Close

Rezultati i Sondazhit: Jeni per regjistrimin e popullsise ne baza etnike dhe fetare

Votues
97. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • Jam pro (Argumento)

43 44.33%
  • Jam kundra (Argumento)

47 48.45%
  • Nuk ka problem((Argumento))

7 7.22%
Faqja 0 prej 14 FillimFillim 1210 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 140
  1. #-9
    God Bless You Maska e _Mersin_
    Anėtarėsuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593

A jeni pėr regjistrimit fetar dhe etnik?

Para disa ditesh qeveria nxorri nje projekt per regjistrimin e popullsise sipas bindjeve fetare, etnike etj.

Disa analiste e shohin pyetsorin si nje problem per te cilin shqiptaret ne keto kushte nuk ju duhet.

Se pari se disa cifte jane martuar sipas perzierjes fetare dhe etnike.

Psh

Djali Musliman
    Vajza Krishtere

Lind pyetja tek keto analiste dhe thojne cfare feje do marri femija.Edhe pse femija merr femine e Babait prape problemi qendron ne ate se a do sjelle ky regjistrim probleme midis cifteve.

Gjithashtu

Nje Djale me Kombesi Shqiptare eshte martuar me nje vajze me kombesi greke.Atehere Cfare kombesie do regjistrohet femija?A do sjelli ky sondazh probleme brenda ciftit.

Problemi tjeter qe shtrohet eshte se shume prej shqiptareve ne emigracion mund te bejne ndryshimin etnik te tyre sidomos ato qe jane ne Greqi per hire te jetes ekonomike qe ato tani kane ndertuar ne kete shtet.Dhe kjo do fallsifikonte shume prej kombesive te verteta jo sepse emigranti eshte i asaj kombesie porse kete e ben per nje interes ekonomik.

Une do ju shtroja ju pyetjen se a jeni pro apo kundra ketij regjistrimi dhe cfare problemesh mund te dalin sipas jush te cilat mund te kthene ne probleme sociale ose kombetare.
    "Shoku Mjekesise"

2. #-8
    Shqiperia eshte e shqiptareve..., nuk kane pune as grek dhe as kosovar...
    Pyetjeve qe ben ti, mua me duken nje ēik si provokuese...
    1-pra kur nje djal mysliman dhe nje vajze e krishtere... ( ē'fare dileme!)
    2-ose djali shqiptar (feja s'dihet)dhe vajza greke(feja s'dihet), ē'fare problemi!

Ti na shtron pyetjen, qe ky lloj sondazhi mund te na sjelle probleme socjale deri edhe kombetare..., heu bre!
    Ja ti them une ty dy probleme te vogla...;

1- ne rastin e pare, ēifti i perzier ne pergjithesi merr besimin e burrit..., por qe edhe tek ne gjerat kane ndryshuar ku jo rralle shohim meshkujt qe vene pas fese se gruas...

problemi; - Ne fene islame, nuk eshte bashkim, nese gruaja o burri nuk pranon me pare fene islame, kuptohet ne rastin kur njeri nga te dy te jete i tille, eshte kusht i detyrueshem!

2-ne rastin e dyte, ēifti me kombesi te ndryshme nuk sjell incidente dipllomatike ose konflikte ushtarake, vetem pse jane duke cilesuar ne dokument kombesine..., pasi gjithmone ka qene tek ne, flas per Republiken e Shqiperise..., ku edhe leter njoftimi, qe s'ishte pashaporte, e kishte te cilesuar nenshtetesine dhe kombesine...

problemi; mund te vertetohet qe Shqiperia dhe shqiptaret jane te denje te qendrojne ne zemer te Evropes..., aty edhe ku e kane vendin, pasi toleranca eshte nje nga te paktat vyrtyte qe na ka mbetur nga koha..., por pse nuk ju ben te merakoseni ne te njejten kohe kur ne Kosove si e folur zyrtare (gjuhe e dyte pas shqipes) na vihet turqishtja..., ketu s'ka problem, ndersa kur diskutohet lidhjet martesore me italian,serb, gjerman, harap..., ketu na dilkan probleme "te medha" kombetare...
    Kur ne shqipot, me mire se kush'do popull tjeter ne Evrope dijme qe per tu shkombtarizuar ose asimilim te plote mund te kete kur;
    1-humbet besimin si fe-identitet-krijues
    2-humbet gjuhen ( idiomen e foshnjerise )

Pra nga sa u tha me lart, asnje nga probemet qe shtrohen nuk perben "rrezik", si per shoqerine ashtu edhe per Atdheun..., mjaft u toleruan sondazhe me hamendje, sot kemi liri te plote.
    Une jam per PRO! Ngado qofte dhe kushdo te jete rrezultati, te pakten mos te abuzohet me!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga arbereshi_niko : 22-01-2010 mė 10:54

3. #-7
    Unica Fede Unica Passione Maska e Boy
    Anėtarėsuar
    07-01-2010
    Vendndodhja
    Rome
    Postime
    1,079
    Ore, me idete qe ka ky qe kemi ne krye, te themi faleminderit qe te pakten, zyrtarisht, s'po e ben regjistrimin edhe ne baze te bindjeve politike!
    Perchč er coro che famo tutti quanti insieme
    dice LAZIO sei grande te volemo bene!

4. #-6
    18 scudetti Maska e Gjinokastra
    Anėtarėsuar
    29-08-2009
    Postime
    1,159
    Citim Postuar mė parė nga arbereshi_niko Lexo Postimin
    Shqiperia eshte e shqiptareve..., nuk kane pune as grek dhe as kosovar...
    Pyetjeve qe ben ti, mua me duken nje ēik si provokuese...
    1-pra kur nje djal mysliman dhe nje vajze e krishtere... ( ē'fare dileme!)
    2-ose djali shqiptar (feja s'dihet)dhe vajza greke(feja s'dihet), ē'fare problemi!

Ti na shtron pyetjen, qe ky lloj sondazhi mund te na sjelle probleme socjale deri edhe kombetare..., heu bre!
    Ja ti them une ty dy probleme te vogla...;

1- ne rastin e pare, ēifti i perzier ne pergjithesi merr besimin e burrit..., por qe edhe tek ne gjerat kane ndryshuar ku jo rralle shohim meshkujt qe vene pas fese se gruas...

problemi; - Ne fene islame, nuk eshte bashkim, nese gruaja o burri nuk pranon me pare fene islame, kuptohet ne rastin kur njeri nga te dy te jete i tille, eshte kusht i detyrueshem!

2-ne rastin e dyte, ēifti me kombesi te ndryshme nuk sjell incidente dipllomatike ose konflikte ushtarake, vetem pse jane duke cilesuar ne dokument kombesine..., pasi gjithmone ka qene tek ne, flas per Republiken e Shqiperise..., ku edhe leter njoftimi, qe s'ishte pashaporte, e kishte te cilesuar nenshtetesine dhe kombesine...

problemi; mund te vertetohet qe Shqiperia dhe shqiptaret jane te denje te qendrojne ne zemer te Evropes..., aty edhe ku e kane vendin, pasi toleranca eshte nje nga te paktat vyrtyte qe na ka mbetur nga koha..., por pse nuk ju ben te merakoseni ne te njejten kohe kur ne Kosove si e folur zyrtare (gjuhe e dyte pas shqipes) na vihet turqishtja..., ketu s'ka problem, ndersa kur diskutohet lidhjet martesore me italian,serb, gjerman, harap..., ketu na dilkan probleme "te medha" kombetare...
    Kur ne shqipot, me mire se kush'do popull tjeter ne Evrope dijme qe per tu shkombtarizuar ose asimilim te plote mund te kete kur;
    1-humbet besimin si fe-identitet-krijues
    2-humbet gjuhen ( idiomen e foshnjerise )

Pra nga sa u tha me lart, asnje nga probemet qe shtrohen nuk perben "rrezik", si per shoqerine ashtu edhe per Atdheun..., mjaft u toleruan sondazhe me hamendje, sot kemi liri te plote.
    Une jam per PRO! Ngado qofte dhe kushdo te jete rrezultati, te pakten mos te abuzohet me!
    Kosovaret cfare jane ? Emigrante pakistaneze ? Jane shqiptare edhe me patriot se ty !

> Jam kundra regjistrimit etnik, nuk mendoj se duhet te kete te drejta per minorancat ne Shqiperi , pra 100% duhet te klasifikohen shqiptare . Edhe nese nuk kane lindur ne Shqiperi , nese duan qytetari shqiptare do duhet te heqin nen shtetesine e vjeter .

Jam kundra regjistrimit fetar , shqiptaret do ta deklaronin veten te nje feje pa kuptim sepse skane dije fare per fene . Nese kane dije atehere ta mbajne per veten .

Edhe e fundit , jam kundra indoktrinimit prinderor apo mashkullor vetem te minoreneve . Nen 18 vjec nuk do duhet te klasifikohen as etnikisht e as fetarisht ne rast regjistrimi , por vetem pasi te arrij moshen madhore te vendos vete , POR ME BAZE IDENTITETI EDHE JO ME BAZE ORIGJINASH . Nese dikush i ka prindrit fetar , por veten nuk e ndjen te tille nuk mund te klasifikohet si fetar . Nese dikush i ka prinderit minoritar por veten nuk e ndjen te tille nuk duhet te INDOKTRINOHET si minoritar .
    [QUOTE =puroshkodran;2654864]Roma del kampion[ /QUOTE]

5. #-5
    Ti mire flet per mendimet qe ke..., po mos e merr me aq ngut..., se nuk po vendoset neser.
    Qe jane shqiptare kosovaret e di edhe me pare se ti..., pasi jam me i vjeter se ti..., por qe jane me patriote..., kete ti nuk duhet ta thush, pasi nuk ke si te shprehesh keshtu, jo vetem kosovaret por edhe arbereshet, gjithashtu ēamet ose arvanitasit, por edhe ata qe rrojne ne Mal te Zi, e ku ta di une, po te njejten gje do tu thonja, atyre nuk i hyn ne pune se ē'fare vendos Republika jone..., kush te doje te vije e te marre nenshtetesine, pastaj flasim.
    Ti mos merr flak si pushka e jevgut..., por me pare te keshilloj qe me qetesi te lexosh dhe te kuptosh drejt, nuk je i vetmi qe lexove postin, dhe shume ishin kosovar nga ata qe e lexuan, por me qetesi kuptuan ē'desha te them, ku me zgjuarsi nuk u futen ne polemike, si ty!!!
    Hajt shnet o gjinokastrit...

6. #-4
    Citim Postuar mė parė nga arbereshi_niko Lexo Postimin
    Mesa di une dhe katoliket kane te njejten gje, ta pakten ketu ne Amerike. Mbase eshte ndryshe andej.

7. #-3
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    10-05-2009
    Vendndodhja
    ........
    Postime
    309
    Kėtu ėshtė qėllimi i fqinjėve tanė :

http://www.youtube.com/watch?v=FjoUa...ayer_embedded#

8. #-2
    i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anėtarėsuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    o arbreshi i nikajve

mjeksia asht i shqipnis se nuk e mora vesht se pse i perzive kosovaret ne ket mes

kurse sa per rregjistrimin menoj se asht i vonu shum biles. ta morim vesht ni her e mir se kush asht kush
    JO NEGOCIATA VETĖVENDOSJE

9. #-1
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet nė Bllog
    22
    Lind pyetja tek keto analiste dhe thojne cfare feje do marri femija.Edhe pse femija merr femine e Babait prape problemi qendron ne ate se a do sjelle ky regjistrim probleme midis cifteve.

Gjithashtu

Nje Djale me Kombesi Shqiptare eshte martuar me nje vajze me kombesi greke.Atehere Cfare kombesie do regjistrohet femija?A do sjelli ky sondazh probleme brenda ciftit.
    Pyetjet dhe pergjigjet nuk jane me detyrim, jane fakultative. Ata shtetas qe duan tu pergjigjen, i pergjigjen pyetjeve. Ata qe nuk duan e lene bosh. Nese ka femije te lindur nga prinder te disa besimeve, prinderit kane si opsion:

a. Te thone qe femija eshte i besimit X pasi kemi vendosur qe ta rrisim me kete besim.
    b. Ta lene bosh dhe kur femija te behet ne moshe madhore vete, le ti pergjigjet vete pyetjes se besimit.

Edhe per femijet e lindur nga prinder me shtetesi e kombesi te ndryshme:

a. Ose prinderit zgjedhin per femijen nje kombesi.
    b. Ose e lene bosh.

Kombesia dhe shtetesia jane dy gjera te ndryshme. Kombesia eshte karakteristike racore/etnike/kulturor, kurse shtetesia eshte karakteristike ligjore e individit, shteti ku ka lindur ose shteti ka zgjedhur te jetoje e punoje.

Albo

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    Ani se Al kaida ju a ben flet regjistrimet gratis .Une mendoi se kjo do shkaktoi nji problem politik sepse katoliket do ndihen se ne si shqiptar po i tregojm se ju jeni minoritet e ne Islamistet jemi me shum ne numer dhe sikur po u themi se ne jemi ktu .Shqiperia esht e Shqiptarve mendoi une e jo e budistav islandistave e llamburav.ku na shpie te kemi ferkime rreth feve ,kjo po i duhet njerzve te islamistvebidatxhi e rusis e ca qarqeve qe nuk ja duan te miren Shqiptarve te tri besimeve.Ata qe duan shqiprin nuk e zen kurre ne goj punen e feve le ta ushtroi secili besimin e vet vetem mose te behen vegel e armiqve te Shqiptaris.

Faqja 0 prej 14 FillimFillim 1210 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •