vazhdim...
1.View of boat 3 from the northwest.
2.The Maenad – the inspiration for dance workshops.
vazhdim...
1.View of boat 3 from the northwest.
2.The Maenad – the inspiration for dance workshops.
1.Silver earrings – Udbina
2-Silver ring – Udbina
1.Bronze pendant – Velim
2.Bronze fibula – Relja Image 7 of 9
1.Figur antike e bronzite e kalit shekullit I p.e.sone.
2.Zog qelqi shek.2
1.Formë Hellenizuar e Horus zot egjiptian
Otto në Knin
Vendndodhja: gardh Tomica
Dimensions: 14,5 x 5,5 cm
2 e.s
.Harpocrates ( vrull. Χαρποκπάτος) në mitologjinë greke, zot i fshehtë heshtje, dhe i pafajsise
2.koke e gruas tradhëton një buzëqeshje të lehtë. Buzët janë thickened, dhe sytë e tij janë të mëdha dhe me theks të rëndë. ne hundë është e dëmtuar. flokëve është kontrolluar përsëri dhe u mblodhën në një simite.
Dating: mesi i dytë te e.sone.
Ndryshuar për herë të fundit nga fegi : 18-12-2010 më 15:07
Panter(leopard)
Secili mban putrat e përkulur mbi një medalion rrumbullakët në të cilën është bërë lehtësim maskë e njeriut. Kjo është një lidhje e fortë me vend që është i lidhur me lak për kali.
Habitat: Suselj në Drnis
Vendndodhja: unknown
Dimensions: 7.7 x 12cm
Dating: 1-2. st
Ndryshuar për herë të fundit nga fegi : 18-12-2010 më 15:06
1.Koka e Apolonit periudhë: 1 eres sone
Matjet: 20 x 19 x 18 cm
Description: Pjesa e kreut të statujë bronzi e madhësisë monumentale mbinatyror. U gjetur në lumin Kupa, ku ai ndoshta arriti pas një anijembytje lashtë.
Muzeu i Qytetit Karlovac
2.Fragment i statujë këmbë romake
Date ose periudhë: 1 e.s.
Item Type: Skulptura
Description: Pjesa e ruajtur e statujës këmbë romak prej bronzi që përshkruan madhësinë natyrore e sandale.
arlovac.
Ndryshuar për herë të fundit nga fegi : 18-12-2010 më 16:07
1.Bust i një figurinë femër në një pozicion ulur
Date ose periudhë: Epokës Hekurit të hershëm, 5 shekullin e pes (kultura Kolapijana)
Materialet dhe teknika: qeramika
2.
Skulptura, një objekt kulti
Description: Shiko kalors qartë tregon tiparet më të rëndësishme ikonografike të figurines balta zbuluar në një vend kulti (vendin e shenjtë në të hapur) në vend, flokët Turqi pranë Topusko. Kjo është një altar në vend të hapur afër nekropol me një shtresë të trashë e djegies, duke sugjeruar se të vdekurit ishin djegur këtu dhe do të kryejë aktivitete të tjera ceremoniale. Prandaj, ne besojmë se pikëpamjet e zakonshme të figura e njeriut me këmbët e përhapur dhe mund të qëndrojë lirisht dhe kalors madhështor janë të vdekur. Mbi kalë figurines nganjëherë mund të shihet gjurmë të, ku ai qëndroi kalorës, dhe riders dhe shifra e saktë erdhi në një figurines kalë para qitjes.
Në përgjithësi, figurines zoomorfe, me kultin e Turqisë flokëve janë mjaft realiste shfaqen ndërsa personazhet e njeriut janë thjeshtuar në masë të madhe, pa detaje e fytyrës. Vetëm bizhuteri metal që qëndron jashtë është treguar fustani feta plastike, zakonisht nën qafën (çift rrotullues).
Emri i Muzeut: Muzeu i Qytetit Karlovac
Emri i Collection: Mbledhja arkeologji
Ndryshuar për herë të fundit nga fegi : 18-12-2010 më 15:49
1.Lopë
Date ose periudhë: në fund të vjetër - nga fillimi i Epokës së Hekurit të hershëm, 5 - 3 shekullin e pes (kultura Kolapijana)
Size: Lartësia: 40 mm, length: 80 mm
Description: modelimin realist të kafshëve, më lopë të ngjarë.
Habitat: Turqia e flokëve, dhe një vend të shenjtë, 1981 gërmimit Mr
Muzeu i Qytetit Karlovac
2.koke dreri koha e re e hekurite shekulli 6 -3 pes.
Shtrirë figure, ndoshta një kalorës
1.Date ose periudhë: në fazën finale të Epokës së Hekurit të hershëm ose në fillim të Epokën e Hekurit të Vonë, 5 - 3 shekullin e pes (kultura Kolapijana)
Size: Lartësia: 45 mm, gjerësia: 25 mm, me trashësi: 4-11 mm
Description: Përfaqësimi i thjeshtuar i një figurë e njeriut me një lehtësim të shquar ruffled për të cilën ai e varur një trapezoid varëse (varese).
2.Date ose periudhë: fazat e rinj të hekurit e hershme - Fillimi i Epokës së Hekurit të hershëm, 6 - 3 shekullin e pes (kultura Kolapijana)
1.urne me kapake i bere nga balta i shekullit 9-7pes
2.shishe e vitit 2500 pes.
Ndryshuar për herë të fundit nga fegi : 18-12-2010 më 16:55
Mozaik, motive te zezë në një sfond të bardhë.
Mozaiku u zbulua ne qytetin e vjeter te Pules ne funde te shekullit te I ers.
--Bust mermeri i perandorit ka fundi shekullit II ers.
kornizë Pediment bërë nga gëlqerorë me dekorim të pasur lehtësim. nga gjysma e shekullit te II te pare
-Altare e gurite gelqerore nga Eutychios Titja e bere per vete ,qe para kohe kishin vdekur gruja Lucija Mesiju Terentinu dhe femijet e tije.daton nga fillimi apo fundi i I. II. ers.ne Pula
Ndryshuar për herë të fundit nga fegi : 19-12-2010 më 04:37
-Një gote e gjatë qeramike të rrethuar me mure të hollë, e shek.I ers.
-Filgjane shekullit të parë ose në gjysmën e parë të II. ers.
Prezantimi Relief të priftërinjve
Reliefs tregojnë prifti me kokën e tij të mbuluar, e cila kryen një rit fetar Relievi është në anën e majtë të mbishkrim monumenti qëndron një qytetar të shquar të kolonisë Pol, Quintus Minervijanu Plini i Mursi,227.
-Kalape qeramike për të bërë llamba ne shekullin e parë, dhe janë përdorur në një kohe të gjatë, madje edhe në V dhe VI. ers.
Fragment i një varri e bërë nga gëlqerorë me emrin e Sextus Palpelija Mancije dhe Gvije e bija Gaj.Monumenti i përkiste te parit te fisit të shquar dekurionsk dinasti palelepolia koloni POLI E gjetur Puli e shekullit te pare pes.
-Qiri mbajtse tresh ngjyrë kafe të errët.Shandanët e këtij lloji janë relativisht të gjetjeve të shumta në Pula dhe mund të konsiderohet karakteristike të aromës eshte perdorur ne ndezjen lokale. .vaj llambë të vogël esht perdorur ndezjen e e nje teatri te vogel ne PULE DATON NE SHEKULLIN II-III-te eres sone.
-pjesë e sipërme e amforave qeramike me vaj ulliri për t'u transportuar
-Kjo kopje i takon rrallë te amforve te gjetura në detin adriatike te cilate vijen nga ishulli te Egjeane i Cnida prodhimi i ketyre amforeve datone ne fillime te te vitit te II dhe te fillime te III ers.
Ndryshuar për herë të fundit nga fegi : 19-12-2010 më 05:29
Ruaj Lidhjet