Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 11
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-11-2005
    Postime
    6

Konfigurimi Bridge ne Albtelekom

Pershendetje,

Kam nje modem ADSL dhe jam i lidhur me Albtelekom (marr linje me IP statike dmth kam username nr e telefonit dhe password=1), dhe kam lidh 4 kompjutera.
    Kur nuk e realizoj lidhjen BRIDGE funksionon OK por, ka raste dhe shpesh biles qe bllokohet, krijon shkeputje tek ndonje user etj...
    Kur krijoj lidhjen BRIDGE mode lidhet vetem useri qe logohet i pari.
    Pyetja ime eshte: Kur ben lidhjen Bridge mode a mund te logohen te 4 perdoruesit me te njejtin username apo jo??
    Nese po cfare mund te modifikoj ne konfigurim??? Ose ka ndonjeri ndonje ide qe te me ndihmoje qe te mos kem probleme te shpeshta.

Faleminderit.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-02-2006
    Vendndodhja
    Durres
    Postime
    254
    Citim Postuar mė parė nga visi31 Lexo Postimin
    Pershendetje,

Kam nje modem ADSL dhe jam i lidhur me Albtelekom (marr linje me IP statike dmth kam username nr e telefonit dhe password=1), dhe kam lidh 4 kompjutera.
    Kur nuk e realizoj lidhjen BRIDGE funksionon OK por, ka raste dhe shpesh biles qe bllokohet, krijon shkeputje tek ndonje user etj...
    Pyetja ime eshte: Kur ben lidhjen Bridge mode a mund te logohen te 4 perdoruesit me te njejtin username apo jo??
    Nese po cfare mund te modifikoj ne konfigurim??? Ose ka ndonjeri ndonje ide qe te me ndihmoje qe te mos kem probleme te shpeshta.

Faleminderit.
    Per mendimin tim lere lidhjen PPoE jo bridge kur e ke statike.

Shiko kompjuterin se mos ka ai probleme .

Emathia Maska e MaDaBeR
    Anėtarėsuar
    20-05-2003
    Vendndodhja
    Nė ēdo vend ku ka jetė
    Postime
    5,321
    Ose shiko se mos e ka modem, nese e ke ZTE jane shume difektoze dhe krijojne shpesh here shkeputje.

Sa MB e ke linjen? Albtelecom jep IP statik vetem kur ben kontrate per linje 4 MB share, ndersa per kontratat me te vogla se 4 MB nuk ka IP static.
    Pėr inad tė Djallit dhe Shqyptarėvet, Zoti ka me mbajtė Shqypninė mė kambė me nder e me lumni

i/e regjistruar Maska e Aldi1
    Anėtarėsuar
    30-09-2004
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    401
    Pershendetje! une kam linje 4mbps nga albtelekom dhe si modem kam ZTEpor linja eshte shume e dobet rreth 300 klbps me vjen.
    Mos vall e ka fajin modemi qe eshte difektoz? Apo ne pergjithesi keshtu punon albtelekom...
    Aldi Shuli

Emathia Maska e MaDaBeR
    Anėtarėsuar
    20-05-2003
    Vendndodhja
    Nė ēdo vend ku ka jetė
    Postime
    5,321
    Ajo linja e telekomit asnjehere nuk te vjen aq sa nenshkruan kontraten, por nese ti ke ne kontrate 4 mbps duhet te vjere te pakten 3 mbps e gjithashtu ti duhet te kesh dhe Static IP. Interesohu njeher atje ne zyrat e Albtelecom, te spitali i femijeve ke zyrat qendrore, mos u lodh kot te shkosh te shallvaret apo te tregu ēam sepse nuk te zgjidhin pune.
    Pėr inad tė Djallit dhe Shqyptarėvet, Zoti ka me mbajtė Shqypninė mė kambė me nder e me lumni

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-11-2005
    Postime
    6
    Citim Postuar mė parė nga MaDaBeR Lexo Postimin
    Ose shiko se mos e ka modem, nese e ke ZTE jane shume difektoze dhe krijojne shpesh here shkeputje.

Sa MB e ke linjen? Albtelecom jep IP statik vetem kur ben kontrate per linje 4 MB share, ndersa per kontratat me te vogla se 4 MB nuk ka IP static.

Nuk e kam modem ZTE (ashtu e kisha por per kete problem e nderrova se jane te dobet me duhej ta ristartoja cdo 5 min), kam modem trendnet por shume frike kam se modemi nuk me lejon me shume se nje lidhje (log in) me 1 user.???

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-10-2007
    Postime
    833
    Citim Postuar mė parė nga visi31 Lexo Postimin
    Pershendetje,

Faleminderit.
    Modemat TrendNet mesa kam degjuar kane dale jashte perdorimit nga linja e Albtelecom.
    Kam patur qender interneti me modem Trendnet, qe kur mora Linksys, shpetova!

Per lidhjen me modemin ZTE :

Vepro ne kete menyre dhe nuk do kesh probleme me internetin fare.
    Po te te them hapat nje pas nje, shpresoj me kuptosh:

Start
    Control panel
    Network Connections
    Create a New Connection
    Next
    Next
    Set up My Connection Manually
    Next
    Connect using a Broadband connection that requires a username and password
    Next
    Next
    Next
    Add A shortcut to this connection to my desktop
    Finish

Bej vetem keto qe une te thashe, leri bosh kutite, asgje mos shkruaj
    Nese deshiron atje ku te thote ISP Name
    Shkruaj nese deshiron Broadband ose Albtelecom... Nje M*t eshte!

Funksionon 99% me modemat ZTE.

Emathia Maska e MaDaBeR
    Anėtarėsuar
    20-05-2003
    Vendndodhja
    Nė ēdo vend ku ka jetė
    Postime
    5,321
    Visi31, edhe ai TrendNet qe ke nuk eshte gje fare, eshte me keq se ZTE. Nga keto modem qe shiten ne Shqiperi aktualisht, do te te sygjeroja 3 lloje markash, LinkSys qe eshte me i miri, D-Link si dhe Encore. Jane pak te shtrenjte por jane shume te mire.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-11-2005
    Postime
    6
    Faleminderit gjitheve per sugjerimet por tani kam marre nje modem D-Link por nuk arrij te kuptoj pse me duhet ta ristartoj modemin disa here ne dite se bllokohet (dmth mbetem pa internet) dhe ristartimi eshte zgjidhje e perkohshme dhe keshtu me rradhe (por kjo gje normalisht te prish shume pune dhe behet stresuese).
    Kompjuteri eshte OK dhe Interneti eshte ok direkt pas ristartimit.
    Thesksoj se bllokimi i modemit (qe trashet) ndodh ne pergjithesi kur ka disa usera njekohesisht...???

Si mund te arrihet nje zgjidhje qe edhe pse jane disa usera te mos bllokohet dhe te mos jete nevoja e ristartimit disa here (Kjo me ndodh kur kam konfigurim PPPOE sepse sic kam thene me pare konfigurimi Bridge nuk me lejon me shume se nje PC te logohet).

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-10-2007
    Postime
    833
    Merre Modemin dhe shko tek zyrat e Albtelecom dhe thuaju per problemin tend !

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •