Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 33

Tema: Bodybuilding

i/e regjistruar Maska e olsetto
    Anėtarėsuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Vlore
    Postime
    170
    Citim Postuar mė parė nga cool_shqype Lexo Postimin
    duke u nisur nga experienca vetiake ne sport (20 vjet) po jap nje mendim personal....
    marrim psh. shtangistet, bodybuilder's, mundesat dhe atletiken e rende (hedhje shtize, cekici, gjyle, disku)
    te gjithe bejne shtange per shtimin e forces se muskujve ne pjese te ndryshme te trupit por kane nje ndryshim te madh ne menyren se si e zhvillojne ose me mire te themi se ndjekin rruge te ndryshme ne programin qe ndertojne.
    pra mendoj qe zhvillimi i forces ne muskul nuk varet shum nga madhesia e tij (qe per bodybuilders eshte ceshtje estetike dhe jo kryesore) por ne shtimin e fuqise dhe produktivitetit te ketij muskuli
    dhe per powerlifter'sat qe bejne ngritje shtange vetem me nje levizje ne tre disiplinat kryesore bench press,deadlift dhe squat kerkohet max effort..pra fuqia eshte dominuese..nese nje builder ben powerlifting per nje periudhe te shkurteer behet shum i fuqishem sic kam shkruar me pare
    1,2 Freedy comes for you;
    3,4 Jason's at your door.

i/e regjistruar Maska e cool_shqype
    Anėtarėsuar
    30-05-2007
    Vendndodhja
    jetoj me lemoshat e nanes natyre
    Postime
    1,024
    Citim Postuar mė parė nga olsetto Lexo Postimin
    dhe per powerlifter'sat qe bejne ngritje shtange vetem me nje levizje ne tre disiplinat kryesore bench press,deadlift dhe squat kerkohet max effort..pra fuqia eshte dominuese..nese nje builder ben powerlifting per nje periudhe te shkurteer behet shum i fuqishem sic kam shkruar me pare
    edhe mund te jete keshtu si thoni ju, por per mendimin tim qellimi i builderit eshte madhesia e muskulit dhe proporcionaliteti estetik i tyre dhe jo forca ne to
    each second is eternity as eternity is now,
    and now, now is forever

Medical Student Maska e Edmond.S
    Anėtarėsuar
    10-09-2008
    Vendndodhja
    nightingale's Dorf
    Postime
    734
    Teme mjaft interesante.Do doja te dija se cka keshillon,ne cfare moshe eshte e keshillueshme te fillohet me ushtrime 'te mira'(e kam fjalen tamam intensive),si dhe a mund te me thuash estetikisht cfare mund te jene minimumet e gjatesise.P.sh nje 1,60 m i gjate,te kete nje zhvillim te madhe,nuk duket edhe aq bukur.

lol

Anėtarėsuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Vlore
    Postime
    170
    Citim Postuar mė parė nga Edmond.S Lexo Postimin
    Teme mjaft interesante.Do doja te dija se cka keshillon,ne cfare moshe eshte e keshillueshme te fillohet me ushtrime 'te mira'(e kam fjalen tamam intensive),si dhe a mund te me thuash estetikisht cfare mund te jene minimumet e gjatesise.P.sh nje 1,60 m i gjate,te kete nje zhvillim te madhe,nuk duket edhe aq bukur.

lol
    bodybuilding fillohet qe 15 vjec..sepse kemi edhe nje formim te plote te kockave.Nqs nje adoleshent rreth te 15 me gjatesi sic thate ju 160cm fillon bodybuilding..kjo do ta pengoje ate ne rritje trupore..Shtanga nuk te shkurton,pengon zgjatjen kur je ne nje moshe zhvillimi...Kuptohet qe syte te mbushen kur sheh nje trup muskuloz 1 m 80 ose 1 90 te gjate...per ushtrimet ..po filloj te mbeldh disa info qe ti postoj..

Anėtarėsuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Vlore
    Postime
    170
    Personalisht do tiu keshilloja te tereve te benit ushrtime me gila..ato kane shume avantazhe..mund te fokusohen ne te gjitha pjeset e trupit..pra me to mund te behen ushtrime per te gjitha pjeset e trupit ,jane me te lira..(nqs keni vendosur te beni home training ashtu si une)..si dhe jane jashtezakonisht efikase per fillestaret.Me to behen edhe mjaft ushtrime intensive,nuk eshte problemi aty.

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga cool_shqype Lexo Postimin
    edhe mund te jete keshtu si thoni ju, por per mendimin tim qellimi i builderit eshte madhesia e muskulit dhe proporcionaliteti estetik i tyre dhe jo forca ne to
    Kjo eshte e gjitha,vetem se per tja arritur ktij qellimi marrin shume drugs shumica e builderave,jane te ralle ata qe nuk marrin.atyre nuk ju kercet se cfare force kane,ju mjafton vetem te duken shume muskuloze dhe te frikshem.

ps.personalisht nuk me plaste fare estetika e muskujve apo volumi i tyre,gjithmone haja inat me forcen,dhe rezistencen e muskujve.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga land : 02-12-2009 mė 11:04
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Anėtarėsuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Vlore
    Postime
    170
    Citim Postuar mė parė nga Eros- Lexo Postimin
    Kjo eshte e gjitha,vetem se per tja arritur ktij qellimi marrin shume drugs shumica e builderave,jane te ralle ata qe nuk marrin.atyre nuk ju kercet se cfare force kane,ju mjafton vetem te duken shume muskuloze dhe te frikshem.
    marrja e droges ndikon shume negativisht te keta buildera dhe sistemin e tyre nervor..por ka dhe nga ata qe smarrin drugs..Arnoldi mer vlla

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga olsetto Lexo Postimin
    marrja e droges ndikon shume negativisht te keta buildera dhe sistemin e tyre nervor..por ka dhe nga ata qe smarrin drugs..Arnoldi mer vlla
    po sakte,Schwarzenegger, nuk i perfshiva te gjithe,ka buildera sic duhet padiskutim
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

i/e regjistruar Maska e daniel00
    Anėtarėsuar
    05-06-2004
    Vendndodhja
    tr
    Postime
    2,836
    Ngjeshur me brezin e se vertetės,parzmoren e drejtėsisė,mburojėn e besimit dhe shpatėn e Frymės.

Anėtarėsuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Vlore
    Postime
    170

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •