Po
Jo
Kosova eshte Shqiperi... Se kuptoj cpavarsie kerkon ky shtet kur ne te vertet mund te bashkohet ne nje shtet te fort dhe unik sic esht Shteti SHQIPETARE.
Integrimi dhe asimilimi i nje kulture, e cila eshte perparuese dhe afruese me ate te Europes e duan te gjithe. Kete e kan treguar dhe Kosovaret, te cilet shume mire e kan bere dhe vazhdojn ta bejn. Mos u bazoni ne shkrimet e forumeve apo te ndonje njohje spontane qe ju ka ndodhur ne jet. Sepse nje popull me 2 milion e kusur banore, nuk eshte i njejt, po ka ndryshime te medha. Sic ka ekstremista ne Kosove ka dhe ne Shqiperi, meqenese je nga Jugu, provoje njehere te shkosh ne Lazarat, Memaliaj e disa vende te tjera, do hasesh njerez shume me te trash sesa Kosovaret (ashtu sic i portretizon ti) si njerez qe nuk mund te gdhenden. Une kam pasur fatin te shkoj ne Prishtin, kam njohure shume njerez per nje jave qe kam qendruar. Por nuk kam pare asnje ndryshim nga Tirana metropolitane ku jeton ti Zoteri. Mos te them qe ishte shume me e zhvilluar ne mentalitet dhe kultur. Ato ruajn traditat e tyre, brenda mureve te shtepis, po din shume mire te pershtaten ne shoqeri. Ti boten e pe per here te pare pas viteve 90-te, ndersa Kosova e ka pare boten shume shekuj perpara teje dhe meje. Duhet te jemi realist ne ato qe flasim, dhe jo te bazohemi ne shkrime forumore apo lokale. Ti shikojm gjera mbarekombetare, ashtu sic duhen pare.
Kėtu, me gjith mendimet tua tė mė sipėrme pajtohem me ty ..ama veq njė gjė nuk po mė pėlqen qė na ndan nė komunitete,nuk po tė kuptoj or vlla po ne gjith jemi shqiptar qfar komunitetesh thua,qfar rėndsije ka se nga jemi ,Ēamėrija apo Kosova apo Shqipria,jemi njė kombė ore...Ok kalomir.
Duajeni njėri tjetrin.
Kurresesi nuk mund ta quaj komunitet Kosoven, vete faktet flasin qe ato jane i njejti gjak me mua. Nuk mund ta ndaj popullin tim se jeton pertej kufive si komunitet. As Camet nuk i quaj komunitet, po thash sesi kan qendruar te bashkuar, dhe kan jetuar me njeri tjetrin per kaq vite. Komunitet une quaj Romet, Grek, Vlleh, Turk edhe ndonje tjeter qe mund te jet. Ndoshta nuk me ke kuptuar se cfare kam dashur ti tregoj Ilia Spiros.
Cfar pyetje eshte kjo aman ?!!!
Sa di une kjo ka qene ender e shqiptareve tan kohen, bashkimi i trojeve shqiptare ne nje shtet te vetem, jo vetem Kosove - Shqiperi, por edhe trojet tjera.
Ajo qe me intereson mua, kush ishin ata 17 persona qe ishin kunder bashkimit Kosove - Shqiperi?!!!
GV_USA
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Gostivari_usa : 12-01-2010 mė 09:43
WE WILL NOT GO DOWN!
Shqiptaret e Maqedonise, ne asnje menyre nuk duan te bashkohen me ..... TY!!!
Por fatmiresisht ....TI, nuk perfaqeson Shqiperine, ashtu qe ne jemi per bashkim kombetar, mundesisht pa prezencen tende, fundja prezenca jote nuk prish pune dhe nese do te prishte pune, do te blenim nje bilete njdrejtimshe per ne Athine!
GV_USA
WE WILL NOT GO DOWN!
Vazhdoj te jem i mendimit qe Kosova esht pjes e territorit te SHQIPERISE , dhe si e tille i perket SHQPERISE , smund te kerkohet pavarsia kur ti e ke pavarsin ke gjuhen ke flamurin ke dhe hymin ... Mu duken shum patetike kerkesat e kosovarve qe kerkoni pavarsi Pfff . Nga kush e kerkoni pavarsin more ? Nga Shqiperia ??
Nuk kam kundershtim per bashkim kombetar, por ka ca gjera qe nuk me pelqejne te Shqiptaret e Kosoves. Jane te ndikuar shume nga kultura turka dhe Arabe. Ruajne me fanatizem zakone te vjetra prapanike qe ne pjesen me te madhe te Shqiperise hiq malesite e thella te veriut luftohen dhe nuk perdoren me. Kete e kam ndeshur dhe te Shqiptaret e Kosoves ketu ne Usa. Kur te bashkohemi do beheni ju si ne, apo ne si ju? Ju te Kosoves me c'kam pare ne forum shume te pakenaqur jeni. Kerkoni te impononi mendimin. Me siguri kur te bashkohemi do doni t'ju pershtatemi ne ju, se ndryshe do na quani Grek apo Serb. Do na kerkoni dhe ndryshimin e stanadartit te gjuhes Shqipe, etj. Ne keto pika ndihem pak skeptike ne bashkimin tone. Plus qe ne Shqiptaret nuk meremi vesh me njeri-tjetrin. Duam te gjithe te drejtojme, dhe jo te drejtohemi. Do me marrin inat tani.Mendimi im i sinqerte. Te me falni nese lendon ndonje.
P.S Se harrova kryesoren. Po u bashkuam nuk zbret me Sala nga kali, se ju vetem ate votoni.![]()
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga mia@ : 12-01-2010 mė 10:29
une jom i flaket per bashkim komtar ,po jom shum skeptik,sepse evropa shtrig nuk ka deshir te na shofi bashk.Lidert tan dhe nji pjes e mire e shqiptarve nuk e kan iden se qa esht shteti e bashkimi komtar ,disa e shofin kombin si diq si fiset sa edhe serbin akoma e shofin si nji fise p.sh fisin, krasniq ,berish etjNji her duhet ta duam njeri tjetrin ,bashkimi komtar vjen vet.Ata qe kan votu ndoshta jon me real ne votim se duan ta kan nji komb te zhbrisht e keshtu edhe po jetojn nji jet me te mir per interesa personale.Te tillet i ke ne pozita e opozita ne ket shqiptarhane te shkret.Deri sa nuk duam bashkimin komtar vetem ne letra do ta kemi basahkimin komtar, per bashkim duhet pun ,sidomos nga ata qe moren obligim ta qeverisin kombin.
Krijoni Kontakt