Pershendetje Alban1
Po e hap kete teme per te folur rreth ketyre kishave.
Nuk e kam bere me pare kete gje sepse mund te dukej si propagande kunder Kishes Ungjillore, por mqs ma kerkuat tek tema qe "I falem nderes Zotit", po e hap
Pershendetje Alban1
Po e hap kete teme per te folur rreth ketyre kishave.
Nuk e kam bere me pare kete gje sepse mund te dukej si propagande kunder Kishes Ungjillore, por mqs ma kerkuat tek tema qe "I falem nderes Zotit", po e hap
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Matrix : 04-11-2009 mė 07:48
Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!
Keto lloj kishash (dmth organike) ju i klasifikuat si ungjillore, por kjo nuk eshte e sakte.
Nje kishe ungjillore nuk mund te kuptohet pa disa elemente te cilet jane:
1-) Ekzistenca e Pastorit/Plakut apo Pleqesise
2-) Takimi i te dieles, i cili ka nje strukture te miratuar nga liderat e kishes
3-) Studimi biblik
A jemi dakord deri ketu?
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Matrix : 04-11-2009 mė 07:48
Matrix, unė jam i interesuar tė dijė mė shumė lidhur me kishat rpotestante, ungjillore dhe keshtu me radhė, them te verteten shumė pak di, perpara kam menduar se janė protestantet dhe ungjilloret, mirpor kam verejtur se ka ende edhe diēka se unė nuke dij. Nė Zvicer kam patur takime dhe afersi me do ungjillor, e njoh nji moter; Motera Irena, ne kantonin e Argaut te Zvicres, unė dhe familja ime kemi nda shumė her Krisht dhe kemi kalue njė kohė shumė tė mirė, familja e jonė e don dhe e kujton shumė. Nė Kosovė nuk njo kesi bashkėsie, nuk them se nuk ka, por nuk njoh. Sidoqoftė, unė ne Komunitetin katolik, kam dhėnė shumė detaje qe janė nė Kishen katolike, "Gjithēka mbi KIshen katolike", ndoshat ka edhe kėtu por unė nuk i kam gjetur. Mendoj se ėshtė mirė tė ipen mė shumė informacione lidhur me keto keshtu qe te jemi mė tė informuar.
gjithė tė mirat![]()
Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.
Vella Toni. Atehere do mundohem te jap sa me shume info qe une kam. Por mos harrojme se kryefjala e cdo fjalie le te jete Krishti.
Dhe sikur ta dime se si eshte e verteta, do ngelemi jashte saj nqs nuk kemi dashuri per vellezerit dhe motrat qe nuk e njohin dicka qe Krishti mund te na kete zbuluar.
te dua fort vella
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Matrix : 04-11-2009 mė 08:02
Flm vella Matrix,per kete teme ,besoj se do te jete interesante,gjithesesi te shpresoj qe do te jete dicka qe ndihmon ne ndertim, forcim te asaj qe quhet "Kishe e ndertuar me gure te gjalle".Besoj se ku flitet organike nenkuptohet e gjalle.
Edhe nje here flm jam ne pritje.
Pėrshėndetje Matrix.
Kisha Ungjillore kuptohet edhe pa ato elemente qė ti ke shkruar mė lart. Struktura e tyre (tė paktėn pėr Kishat qė kam njohur) ėshtė e bazuar komplet nė Dhiatėn e Re. Nėse dikush ka dyshim nė lidhje me kėtė ka dy shkaqe: 1)- Njohuri e mangėt e Dhiatės sė Re dhe 2)- Mos njohje e plotė e strukturės sė njė Kishe tė tillė. Qėllimi i kėtyre Kishave (flas gjithmonė pėr Kishat qė kam njohur) nuk ėshtė tjetėr veēse Krishti. Krishti ėshtė epiqendra e gjithēkaje brenda kėtyre Kishave dhe asgjė tjetėr. Ky ėshtė edhe vullneti i Atit Perėndi: "tė besojmė nė Atė qė Ai dėrgoi". Dhe Ai qė u dėrgua ėshtė Krishti vetė dhe tė besuarit nė Krishtin do tė thotė tė jesh dhe tė jetosh si Krishti. Krishti ka qenė dhe ėshtė qėllimi i jetės ēdo besimtari brenda kėtyre Kishave, shkaku qė ai jeton sepse pa Krishtin nuk ka jetė.
Nėn Hirin e Tij,
ns
קָדֹושׁ קָדֹושׁ קָדֹושׁ יְהוָה צְבָאֹ
I Shenjtė I Shenjtė...
The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford
Matrix, tė pėrgėzoj pėr temėn. Besoj se njerėzit duhet tė mėsojnė edhe pėr kishat organike dhe tė kuptojnė se si funksionojnė.
PRANDAJ, ju lutem tė gjithėve qė do tė shkruajnė kėtu, le tė flasim VETĖM pėr kėto kisha!
Sarayu, the one who is streaming.
Sa e vėshtirė ėshtė tė pėrshkruash me fjalė kishėn organike, shtegtari! Dhe po aq e vėshtirė ėshtė qė dikush tė mund tė shijojė sado pak nga kjo kishė vetėm duke lexuar mbi tė. Dhe ti e di psenė. Sepse gjėrat hyjnore ėshtė e vėshtirė t'i shpjegosh me mjete njerėzore. Megjithatė, shpresoj dhe besoj se Ai qė banon nė ne, do gjejė mėnyrėn pėr tė shpjeguar jetėn e kishės tė gjithė atyre qė kanė dėshirė pėr ta pėrjetuar.
The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford
Le te flasim me mire se cfare eshte Kisha dhe me pas se cfare eshte Kisha Organike
Per mua, Kisha eshte Misteri i fshehur brenda Krishtit, sic eshte Krishti Misteri i fshehur brenda Atit.
Krishti eshte zbulese dhe Kisha po ashtu.
Vella marcus1 e ka mire kur thote se nuk shpjegohet dot me fjale Kisha. Ose dhe nqs do shpjegohej perseri keto do jene fjale te zbehta nqs Fryma nuk na i shtjellon.
Pra historia e Kishes nuk fillon ketu ne toke. Duhet t'i mbajme syte nga qielli qe ta shohim se ku fillon historia e Saj. Historia e Saj fillon qe para krijimit te engjejve dhe botes
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Matrix : 04-11-2009 mė 11:08
Krijoni Kontakt