Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 7
    i/e regjistruar Maska e LuLiKraS
    Anëtarësuar
    08-10-2005
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    180

Post Për Kancerin Femrorë?

Përshendetje.

Kam interesim të dia më shum rreth i ashtu quajtur "kanceri femore", momentalish jetoj dhe veproj në belgjikë këtu kam një shok të ngusht të cilet i është shfaqur kanceri...

Sa jan shancet për të shpëtuar?

Shpresoj se do marr përgjigje dhe në saje të përgjigjes tuaj kërkoj disa këshilla për njerzt e smur me Kancer...
    Sjam kunder askujt., ne raste se ke pergjegjesi Kombetare dhe je i pa afte per to...

leket-shpejt!-leket.. Maska e mi piace
    Anëtarësuar
    01-12-2009
    Vendndodhja
    durres
    Postime
    140
    nga frika, u bera trim...!

Anëtarësuar
    08-10-2005
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    180
    Forumist te nderuar, qfare dini per kancerin?
    A mendoni se eshte e sherueshme, apo jo?
    Si mendoni se duhet ta parandalojme kancerin, cilat jane masat preventive...?

Ka ndonje material ne Gjuhen Shqipe rreth Kancerit Femror?
    Sjam kunder askujt., ne raste se ke pergjegjesi Kombetare dhe je i pa afte per to...

Anëtarësuar
    08-10-2005
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    180
    Kerkoj ne Gjuhen Shqipe nese egziston ndonje Video apo Auti apo ndonje shkrim rreth Kancerit Femror...

Sepse kam gjet materiale te shumta ne Anglisht dhe ne Frangjisht por problemi eshte se ka shume fjale qe nuk i kuptoj ne Anglish per Mkesi etj etj .
    Thjesh kerkoj diqka ne Gjuhen Shqipe

HoneY-BunnY √
    Anëtarësuar
    10-10-2009
    Vendndodhja
    Mbi re...
    Postime
    2,710
    Kanceret ne pergjithsi ndahen ne 2 grupe qe i quajne beninj(mashkullore) dhe malinj(femerore).Emertimi i tyre varet nga karakteristikat e kancerit:
    Kanceret beninj dhe malinj dallohon ne mes tyre prej
    -shkalles se diferencimit te qelizave qe e perbejne
    -shpejtesia e rritjes se kancerit
    -aftesia qe te jape metastaze(metastaza si koncept eshte aftesia qe ka kanceri qe te le vendin e tij fillestar dhe me ane te gjakut ose linfes te vendoset ne nje vend tjeter qe mund te jete ose afer ose larg vendndodhjes origjinale.
    Kancer beninj rritet me ngadale se nje kancer malinj megjithse kjo nuk eshte per tu konsideruar si definitive per faktin se ka kancere qe megjithse jane beninj rriten me shpejt.
    Nuk njihet shkaku themelor i formimit të kancerit malinj. Ka nga ata që mendojnë se ai vjen si rrjedhojë e disa kushteve të trashëguara të sëmundjes ose nga disa kushte të jashtme, si virus dhe/ose e përdorimit të gjatë të duhanit.Kanceri malinj nuk eshte i trashegueshem.Fakti qe te afermit tane mund te kene vuajtur nuk do te thote se ne jemi te dispozuar qe te kalojme te njejten semundje,madje edhe ekspozimi per nje kohe te gjate i "helmit" te duhanit nuk mund te denoje me kete semundje(mjafton të mendojmë të gjithë ‘të dashuruarit’ marrëzisht pas duhanit që nuk janë sëmurur kurrë).Sidoqofte,asnje substance kancerogjene e vecuar nuk mund te jete shkaku direkt i kancerit,mundesishte provokon forma malinje,vetem shkakton ndryshime kimike ne brendesi te qelizave te trupit.,por disa here as ky nuk eshte shkaku i formimit te kancereve.Deri me sot shkencetaret kane identifikuar rreth 24 substanca kimike qe,ne kushte te vecanta,mund te provokojne kancerin ne trupin e njeriut.Kjo liste shtohet gjithnje me vazhdimin e kerkimeve qe behen dhe ajo permbledh edhe mbeturinat industriale,tymin e makinave,helmeve te ndryshme industriale bujqesore dhe disa prej materialeve te ndertimit.Ne kete liste bejne pjese edhe rrezet djellore sidomos rrezet X dhe ato atomike.I njejti opinion eshte edhe per viruset,edhe pse shume kerkues ,tani per tani refuzojne qe te pranojne qe ato jane nje nder shkaqet e formimit te kancerit tek njeriu.Ne disa prej formave malinje,sidomos ata qe prekin gjirin,hormonet mund te jene nder faktoret e rastesishem.
    Si kurohet kanceri?---Menyrat me te perdorshme per kurimin e kancerit jane kirurgjia,rrezatimi dhe kemioterapia.Koheve te fundit eshte bere nje hap perpara ne kirurgji fale rrezeve laser,qe duke mundur te perdoren direkt ne menyre shume te sakte,parandalojne infektimin e qelizave te shendosha.Nje teknik tjeter e re eshte criochirurgia,qe perdore te ftohtin ne vend te bisturise,Kjo menyre operimi pengon gjithashtu rrjedhjen e gjakut duke reduktuar keshtu mundesine e perhapjes se kancerit ndermjet qarkullimit te gjakut
    http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=42161

Une nuk jam profesioniste ne fushen e mjekesise.Thjesht gjeta kete material,ne forme ndihme per ty.Te sugjeroj te kontaktosh me mjeke te specializuar.
    Gjithe te mirat!
    U come 2 love not by finding the perfect person,
    but by seeing an imperfect person perfectly.

Anëtarësuar
    08-10-2005
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    180
    I nderuar Faliminderit shume...
    Ka dita dit qe kerkoj ne internet dhe nuk kam gjet nje material per kancerin malinj.

Te faliminderit i nderuar shume... tani vizoti likuin qe keni publikuar ju...

Gjitha te mirat.

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Kanceri une e di qe eshte vetem malinj, pra femer. Tumoret ndahen ne beninj dhe malinj. Pastaj varet per cfare lloj kanceri je i interesuar.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •