011
    Citim Postuar mė parė nga Anesti_55 Lexo Postimin
    Jo gjithmone eshte i pa rendesishem dhe orjentimi politik.Ps. ne rastin e shqipetareve ku e ashtuquajtura e majte vjen si trashegimtare e pasionateve te genocidit shqipetare me 6000 te pushkatuar dhe mijra te denuar e te internuar, do te kuptojme se ky njeri,qe kerkon te rreshtohet ne kete bashkesi te pa penduar,ndonese sot qe jeton ne liri dhe ne kontakt me demokracite perendiomore, ka nje doze ligesie mbi normalen.
    Ne te gjithw vendet e bote nese kerkon te aplikosh per rezidencekjo eshte pyetja e pare qe te bejne.Natyrisht ne menyre te lire ashtu sic do te aplikohet dhe tek ne.
    Por me e rendesishme eshte se cfar mesazhi perceptohet nga diskutimet e intelektualeve, apo me sakte te elites shqipetare, kjo vlen te diskutohet.
    Anesti nuk dij se per cilen bote flet?!!!ne ket qe njohim ne dhe konkretisht ne boten perendimore qe ti me siguri aludon kjo pyetje nuk shtrohet fare bile nuk ka te drejt kush qe as privatisht e as per ceshtje civile te shtroj ket pyetje...ka raste qe ne forma te ndryshme shtrohet kjo pyetje por nuk eshte mandatore qe te pergjigjesh ! so mos ja fut kot!!!

Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar mė parė nga MARGUS Lexo Postimin
    Anesti nuk dij se per cilen bote flet?!!!ne ket qe njohim ne dhe konkretisht ne boten perendimore qe ti me siguri aludon kjo pyetje nuk shtrohet fare bile nuk ka te drejt kush qe as privatisht e as per ceshtje civile te shtroj ket pyetje...ka raste qe ne forma te ndryshme shtrohet kjo pyetje por nuk eshte mandatore qe te pergjigjesh ! so mos ja fut kot!!!
    Ne SHBA ka ndodhe me shoket e mi, gjithashtu ne Angli, ke ketu ne forum shkrime qe e vertetojne kete, ne greqi as e diskutoj. Te precizoj qe kur apolikon per shtetesine, pra per nje rezidence perfundimtare, por nuk tha kush se te shtrengojne te thuash te verteten.Nje shoku im , ku u drejtua per te palikuar, xhaxhai i tij shqipetao -amerikan i thote, bej kujdes se ketu i vene shum rendesi se cfra feje ke, prandaj mos i thuaj se je musliman, por katolik, ai i tha se ishte "bahai".Si duket jetoni me endrrat e lirise pa kufi, te barazise mes njerezve ,(boll qe ngjasojme biologjikisht), boll se eshte nje vend demokratik.Ps, dhe sikur te jesh anglez, nese drejtohesh ne nje agjensi imobigliare, kerkush nuk te jep mundesi te banosh ne lagjet e pasura, nese nuk je ne te njetin shkalle qytetarie me to.Pavarsisht se ne ligj kjo nuk parashkruhet kjo ndarje egziston.Po keshtu ndodh dhe me shkollat, ka perzgjedhje, e po keshtu me kete orjentim shikohen mjaft ceshtje te cilat vene ne diskutim cilesine e jetes se individeve elite,qytetare te mesem, apo i sapo regjistruar si i tille.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Anesti_55 : 14-02-2010 mė 19:27

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    03-10-2009
    Vendndodhja
    larg
    Postime
    1,011
    Ore!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Un jam shtetash amerikan (me natyralizim) kam shkuar neper te gjitha proceset si ID CARD ,Permanent Resident card ,SS card !! Askund nuk ke keto pyetje Pse genjen lexuesit e painformuar!???
    Edhe per pune kur aplikon nuk ka te drejt e as nuk praktikohet te shtrohen keto pyetje bile as MOSHA NUK PYETET!!!!
    Ne amerik gjeja e fundit qe do te pyes ndokend eshte cfar religjioni je ,ket pyetje mund ti shtrosh ndokujt pasi te njihesh nje kohe te gjat dhe sadokudo krijon nje afersi shoqerore me
    te.
    P.S>
    Gjat procedures per migrim mund te shtrohet pyetja A ke qene komunist,a ke histori kriminele
    droga dhe pyetje te kesaj natyre!!

Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar mė parė nga MARGUS Lexo Postimin
    Ore!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Un jam shtetash amerikan (me natyralizim) kam shkuar neper te gjitha proceset si ID CARD ,Permanent Resident card ,SS card !! Askund nuk ke keto pyetje Pse genjen lexuesit e painformuar!???
    Edhe per pune kur aplikon nuk ka te drejt e as nuk praktikohet te shtrohen keto pyetje bile as MOSHA NUK PYETET!!!!
    Ne amerik gjeja e fundit qe do te pyes ndokend eshte cfar religjioni je ,ket pyetje mund ti shtrosh ndokujt pasi te njihesh nje kohe te gjat dhe sadokudo krijon nje afersi shoqerore me
    te.
    P.S>
    Gjat procedures per migrim mund te shtrohet pyetja A ke qene komunist,a ke histori kriminele
    droga dhe pyetje te kesaj natyre!!
    Pse genjen lexuesit e painformuar!???
    Mundohu ta kufizosh perdorimin e kesaj fjale vend e pa vend, pasi shtetesine duhet dhe ta meritosh.

Me natyralizim do te thote se ke fituar shtetesine per shkak te shtetestse se prindit?Nese po,atehere besoj se per ty perdoret nje tjeter formular.Ndoshta Obama ka orjentuar te mos behet nje pyetje e tille.
    une nuk kam qene vet ne amerike dhe as me ka interesuar ndonjehere te di se cfare pyetjesh te bejne por dy dite me pare pime kafe me personin ne fjale dhe ai po tregonte.Ai ka ndenje 4 vjet ne USA.Por per saktesi kam ketu K.Merdanin, nje kitarrist qe ka punuar me A. Kraiken atje dhe qe ka ardhe per te ndejte disa jave ne Shqiperi, do ta pyes.Natyrisht qe kam plot njerez atje nipa te mi si dhe kusherij qe jane qytetare amerikane qe nga viti 39, por nuk ja vlen per tu marre me kete ceshtje.Londra me tha nje shok kishte te instaluara 1 miljon kamera, nuk di sa te tilla mund te kete New Yorku, pra kjo do te thote se amerikanet nuk jane ne gjume si i paraqet ti, por kerkojne te dine sa me shume te jete e mundur.

Sensual
    Anėtarėsuar
    17-02-2009
    Postime
    4,304
    me thene te drejten jam per mbylljen e forumeve fetare ne Albasoul.

i/e regjistruar Maska e laura..
    Anėtarėsuar
    03-02-2010
    Postime
    539
    Jam shume dakort me ty enii
    Me mire te rrosh nje dite
    dhe te vdesesh si nje LUAN, se sa i roberuar dhe te jetosh si nje dele

qafir modern Maska e lato007
    Anėtarėsuar
    14-12-2008
    Vendndodhja
    ke ura e limuthit
    Postime
    93
    Citim Postuar mė parė nga Enii Lexo Postimin
    me thene te drejten jam per mbylljen e forumeve fetare ne Albasoul.
    pse duhet te ngelemi pa pune ne?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    03-10-2009
    Vendndodhja
    larg
    Postime
    1,011
    [QUOTE=Anesti_55;2600794]Mundohu ta kufizosh perdorimin e kesaj fjale vend e pa vend, pasi shtetesine duhet dhe ta meritosh.

Me natyralizim do te thote se ke fituar shtetesine per shkak te shtetestse se prindit?Nese po,atehere besoj se per ty perdoret nje tjeter formular.Ndoshta Obama ka orjentuar te mos behet nje pyetje e tille.
    une nuk kam qene vet ne amerike dhe as me ka interesuar ndonjehere te di se cfare pyetjesh te bejne por dy dite me pare pime kafe me personin ne fjale dhe ai po tregonte.Ai ka ndenje 4 vjet ne USA.

Anesti!
    Te kerkoj falje per perdorimin e fjales genjeshter, ja pra po e zbus pak dhe te them se ju dezinformoni kur shkruani per ket ceshtje e bazoheni si thua edhe vet ne bised kafesh me njerin qe paska qene ne usa per kater vjet?!!!!!

Faqja 6 prej 14 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •