Close

Rezultati i Sondazhit: I pelqeni firmat e antarve te forumit, cilat dhe pse !!??

Votues
32. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • Po !!

24 75.00%
  • Jo !!

5 15.63%
  • S'e di se per qka behet fjale !!

3 9.38%
Faqja 10 prej 11 FillimFillim ... 891011 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 104
    ღ♥ aNtipatrea ♥ღ Maska e Albela
    Anėtarėsuar
    16-05-2006
    Vendndodhja
    mEs iLuzionesh te hUmbura
    Postime
    2,718
    Citim Postuar mė parė nga -BATO- Lexo Postimin
    Pėrderisa ky ėshtė njė forum shqiptar, unė nuk e kuptoj pse shumė anėtarė i vendosin firmat nė gjuhė tė huaja ?!

Arsyet mund tė jenė kėto:

1) Gjuha e huaj u pėlqen mė shumė se gjuha shqipe.

2) U duket vetja mė filozofė kur shprehen nė gjuhė tė huaj.
    se thjesht perkthimi fjal per fjal nuk nxjer kuptimin e plot qe ka ne ate gjuh
    ska per filozof se shumica jam citate te then nga njerez te degjuar
    prandaj shumica i kan ne gjuh te huaj nuk esht shum e komplikuar
    La Femme est le Chef-d'0euvre de Dieu
    sur tout quand elle a
    le Diable au corps...
    ✿⊱╮✿⊱╮ ✿⊱╮

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar mė parė nga Force-Intruder Lexo Postimin
    E para dhe e vetmja : Kushdo qe ka patur miresine te mesoje me shume se nje gjuhe te huaj , e ka te qarte qe gjuha eshte e gjalle. Eshte nje organizem me vete, unik; dhe secila ka nuanca e ngjyra te paperseritshme. Gjuha nuk ka vetem fjale e kuptim, ka ngjyra, ritem dhe temperament. Ndryshe tingellon nje shprehje pasioni ne spanjisht a ndryshe ne anglisht pershembull. Tjeter ritem, tjeter ngjyre.
    Firma im eshte nje citat filozofie hermetike. Ta them une qe edhe sikur ta ktheja ne shqip, njerez medioker perseri nuk do ta kuptonin. Une di anglisht mire, sic di edhe nja 3-4 gjuhe te tjera. Edhe ca?
    very very true.

►ⓣⓘ®ⓞɳ©◄™ Maska e [PaRTiZoNi]
    Anėtarėsuar
    19-02-2009
    Vendndodhja
    ▬►ⓋⓛⓅ◄▬
    Postime
    2,531
    Pse Ka Dal Nai Ligj Qe Nuk Lejohet Firma Ne Gjuhe Te Huaj ?
    Pogba, Pogba l'hano visto nella spiaggia che diceva VU CUMPRA

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Mu kujtu edhe nje nga firmat me te bukura e te lashta meqe ra fjala se dje e kam zene shpesh ne goje.
    Ka qene firma e XFiles...

"As Above... So Below"

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Citim Postuar mė parė nga Force-Intruder
    E para dhe e vetmja : Kushdo qe ka patur miresine te mesoje me shume se nje gjuhe te huaj , e ka te qarte qe gjuha eshte e gjalle. Eshte nje organizem me vete, unik; dhe secila ka nuanca e ngjyra te paperseritshme. Gjuha nuk ka vetem fjale e kuptim, ka ngjyra, ritem dhe temperament. Ndryshe tingellon nje shprehje pasioni ne spanjisht a ndryshe ne anglisht pershembull. Tjeter ritem, tjeter ngjyre.
    Une di anglisht mire, sic di edhe nja 3-4 gjuhe te tjera. Edhe ca?
    Unė them se nuk ka asgjė qė nuk pėrkthehet. Nuk ėshtė e thėnė ta pėrkthesh fjalė pėr fjalė, por ėshtė e mundur ta shjegosh me fjalė tė tjera, duke ruajtur ritmin dhe ngjyrėn. Mjafton qė tė dish mirė gjuhėn shqipe. Kujto pėrkthimet shqip qė u bėjnė poetėve tė huaj. Arrijnė deri aty sa i pėrshtatin edhe me rimė. Nuk varet nga gjuha, por nga aftėsia e pėrkthyesit.

Por jam i bindur se nė gjendjen qė je, ėshtė e kotė tė flasėsh me ty. Duke u nisur nga emri yt, titulli, firma (qė i ke tė gjitha nė anglisht), dukesh qė ke rėnė nė dashuri me anglishten.

Janė ca tipa qesharakė qė, kur bien nė dashuri me anglishten, edhe kur flasin shqip, mimikėn e fytyrės ose lėvizjet e duarve, i bėjnė si anglezė.
    Ndoshta ti edhe kur bėn dashuri, rėnkon si angleze.

Firma im eshte nje citat filozofie hermetike. Ta them une qe edhe sikur ta ktheja ne shqip, njerez medioker perseri nuk do ta kuptonin.
    Kjo ėshtė tjetėr gjė. Se ka njerėz mediokėr, kjo nuk do tė thotė qė tė filozojmė nė gjuhė tė huaj .

E kujt i plasi (se spo e them se ma fshijne jo per gje) qe une dashkam te tregokam qe e kam mesuar mire anglishten? Te hyn ndonje lek ne xhep ty nga une apo firma ime? Po nga firma e te tjereve qe mund ta kene ne kinezce?
    Titulli i kėsaj teme ėshtė: I pėlqeni firmat e anėtarėve,cilat dhe pse?
    Unė dhashė mendimin tim nė kėtė temė pa pėrmendur ndonjė emėr dhe pa cituar askėnd. Ishe ti ai qė mė citove dhe kėrkove debat.

Here tjeter mos u bej patetik, shperfilli nga larg njerez si une edhe merru me ndonje gje qe ja vlen.
    Edhe njėherė po tė kujtoj se, nuk isha unė ai qė tė pėrfilla ty, por ishe ti qė mė citove dhe kėrkove debat.
    Nuk them se bėre keq qė mė citove, por ti nuk mund tė citosh dikė dhe pastaj t'i thuash "mos u merr me mua".

Gjithe sa thashe mund ta kisha thene edhe shkurt me nje "ik e mos na caj *****" po per nje njeri te kultivuar si ty kjo do kishte qene e tepert.
    Nervozizmi yt tregoi se nuk ke forcė pėr tė arsyetuar dhe pėrballur me mua.
    Secilit duhet t'i pėrgjigjesh me gjuhėn e tij, kėshtu qė njėherė unė doja tė tė thosha : ik e mos mė ēaj ....., por nuk po ta them, meqė je njeri "modern"

Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Bato... hehehe... ti nuk me ke pa ndonjehere nervoz. Me lart po shkruaja me qetesi. Te shpjegova arsyet pse nuk te thashe "ik mos me caj gajden" qe ne fillim.

nuk ke forcė pėr tė arsyetuar dhe pėrballur me mua
    Ja me ne fund fjala kyc. Perballur me ty.
    Ca ka ketu per tu perballur? E di si eshte puna? Ja gjera si kjo "perballja" me bejne te te jap pergjigje:

Ca njerez vijne e perballen ketu (NE INTERNET) per gjera me te cilat nuk kane mendere te perballen ne jete. Ku pi kafe zakonisht? Po dyqani i veshjeve ku ble rrobat si e ka emrin bie fjala?

Ke hyre ndonjehere ti thuash pronareve te ketyre vendeve : "S'e kuptoj per ca i vini ne Italisht apo Anglisht... per mendjemadhesi?"

Ke mendere ta besh?

Atehere mos eja ketu e te besh interesantin kot. Leri o vella njerezit ne qejf te vet. Vetem se ty te pelqen te theksosh nacionalizmin tend, nuk eshte e thene se gjithkush tjeter qe nuk e ben, meriton te gjykohet nga ty.
    E kupton kete?
    Kjo ishte thelbi...

Sa per arsyetim.... keto postime kerkojne nga une aq arsyetim saaaaaa.... po i shkruaj me ate gjene nderkohe qe me nje dore pi, e me tjetren zgjidh Teoremen e Fermat

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Firma ime. Te tjereve s'ua mbaj mend.
    Feelings change - memories don't.

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    “mhvthr des moiv ejtsǽ ΔAfrodivth”

cili antar e ka,ja u le ta gjeni ju....eshte dikush qe vlen shume,shume shume.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    kjo ka qene e Styx?

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    po.................................
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Faqja 10 prej 11 FillimFillim ... 891011 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •