Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 8
    i/e regjistruar Maska e Kosovar2006
    Anėtarėsuar
    23-11-2005
    Postime
    443

Prizren- Ruzhdi Rexha: I besoj Thaēit

Ruzhdi Rexha: I besoj Thaēit
    Kryeministri Hashim Thaēi dhe Ramadan Muja garantojnė se programi im ekonomik pėr Prizrenin do tė realizohet. I kam thyer barrierat mes PDK’sė dhe LDK’sė nė Prizren. Fitorja e Ramadan Mujės dhe e imja ėshtė e sigurt. Duhet tė merremi me qytetarin dhe jo me CD tė ndryshme. Tė akuzohet PDK’ja pėr vrasjen e vėllait tim, Komandat Drinit, ėshtė marrja e Zotit. Hashim Thaēi e ka pasur bashkėpunėtor shumė tė ngushtė Drinin. Ruzhdi Rexha i LDD’sė flet pėr Express.

Nga Bekim Greiēevci mė 06.12.2009 nė ora 8:02
    Ish-kandidati i koalicionit LDD-AKR pėr kryetar tė komunės sė Prizrenit, Ruzhdi Rexha ėshtė i bindur se partneri i tij, Ramadan Muja i PDK’sė do tė fitojė edhe nė raundin e dytė tė zgjedhjeve nė kėtė qytet, tė dielėn e ardhshme.

Megjithėse partia e tij, LDD, ka bėrė koalicion me LDK’nė, Rexha, i cili ka marrė rreth 14 mijė vota tė prizrenasve nė raundin e parė, ka bėrė marrėveshje me PDK’nė.

Kryetari aktual i Prizrenit, Ramadan Muja dhe Kryeministri Hashim Thaēi kanė mirėpritur programin e tij ekonomik dhe i kanė garantuar se do tė realizohet.

Nėse Muja arrin sėrish tė mposht kandidatin e LDK’sė, Hanefi Muharremi, nėnkryetari i ardhshėm i Prizrenit do tė jetė Ruzhdi Rexha.

Nė njė intervistė pėr Express, Rexha thotė se vazhdon tė jetė anėtar i LDD’sė, ndėrkaq koalicionin me Ramadan Mujėn e ka bėrė pėr interes tė qytetarėve tė Prizrenit.

Ai beson se pėrmes kėtij koalicioni ėshtė thyer njė barrierė qė ka ekzistuar nė Prizren ndėrmjet dy taborreve tė mėdha, PDK dhe LDK, “Tani duhet tė merremi me zhvillim ekonomik, me projekte konkrete pėr qytetarin, e jo me ēėshtje politike, me CD’ja tė ndryshme, e tė tjera”, ka thėnė Rexha.

Duke kundėrshtuar spekulimet rreth vrasjes sė vėllait tė tij Komandant Drinit, ai ka deklaruar se gjithmonė ka pasur raporte tė mira me Partinė Demokratike tė Kosovės.

Ai gjithashtu ka thėnė se Hashim Thaēi ka pasur njė bashkėpunim shumė tė ngushtė me Komandant Drinin, gjatė kohės sė luftės.

“Askush nuk mund tė marrė tė drejtėn tė akuzojė njė subjekt politik, apo tė akuzojė njė pėrqindje tė madhe, 33 pėrqindėshin, se mė kanė vrarė vėllain e unė tash u jam bashkangjitur atyre. Kjo ėshtė me tė vėrtetė marrja e Zotit qė njerėzit tė bartin fjalė kėshtu. Unė jam ai qė e di saktėsisht se ēfarė ka ndodhur me vėllanė tim. Nuk ka kurrfarė lidhje kjo me vrasjen e vėllait tim”, ka thėnė Rexha.

Express: z. Rexha, pse vendosėt tė pėrkrahni kandidatin e PDK’sė Ramadan Muja pėr kryetar tė Prizrenit?
    Ruzhdi Rexha: Para se tė tregoj pse vendosa ta pėrkrah z. Ramadan Muja mė duhet tė sqaroj ēfarė pėrpjekjesh kam bėrė para se tė pėrkrahė z. Muja. Unė kam qenė kandidat pėr kryetar i “Koalicionit pėr Prizrenin” ku kanė bėrė pjesė shtatė subjekte politike: LDD, AKR, Balli Kombėtar, Partia Boshnjake pėr Aksion Demokratik, Unioni i Boshnjakėve tė Kosovės, Partia Ekologjike e Kosovės dhe Partia Demokratike e Ashkalinjve tė Kosovės. Ėshtė njė koalicion dinjitoz dhe nė garė kemi hyrė si koalicion.
    Pas shpalljes sė rezultateve tė raundit tė parė, deklarata e parė ka qenė e pėrfaqėsuesit tė AKR’sė qė ka thėnė se “thjesht, Ruzhdi Rexha si kandidat e ka kryer punėn”. Mirėpo, unė si kandidat i kam marrė rreth 14 pėr qind tė votave, kurse subjektet politike tė koalicionit nga 4, 5, ose 1 pėr qind, e tė tjera. Dhe, kur kanė filluar negociatat pėr koalicione pėr balotazh, subjektet politike kanė bėrė negociata veē e veē me LDK’nė dhe PDK’nė duke anashkaluar koalicionin ekzistues. Thjesht kanė deklaruar, “Ruzhdiu e ka kryer punėn e vet, dhe pėr tė s’ka mė nevojė”. Gjatė bisedimeve qė kanė pasur ma kanė mohuar tė drejtėn se ku do tė shkojė mė tutje. Hapi i parė ka qenė koalicioni i LDD’sė me LDK’nė nė Prizren, ku LDD i ka marrė disa karrika ose disa poste. Nga ana tjetėr, AKR m’i ka ndaluar bisedimet e mėtutjeshme. Atėherė, nė momentin e nėnshkrimit tė koalicionit ndėrmjet LDK’sė dhe LDD’sė, kam marrė iniciativė, qė unė si ish-kandidat tė bėjė negociata me disa taborre, por para vetės gjithnjė e kam pasur programin tim, qė ėshtė program i zhvillimit ekonomik tė cilin ua kam ofruar qytetarėve tė Prizrenit. Ata qė i morėn karrikat, pėr tė mos thėnė postet, askush nuk e ka marrė me vete kėtė program. Unė kam biseduar me LDK’nė se ēka ėshtė puna me koalicionin pėr Prizrenin dhe kėtė program. Nuk ishte interesant pėr ta pėr arsye se unė nuk kam ulėse nė asamblenė komunale, sepse ulėset i kanė marrė partitė. Nuk kanė qenė tė interesuar pėr programin sa kanė qenė tė interesuar pėr mua si Ruzhdi Rexha. Nga ana tjetėr, po ashtu kam biseduar edhe me pėrfaqėsuesit e PDK’sė nė Prizren. Kam kėrkuar tė bisedoj edhe me Kryeministrin Hashim Thaēi. Ai e ka parė programin tim dhe m’i ka hapur dyert pėr tė pėrkrahur tė gjitha projektet tė cilat i kam prezantuar para qytetarėve tė Prizrenit. Ato projekte janė: rruga Prizren – Tetovė, ėshtė njė drejtori pėr zhvillim ekonomik dhe kujdesin ndaj biznesit, qė kam kėrkuar tė krijohet, drejtoria pėr turizėm, si dhe tė hartohet njė plan pėr rritjen e nivelit tė sigurisė nėpėr shkollat e komunės sė Prizrenit. Me kėtė ėshtė pajtuar edhe z.Ramadan Muja. Mirėpo, kam kėrkuar garanci qė unė tė marrė pjesė pėr zbatimin dhe mbikėqyrjen e kėtij projekti dhe mė ėshtė ofruar posti i nėnkryetarit tė Komunės. Pėr shkak tė respektit, tė hapjes sė dyerve dhe pranimit tė mirė tė projektit nga ana e z. Muja dhe z. Thaēi unė kam vendosur qė si kandidat i Koalicionit pėr Prizrenin, si Ruzhdi Rexha, tė bėj marrėveshje. Kam bėrė marrėveshje me z. Ramadan Muja nė prani tė Kryeministrit Hashim Thaēi dhe disa ministrave.

Express: Cili ka qenė ndikimi i liderit tė PDK’sė Hashim Thaēi pėr arritjen e kėsaj marrėveshje?
    Ruzhdi Rexha: Ndikimi i Kryeministrit Thaēi ka qenė pėrmes pjesėmarrjes sė tij dhe garancisė sė tij se projekti do tė realizohet. Unė kam besim te z. Muja, por kam kėrkuar qė tė jetė prezent edhe z.Thaēi, qė ėshtė Kryeministėr i Kosovės. Ana tjetėr, pėrfaqėsuesit e LDK’sė, nuk i kanė pranuar kėrkesat e mia.

Express: Si ėshtė pritur vendimi juaj nė LDD? A keni kontaktuar me z. Daci?
    Ruzhdi Rexha: Nė momentin e nėnshkrimit tė marrėveshjes mes LDD’sė dhe LDK’sė kam dashur tė shohė pėrmbajtjen e marrėveshjes. Qėndrimi i LDD’sė pėr marrėveshje me LDK’nė ėshtė pėrfaqėsuar nga gjashtė anėtarė. Mirėpo, 12 anėtarė tė tjerė kanė qenė pėr tė bėrė marrėveshje me PDK’nė. Thjesht nuk ėshtė respektuar mendimi i shumicės. Unė kam dashur tė bisedojė me kryesinė por kryetari i Degės sė LDD’sė nė Prizren pas nėnshkrimit ka shkuar jashtė Kosovės. Nuk kam pasur kohė ta presė dhe kam ndėrmarrė hapin tim. Nuk jam konsultuar as me qendrėn, pėrkatėsisht me z. Nexhat Daci. Por, mė vonė e kam njoftuar dhe kam kėrkuar falje sepse e kam bėrė pa njoftimin e qendrės. Por sot e kam njoftuar dhe e kam pėrkrahjen si Ruzhdi Rexha. Unė edhe publikisht kam thėnė se marrėveshjen e kam nėnshkruar nė emrin tim. Unė jam, dhe gjithnjė do tė jem anėtar i Lidhjes Demokratike tė Dardanisė. Jam anėtar i kryesisė sė degės sė LDD’sė nė Prizren.

Express: Por si ėshtė vlerėsuar vendimi juaj?
    Ruzhdi Rexha: Kam edhe lėvdata, ka edhe kritika. Mirėpo, koha do ta tregoj tė vetėn. Ka komente tė mira sepse thjesht ėshtė thyer njė barrierė qė ka ekzistuar nė Prizren ndėrmjet dy taborreve tė mėdha (PDK dhe LDK). Tani duhet tė merremi me zhvillim ekonomik, me projekte konkrete pėr qytetarin, e jo me ēėshtje politike, me CD’ja tė ndryshme, e tė tjera.

Express: Meqenėse dega e LDD’sė ka bėrė koalicion me LDK’nė nė Prizren si do tė sillen votuesit? A prisni qė ata tash tė votojnė pėr kandidatin e PDK’sė Ramadan Mujėn apo pėr kundėrkandidatin e tij me tė cilin LDD ka bėrė koalicion?
    Ruzhdi Rexha: Votuesit, momentalisht janė tė hutuar. Unė kam dhėnė intervista nė televizione lokale nė Prizren dhe kam dhėnė arsyetimet e mia. Ju po e pėrmendni PDK’nė, por unė po e pėrmendi Ramadan Mujėn dhe Kryeministrin Thaēi si garanci se do tė realizohet projekti. Unė kam pasur rreth 8,300 votues. Po shkoj me njė logjikė tė thjeshtė. LDD ka marrė rreth 3,000 vota. AKR rreth 2,000. Tė tjerėt, partitė e vogla, nuk kanė pasur mė shumė se 500 vota. Pra, 3,000 votues kanė votuar pėr Ruzhdi Rexhėn dhe programin tim. Votuesit janė shumė tė menēur. Aty ku ėshtė programi i zhvillimit ekonomik i Ruzhdi Rexhės, aty edhe do tė votojnė. Ata e dinė fort mirė ēka ėshtė LDK’ja dhe LDD’ja, por e dinė shumė mirė ēka ėshtė Ruzhdi Rexha.

Express: Do tė thotė gjatė kėsaj jave tė fushatės ju pritet tė dilni sė bashku me Ramadan Mujėn dhe t’u bėni thirrje votuesve tuaj qė tė votojnė kandidatin e PDK’sė?
    Ruzhdi Rexha: Po, sigurisht. Kjo ėshtė pjesė e marrėveshjes. Aty ku ėshtė Ramadan Muja, aty ėshtė edhe Ruzhdi Rexha. Do t’u bėjė thirrje votuesve qė tė votojnė pėr Ramadan Mujėn dhe programin tim tė cilin e ka pranuar z. Muja. Unė do tė dalė nė fushatė me tė, ndoshta qė nga dita e sotme.

Express: Ēfarė rezultati prisni me 13 dhjetor?
    Ruzhdi Rexha: Partia Demokratike e Kosovės, pėrkatėsisht z.Ramadan Muja e ka mbledhur njė spektėr tė subjekteve politike qė ėshtė karakteristikė pėr qytetin e Prizrenit. Aty janė turqit, boshnjakėt, Partia e Drejtėsisė, aty jam unė, me tė vėrtetė ėshtė edhe pjesė e shumetnicitetit, qė thjeshtė ėshtė karakteristikė e Prizrenit. Nga ana tjetėr e kemi LDK’nė, qė ka njė koalicion, mirėpo, aty ku pėrcaktohet Ruzhdiu, jam i sigurt qė edhe Partia Demokratike do tė fitojė. Me kėtė do tė fitojė sigurisht edhe qytetari i Prizrenit pėr shkak tė integrimit apo bashkimit tė projekteve tė Ramadan Mujės dhe Ruzhdi Rexhės. Jam i sigurt pėr fitore.

Express: Viteve tė fundit ka pasur spekulime se ju nuk keni raporte tė mira me PDK’nė pėr shkak tė vrasjes sė vėllait tuaj, Komandat Drinit?
    Ruzhdi Rexha: Ato janė fjalė tė njerėzve qė thjesht deklarojnė “jo gjaku, jo gjaku”. Unė kam marrė pjesė nė gjykimin pėr vrasjen e vėllait tim, prej fillimit nė vitin 2001, deri nė pėrfundim, nė vitin 2006. Nė kuadėr tė kėtij gjykimi nuk ėshtė pėrmendur qė ndonjė subjekt politik ka vrarė vėllain tim. Janė pėrmendur saktėsisht emrat dhe mbiemrat e njerėzve qė janė dyshuar se kanė dorė nė vrasjen e vėllait tim. Askush nuk mund tė marrė tė drejtėn tė akuzojė njė subjekt politik, apo tė akuzojė njė pėrqindje tė madhe, 33 pėrqindėshin, se mė kanė vrarė vėllain e unė tash u jam bashkangjitur atyre. Kjo ėshtė me tė vėrtetė marrja e Zotit qė njerėzit tė bartin fjalė kėshtu. Unė jam ai qė e di saktėsisht se ēfarė ka ndodhur me vėllanė tim. Nuk ka kurrfarė lidhje kjo me vrasjen e vėllait tim. Nuk ėshtė e vėrtetė se nuk kam pasur marrėdhėnie tė mira me Partinė Demokratike tė Kosovės. Unė i kam miq, i kam shokė. Unė kam anėtarė tė familjes qė janė pjesė e PDK’sė. A do tė thotė se ajo e ka vrarė vėllain tim? Ajo qė flitet nė emėr tė PDK’sė ose LDK’sė, ose cilitdo subjekt tjetėr pėr vrasjen e vėllait tim, i kisha lutur qė nėse kanė informata le tė kallėzojnė emrin dhe mbiemrin e jo tė pėrfshijnė komplet masėn e njerėzve. Mua mė vjen keq qė njerėzit janė duke u marrė me vrasjen e Komandant Drinit lidhur me njė subjekt politik. E di qė po pėrmenden kohėve tė fundit edhe kėto CD’tė, e tė tjera. Pa marrė parasysh si do tė jetė, Ruzhdi Rexha nuk do tė akuzojė subjekte tė tėra. Unė e kam thyer njė barrierė qė gjithnjė ka ekzistuar, njėra anė ėshtė deklaruar “ta kanė vrarė vėllain”, e ana tjetėr qė heshtet dhe thotė “nuk ėshtė e vėrtetė”. Unė kam hyrė mes tyre pėr t’iu thėnė ejani tė shohim cila ėshtė e mira pėr qytetarėt, ejani t’i realizojmė kėto projekte. Me hapjen e rasteve le tė merret drejtėsia. Mos tė na mbajnė peng neve qytetarėve qė tė ndikojnė te votuesit.

Express: Ēfarė raportesh ka pasur Hashim Thaēi me Komandat Drinin?
    Ruzhdi Rexha: Do t’i pėrsėris fjalėt e vėllait tim, Komandant Drinit – Ekrem Rexha, kur kam kontaktuar me tė nė vitin 1999. Pasi i kishte lindur djali nė muajin korrik, ka qenė nė Sarajevė, e kam pyetur kush janė kėta njerėz. Dhe kurrė nuk e harroj. Ka thėnė Hashim Thaēi ėshtė njė djalė shumė i mirė. Drini ka qenė mė i vjetėr se Thaēi. Hashim Thaēi e ka pasur bashkėpunėtor shumė tė ngushtė Drinin. Kėtė na e kanė thėnė edhe kolegėt, edhe bashkėluftėtarėt e Drinit. Hashim Thaēi ka fjetur gjatė luftės nė njė dhomė me Drinin, nė Devedak. Ashtu quhet ai fshati. Kanė pasur bashkėpunim shumė tė mirė. Pėr kėtė ju garantoj.
    BAC, SU KRY

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-02-2007
    Postime
    389
    shume mire kshtu duhet te jene shqiptaret

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anėtarėsuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    llap..
    pershnetje e pergzime thaqit qe ka takue vllan e "tradhtarit"..
    mir thot dajashneq.. mir ka ba thaqi.. e ashtu duhet..

njiher tjeter do komentojme kto fenomene..

i/e regjistruar Maska e Kosovar2006
    Anėtarėsuar
    23-11-2005
    Postime
    443
    Citim Postuar mė parė nga Brari Lexo Postimin
    llap..
    pershnetje e pergzime thaqit qe ka takue vllan e "tradhtarit"..
    mir thot dajashneq.. mir ka ba thaqi.. e ashtu duhet..

njiher tjeter do komentojme kto fenomene..
    Po KURVA jan ata qe etiketojn qdo njonin tradhtar (kurse tradhtari eshte mbranda atyre) pa kurfar evidence vetem perqkak se rezikohet poziten qe ekan apo dojn ta ken kurse vet nuk e kuptonj e jan inkompetent

Pastaj dergonjn Nazim Bllaca' te cilet fshihen mbas qosheve, mbas lisave, dhe vrasin mbas shpine. Sjen vet burra te dilin perpara.

Komandant Drini cili u plagos shum her ne luft, Ka pasur nje akademi ushtareke nder me te lart te kryer e te persosur, ka qen der me te aftsuar per logjistiken ushtarake( Per ket u malltretua ne burqet e shkaut 3 muj rradh) krejt jeten e harxhoj duke u menduar hartuar per Kosoven dhe si me cliru e pavarsu. Beri shum beteja duke e mbrojt Kabashin e Pashtrikun, Vrrau me qindra okupator me taktikat e shkelqyer ushtarake e mandej vritet nga nje KURV .

KURVAVE nuk i intereson nga vin LEKET nga shkau apo nga tjetri ata vetem ndonj te kurvaten
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Kosovar2006 : 06-12-2009 mė 15:01
    BAC, SU KRY

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-08-2008
    Postime
    1,280
    Eshte e drejte e cdonjerit qe te rreshtohet ne cdo subjekt politik qe ai e percepton si me te aferm dhe te jep kontributin e vet sa e si mundet per kend te deshroj.
    Pa dyshim,kete privilegje e ka edhe ky zotni -Ruzhdi Rexha nga Prizreni,por megjithate ka disa pikepyetje ,me shume morale do te thoja, ne rreshtimin e tij,sepse ne rastin konkret,kemi nje kandidat qe garoi ne emer te LDD dhe te disa partive te djathta si i Balli Kombetar e tjera ,e te AKR-se dhe ne momentin kur partia qe e mbeshteti ne gare dhe aleatet e saj ,deklarohen per nje koalicion tjeter,ai si individ del dhe sfidon partite e koalicionit dhe gjithe ata qe ia dhane voten ne emer te nje opcioni krejt tjeter politik dhe kalon ne mbeshtetje te kadidatit ,te cilin deri dje e konsideronte si krejtsisht te pa pershtashem per ate post.
    Bazuar ne deklaraten e LDD-se ne Prizren,kemi te bejme me nje pazar privat te ketij zotrie me PDK,sepse ai (sipas tyre), ka marr premtimin per nje post publik,qe realisht nuk e meriton(nese zgjidhet kandidati i PDK,jo per ate si individ,por per mungesen e perkrahjes nga asnje subjket politik qe e kishte kandiduar)-ate te nenkryetarit te pare te Komunes se Prizrenit.

Edhe kjo nuk do te ishte kurrfare "krimi" ,sepse kalimet e ketilla nga nje parti ne tjetren ,gati se jane bere perditeshmeri ne kete Kosoven e re,sikur mos te behej fjale per nje individ, qe eshte vella i Ekrem Rexhes-Komandant Drini,nje nga figurat me emblematike te Prizrenit te pas luftes,te vrare ne rrethana te pa sqaruara ne majin e vitit 2000.
    Ne gjykimin maratonik qe ka zgjatur me vite,njeri nder akuzuesit kryesor ishte mu ky Ruzhdi Rexha . Nga deshmite e tij te shumta ne gjykim dhe deklaratat e dhena ne mjetet e informimit publik,opinioni ka pas fituar nje lloj perceptimi (ndoshta edhe te gabueshem), se ky individ,me ose pa fakte,nje pjese te madhe te akuzave ia drejtonte krereve ushtarak e politik te lidhur me PDK.
    Perndryshe,Ruzhdi Rexha ishte epror ushtarak i ish Jugosllavise, me sherbim ne vende te ndryshme dhe se fundi,ne vitin 2000,kur ndodhi vrasja e Drinit,ishte me sherbim dhe familje ne Bosnje e Hercegovine,si ushtarak aktiv i Armates Boshnjake.
    Gjithashtu,nga deklaratat e tij ne gazeta dhe ne mjetet lokale te informimit,fitohet pershtypja se ky njeri me shume e konsideron veten si perfaqesues te nje pjese te popullesise lokale,qe ne Kosove njihet si "torbesh",nje popullesi e perzier shqipfolese dhe serbisht- folese, e cila kryesisht jeton ne rajonin e Zhupes se Prizrenit.Ky perceptim forcohet edhe me teper kur kihet parasysh fakti se kete vit PDK-ja e Prizrenit,kryesisht per aleate ne qeverisje (nese arrine t`a fitoj pushtetin) ka zgjedhur partite minoritare te turqeve dhe boshnjakeve,koalicion ky i deshmuar edhe ne mandatin qe po leme pas.

Gojekqinjet ne Prizren, flasin se PDK-ja me kete koalicion me minoritare,po i rikthehet traditave te deshmuara te internacionalizmit,si pjese e trashigimise historike te majte,prej nga e ka prejardhjen edhe kjo force politike e Kosoves,e krijuar ne vitin 2000,pas transformimit te LPK-se,ne parti politike ne perberje te se ciles u rreshtuan kryesisht ish kuadrat e LPK dhe te shoqatave te dalura nga lufta.
    Ne baze te asaj cka kemi arritur te shohim ne debatett televizive te fushates deri ne eliminatore,ky person lene pershtypjen e nje kandidati shume megaloman dhe disi te shkaperderdhur (keshtu i pata cilesuar kete dhe dissa tjere ne prezantimin e pare ne temen e zgjedhjeve,premtimi i ndertimit te rruges Prizren -Tetove,me nje tunel 6 km.-rruge nderkombetare e qe fare nuk eshte ne korpusin e pushtetit komunal), e shume e shume premtimeve tjera qe jane realisht te pamundeshme per nje kryetar komune.
    Personalisht mendoj se sforcimi qe ketij individi nga ana e Thacit,eshte nje investim afatgjate per Prizrenin nga ana e PDK-se,sepse kjo parti ne kete qytet,ka pasur probleme te medha kadrovike,me nje kryetar aktual te deges shume te papershtashem dhe tekanjoz dhe me nje kryetar aktual te komunes te nje moshe rreth 74 vjecare,qe nuk premton ku ta di sa ne perspektive...

i/e regjistruar Maska e Llapi
    Anėtarėsuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979
    mire jau ka mbyll gojen disave
    vellau i Komandant Drinit
    Do t“i luftoj spiunet dhe tradhtaret e kombit deri ne vdekje.

i/e regjistruar Maska e extreme
    Anėtarėsuar
    29-04-2005
    Postime
    1,272
    Citim Postuar mė parė nga Llapi Lexo Postimin
    mire jau ka mbyll gojen disave
    vellau i Komandant Drinit
    Tash pe quan Komandat a ?? Haku i qiti kualicioni se me siguri e ksihe shti ne listen e UDB-ashave !
    We are all Aliens

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-08-2008
    Postime
    1,280
    LDD e AKR akuzojnė Ruzhdi Rexhėn pėr pėrvetėsim projekti!

Prizren, 10 dhjetor

- Kryesia e LDD-sė nė Prizren ka bėrė tė njohur opinionin pėr marrėveshjen e arritur pėr balotazh me LDK-nė nė mbėshtetje tė z. Hanefi Muharremi dhe se ēdo qėndrim tjetėr ėshtė i papranueshėm dhe konsiderohet si iniciativė personale qė nuk paraqet qėndrimet e Degės sė LDD-sė nė Prizren. LDD-ja ka zgjedhur projektin pėr zhvillim ekonomik tė Prizrenit, tė punuar nga ekspertė tė kėtij subjekti me synimin e realizimit pėrmes koalicionit “Lidhja pėr Prizrenin dhe kandidatin pėr kryetar z.Hanefi Muharremi”. Abuzimi i kėtij projekti nga individė pėr nevoja dhe marketing personal gjoja nė emėr tė qytetarėve tė Prizrenit tregon njė naivitet tė skajshėm politik dhe njė veprim tė ulėt ndaj besimit dhe votės sė qytetarėve qė ėshtė arritur me njė mund dhe punė tė madhe ekipore. “Ndaj, kjo deklaratė pėr media ėshtė me qėllim tė heqjes sė dilemave dhe konfuzitetit nė radhėt e anėtarėve tė LDD-sė dhe qytetarėve tė Prizrenit”, thuhet nė fund tė kėsaj letre. Ndėrkaq, sekretari i Degės sė AKR-sė nė Prizren, z. Fatmir Lipoveci, ishte mė konkret, i cili akuzoi ish-kandidatin pėr kreun komunal nga “Koalicioni pėr Prizrenin“, Ruzhdi Rexhėn, i cili tanimė ka kaluar nė taborin e PDK-sė. Z. Lipoveci, pos tjerash ka theksuar se projektin qė z. Rexha para qytetarėve e shpalos si tė vetin, nė fakt ai ėshtė i pėrpiluar nė zyrat e AKR-sė dhe nga ekspertė tė AKR-sė dhe tė koalicionit. Ndėrkaq qė ka njoftuar se vendimtare pėr mbėshtetjen e kandidatit tė LDK-sė nga ky subjekt politik nė balotazhin e 13 dhjetorit, ka qenė vendimi i kryesisė qendrore tė partisė, sikurse edhe preferencat e anėtarėve tė nėndegėve, ndonėse patėm oferta mė joshėse nga PDK-ja pėr ta bėrė koalicionin me tė. Ai me kėtė rast, para mediave ka apeluar te aderuesit e AKR-sė, qė mė 13 dhjetor tė dalin masivisht nė votime me synimin e fitores sė kandidatit tė LDK-sė, Hanefi Muharremit. / M. Shasivari

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •