Close
Faqja 15 prej 180 FillimFillim ... 513141516172565115 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 141 deri 150 prej 1792
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    14-11-2009
    Postime
    39
    Citim Postuar mė parė nga liridoni703 Lexo Postimin
    Per kushtrimin
    E more kushtrim sa qeni le si ti kosva as qe kishe egzistuar po jan trimat e keti poplli si ja qesin faqen ebardhe keti poplli,,,e jo Gani Geci,Adem Salihaj e ti se ju jeni Kriminelet e keti poplli e dim te gjithe qka ka ber ganiu adem e tjeret..po keta dhe ti e paskit politiken e sebis
    ncncn une nuk thash qe kta 2 jon patriota e nuk kan bo sen , une nuk po i mbeshtes kta po , po ajo qa u pa drejtsin me que ne vend ! e nese kan bo kta dy dicka ka deshmi le ti qojn edhe kta ne burg .

i/e regjistruar Maska e liridoni703
    Anėtarėsuar
    17-02-2007
    Postime
    212
    OOOOOOOOOO Shikoni klyshin e Gani Gecit e Adem Salihut se ky far qeni nuk paska gjet trima me te mdhenje se keta dy qenat...po te gjithe kosova e dim se sa qena jan keta ,,
    bile edhe kur adem salihi i ***** kur shkoj ne fakultet me marr diplom me truproj vetem kriminelat i bajen keto pune si keta qenat e keti poplli

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    23-08-2008
    Postime
    85
    Si u kryen vrasjet e organizuara nė Kosovė nga sektori i vrasjeve tė SHIK-ut?
    Lirie Hajdari-Shqipe Osmani
    Emrat e apostrofuar nga Nazim Bllaca: Azem Syla, Xhavit Haliti, Fatmir Xhelili, Fatmir Limaj, Ekrem Jashari, Sadik Abazi, Faruk Gashi, Shpresim Uka, Driton Hajdari, Kadri Veseli, Ferat Shala, Bekim Syla.

Kosova ėshtė tronditur nga rrėfimet rrėqethėse pėr vrasjet e kryera nė Kosovė. Pėr tė gjitha vrasjet dhe tentim vrasjet e kryera nė Kosovėn e pas luftės, ka filluar tė zbardhet misteri, tė paktėn pėr 17 prej tyre, gjithė[ka ėshtė zbardhur nga vetė dorasi, apo pjesėmarrėsi nė ekzekutime, Nazim Bllaca.

Vetė njėri nga autorėt e vrasjeve makabre tė pas luftės nė Kosovė, ish-luftėtari i UĒK-sė, pjesėtar i SHIK-ut, qė nga periudha 1999-2003, Nazim Bllaca, ka pranuar tė dielėn tė dal me fytyrė, pa maskė dhe pa asnjė mbrojtje, tė rrėfej publikisht pėr tė gjitha vrasjet dhe tentim vrasjet tė kryera nė Kosovė, pėr tė cilat di ai dhe nė tė cilat ka marrė pjesė, i urdhėruar nga strukturat udhėheqėse tė SHIK-ut, kryesisht nga Azem Syla dhe burri i mbesės sė tij, Shpresim Uka, ky i fundit epror i Bllacės.

I lindur mė 01.04.1972 nė Ribar tė Madh, komuna e Lipjanit, Nazim Bllaca, me profesion arsimtar, thotė se ėshtė kyēur nė UĒK nga qershori i vitit 1998 deri mė 12 qershor 1999, nė Zonėn e Pashtrikut. Pas lufte ai ėshtė inkuadruar nė strukturat e SHIK-ut, si njeri i besueshėm dhe i bindur se nė kėtė mėnyrė do t’i kontribuonte atdheut, derisa njė ditė ai ka kuptuar se personat e etiketuar si shėrbyes tė UDB-sė nuk kanė qenė tė tillė, prandaj edhe kishte marrė vendim qė nė 2003-ėn tė braktisė strukturat e SHIK-ut.

Lista mė ka ardhur nga eprori im Shpresim Uka

Nė konferencė shtypi tė dielėn nė Prishtinė, nė pushimoren ndėrmjet Kuvendit tė Kosovės dhe tė Prishtinės, e njohur si trerremėshi, ai ka deklaruar se nė asnjė mėnyrė nuk do tė tėrhiqet nga deklaratat e bėra nė njė rrėfim mė shumė se gjysmė ore nė DVD, (material ky qė gazeta e boton tė plotė nė faqet 6-7), nė tė cilat ai drejtpėrdrejt akuzon udhėheqėsit e SHIK-ut dhe njerėz tė strukturave qeveritare. Ndonėse nuk flet me emra se cilėt janė personat qė ai personalisht i ka vrarė, thotė se ka marrė pjesė nė 17 raste, pėrfshirė kėtu vrasje, plagosje, tentim-vrasje, kėrcėnime, rrahje brutale. Pėr vrasjet, thotė se pėr personat qė ai i ka vrarė do tė dėshmoj nė Prokurorinė e EULEX-it. “CD qė ėshtė dorėzuar nė Parlamentin e Kosovės nuk ka tė bėjė me periudhėn e luftės, por pėr aktivitete qė janė zhvilluar pas luftės. Kam qenė pjesė e strukturave tė SHIK-ut dhe ajo CD i qartėson disa gjėra qė janė manipuluar nė adresėn time. Epror kryesor nė SHIK e kam pasur Azem Sylėn, dhe aty kam shėrbyer 4 vite, nga 1999-2003. gjatė asaj kohe i kemi pasur strukturat tona dhe veprimtaria ėshtė zhvilluar nė shumė fusha. Ėshtė e vėrtet se bėhet fjalė pėr vrasje nė nivel Kosove. Ato qė i ka pėrmendur Gani Geci ato janė tė vėrteta. Flitet pėr vrasjen e Agim Veliut e shumė tė tjerėve”, nis rrėfimin e tij z. Bllaca. I pyetur se a ka vrarė ai Xhemajl Mustafėn, Tahir Zemajn, Bllaca thotė se nuk ka qenė i pėrfshirė nė kėto vrasje, por si strukturė e kėtij shėrbimi thotė se ėshtė autor i njė vrasje, por ajo mbetet tė dėshmohet nė Prokurorinė e EULEX-it. Ai thotė se prokuroria e EULEX-it ėshtė ė njohur pėr vrasjet qė ai i ka kryer. “Shefi mbi mua ka qenė Shpresim Uka, dhėndėr i Azem Sylės dhe kemi punuar nė njė strukturė vijė vertikale ashtu siē duhet. Nuk kemi qenė shumė, nė rrethin tonė kemi qenė 3 persona, tė gjithė tashmė tė njohur pėr Prokurorinė”, thonė ai, ndėrsa shton se lista pėr tė eliminuar njerėz tė caktuar i ka ardhur nga eprori i tij. “Mua lista mė ka ardhur nga eprori im Shpresim Uka. Kam dėshmi pėr tė gjitha, posedoj edhe audio dhe video incizime qė janė marramendėse, incizime duke marrė pjesė nė aksione. Tė gjitha i janė dorėzuar Prokurorisė. Unė kam punuar nėn koordinatėn e Azem Sylės. Kam qenė pjesėmarrės nė 17 raste. Bėhet fjalė pėr vrasje, plagosje, kėrcėnime, shantazhe, rrahje brutale etj”, ndėrsa nuk ka precizuar se kush ėshtė personi qė ai personalisht e ka varė, duke thėnė se kėtė informatė e ka Prokuroria e EULEX-it. Bllaca thtoė se ka qenė i pa vetėdijshėm pėr atė qė ka bėrė, duke menduar se nė kėtė formė po i shėrben atdheut. “Kam menduar se jam duke punuar mirė pėr atdheun, por ajo kishte qenė krejt diēka tjetėr, qė ėshtė bėrė nga individė dhe klane tė ndryshme tė cilat nuk ia kanė dashur tė mirėn tjetrit. Kanė thėnė se ata njerėz tė caktuar i kanė shėrbyer UDB-sė. Por nė fund doli e kundėrta e asaj qė ėshtė thėnė. Po e marr shembull kanė thėnė se Ali Sadriu shėrben pėr Shėrbimet e fshehta tė Beogradit apo dikujt tjetėr, apo Adem Saljhai dhe kėta i kemi futur me njė ‘thes’ me Selim Broshėn dhe Ibush Kllokoqin”, thotė Bllaca.

Jam penduar pėr punėn qė kam bėrė

Ai nuk di nėse pėr kėto raste kanė qenė tė njoftuar udhėheqėsit e shtetit. “Kėtu nuk mund tė implikoj kryeministrin. Unė nuk kam tė bėjė asgjė me Hashim Thaēin, Fatmir Limaj apo Presidentin”, thotė ai. Bllaca ka rrėfyer edhe pėr takimet qė Azem Syla i ka mbajtur me strukturat e SHIK-ut nė vitin 2007, ku ishin ofruar 100 mijė euro pėr tė likuidimin e tij. “Mė 20 gusht 2007 nga i njėjti grup kriminal ėshtė pėrgatitur likuidimi im, ku edhe janė dhėnė 100 mijė euro dhe pėr kėtė ėshtė e njohur edhe Prokuroria e EULEX-it. Kam dhėnė njė deklaratė nė stacionin numėr 2, por ajo deklaratė imja pas 20 minutash ka dalė nga stacioni. Tash kam vendosur tė flas sepse ėshtė koha. Siē po shihet edhe Prokurorėt e EULEX-it janė tė interesuar t’i dalin kėsaj ēėshtje deri nė fund”, thotė ai, ndėrsa thekson se tė njėjtėn gjė ka dashur ta bėjė edhe nė vitin 2007. “Kam dashur tė dėshmoj pėr tė gjitha ato qė janė bėrė duke u bazuar nė organet e mirėfillta tė EULEX-it. Fillimisht nė gusht tė vitit 2007 kam dashur tė flas, por duke u bazuar nė tė kohė qė UNMIK-u ishte jo stabil jam detyruar tė largohem nga Kosova”.

Ai, ka pohuar se urdhėrdhėnėsit pėr vrasje janė ministra dhe zv.ministra, por nuk ka precizuar asnjė nga ata emra, duke thėnė se emrat janė tė njohur pėr EULEX-in.

Duke qenė personi i parė qė del hapur pėr tė dėshmuar pėr krimet e bėra, ai thotė se nė asnjė moment nuk do tė tėrhiqet nga deklarimet e bėra dhe se ėshtė i gatshėm tė paguaj me ēmim gjithė atė qė ka bėrė, ndėrsa pėr tė gjitha tė bėrat e tij, ai thotė se ka qenė nė dijeni edhe familja. “Jo absolut nuk tėrhiqem. Unė jam personi i parė nė Kosovė qė pas luftės dal haptas. Po normal se unė jam penduar pėr punėn qė kam bėrė nga viti 1999. Barra ime sa mė bien jam i interesuar ta paguaj. Kam tre fėmijė dhe gruan, jetojmė tė gjithė nė Kosovė. Edhe po tė vritem nga ky vend njerėzit do tė kapen, dhe pėr kėtė do tė marr vesh edhe Brukseli sepse janė ēėshtje madhore. Unė ua njoh strukturėn e vrasjeve dhe mua nuk e kanė lehtė tė mė qesin nė kurth”, shprehet Bllaca. Ai thotė se Azem Syla dhe njerėzie tij i kanė ofruar edhe tė holla pėr tė tėrhequr dėshmitė. “Mė 13 tetot 2009 nuk kemi mund tė arrijmė kompromis me Azem Sylėn rreth kėtyre ēėshtjeve. Nė takimin qė kam pasur me grupin kriminal tė Azem Sylės nuk kemi arritur tė gjejmė kompromis. Jam takuar me Azem Sylėn qė ata tė mi japin disa tė holla dhe unė tė tėrhiqem nga tė gjitha. Fillimisht mė kanė ofruar 400, pastaj 600 mijė euro, nėse unė largohem nga mediat, EULEX dhe partitė opozitare. Njerėz tė Azem, Sylės mė kanė thėnė se nėse tėrhiqem nga deklarimet do tė mė ndihmojnė me miliona dhe ky takim ėshtė mbajtur nė Drenicė”, thotė ai, ndėrsa shton se pėr mos pranimin e tėrheqjes sė tij pas publikimit tė CD-sė nė Parlamentin e Kosovės tė premten mė 27 nėntor nė orėn 19:00 ndaj tij ėshtė pėrgatitur atentati i dytė.

Ai thotė se ka zgjedhur Gani Gecin pėr t’ia rrėfyer tė bėrat e tij, nisur nga fakti se Geci ėshtė anėtarė i komisionit pėr siguri nė Parlament, dhe jo se ka qenė ithtar i LDD-sė.

Geci: Dėshmitari tregon se kush e ka gjakosur Kosovėn

Deputeti Gani Geci, shpjegon se si ka ardhur deri tė kontakti me dėshmitarin, duke thėnė se fillimisht kanė biseduar nė telefon e pastaj e ka ftuar z. Bllaca qė tė takohen nė Skenderaj. “Ka filluar tė rrėfejė dėshmi aq rrėqethėse sa qė unė s’kam besuar, sepse mė ėshtė dukur si nėpėr filma. Pastaj kemi shkuar tė Adem Salihaj dhe jemi takuar nė njė kafiteri nė Ferizaj dhe gjatė rrėfimit dėshmitari ka shprehur gatishmėrinė pėr t’u incizuar nė CD. Ky dėshmitarė tregon se kush ėshtė para politika dhe kush e ka gjakosur Kosovėn. Nuk ėshtė patriotizėm me dhanė urdhėr dhe me vra axhėn e vet qė ka punuar nė arsim. Urdhėrdhėnėsit janė nė hierarkinė e institucioneve”, thotė Geci.

Edhe Adem Salihaj, thotė se nė nuk ėshtė strukturė qė ka zhvilluar ndonjė hetim, por se ka qenė njė viktime e krimit tė organizuar nė Kosovė. “Jam munduar me vite tė zbardhė tė vėrtetėn lidhur me tentim-vrasjen dhe dėshmia qė ka ardhur te unė qė ka rrėfyer edhe pėr rastin tim, ka ardhur nga njė peron qė kurrė se kam njohur. Jemi marrė vesh qė ta filmojmė me kamera atė dėshmi. Nė kėtė CD janė shumė pėrgjigje pėr shumė vrasje nė Kosovė. Janė pėrgjigje pėr njė krim tė organizuar pėr sektorin e organizuar tė SHIK-ut dhe flitet pėr njė person qė ka qenė pjesė e sektorit tė vrasjeve qė ka rrėfyer pėr atė pjesėn qė e di ai. Janė pėrgjigje jo vetėm pėr rastet qė janė pėrmendur konkretisht, por edhe pėr rastet qė nuk janė pėrmendur, sepse urdhėrdhėnėsi ėshtė i njėjti pėr tė gjitha vrasjet nė Kosovė. Kėtu janė pėrgjigjet pėr tentim-vrasje ndaj Agim Veliut, Ejup Visokės, Gani Gecit, dhe ndaj meje. Kėtu janė pėrgjigjet pėr vrasjen e Xhemajl Mustafės, Enver Malokut, Ukė Bytyēit, Shaban Manajt, Tahir Zemajt, Besim Dajakut, Bekim Kastratit, Sebahate Tolaj, etj”, thotė ai. Salihaj ėshtė i bindur se Kosova nuk mund tė ecė pėrpara me kėta njerėz dhe kėto institucione, ndėrsa kėrkon nga mekanizmat pėrkatės qė tė gjejnė mėnyrėn qė mos tė sundojė krimi dhe mafia politike. Sa i pėrket Sigurimit tė Atdheut, Salihaj mohon tė ketė qenė ndonjėherė pjesė e kėsaj strukture ilegale. “SHIK dhe PDK kanė tentuar tė konstruktojnė njė akuzė kinse unė kam lidhje me Sigurimin Atdheut, por them se s’kam asnjė lidhje. Ndoshta ekziston Sigurimi i Atdheut dhe besoj se e njėjta strukturė qėndron prapa kėtij shėrbimi dhe s’kam asnjė lidhje me kėtė. E ardhmja do tė tregoj se kush ėshtė i lidhur me krim e kush jo dhe shumė gjėra do tė dalin nė shesh. Ne sot ndjemi tė rrezikuar, por megjithatė kemi vendosur qė tė plasojmė tė vėrtetėn”, thotė ai, ndėrsa thekson se tashmė edhe EULEX-i ka dėshmi konkretet qė flitet me emra dhe mbiemra.

i/e regjistruar Maska e Llapi
    Anėtarėsuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979
    Citim Postuar mė parė nga Nice_Boy Lexo Postimin
    Rrėfimi i incizuar nė DVD i Nazim Bllacė

Nė vijim po botojmė transkriptin e DVD-sė, deklaratės sė dhėnė nga Nazim Bllaca, vėrtetėsinė e sė cilės dhe pohimet tha se i mbėshteste me pėrpikėri.
    DVD-tė janė shpėrndarė pėr media nga deputetėt Adem Salihaj dhe Gani Geci, tė cilėt pavarėsisht se thanė se ndihen tė kėrcėnuar nuk mund tė ndalojnė qė tė mos dihet e vėrteta, dhe se thanė se kėtė e bėjnė me shpresė se EULEX-i do tė ndėrhyjė. Nė vijim ėshtė rrėfimi i paprekur i dorasit Bllaca. “Jam Nazim Bllaca, nga Ribari i Madh, komuna e Lipjnait. Jam i lindur me 1.4.1972. Kam fakulteti e gjeografisė dhe kam punuar nė shkollėn fillore Emin Duraka para luftė,s pas luftės kam punuar nė shkollėn e fshatit tim. Kam qenė pjesėtarė i UĒK-sė, nga fundi i qershorit 1998 deri mė 12 qershor 1999. Kam qenė i plagosur nė tetor 1998 nė njė atentat nė fshatin Godanc tek familja e Fatmir Qerimit. Ata e kemi bėrė me urdhėr tė Shtabit tė Pėrgjithshėm, me urdhėr tė Komandantit tė Zonės- Fatmir Limės. Pas luftės kam filluar tė punoj si arsimtar nė shkollėn fillore Kadri Deda nė fshatin Ribar si arsimtar i gjeografisė. Me tė pėrfunduar lufta jam angazhuar nė strukturėn e SHIK-ut, dhe prej asaj dite deri nė vitin 2007, ku kam punuar afėr nė strukturėn e ekzekutimit qė ka qenė shtyllė e veēantė e Azem Sylės, Xhavit Halitit. Qė nga qershorit i viti 1999 kur kam filluar tė punojė si anėtar i SHIK-ut, unė si Nazim Bllaca kam filluar kontaktet pėr herė tė parė me Ekrem Jasharin. Nuk e kam njohur, mirėpo nėpėrmjet njė shoku tė luftės i cili quhet Bekim Bytyēi nga Prishtina, qė punon nė Gjenevė, ėshtė dhėndėr i Sami Demakut. Ai nėpėrmjet Ekrem Jasharit ėshtė ardhur deri tek lidhja mes meje dhe Ekrem Jasharit dhe anėtarėsimi im nė SHIK. E kam fjalėn pėr fundin e qershorit 1999. Pėr herė tė parė me njė person sikurse Azem Syla kam biseduar me Ekrem Jasharin nė Lipjan dhe nga ai moment jam kyēur ne radhėt e SHIK-ut, si person i besuar dhe i cili ka kontribuar nė UCK. Vrasjen e parė pas luftės e kemi kryer me 15 qershor ora 9.00 nė Varigovc komuna e Lipjanit. Viktima ėshtė Sali Gashi. Atje kemi shkuar me urdhėr tė Fatmir Xhelilit. Kam qenė dhe Faruk Gashi nga Shtimja. Quhet Faredin por emri me shkurtesė ėshtė Faruk Gashi nga Shtimja. Vrasjen e dytė e kemi bėrė rreth 27 dhe 28 qershor nė fshatin Kraishtė tė komunės sė Lipjanit. Viktima ėshtė Adem Lahi njė kolaboracionist, por jo i nivelit sa qė kemi vepruar na. Viktima e tretė ka qenė Ibush Kllokoqi nė Prishtinė, nuk jam i sigurt rreth datės por natėn kur ėshtė bėrė ekzekutimi i tij kam biseduar unė me Azem Sylėn. Faruk Gashi dhe Shpresim Uka. Shpresim Uka ėshtė person i cili ka lidhje miqėsore me Azem Sylėn. Ai e ka gruan nga fshati Halilaq, komuna e Fushė-Kosovės, ndryshe ėshtė mbes e Azem Sylės dhe punon nė Radio Kosova e Lirė. Ditėn kur ėshtė marrė vendimi unė nuk kam qenė aty. Nė mbrėmje unė kam kontaktuar tek Viktoria dhe nga xhipi i Azem Sylės unė Nazim Bllaca e kam marrė “shkorpionin” dhe Shpresim Uka, Faredin Gashi, Driton Hajdari, Bekim Syla ka qenė aty dhe Sadik Abazi nga fshati Davidovc. Vrasje e tretė mė takonte mua pėr arsye se sipas Azem Sylės ishte zinxhiri komandues qė tė gjithė tė implikohen nė vrasje. Nė Varigovc vrasjeje e ka kryer Fardin Gashi. Nė Kraisht vrasje e ka kryer Sadik Abazi, ndėrsa nė Prishtinė Ibush Kllokoqin unė Nazim Bllaca personalisht kam qenė me tre persona tjerė dhe e kemi bėrė ekzekutimi e tij nė prani tė gruas sė tij. Po pėrshkruaj vrasjen e Ibushit nė pika tė shkurta. Natėn kur kemi shkuar ka qenė fillim i errėsirės. Unė e kam ftuar qė tė dalė jashtė. Ka dalė e shoqja e tij dhe me tė dalė kam thėnė se duhet tė kontaktoj me bacėn Ibush pėr njė pasaportė se dua tė dal jashtė. Nė atė moment ka dalė baci Ibush dhe ėshtė bėrė vrasja e tij. Vrasja e tij kam dėgjuar se ka bėrė jehonė tė madhe sa qė Sabri Novosella dhe Selatin Novosella kanė bėrė pagesa darkash edhe nė Tiranė. Vrasje e tij ku e kam zbuluar se prapa saj qėndron Azem Syla ka qenė nė prill 2007, kur Azem Syla mė ka thėnė direk mua se unė Azem Syla kam pasur gisht direk te Ibush Kllokoqi. Sa i pėrket Selim Broshės, mė kanė ēuar mua ta shoh nė “Dubrovnik”. E kam pėrcjellė, ka qenė njė person i shėndoshė, shtatshkurtėr dhe atė e kemi pėrcjellė deri nė momentin nė ditėn e ekzekutimit. Nuk kam marrė pjesė nė ditėn e ekzekutimit tė tij, por kam marrė pjesė nė parapėrgatitjen e vrasjes sė tij. Selim Brosha e ka pasur banesėn prapa “Qafės” dhe aty unė kam qėndruar 1 muaj duke shitur cigare pas orarit tė punės kinse po shesim cigare, jemi tregtarė, ndėrsa ėshtė pėrcjellė Selim Brosha, i cili nė atė kohė ka pasur njė Golf 2 tė bardhė. Nė atė kohė na ka ardhur urdhri qė tė punojmė nė tri drejtime. Struktura e vrasjeve ka qenė tė punojmė nė tri drejtime. E para ka qenė vrasje e kolaboracionistėve, ashti si i quajtshin kėta, ėshtė fjalė pėr Azem Sylėn, Xhavit Halitin, Ferat Shalėn, Kadri Veselin dhe Fatmir Xhelilin. Tė gjithė kėta i njoh, kam biseduar, pėrpos me Kadri Veselin, tė cilin nuk e kam parė dhe nuk e njoh. Shifra ime me tė cilėn kam raportuar nė linjėn e Ferat Shalės ka qenė me shifrėn “SEIKO”.

E kam pasur njė orė nga Zvicra dhe me atė shifėr kam raportuar pėr terrenin e Lipjanit, Ferizajt, Shtimes dhe njė pjesė tė Vitisė. Nė atė kohė na ka ardhur neve njė urdhėr i cili kishte tė bėnte me anėtarėt dhe kokat me tė njohura, mė tė fuqishme tė LDK-sė. Ardhja e Rugovės nė Kosovė e ka destabilizuar SHIK-un, kėshtu qė SHIK-u ėshtė dashur tė forcohej dhe tė fillojė strukturėn e organizimit dhe vrasjet. Personalisht kam qenė i kyēur nė pėrgatitjen e atentatit ndaj z. Adem Salihajt nga komuna e Ferizaj, i cili nė atė kohė ka qenė person me ndikim tė madh dhe e kemi ditur se nuk kemi ēka dalim nė zgjedhje nė Ferizaj. Adem Salihajn nuk e kam njohur kurrė, nuk i kam pasur borxh as familjarisht asgjė, mirėpo Adem Salihaj si person me ndikim mė ka ardhur urdhri nga Azem Syla dhe Ekrem Jashari se duhet tė vritet. E kam pėrcjellė bashkė me Sadik Abazin nga Davidovci, Farfuk Gashin nga Shtimja, Shpresim Uka dhandėr i Azem Sylės dhe Driton Hajdari nga komuna e Prishtinės. E kemi pėrcjellė pothuaj 1 muaj ditė me njė “Omegė” e cila na u ka dhėnė shpėrblim nga njė donator nga Gjeneva. “Omega” ka qenė 3 mijė kubikė, 24 ventila, ngjyrė metalike. Nė momentin kur ėshtė pėrgatitur qe atė ditė tė ekzekutohet Adem Salihaj ai ėshtė pėrcjell mirė sepse atė kohė ka qenė fushatė dhe nė atė kohė ne kemi pėrcjellė me dy vetura. Nė veturėn qė ėshtė dashur ta ekzekutoj kanė qenė Sadik Abazi, Driton Hajdari dhe Shaban Syla. Kėta tre kanė qenė perona kyē. Ne kemi qenė nė tjetrėn veturė duke pritur te dera e hyrjes sė oborrit Adem Salihajn. Kjo ka qenė ajo e cila na ka shtyrė qė unė tė dal tė veprojė pėrkushtimisht si anėtar i SHIK-ut duke marrė parasysh se Adem Salihaj ishte bashkėpunėtorė i UDB-sė i sigurimit shtetėror tė Serbisė, ashtu thoshte Azem Syla. Nė prill tė viti 2007 Azem Syla e ka pranuar edhe kėtė te Adem Salihaj kinse unė qėndroj prapa pėrgatitjes sė atentatit ndaj tij. Kam pasur marrėdhėnie shumė tė mira miqėsore nė kėtė fushė, ėshtė fjalė nė fushėn e vrasjeve me Ekrem Jasharin. Ekrem Jashari dhe Azem Syla janė tė lidhur ngushtė mes vete duke pėrfshirė edhe Xhavit Halitin. Pėrgatitjen e atentatit ndaj Ismetit i cili ishte nga ish-Devet Jugoviqi dhe jetonte nė Prishtinė e ka dhėnė urdhėr Azem Syla. Pėrndryshe Azem Syla, Ismetin e ka edhe mik tė shpije dhe e ka pasur mik tė shpije edhe nė atė kohė. Ne nė atentat kundėr Ismetit kemi qenė unė, Sadik Abazi, Shpresim Uka, Driton Hajdari dhe Bekim Syla nga fshati Kishnarek. Aty nuk mė kanė treguar mua se nė atė banesė kanė shkuar edhe mė herėt dhe kanė tentuar njerėz qė tė bėjnė atentat kundėr Ismetit. Azem Syla nė mėnyrė direkte nė prill 2007 kur kam filluar unė tė largohem nga kjo grup kriminale ka thėnė qė unė e kam mik tė shtėpisė dhe ti nuk e njeh mė mirė se unė, se ai punon pėr shėrbim shtetėror tė UDB-sė. Nė kėtė atentat ėshtė plaguar Driton Hajdari, i cili ka qenė personi kyē rreth atentatit tė z. Adem Salihaj. Nė kėtė atentat ditėn qė ėshtė plagosur nė mbrėmje e kemi dėrguar nė QKU, Driton Hajdarin dhe kemi kėrkuar ndihmė nga Fatmir Xhelili qė ta bėjė organizimin sa mė shpejt se ishte plaguar rėndė. Driton Hajdari nuk ka qenė nė UĒK, mirėpo pasi qė i kishte kanė njė dėm i madh Azem Syla ja ka dhėnė librezėn dhe e ka bėrė veteran tė UĒK. Ky ėshtė zinxhiri komandues i vrasjeve nė kėtė nivel sa u pėrket urdhrave tjerė qė i ka quar Azem Syla nė mėnyrė direkte ka qenė edhe Sefer Syla. Sefer Syla ėshtė mixha i Azem Sylės, mėsues 30 vjeēar nė shkollėn fillore Bajram Curri nė Nekovc. Ai ka punuar bashkė me nėj dajė timin Fehmi Gashin qė tė dy kanė qenė anėtarė tė LDK-sė dhe edhe sot janė anėtarė tė LDK-sė. Azem Syla njė mbrėmje ka dėrguar Shpresim Ukėn dhe janė ardhur mė kanė marrė nė Ribar tė madh. Ėshtė fjalė pėr korrikun 1999 mė kanė marrė mu dhe kemi shkuar direkt nė shtėpi tė Sefer Syles. Sefer Syla ka pas njė shtėpi vetėm katin e parė, i dyti i pa ndėrtuar dhe ka qenė urdhri tė ekzekutohet pėr arsye se gjithnjė sipas Azem Syles ky person e ka pėrcjellė nga afėr Azem Sylen prej viti 1980-1998. Gjithmonė sipas Azem Sylės i referohem vendimeve tė tij. Sefer Syla ka pasur me u vra nė mes tė fshatit Kishnarek dhe Nekovc. Jemi dalė, e kemi lokalizuar vendin ku t bėhet ekzekutimi dhe pasi qė jemi dal aty kam pasur kontakte me dajėn tim Fehmi Gashin. Nė atė kohė daja im ka thėnė qė ky person nuk ėshtė pėr ta ekzekutuar dhe ėshtė anuluar ky vendim se Seferi njė kohė ka jetuar nė Prishtinė se ju ka frikuar kėtyre. Pėrpos kėsaj nė Kishnarekė ėshtė rrahur nė mėnyrė brutale Nezir Gara. Nezir Gara ka qenė anėtar i LDK-sė, po foli prapė pėr korrik 1998. Neziri ėshtė rrahur nė mėnyrė brutale, ditė e shtunė nė tregun e kafshėve nė Komoran, Bushat tash quhet nė njė shitore ėshtė pėrcjellė nga Sadik Abazi, por unė nuk kam marr pjesė nė kėtė rrahje. Kanė marrė pjesė Faruk Gashin, Shpresim Uka dhe t Hajdari, ata kanė marrė pjesė direk. Personi Nezir Gara me tė kthyer nga tregu kthehet hynė nė njė shitore dhe aty e zane dhe e rrahin nė mėnyrė brutale. Sa i pėrket Kishnarekės dhe Ferizajit. Ndėrsa prapė kanė filluar urdhrat nga ministria e mbrojtjes . Ne nuk kemi punuar nė linin e askujt nėn drejtimin e askujt pėrveē tė Azem Sylės dhe Fatmir Limės.Azem Syla ka qenė ministėr i mbrojtjes , ndėrsa Fatmir Limaj zėvendėsministėr.Nė atė kohė ka ardhur njė urdhėr qė tė merret Banush Berbatovci, kinse ka qenė kolaboracionist dhe tė ekzekutohet. Banush Bėrbatovci ėshtė nga Dobraja e madhe dhe ėshtė fakt qė Banush Berbatovci e ka lexuar pėrmbysjen e Kushtetutės nė kohėn e Millosheviēit nė Beograd dhe jemi shkuar e kemi marrė atė, unė, Shpresim Uka, Faruk Gashi dhe Driton Hajdari. Pasi qė e kemi marrė dhe e kemi qitė nė njė lokacion pėrtej minierės sė Goleshit, Banush Bėrbatovci e nxjerr njė letėr tė thjeshtė dhe thotė: “Unė jam nėn mbrojtjen e Fatmir Limės”. Nė atė kohė ministria e mbrojtjes ka funksionuar normal nė kohėn e Qeverisė sė Pėrkohshme. E kemi marrė atė letėr dhe tė nesėrmen kemi shkuar tek Fatmir Limaj, nė zyrė pranė Ministrisė Mbrojtjes, ka qenė edhe Azem Syla. Me tė hyrė aty e kemi parė veturėn e Banush Bėrbatovcit i cili kishte shkuar para neve dhe bisedonte me Fatmir Limėn , kinse s’ka ndodhur asgjė. Mė vonė janė ndeshur Azem Syla dhe Fatmir Lima rreth kėsaj ēėshtjeje. Pėr arsye se Banush Bėrbatovci nga Dobraja e madhe kishte shpėtuar nga regjimi i Serbisė vėllain e Fatmir Limės , Demir Limėn, nė atė kohė kur familjes Limaj iu kėrkonte njė pushkamitroloz ėshtė fjala pėr vitin 1996”. / Vijon nė numrin e nesėrm tė gazetės

Syla: Akuzat janė shpifje dhe kanė me dalė shpifje

Syla i quan shpifje dhe gėnjeshtra akuzat e Nazim Bllacės
    Prishtinė, 29 Nėntor 2009 (Kosovapress) Koha 20:43

Azem Syla, i pėrfoluri nė CD-nė e dėshmitarit Nazim Bllaca, nė njė prononcim pėr RTK-nė, i ka quajtur gėnjeshtra pohimet e kėtij tė fundit, duke thėnė se nuk dėshiron tė merret me rrena, shpifje dhe intriga tė njerėzve tė ligj, e aq mė pak kur kėto rrena bėhen nė kohė fushatash. Ai ka thėnė se nuk e njeh Bllacėn si person, duke paralajmėruar se do ta denoncojė qė nesėr rastin tek organet e drejtėsisė, tė cilat do ta thonė fjalėn e vet. “Shkurt flasim, se as nuk e kam njohur, e as nuk e njohim tani. Emrin tim dhe Azem Sylėn e njohin tėrė populli i Kosovės qė nga vitet e 70, qė do tė thotė njė jetė tė tėrė tė timen ia kam kushtuar popullit dhe vendit tim, dhe sė ardhmes sė vendit. Kėto shpifje nė kėto momente janė edhe nė kohėn e fushatės, edhe personat tė cilat nė Kuvend i dhanė deklarimet e tyre, edhe personi sot nė fjalė, tė gjitha kėto janė shpifje dhe intriga qė i bėjnė nė tė vėrtetė njerėzit e ligj”, ka thėnė Syla.
    Do t“i luftoj spiunet dhe tradhtaret e kombit deri ne vdekje.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    23-08-2008
    Postime
    85
    Rrėfimi i incizuar nė DVD i Nazim Bllacės
    Nė vijim po botojmė transkriptin e DVD-sė, deklaratės sė dhėnė nga Nazim Bllaca, vėrtetėsinė e sė cilės dhe pohimet tha se i mbėshteste me pėrpikėri.
    DVD-tė janė shpėrndarė pėr media nga deputetėt Adem Salihaj dhe Gani Geci, tė cilėt pavarėsisht se thanė se ndihen tė kėrcėnuar nuk mund tė ndalojnė qė tė mos dihet e vėrteta, dhe se thanė se kėtė e bėjnė me shpresė se EULEX-i do tė ndėrhyjė. Nė vijim ėshtė rrėfimi i paprekur i dorasit Bllaca.

“Jam Nazim Bllaca, nga Ribari i Madh, komuna e Lipjnait. Jam i lindur me 1.4.1972. Kam fakulteti e gjeografisė dhe kam punuar nė shkollėn fillore Emin Duraka para luftė,s pas luftės kam punuar nė shkollėn e fshatit tim. Kam qenė pjesėtarė i UĒK-sė, nga fundi i qershorit 1998 deri mė 12 qershor 1999. Kam qenė i plagosur nė tetor 1998 nė njė atentat nė fshatin Godanc tek familja e Fatmir Qerimit. Ata e kemi bėrė me urdhėr tė Shtabit tė Pėrgjithshėm, me urdhėr tė Komandantit tė Zonės- Fatmir Limės. Pas luftės kam filluar tė punoj si arsimtar nė shkollėn fillore Kadri Deda nė fshatin Ribar si arsimtar i gjeografisė. Me tė pėrfunduar lufta jam angazhuar nė strukturėn e SHIK-ut, dhe prej asaj dite deri nė vitin 2007, ku kam punuar afėr nė strukturėn e ekzekutimit qė ka qenė shtyllė e veēantė e Azem Sylės, Xhavit Halitit. Qė nga qershorit i viti 1999 kur kam filluar tė punojė si anėtar i SHIK-ut, unė si Nazim Bllaca kam filluar kontaktet pėr herė tė parė me Ekrem Jasharin. Nuk e kam njohur, mirėpo nėpėrmjet njė shoku tė luftės i cili quhet Bekim Bytyēi nga Prishtina, qė punon nė Gjenevė, ėshtė dhėndėr i Sami Demakut. Ai nėpėrmjet Ekrem Jasharit ėshtė ardhur deri tek lidhja mes meje dhe Ekrem Jasharit dhe anėtarėsimi im nė SHIK. E kam fjalėn pėr fundin e qershorit 1999. Pėr herė tė parė me njė person sikurse Azem Syla kam biseduar me Ekrem Jasharin nė Lipjan dhe nga ai moment jam kyēur ne radhėt e SHIK-ut, si person i besuar dhe i cili ka kontribuar nė UCK. Vrasjen e parė pas luftės e kemi kryer me 15 qershor ora 9.00 nė Varigovc komuna e Lipjanit. Viktima ėshtė Sali Gashi. Atje kemi shkuar me urdhėr tė Fatmir Xhelilit. Kam qenė dhe Faruk Gashi nga Shtimja. Quhet Faredin por emri me shkurtesė ėshtė Faruk Gashi nga Shtimja. Vrasjen e dytė e kemi bėrė rreth 27 dhe 28 qershor nė fshatin Kraishtė tė komunės sė Lipjanit. Viktima ėshtė Adem Lahi njė kolaboracionist, por jo i nivelit sa qė kemi vepruar na. Viktima e tretė ka qenė Ibush Kllokoqi nė Prishtinė, nuk jam i sigurt rreth datės por natėn kur ėshtė bėrė ekzekutimi i tij kam biseduar unė me Azem Sylėn. Faruk Gashi dhe Shpresim Uka. Shpresim Uka ėshtė person i cili ka lidhje miqėsore me Azem Sylėn. Ai e ka gruan nga fshati Halilaq, komuna e Fushė-Kosovės, ndryshe ėshtė mbes e Azem Sylės dhe punon nė Radio Kosova e Lirė. Ditėn kur ėshtė marrė vendimi unė nuk kam qenė aty. Nė mbrėmje unė kam kontaktuar tek Viktoria dhe nga xhipi i Azem Sylės unė Nazim Bllaca e kam marrė “shkorpionin” dhe Shpresim Uka, Faredin Gashi, Driton Hajdari, Bekim Syla ka qenė aty dhe Sadik Abazi nga fshati Davidovc. Vrasje e tretė mė takonte mua pėr arsye se sipas Azem Sylės ishte zinxhiri komandues qė tė gjithė tė implikohen nė vrasje. Nė Varigovc vrasjeje e ka kryer Fardin Gashi. Nė Kraisht vrasje e ka kryer Sadik Abazi, ndėrsa nė Prishtinė Ibush Kllokoqin unė Nazim Bllaca personalisht kam qenė me tre persona tjerė dhe e kemi bėrė ekzekutimi e tij nė prani tė gruas sė tij. Po pėrshkruaj vrasjen e Ibushit nė pika tė shkurta. Natėn kur kemi shkuar ka qenė fillim i errėsirės. Unė e kam ftuar qė tė dalė jashtė. Ka dalė e shoqja e tij dhe me tė dalė kam thėnė se duhet tė kontaktoj me bacėn Ibush pėr njė pasaportė se dua tė dal jashtė. Nė atė moment ka dalė baci Ibush dhe ėshtė bėrė vrasja e tij. Vrasja e tij kam dėgjuar se ka bėrė jehonė tė madhe sa qė Sabri Novosella dhe Selatin Novosella kanė bėrė pagesa darkash edhe nė Tiranė. Vrasje e tij ku e kam zbuluar se prapa saj qėndron Azem Syla ka qenė nė prill 2007, kur Azem Syla mė ka thėnė direk mua se unė Azem Syla kam pasur gisht direk te Ibush Kllokoqi. Sa i pėrket Selim Broshės, mė kanė ēuar mua ta shoh nė “Dubrovnik”. E kam pėrcjellė, ka qenė njė person i shėndoshė, shtatshkurtėr dhe atė e kemi pėrcjellė deri nė momentin nė ditėn e ekzekutimit. Nuk kam marrė pjesė nė ditėn e ekzekutimit tė tij, por kam marrė pjesė nė parapėrgatitjen e vrasjes sė tij. Selim Brosha e ka pasur banesėn prapa “Qafės” dhe aty unė kam qėndruar 1 muaj duke shitur cigare pas orarit tė punės kinse po shesim cigare, jemi tregtarė, ndėrsa ėshtė pėrcjellė Selim Brosha, i cili nė atė kohė ka pasur njė Golf 2 tė bardhė. Nė atė kohė na ka ardhur urdhri qė tė punojmė nė tri drejtime. Struktura e vrasjeve ka qenė tė punojmė nė tri drejtime. E para ka qenė vrasje e kolaboracionistėve, ashti si i quajtshin kėta, ėshtė fjalė pėr Azem Sylėn, Xhavit Halitin, Ferat Shalėn, Kadri Veselin dhe Fatmir Xhelilin. Tė gjithė kėta i njoh, kam biseduar, pėrpos me Kadri Veselin, tė cilin nuk e kam parė dhe nuk e njoh. Shifra ime me tė cilėn kam raportuar nė linjėn e Ferat Shalės ka qenė me shifrėn “SEIKO”. E kam pasur njė orė nga Zvicra dhe me atė shifėr kam raportuar pėr terrenin e Lipjanit, Ferizajt, Shtimes dhe njė pjesė tė Vitisė. Nė atė kohė na ka ardhur neve njė urdhėr i cili kishte tė bėnte me anėtarėt dhe kokat me tė njohura, mė tė fuqishme tė LDK-sė. Ardhja e Rugovės nė Kosovė e ka destabilizuar SHIK-un, kėshtu qė SHIK-u ėshtė dashur tė forcohej dhe tė fillojė strukturėn e organizimit dhe vrasjet. Personalisht kam qenė i kyēur nė pėrgatitjen e atentatit ndaj z. Adem Salihajt nga komuna e Ferizaj, i cili nė atė kohė ka qenė person me ndikim tė madh dhe e kemi ditur se nuk kemi ēka dalim nė zgjedhje nė Ferizaj. Adem Salihajn nuk e kam njohur kurrė, nuk i kam pasur borxh as familjarisht asgjė, mirėpo Adem Salihaj si person me ndikim mė ka ardhur urdhri nga Azem Syla dhe Ekrem Jashari se duhet tė vritet. E kam pėrcjellė bashkė me Sadik Abazin nga Davidovci, Farfuk Gashin nga Shtimja, Shpresim Uka dhandėr i Azem Sylės dhe Driton Hajdari nga komuna e Prishtinės. E kemi pėrcjellė pothuaj 1 muaj ditė me njė “Omegė” e cila na u ka dhėnė shpėrblim nga njė donator nga Gjeneva. “Omega” ka qenė 3 mijė kubikė, 24 ventila, ngjyrė metalike. Nė momentin kur ėshtė pėrgatitur qe atė ditė tė ekzekutohet Adem Salihaj ai ėshtė pėrcjell mirė sepse atė kohė ka qenė fushatė dhe nė atė kohė ne kemi pėrcjellė me dy vetura. Nė veturėn qė ėshtė dashur ta ekzekutoj kanė qenė Sadik Abazi, Driton Hajdari dhe Shaban Syla. Kėta tre kanė qenė perona kyē. Ne kemi qenė nė tjetrėn veturė duke pritur te dera e hyrjes sė oborrit Adem Salihajn. Kjo ka qenė ajo e cila na ka shtyrė qė unė tė dal tė veprojė pėrkushtimisht si anėtar i SHIK-ut duke marrė parasysh se Adem Salihaj ishte bashkėpunėtorė i UDB-sė i sigurimit shtetėror tė Serbisė, ashtu thoshte Azem Syla. Nė prill tė viti 2007 Azem Syla e ka pranuar edhe kėtė te Adem Salihaj kinse unė qėndroj prapa pėrgatitjes sė atentatit ndaj tij. Kam pasur marrėdhėnie shumė tė mira miqėsore nė kėtė fushė, ėshtė fjalė nė fushėn e vrasjeve me Ekrem Jasharin. Ekrem Jashari dhe Azem Syla janė tė lidhur ngushtė mes vete duke pėrfshirė edhe Xhavit Halitin. Pėrgatitjen e atentatit ndaj Ismetit i cili ishte nga ish-Devet Jugoviqi dhe jetonte nė Prishtinė e ka dhėnė urdhėr Azem Syla. Pėrndryshe Azem Syla, Ismetin e ka edhe mik tė shpije dhe e ka pasur mik tė shpije edhe nė atė kohė. Ne nė atentat kundėr Ismetit kemi qenė unė, Sadik Abazi, Shpresim Uka, Driton Hajdari dhe Bekim Syla nga fshati Kishnarek. Aty nuk mė kanė treguar mua se nė atė banesė kanė shkuar edhe mė herėt dhe kanė tentuar njerėz qė tė bėjnė atentat kundėr Ismetit. Azem Syla nė mėnyrė direkte nė prill 2007 kur kam filluar unė tė largohem nga kjo grup kriminale ka thėnė qė unė e kam mik tė shtėpisė dhe ti nuk e njeh mė mirė se unė, se ai punon pėr shėrbim shtetėror tė UDB-sė. Nė kėtė atentat ėshtė plaguar Driton Hajdari, i cili ka qenė personi kyē rreth atentatit tė z. Adem Salihaj. Nė kėtė atentat ditėn qė ėshtė plagosur nė mbrėmje e kemi dėrguar nė QKU, Driton Hajdarin dhe kemi kėrkuar ndihmė nga Fatmir Xhelili qė ta bėjė organizimin sa mė shpejt se ishte plaguar rėndė. Driton Hajdari nuk ka qenė nė UĒK, mirėpo pasi qė i kishte kanė njė dėm i madh Azem Syla ja ka dhėnė librezėn dhe e ka bėrė veteran tė UĒK. Ky ėshtė zinxhiri komandues i vrasjeve nė kėtė nivel sa u pėrket urdhrave tjerė qė i ka quar Azem Syla nė mėnyrė direkte ka qenė edhe Sefer Syla. Sefer Syla ėshtė mixha i Azem Sylės, mėsues 30 vjeēar nė shkollėn fillore Bajram Curri nė Nekovc. Ai ka punuar bashkė me nėj dajė timin Fehmi Gashin qė tė dy kanė qenė anėtarė tė LDK-sė dhe edhe sot janė anėtarė tė LDK-sė. Azem Syla njė mbrėmje ka dėrguar Shpresim Ukėn dhe janė ardhur mė kanė marrė nė Ribar tė madh. Ėshtė fjalė pėr korrikun 1999 mė kanė marrė mu dhe kemi shkuar direkt nė shtėpi tė Sefer Syles. Sefer Syla ka pas njė shtėpi vetėm katin e parė, i dyti i pa ndėrtuar dhe ka qenė urdhri tė ekzekutohet pėr arsye se gjithnjė sipas Azem Syles ky person e ka pėrcjellė nga afėr Azem Sylen prej viti 1980-1998. Gjithmonė sipas Azem Sylės i referohem vendimeve tė tij. Sefer Syla ka pasur me u vra nė mes tė fshatit Kishnarek dhe Nekovc. Jemi dalė, e kemi lokalizuar vendin ku t bėhet ekzekutimi dhe pasi qė jemi dal aty kam pasur kontakte me dajėn tim Fehmi Gashin. Nė atė kohė daja im ka thėnė qė ky person nuk ėshtė pėr ta ekzekutuar dhe ėshtė anuluar ky vendim se Seferi njė kohė ka jetuar nė Prishtinė se ju ka frikuar kėtyre. Pėrpos kėsaj nė Kishnarekė ėshtė rrahur nė mėnyrė brutale Nezir Gara. Nezir Gara ka qenė anėtar i LDK-sė, po foli prapė pėr korrik 1998. Neziri ėshtė rrahur nė mėnyrė brutale, ditė e shtunė nė tregun e kafshėve nė Komoran, Bushat tash quhet nė njė shitore ėshtė pėrcjellė nga Sadik Abazi, por unė nuk kam marr pjesė nė kėtė rrahje. Kanė marrė pjesė Faruk Gashin, Shpresim Uka dhe t Hajdari, ata kanė marrė pjesė direk. Personi Nezir Gara me tė kthyer nga tregu kthehet hynė nė njė shitore dhe aty e zane dhe e rrahin nė mėnyrė brutale. Sa i pėrket Kishnarekės dhe Ferizajit. Ndėrsa prapė kanė filluar urdhrat nga ministria e mbrojtjes . Ne nuk kemi punuar nė linin e askujt nėn drejtimin e askujt pėrveē tė Azem Sylės dhe Fatmir Limės.Azem Syla ka qenė ministėr i mbrojtjes , ndėrsa Fatmir Limaj zėvendėsministėr.Nė atė kohė ka ardhur njė urdhėr qė tė merret Banush Berbatovci, kinse ka qenė kolaboracionist dhe tė ekzekutohet. Banush Bėrbatovci ėshtė nga Dobraja e madhe dhe ėshtė fakt qė Banush Berbatovci e ka lexuar pėrmbysjen e Kushtetutės nė kohėn e Millosheviēit nė Beograd dhe jemi shkuar e kemi marrė atė, unė, Shpresim Uka, Faruk Gashi dhe Driton Hajdari. Pasi qė e kemi marrė dhe e kemi qitė nė njė lokacion pėrtej minierės sė Goleshit, Banush Bėrbatovci e nxjerr njė letėr tė thjeshtė dhe thotė: “Unė jam nėn mbrojtjen e Fatmir Limės”. Nė atė kohė ministria e mbrojtjes ka funksionuar normal nė kohėn e Qeverisė sė Pėrkohshme. E kemi marrė atė letėr dhe tė nesėrmen kemi shkuar tek Fatmir Limaj, nė zyrė pranė Ministrisė Mbrojtjes, ka qenė edhe Azem Syla. Me tė hyrė aty e kemi parė veturėn e Banush Bėrbatovcit i cili kishte shkuar para neve dhe bisedonte me Fatmir Limėn , kinse s’ka ndodhur asgjė. Mė vonė janė ndeshur Azem Syla dhe Fatmir Lima rreth kėsaj ēėshtjeje. Pėr arsye se Banush Bėrbatovci nga Dobraja e madhe kishte shpėtuar nga regjimi i Serbisė vėllain e Fatmir Limės , Demir Limėn, nė atė kohė kur familjes Limaj iu kėrkonte njė pushkamitroloz ėshtė fjala pėr vitin 1996”. / Vijon nė numrin e nesėrm tė gazetės

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    23-08-2008
    Postime
    85
    Keto padyshim jane deshmite me rrenqethese te krimit politik ne Kosoven e pasluftes .Duhet nje lufte e pakompromis kunder gjithe atyre qe kane shkaktuar,plage,lot,dhembje popullit te pervuajtur te Kosoves martire.Pra kushdoqofshin ata qe kane inicuar dhe organizuar krime duhet te marrin denimi e merituar.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    23-08-2008
    Postime
    85
    Citim Postuar mė parė nga Llapi Lexo Postimin

Syla: Akuzat janė shpifje dhe kanė me dalė shpifje

Syla i quan shpifje dhe gėnjeshtra akuzat e Nazim Bllacės
    Prishtinė, 29 Nėntor 2009 (Kosovapress) Koha 20:43

Azem Syla, i pėrfoluri nė CD-nė e dėshmitarit Nazim Bllaca, nė njė prononcim pėr RTK-nė, i ka quajtur gėnjeshtra pohimet e kėtij tė fundit, duke thėnė se nuk dėshiron tė merret me rrena, shpifje dhe intriga tė njerėzve tė ligj, e aq mė pak kur kėto rrena bėhen nė kohė fushatash. Ai ka thėnė se nuk e njeh Bllacėn si person, duke paralajmėruar se do ta denoncojė qė nesėr rastin tek organet e drejtėsisė, tė cilat do ta thonė fjalėn e vet. “Shkurt flasim, se as nuk e kam njohur, e as nuk e njohim tani. Emrin tim dhe Azem Sylėn e njohin tėrė populli i Kosovės qė nga vitet e 70, qė do tė thotė njė jetė tė tėrė tė timen ia kam kushtuar popullit dhe vendit tim, dhe sė ardhmes sė vendit. Kėto shpifje nė kėto momente janė edhe nė kohėn e fushatės, edhe personat tė cilat nė Kuvend i dhanė deklarimet e tyre, edhe personi sot nė fjalė, tė gjitha kėto janė shpifje dhe intriga qė i bėjnė nė tė vėrtetė njerėzit e ligj”, ka thėnė Syla.
    "Xha Azemi" je shume i invollvuiar ne vrasje dhe kjo u pa sonte ne intervisten te cilen dukeshe i ngulfatur dhe vetem kithje se veshtire ua qelloje fjaleve. Nemenyre katerciperore u duke se je fajtor nga gjuha trupore.

Anėtarėsuar
    17-02-2007
    Postime
    212
    Citim Postuar mė parė nga ku5htrim Lexo Postimin
    ncncn une nuk thash qe kta 2 jon patriota e nuk kan bo sen , une nuk po i mbeshtes kta po , po ajo qa u pa drejtsin me que ne vend ! e nese kan bo kta dy dicka ka deshmi le ti qojn edhe kta ne burg .
    Kushtrim para drejtesis lete dali te gjithe ata si kan ba krime leti denojen ,po jo me i denuar po me i pushkatuar..
    Po ku qeni si dilek sot para kamerav ku ishte si thojke prej vitit 2003 aaa,pas 6 viteve,,ku e ndegjuam te gjithe qka tha,,,te gjithe e degjuam se aj *** tha vete ma kan njellos familjen para lufte dhe kjo tregon se aty ky shpiuni ka bashkpunuar me strukturat e beogradit..
    e kur eshte fjala Per GANIN dhe Adem salihajn,,,a e din se Gani Geci se bashku me Fadil Gecin dhe me vllezer e ka Ekzekutuar Abedin Rexhen vetem si ka ardhe nga perendim per me liftu serbin me ndjek nga kosova,,e keta mutat ja shuan jeten a jo,,,A e din se gani Geci eshte dorasi i shokve te vet vetem per perfitime personale edhe politike,,,Besim Dajakun,dhe Besim Istogun a jo se bashku jan kan ne kerr kerri pa asnje plumbe ganija eka plagos veten ne pulpin e kembes vetem e vetem me peshtu vetet se edhe policija te na jan jo forte te afet se kjo eshte dite qe ne diten e pare se kush i ka vra keta dy,,
    A e din ti se Adem Salihaj e ka Qu ne ere benafin se bashku em ganin dhe klyshet e tyre ,,e mua kjo po me vjen turpi i tyre se qka jan ne gjendje me ba vetem e vetem vete me pshtu..
    A e kuptove kete se gjat prezentimit te keti qenit qka tha ku ishte shku,,, Te Gani Geci,ose te milihatja ,Adem Salihi Agim veliu jan artitektet e keti qeni dhe keta e kan shti ket klyshin me fol ne emrin e tyre shikoj se qka jan ne gjendje me ba ketea per pushtet,,,i kemi pa disa here edhe ne paralament,,edhe te LDK*se po a po e shifeni se qka i banen keta dy qena LDK-se dhe tani LDD kur keta jan ketu as poplli nuk i don as tjeret miore njerzi..

Anėtarėsuar
    17-02-2007
    Postime
    212
    Nigoni Forumista se qka ka me u ba ketu nuk ka me shku gat dhe ket ***** kan me vra Adem Salihi dhe Gani Geci per qka vetem me perfitu politikishte dhe me than ja qka banen e vran deshmitarin dhe ket keni me kan te bindure se keta jan UDEBA E SERBIS
    A dorasi kryusore ka me kan Gani Geci se bashku me Adem Salihin..
    se ky muti to ko kan ne llaush te Gani Geci se qka me fol si me ja be e kjo gania eshte tradhtar se bashku me ademi dhe kan me vra kete keta te dy

"Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Citim Postuar mė parė nga Nice_Boy Lexo Postimin
    Ai po tregon me emer dhe mbiemer , ai spo thot asgjė vecse po e pėrmend si shpesh Azem Sylen dhe Fatmir Limen , Xhavit Halitin nė pėrgjithėsi po pėrmend PDK-n sepse tė gjith ata i ke nė PDK-n e juaj.

Kėtė herė keni deshtu keq. Faktet po dalin cdo ditė mė tani dal nga dal. Ata qė skan qen bash tė sigurt tek ju kan me ju ik , keni me mbet veq me ata Drenicakt qė shofin edhe nė onderr qysh me vra shqiptar.

Fal ju koft Drenasi e Skenderaji se njė kokė keni tė gjith.
    Shume pak ka gjasa qe te kete diēka te verteta aty, kush e di? Per here te parė ne jeten time degjova qe nejriu duke thene haptas para Parlamentit; "qe une jam krimineli, kam vra shqiptarė dhe kam bere krime" dhe qe mos te arrestohet! Ai sgurisht se do te arrestohet, por ma shume ka gjasa te arrestohet per ato lloj shpifje se sa per diēka tjeter. Keshtu mendoj por qe mundet te jete edhe mendim i gabuar, s'po di.

Ne anen tjeter, ai qe ka lidhje me psikologji mundet edhe me lehte ndoshta ta shpjegoj sesa unė, vetem tė mendojmė dhe llogaritni u lutna, nese njeriu ka 17 vepra krimesh, duke filluar nga rrahje e deri te vrasjet te ndryshme, dhe del dhe rrin i qete para mediave duke deklaruar dhe shpernda video gazetarve ne qender te qytetit! Kjo eshte tjetra qe me bene te dyshoj shume qe kemi te bejme me njė idiot te marre.

Tjetra, Azam Syla eshte burr i mirė, i ndershem dhe kombetar - shqiptar i madh, kjo eshte pershtypja e ime, mundet edhe mos te jete ashtu, por kete pershtypje e kem duke u bazuar ne pervojen time dhe ne ato qe une e njoh 17 vite.

Ata dy burrat tjetrė, Geci dhe ai far Adem Salihu, per besė asnjani as nuk kan burrni, as trimeri dhe kombetar aspak. Thjeshtė, aty ku jane keta dy "burra" te pykatur, aty eshte dyshimi dhe i vjene era UDB.

Mos t'mė mirret kjo se; qe toni77 qe nka me PDK-ne , jo per besė dhe askush nuk eshte me i lodhur ne ta sa unė sepse na kanė shkelė, por realisht, nuk ka shenja te bidnjeve qe ka diēka te vertetė ne krejte ato qe u thane dhe u "zbuluan" nga vrastaret e tipiti Geci i cilli ai me vellezet et tjerer Geci e ka vra njė Komandant tė madh tė UĒK-sė qe kurr nuk ka me ja fal Zoti as Kombi.

Per dnryshe pas lufte ka pastur shume vrasje, njerezit jane vra dhe vrasjet kane ndodhur diten ne mes te qyteteteve! Dikush, heret apo vonė do te jap llogari.

Ky eshte nje problem serioz, por nuk jane ata tre personat qe u paraqiten ne media te cilet do ti zgjidhin keto probeleme, por pikrisht ata jane te cilet ia shtuan Kosoves edhe nje huti dhe i shtuan dosjen enderjeve dhe urrejtjeve, paraqiten Kosves me danga te zeza para botes.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 29-11-2009 mė 17:56
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •