Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 20
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    09-03-2003
    Vendndodhja
    Rumani
    Postime
    10
    eryhaer
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga BlackWitch : 10-03-2003 mė 23:36
    Mace mace pis pis pis
    c'ka dollapi qe leviz
    eshte miu kaca miu
    gjithe pjatat i lepiu

Njohuria te ben te lire Maska e SuNRiSeR
    Anėtarėsuar
    29-05-2002
    Vendndodhja
    ...where everything fades...
    Postime
    368
    Indrit!

Per mua o vlla zoti ka vdekur me kohe, megjithese para disa vitesh u mundova ta ringjallja por e kuptova se ishte e kote dhe pa vlere. Une ketu po flas per veten time, keshtu qe mos iu refero kesaj qe po shkruaj si pergjithesim.

Se si e adhuron zotin cdo njeri e zgjedh vete menyren, ashtu sic zgjedh edhe zotin. Per ty mund te jete ai plaku me mjeker te bardhe qe shikon nga qielli teater, per mua eshte mjekesia dhe biologjia, per tjetrin eshte paraja e keshtu me rradhe.

Prandaj ate pyetje mos ma bej mua, por beja vetes ne rast se nuk e di akoma dhe jam i sigurt se do marresh pergjigjen e duhur.

Pershendetje, S.

Vetvendosje Maska e INDRITI
    Anėtarėsuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    I ulur ne zemren e njeres.
    Postime
    2,170
    Nuk besoj se ka shume zotera qe ne te kemi mundesi te zgjedhim.
    Duhet te dime se ai eshte nje dhe nuk ka tjeter.
    nese per ty ka vdekur ska problem pasi e ke zgjedhur vete te qenurit ateist dhe nuk ta ka imponuar kush.
    une per vete nuk imponoj njeri qe te besoje ne ate qe besoj pasi nuk kam asnje te drejte morale ta bej kete por thjeshte mundohem te jap ndonje keshille duke menduar se mund te beje dobi.
    gjithesesi ju pershendes.
    Injoranca nuk zhduket me top

Anėtarėsuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    Postime
    2,170
    ILIRIE
    me sa shoh une ti se ke idene se cdo te thote besim.
    besimieshtee besuarit me semer te shprehurit me gjuhe dhe te punuarit me gjymtyre.
    nese nje nga keto bie atehere nuk mund te konsiderohet nje njeri besimtar me kuptimin e plote te fjales.
    une nuk kam pse te shoh neper bote pasi relitetin e kam ne shqiperi. mos valle ky zhvillim i madh teknologjik qe kemi ka ardhur si fryt i mosbesimit?

Njohuria te ben te lire Maska e SuNRiSeR
    Anėtarėsuar
    29-05-2002
    Vendndodhja
    ...where everything fades...
    Postime
    368
    Une nuk kam pare ketu ndonje keshille as nga ndonje besimtar musliman dhe as nga ndonje i krishtere. E vetmja gje qe kam pare ka qene nje debat pa koke e pa kembe ku secili do qe te tjeret te binden se ai ka te drejte.
    Nejse kjo eshte deshira per t'u afirmuar dhe nuk i ve faj njeriu per kete pasi me te lindim dhe gjate gjithe jetes perpiqemi qe te mbrojme idete dhe mendimet tona, nganjehere deri ne extrem. Eshte psikologji e thjeshte dhe jo fanatizem fetar.
    E keqja fillon kur eshte me te vertete fanatizem fetar, dhe me duket se ketu ne forum nje pjese e mire e kane kete fanatizem qe per fat te keq u eshte mbjelle dhe ata kane treguar se jane nje toke pjellore. Vetem se nuk ka mbire ndonje gje e vlefshme, por vetem pasioni per te kundershtuar ata qe kane ide te ndryshme nga ajo e tyre.
    Nuk eshte kjo feja, feja eshte tolerance, beshkejetesa e te kundertave dhe uniteti ne besimin ne nje zot. Te pakten keshtu duhet te jete, megjithese nuk eshte keshtu. Dhe dalim perseri tek fakti qe feja na ka bere ne shqipetareve lesh e li.

S.

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Sunriser, ate kurr nuk do ta shifesh. Ketu nuk behet fjale per fe por per urrejtje e fanatizem. Ketu flitet per iluzione etj.
    Asnjeher nuk pash nje "musliman" te kritikojė ndonje diktator te shteteve arabe ose te flase dicka per jeten ne mjerim ne shume nga keto shtetet, e vetmja qe bejne eshte te gjejne gabime ne Bibel.
    Por edhe te krishteret me gjithse me pak mundohenti gjejne faje Kuranit. Dmth kerkojne gabime ne kopje te kopjeve kurse realitetin e harrojne.
    E qujne vten besimtarė!!!!!!!!!!!
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Anėtarėsuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    Postime
    2,170
    Fjala juaj eshte e sakte pasi ketu ne forum hapen shume tema qa nuk ka nevoje te diskutohen dhe i shikon shqiptaret tane tek shahen dhe grinden dhe shpesh here kalojne ne ekstreme qe nuk eshte e nevojshme te arrijme deri aty.
    Nuk po e them kete per te tjeret por ne rradhe te pare qortoj veten time.
    por tani lind pyetja a feja e ka fajin?
    dua te te them se jo pasi feja nuk eshte gje tjeter pervecse keshille dhe djalog kur eshte pyetur muhamedi a.s per fene ka thene se feja eshte keshille.
    por shume here ndodhin keqinterpretime te saj.
    gje qe ne nuk duhet ta lejojme.
    une dua te te sqaroj se feja nuk merret nga veprimet e x personi por meret nga mesimet e saj pasi une mund te jem fetar mund te flea shume bukur por kjo nuk ka vlere nese fjalet e mija jane ne kundershtim me veprat. psh nese une te tregoj ty se feja islame na urdheron bie fjala miresjellje me prinderit et afermit dhe fqinjet dhe te keshilloj te jesh i mire me to psi keshtu urdheron feja por fjalet e mija nuk do te kishin aspak vlere nere une ofendoj prinderit e mij apo komshinjte apo te afermit.
    Feja i dashur k nje rol te madh ne edukimin e njeriut duke perfshire te gjithe aspektet jetesore.
    njeriu ka shume nevoje per te madje me shume sesa ka per ajer.
    pasi nese nuk do te kishte fe ai do te binte pre e hordhive te djallit dhe pre e dhurimeve te kota.
    miqesisht.

Anėtarėsuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    Postime
    2,170
    patjeter iliria
    Une jam ai qe i kritikoj te gjithe diktatoret duke filluar me shefin e terrorit boteror sharon dhe duke kaluar me ps tek bush sadam sllabodan hitler.
    per mendimin tim bota eshte e mbushur me diktatore dhe diktatori kuda qofte duhet kritikur por me e fota eshte se cfare dobi ben ne se ti apo une i kritikojme ato?
    a ndryshon ndonje pune kjo?
    po mjaftohem me kaq pasi nuk dua ti jap temes ngjyra politike.
    ju uroj nje dite te mbare.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    14-04-2003
    Postime
    197
    dua te theksoj se te gjitha temat qe kam lexuar e jam pergjigjur kjo eshte me padyshim me qesharakja.perjetesia777;ne rradhe te pare ku e dine ti se shqiptaret kane qene besimtar me perpara,kush ta ka thene stergjyshi qe eshte lindur ne kohen e pordhes kur shqiperia nuk ekzistonte si shtet.kur thua ti se gjithe shqiptaret duhet ti kthehen zotit me c'kuptim e thua nje gje te tille?qe te vishen vajzat tona si yll me shami ne koke si ato psikopatet e lindjes se mesme?e dyta nga e dine ti qe nje zot ekziston e nqs se po ai ekziston ashtu si thua ti?une vet s'besoj tek zoti me kuptimin qe ai eshte me i larti dhe ne jemi te gjithe sklleverit e tij e duhet ti falemi e ti perulemi.nje gje e tille ska aspak kuptim dhe eshte me te vertet qesharake.ato librat qe lexon ti jane perralla me mbret dhe nqs se jane shkruajtur nga zoti ose njerezit e tij te derguar i vetmi shkak ka qene qe ti jap me njohuri botes dhe qe ti bashkoje sa me teper popujt dhe rracat e saj gje qe po ndodh ne realitet.pra zoteria jote nuk eshte shkruajtur ai libri me perralla qe lexon ti per kohen e tanishme por te dikurshme dhe nuk eshte shkruajtur si ligj qe ti duhet te zbatosh ose perndryshe do perfundosh ne ferr ashtu sic ta ka mesuar prifti apo hoxha ty.do thuash ti epo njerezit si puna jote qe s'besojne ne zot do perfundojne ne ferr,'dhe une perseri te pergjigjem nga e dine ti qe zoti ekziston ne rradhe te pare dhe nqs se po ashtua sic thua ti,dhe nga e dine ti qe ferri ekziston apo ka shkuar ndonjeri dhe eshte kthyer prape dhe ta ka treguar ci ndodhi dhe nqs se ekziston gje prape shume qesharake si do digjemi kur vetem shpirti yne shkon atje dhe jo trupi ohoho me duket ja kallem shejtanit.

Me vjen shume mire qe degjoj nje ze si ky i yti (Perjetesia 777) qe fton ne besimin tek Zoti. Vertet qe kjo i duhet Shqiperise dhe shqiptareve (dhe jo vetem atyre) per te dale nga bataku ke kemi rene. Si musliman qe jam i ftoj te gjithe bashkebiseduesit tane te nderuar te interesohen per fene Islame. Ju siguroj qe eshte rruga e vetme drejt arritjes se Xhennetit (Parajses). Mund te viziton www.albislam.com per cdo paqartesi.

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema tė Ngjashme

1. Theofan Stilian Noli: Jeta dhe veprat e tij
    Nga ILovePejaa nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 85
    Postimi i Fundit: 15-11-2022, 22:39
  2. Plavė e Guci
    Nga Davius nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 05-10-2008, 23:36
  3. Mesjeta e hershme shqiptare
    Nga DYDRINAS nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 15-11-2006, 15:10
  4. Kristo Frashėri: Dilema pėr Himarėn
    Nga Qafir Arnaut nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 28-02-2006, 13:56

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •