Po !!
Jo !!
S'e di se per qka behet fjale !!
La Femme est le Chef-d'0euvre de Dieu
sur tout quand elle a
le Diable au corps...
✿⊱╮✿⊱╮ ✿⊱╮
Pse Ka Dal Nai Ligj Qe Nuk Lejohet Firma Ne Gjuhe Te Huaj ?
Pogba, Pogba l'hano visto nella spiaggia che diceva VU CUMPRA
███
Mu kujtu edhe nje nga firmat me te bukura e te lashta meqe ra fjala se dje e kam zene shpesh ne goje.
Ka qene firma e XFiles...
"As Above... So Below"
Unė them se nuk ka asgjė qė nuk pėrkthehet. Nuk ėshtė e thėnė ta pėrkthesh fjalė pėr fjalė, por ėshtė e mundur ta shjegosh me fjalė tė tjera, duke ruajtur ritmin dhe ngjyrėn. Mjafton qė tė dish mirė gjuhėn shqipe. Kujto pėrkthimet shqip qė u bėjnė poetėve tė huaj. Arrijnė deri aty sa i pėrshtatin edhe me rimė. Nuk varet nga gjuha, por nga aftėsia e pėrkthyesit.Postuar mė parė nga Force-Intruder
Por jam i bindur se nė gjendjen qė je, ėshtė e kotė tė flasėsh me ty. Duke u nisur nga emri yt, titulli, firma (qė i ke tė gjitha nė anglisht), dukesh qė ke rėnė nė dashuri me anglishten.
Janė ca tipa qesharakė qė, kur bien nė dashuri me anglishten, edhe kur flasin shqip, mimikėn e fytyrės ose lėvizjet e duarve, i bėjnė si anglezė.
Ndoshta ti edhe kur bėn dashuri, rėnkon si angleze.
Kjo ėshtė tjetėr gjė. Se ka njerėz mediokėr, kjo nuk do tė thotė qė tė filozojmė nė gjuhė tė huaj .Postuar mė parė nga Force-Intruder
Titulli i kėsaj teme ėshtė: I pėlqeni firmat e anėtarėve,cilat dhe pse?Postuar mė parė nga Force-Intruder
Unė dhashė mendimin tim nė kėtė temė pa pėrmendur ndonjė emėr dhe pa cituar askėnd. Ishe ti ai qė mė citove dhe kėrkove debat.
Edhe njėherė po tė kujtoj se, nuk isha unė ai qė tė pėrfilla ty, por ishe ti qė mė citove dhe kėrkove debat.Postuar mė parė nga Force-Intruder
Nuk them se bėre keq qė mė citove, por ti nuk mund tė citosh dikė dhe pastaj t'i thuash "mos u merr me mua".
Nervozizmi yt tregoi se nuk ke forcė pėr tė arsyetuar dhe pėrballur me mua.Postuar mė parė nga Force-Intruder
Secilit duhet t'i pėrgjigjesh me gjuhėn e tij, kėshtu qė njėherė unė doja tė tė thosha : ik e mos mė ēaj ....., por nuk po ta them, meqė je njeri "modern"![]()
Bato... hehehe... ti nuk me ke pa ndonjehere nervoz. Me lart po shkruaja me qetesi. Te shpjegova arsyet pse nuk te thashe "ik mos me caj gajden" qe ne fillim.
Ja me ne fund fjala kyc. Perballur me ty.nuk ke forcė pėr tė arsyetuar dhe pėrballur me mua
Ca ka ketu per tu perballur? E di si eshte puna? Ja gjera si kjo "perballja" me bejne te te jap pergjigje:
Ca njerez vijne e perballen ketu (NE INTERNET) per gjera me te cilat nuk kane mendere te perballen ne jete. Ku pi kafe zakonisht? Po dyqani i veshjeve ku ble rrobat si e ka emrin bie fjala?
Ke hyre ndonjehere ti thuash pronareve te ketyre vendeve : "S'e kuptoj per ca i vini ne Italisht apo Anglisht... per mendjemadhesi?"
Ke mendere ta besh?
Atehere mos eja ketu e te besh interesantin kot. Leri o vella njerezit ne qejf te vet. Vetem se ty te pelqen te theksosh nacionalizmin tend, nuk eshte e thene se gjithkush tjeter qe nuk e ben, meriton te gjykohet nga ty.
E kupton kete?
Kjo ishte thelbi...
Sa per arsyetim.... keto postime kerkojne nga une aq arsyetim saaaaaa.... po i shkruaj me ate gjene nderkohe qe me nje dore pi, e me tjetren zgjidh Teoremen e Fermat![]()
Firma ime. Te tjereve s'ua mbaj mend.![]()
Feelings change - memories don't.
“mhvthr des moiv ejtsǽ ΔAfrodivth”
cili antar e ka,ja u le ta gjeni ju....eshte dikush qe vlen shume,shume shume.
UNE JAM TI-TI JE UNE
E LA NOSTRA GIOIA CON NOI
po.................................
UNE JAM TI-TI JE UNE
E LA NOSTRA GIOIA CON NOI
Krijoni Kontakt