Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 8
    i/e regjistruar Maska e hasanhyseni
    Anėtarėsuar
    22-12-2008
    Postime
    139

A eshte Jezusi Zot? Bibla thote jo!

A eSHTe JEZUSI ZOT ?
    BIBLA THOTe “JO”
    Senad Makoviq

Nje nder problemet me kontradiktore ne historine njerezore eshte ceshtja e Isait (Jezusit) a.s.. A ishte ai krejtesisht hyjnor apo krejtesisht njeri?
    Polemika rreth personalitetit te Jezu Krishtit eshte ndryshimi me i madh ndermjet Islamit dhe Krishterimit. Ky ndryshim i mban te vecuar pasuesit e ketyre dy besimeve. Muslimanet shohin tek Jezu Krishti nje profet te madh te Zotit, e duan dhe e rrespektojne aq sa duan dhe rrespektojne Abrahamin (Ibrahimin), Moisiun (Musain) dhe Muhamedin, si dhe te tjeret para tyre (paqa e Zotit qofte mbi ta).
    Te krishteret nga ana tjeter e quajne Jezusin Zot ose bir i Zotit, dhe e adhurojne si te tille, nje koncept ky qe muslimanet nuk mund ta pranojne.
    Bibla, edhe pse me shtesa e ndryshime te shumta e tregon qarte se Jezusi nuk eshte Zot por njeri dhe i derguar i Zotit xh.sh.
    Pa humbur kohe do te theksojme argumentet nga vet Bibla te cilat tregojne dhe aludojne qartazi qe Jezusi nuk eshte Zot. Nga filimi deri ne fund, Ungjijte tregojne qarte se Jezusi eshte krejt ndryshe nga natyra hyjnore e Zotit.
    Le te bejme nje krahasim ne mes Zotit dhe Jezusit:

1. Zoti eshte i pavdekshem.
    Bibla tregon nje nga cilesit e Zotit, e cila eshte pafillimesia dhe pavdekshmeria ku thote: “ai qe i vetmi e ka pavdekesine dhe rri ne drite te paafrueshme, te cilen asnje njeri nuk e ka pare kurre dhe as mund ta shohe; atij i qofte nderi dhe pushteti i perjetshem”. (1 Timoteu 6:16) “Para se te kishin lindur malet dhe para se ti te kishe formuar token dhe boten, madje nga mot dhe perjete ti je Perendia”. (Psalmi 90:2) “Por ti je gjithnje po ai dhe vitet e tua nuk do te kene kurre fund”. (Psalmi 102:27)

Kurse Jezusi vdiq.
    Bibla thote: “Dhe Jezusi bertiti me ze te larte dhe tha: ''O Ate, ne duart e tua po e dorezoj frymen tim!''. Dhe, si tha keto, dha fryma”. (Luka 23:46) “por, kur erdhen te Jezusi, dhe si pane se ai tashme kishte vdekur...”. (Gjoni 19:33) “Por Jezusi, si leshoi nje britme te madhe, dha frymen”. (Marku 15:37)

2. Zoti eshte i Gjithdijshem.
    Bibla thote: “Mos u beni, pra, si ata, sepse Ati juaj i di gjerat per te cilat keni nevoje, para se ju t'i kerkoni”. (Mateu 6:8) “Une jam Zoti, ky eshte emri im; nuk do t'i jap lavdine time asnje tjetri, as lavderimet e mia shembelltyrave te gdhendura. Ja, gjerat e meparshme kane ndodhur, dhe tani po ju njoftoj gjera te reja; une jua bej te njohura para se te mbijne”. (Isaia 42:8-9)

Kurse Jezusi nuk ishte i Gjithdijshem.
    Jezusin kur e pyeten per diten e fundit ai u pergjigje: ''Sa per ate dite dhe ate ore, askush nuk e di, as engjejt ne qiell, as Biri, por vetem Ati”. (Marku 13:32 poashtu shih: Mateu 24:36) Poashtu padituria e tij ceket edhe ne kete citat tjeter biblik ku tregon se: “Dhe, duke pare nga larg nje fik qe kishte gjethe, shkoi per te pare ne se mund te gjente dicka atje; por, kur iu afrua, s'gjeti asgje pervec gjetheve, sepse nuk ishte koha e fiqve”. (Marku 11:13)

3. Zoti eshte i Plotfuqishem.
    Bibla e tregon Zotin si Zot te Plotfuqishem: “Une jam Perendia i plotfuqishem…”. (Zanafilla 17:1) “… Perendi i plotfuqishem”. (Ekzodi 6:3)

Jezusi ishte i pafuqishem.
    Por Jezusi tregohet i pafuqishem: “Une s'mund te bej asgje nga vetja ime”. (Gjoni 5:30) “Atehere e peshtyne ne fytyre, e goditen me shuplaka; dhe disa te tjere i rane me grushta, duke thene: “O Krisht, profetizo! Kush te ra?”. (Mateu 26:67-68) “Atehere iu shfaq nje engjell nga qielli per t'i dhene force”. (Lluka 22:43) Per me teper , Jezusi nuk u ringjall vete nga te vdekurit, por ishte Perendia ai qe e ringjalli, citoj: “Kete Jezus, Perendia e ka ringjallur; dhe per kete te gjithe ne jemi deshmitare!” (Veprat e Apostujve 2:32). Ketu tregohet se kush eshte Perendia i vertete. po te ishte Jezusi Zot, a nuk ka mundur qe ta ringjall vehten?!! .

4. Zoti nuk lodhet dhe nuk flen.
    Bibla thote: “Nuk e di ti, valle, nuk e ke degjuar? Perendia i perjetesise, Zoti, krijuesi i kufijve te tokes, nuk mundohet dhe nuk lodhet, zgjuaresia e tij eshte e panjohshme”. (Isaia 40:28) “Ja, ai qe mbron Izraelin nuk dremit dhe nuk fle“. (Psalmi 121:4)

Por Jezusi ishte lodhur, por edhe ka fjetur sikur edhe ne.
    Bibla thote: „Dhe Jezusi, i lodhur nga udhetimi, u ul prane posit“. (Gjoni 4:6) “Dhe ja, qe u ngrit ne det nje stuhi aq e madhe, sa valet po e mbulonin barken, por ai flinte”. (Mateu 8:24) “Ai nderkaq po flinte ne kic mbi nje jastek”. (Marku 4:38)

5. Zoti nuk mund te shihet.
    Bibla aludon qarte se Zoti nuk mund te shihet dhe qe kerkush nuk e ka pare: “Dhe tha akoma: "Ti nuk mund te shikosh fytyren time, sepse asnje njeri nuk mund te me shikoje dhe te jetoje". (Ekzodi 33:20) “Dhe Ati, qe me dergoi, ai vete ka deshmuar per mua; ju nuk e keni degjuar kurre zerin e tij dhe as nuk e keni pare fytyren e tij…”. (Gjoni 5:37) “Askush s'e pa Perendine kurre…”. (Gjoni 1:18) “Askush s'e ka pare ndonjehere Perendine”. (1 Gjonit 4:12)

Jezusi jetoj ne mesin e njerezve
    Kurse Jezusin e kane pare dhe ka qendruar ne mesin e njerezve, ka pas familje, ka qen i derguar i Zotit, etj., ku bibla vete tregon per kete: “A nuk eshte ky i biri i marangozit? Nuk quhet nena e tij Mari, dhe vellezerit e tij Jakob, Iose, Simon dhe Juda?”. (Mateu 13:55) “Atehere njerezit, kur pane shenjen qe beri Jezusi, thane: Me te vertete ky eshte profeti, qe duhet te vije ne bote”. (Gjoni 6:14) “Ata i thane: ''ceshtjen e Jezusit nga Nazareti, qe ishte nje profet i fuqishem ne vepra dhe ne fjale perpara Perendise dhe perpara gjithe popullit”. (Luka 24:19) Kurse te 1 Gjoni 1:1 thekson qe njerezit e pane Jezusin dhe e preken ate.
    6. Zoti nuk eshte njeri dhe nuk jeton ne toke.
    Bibla thote: “Perendia nuk eshte nje njeri, qe mund te genjeje, as edhe bir njeriu qe mund te pendohet”. (Numrat 23:19) “Ne te vertete ai nuk eshte nje njeri si une, te cilit mund t'i pergjigjemi dhe te dalim ne gjyq bashke”. (Jobi 9:32) “Po a eshte e vertete qe Perendia banon mbi toke? Ja, qiejt dhe qiejt e qiejve nuk mund te te nxene dhe aq me pak ky tempull qe kam ndertuar!”. (1 Mbreterve 8:27)

Jezusi ka qene njeri, bir i njeriut dhe ka jetuar ne Nazaret.
    Bibla thote: ''Me te vertete ky njeri ishte i drejte!''. (Luka 23:47) “Erdhi Biri i njeriut, qe ha dhe pi…”. (Mateu 11:19) “Por, ndersa ata qendronin ne Galile, Jezusi u tha atyre: ''Biri i njeriut do t'u dorezohet ne duart e njerezve”. (Mateu 17:22) “dhe, mbasi arriti atje, zuri vend ne nje qytet qe quhej Nazaret, qe te permbushej ajo qe ishte thene nga profetet: ''Ai do te quhet Nazareas”. (Mateu 2:23) “Ata i thane: ''ceshtjen e Jezusit nga Nazareti, qe ishte nje profet i fuqishem ne vepra dhe ne fjale perpara Perendise dhe perpara gjithe popullit”. (Luka 24:19)

7. Zotit i takon adhurimi.
    Bibla thote: “Adhuro Zotin, Perendine tende, dhe sherbeji vetem atij”. (Mateu 4:10) “Por ti, kur lutesh, futu ne dhomezen tende, mbylle deren dhe lutju Atit tend ne fshehtesi; dhe Ati yt, qe shikon ne fshehtesi, do te ta shperbleje publikisht”. (Mateu 6:6)

Jezusi nuk adhurohet.
    Kurse Jezusin nuk e kane adhuruar, Jezusi ka urdheruar qe te adhurohet vetem Perendia, sepse edhe ai e ka bere nje gje te tille: “ndersa po lutej, qielli u hap”, “Por ai terhiqej ne vende te vetmuara dhe lutej”, ” Jezusi po lutej ne vetmi”, “dhe ra ne gjunj dhe lutej”, “shkoi ne mal per t'u lutur, dhe e kaloi naten duke iu lutur Perendise” (Lluka 3:21/ 5:16/ 9:18/ 22:41/ 6:12), “Dhe, si shkoi pak perpara, ra me fytyre per toke dhe lutej” (Mateu 26:39) Nese Jezusi eshte Zot. A i lutet Zoti Zotit ?!!
    Poashtu dishepujt kerkuan nga Jezusi si te luteshin, por ai ju tregoj si te luten jo atij, por Perendise, ku thote: “Adhuro Zotin, Perendine tende, dhe sherbeji vetem atij”. (Mateu 4:10) “Dhe ai u tha: ''Kur te luteni, thoni: "Ati yne qe je ne qiej, u shenjterofte emri yt, ardhte mbreteria jote, u befte vullneti yt si ne qiell edhe ne toke. Na jep cdo dite buken tone te nevojshme. Dhe na i fal mekatet tona, sepse edhe ne i falim fajtoret tane; dhe mos lejo te biem ne tundim, por na shpeto nga i ligu”. (Luka 11:2,4)

8. Zoti nuk tundohet nga e keqja.
    Bibla thote: „Askush kur tundohet te mos thote: ''Jam tunduar nga Perendine'', sepse Perendia nuk mund te tundohet nga e keqja, dhe ai vet nuk tundon asnjeri“. (Jakobi 1:13)

Jezusin e ka tunduar djalli.
    Bibla thote: „Atehere Fryma e coi Jezusin ne shkretetire, qe djalli ta tundonte“. (Mateu 4:1) „dhe qendroi ne shkretetire dyzet dite, i tunduar nga Satanai“. (Marku 1:13)

Jezusi ia mohoi vetes mundesine dhe deshiren, ne bibel tregohet: „Atehere nena e bijve te Zebedeut iu afrua bashke me bijte e vet, ra permbys para tij dhe i kerkoi dicka. Dhe ai i tha: ''cfare do?''. Ajo u pergjigj: ''Urdhero qe keta dy bijte e mi te ulen njeri ne te djathten dhe tjetri ne te majten ne mbreterine tende''. Dhe Jezusi, duke u pergjigjur tha: ''Ju nuk dini cfare kerkoni; a mund ta pini ju kupen qe une do te pi dhe te pagezoheni me pagezimin me te cilin une do te pagezohem? Ata i thane: ''Po, mundemi''. Atehere ai u tha atyre: ''Ju me te vertete do ta pini kupen time dhe do te pagezoheni me pagezimin me te cilin une do te pagezohem; por nuk eshte ne doren time qe te uleni ne te djathten time ose ne te majten time, por u eshte rezervuar atyre, te cileve u eshte pergatitur nga Ati im''. (Mateu 20:20-23) “…por kjo ndodh qe bota ta njohe se une e dua Atin dhe se bej ashtu sic Ati me ka urdheruar”. (Gjoni 14:31) “Pastaj u nis qe andej dhe shkoi ne krahinen e Tiros dhe te Sidonit; hyri ne nje shtepi dhe donte qe askush te mos e dinte, por nuk mundi te qendroje i fshehur”. (Marku 7:24) Sikur Jezusi te ishte nga origjina e babait, pra Zot sic pretendojne ata, ateher ai duhet te jete njesoj si Ati ne deshire dhe mundesi.
    Keto ishin disa krahasime ne mes Zotit dhe Jezusit. Pra, nga keto citate qe cekem, logjikoni vet me arsyen tuaj, a mund te jete Jezusi Zot?
    Poashtu kemi edhe citate tjera biblike ku tregojn se Jezusi nuk eshte Zot, dhe qe vet Jezusi me fjalet e tij e tregon:

a) „Une s'mund te bej asgje nga vetja ime; gjykoj sipas asaj qe degjoj dhe gjyqi im eshte i drejte, sepse nuk kerkoj vullnetin tim, por vullnetin e Atit qe me ka derguar. Nese une deshmoj per veten time, deshmia ime nuk eshte e vertete“. (Gjoni 5:30,31)
    b) „Ati eshte me i madh se une”. (Gjoni 14:28)
    c) “Ne te vertete, ne te vertete po ju them: Sherbetori nuk eshte me i madh se padroni i tij, as i derguari me i madh se ai qe e ka derguar”. (Gjoni 13:16)
    d) “Jezusi i tha: ''Mos me prek, sepse ende nuk u ngjita te Ati im; por shko te vellezerit e mi dhe u thuaj atyre se une po ngjitem tek Ati im dhe Ati juaj, te Perendia im dhe Perendia juaj''. (Gjoni 20:17)
    e) “Dhe kur t'i kete nenshtruar te gjitha, atehere Biri vete do t'i nenshtrohet Atij qe i nenshtroi te gjitha, qe Perendia te jete gjithcka ne te gjithe”. (1 Korintasve 15:28)
    f) „Burra te Izraelit, degjoni keto fjale: Jezusi Nazareas, njeriu i deftuar nga Perendia nder ju me vepra te fuqishme, me mrekulli dhe shenja qe Perendia beri nder ju me ane te tij, sic edhe vet e dini“. (Veprat e apostujve 2:22)
    g) „Edhe rashe perpara kembeve te tij per ta adhuruar, por ai me tha: ''Ruaju se e ben, une jam bashkesherbetori yt si dhe i vellezerve te tu qe kane deshmine e Jezusit. Perendine adhuroje! Sepse deshmia e Jezusit eshte fryme e profecise“. (Zbulesa 19:10)
    h) “Dhe kjo eshte jeta e perjetshme, te te njohin ty, te vetmin Perendi te vertete, dhe Jezu Krishtin qe ti ke derguar”. (Gjoni 17:3)

Ka edhe me djetra dhjetra citate biblike qe e hjedhin poshte hyjnine e Jezusit. Vertet nuk dojne koment keto citate.
    Ne te vertete para 2000 vjeteve Jezusi profetizoi se njerezit do ta adhuronin me kot dhe do ta besonin ne doktrina te krijuara nga njerezit dhe jo nga Perendia:
    “Por ne padobi ata me adhurojne mua, duke mesuar urdheresa te shpikura nga njerezit”. (Mateu 15:9) poashtu tha: “Do ta njihni te verteten dhe e verteta do t'ju beje njerez te lire”. (Gjoni 8:32)
    Vetėm Zoti mund tė mė gjykojė!

"Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Citim Postuar mė parė nga hasanhyseni Lexo Postimin
    A eSHTe JEZUSI ZOT ?
    BIBLA THOTe “JO”
    Senad Makoviq

Kjo temė qe ti ke hapur ėshtė debatuar shumė ne kėtė forum, dhe te gjitha thuaja se janė te hapura nga shqiptarėt musliman duke mos folur nga mendja apo sdudimi me koken e vet, por duke kopjuar nga viqat dhe viqanat e tjerė sikurse edhe ne kete rast qe ti na ke sjellur shkrimin nga ky far Makoviq!

Per mos te zgjatemi edhe shumė, te lutna ty dhe secilit qe deshiron te mesoj lidhur me ato qe ti ke shkruar, secili mund te lexon ne kete temė ku Bibla thot se Jezusi ėshtė ZOT.

http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=105525
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Ne te vertete para 2000 vjeteve Jezusi profetizoi se njerezit do ta adhuronin me kot dhe do ta besonin ne doktrina te krijuara nga njerezit dhe jo nga Perendia:
    “Por ne padobi ata me adhurojne mua, duke mesuar urdheresa te shpikura nga njerezit”. (Mateu 15:9)

hasanhyseni,

Keto perrallat e Makoviqit nuk pijne uje as per femije te shkolles fillore, e jo me per te krishteret. Edhe ai qe i ka dy klase shkolle do ta merrte mundimin te pyeste 'po si eshte ky tekst ne Bibel?'.

Thone te mocmit 'e hedh gurin nje i marre, e nuk e nxjerrin dot as njeqind te mencur'. Ti ben pjese te keta njeqind te mencurit qe nuk po e gjejne gurin e ketij fare Makovici. Pa i hyre te gjithave nje me nje, pasi eshte humbje kohe per kedo ketu, po te sjell tekstin e plote nga Ungjilli sipas Mateut per ate rresht qe e ka shkeputur ky tipi. Nuk ma merr mendja qe ty te ka shkuar t'i kontrollosh ndonjehere vete keto citate se si duken.

Mateu 15, 1-9

TRADITAT E TĖ PARĖVE

1 Atėherė disa farisenj e skribė nga Jerusalemi iu afruan Jezusit e i thanė:
    2 “Pse nxėnėsit e tu nuk i pėrfillin mėsimet qė na i lanė tė parėt? Sepse nuk i lajnė duart para se tė hanė bukė!”
    3 Ai u pėrgjigj:
    “E ju pse e shkelni urdhrin e Hyjit pėr shkak tė mėsimit tuaj? 4 Sepse Hyji ka thėnė: ‘Nderoje babain dhe nėnėn tėnde’ dhe ‘Kush e mallkon tė atin e tė ėmėn le tė ndėshkohet me vdekje.’ 5 Kurse ju mėsoni: ‘Kushdo i thotė babait e nėnės: ‘Ndihma qė prej meje tė takon ty, le tė jetė dhuratė e shenjtė Tempullit’, 6 ai s’ėshtė mė i detyruar ta ndihmojė tė atin. Kėshtu ju e shlyet fjalėn e Hyjit nė emėr tė mėsimit tuaj. 7 Shtiracakė! Bukur parafoli pėr ju Isaia, kur tha:
    8 ‘Ky popull mė nderon me buzė
    e zemra e tij ėshtė larg meje.
    9 Nderimi qė ma japin ėshtė i kotė
    sepse si mėsim tė Zotit mėsojnė
    urdhra tė nxjerrė prej njerėzve.’"

Pra, sic po shikon hasanhyseni, Jezusi nuk profetizoi ne kete rast. Ai vetem solli vargjet e Isaise profet te shkruara 700 vjet para ardhjes se Krishtit ne mesin tone. E Isaia nuk i foli prej vetes, por prej Zotit. Isaia ka profeci edhe me te medha se kjo lidhur me jeten e Jezusit dhe me kryqezimin e tij.

T'u kisha lute me ma pranu nje keshille, nese mundesh. Nuk eshte mire kur kopjon pa e ditur se cfare po kopjon. Eshte shume me mire kur lexon dhe meson vete, pasi ajo qe do te kuptosh do te ngelet perjete.

Paqja me ty!
    Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Hasanhyseni, i hodha nji vėshtrim t'shpejt ktij shkrimit tand dhe e kuptova ku e ke problemin ti. Unė mendoj qi ti do ta kesh kyt problem edhe pasi t'jemi pėrgjigj ne, sepse ky asht nji mister qi ti nuk mundesh me e kuptue prej vetit, po nuk tu zbulue prej Zotit.

Krishti kishte dy natyra, natyrėn hyjnore dhe at njerėzore sa ishte ktu nė tokė. Por ai zgjodhi tė jetonte si njeri dhe tė nxirrte nė pah natyrėn njerėzore tė Tij, pėr me u ba shembull jetese pėr tė gjith njerėzit, prandej Ai e qunte veten e Tij vazhdimisht Biri i Njeriut. Ai erdhi kėtu nė tokė pėr me pėrfaqėsue njeriun, pėr me jetue si njeri, e pėr me dek si njeri, nė mėnyrė qi t'i jepte shėlbimin njerėzimit.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

i/e regjistruar Maska e hasanhyseni
    Anėtarėsuar
    22-12-2008
    Postime
    139
    Ju Toni dhe Dielli nuk bindeni edhe po te zbriste vete Jezusi nga qielli e te ju tregonte se nuk eshte Zot!

Ju jeni nga ata njerezit per te cilet Zoti thote keshtu ne Kur'an:

2:6. E ata qė mohuan (Kur'anin dhe Muhammedin), pėr ta ėshtė njėsoj ua tėrhoqe vėrejtjen apo nuk ua tėrhoqe, ata nuk besojnė.

2:7. All-llahu ua mbylli atyre zemrat, veshėt e tyre dhe nė tė pamurit e tyre ka njė perde, e ata kanė njė dėnim tė madh.
    Vetėm Zoti mund tė mė gjykojė!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Ju Toni dhe Dielli nuk bindeni edhe po te zbriste vete Jezusi nga qielli e te ju tregonte se nuk eshte Zot!
    I dashur vella,

e pse mundohesh me m'binde kur edhe vete ti e di qe nuk bindem .

Asnje i krishtere nuk e merr fene prej njeriut, por prej Hyjit, Krishtit Zot. Ai ma fali dhe une do ta mbaj deri ne takimin me Te, kur Ai te me therrase nga kjo jete.

Paqja me ty!
    Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!

"Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534

Ju jeni nga ata njerezit per te cilet Zoti thote keshtu ne Kur'an:

2:6. E ata qė mohuan (Kur'anin dhe Muhammedin), pėr ta ėshtė njėsoj ua tėrhoqe vėrejtjen apo nuk ua tėrhoqe, ata nuk besojnė.

2:7. All-llahu ua mbylli atyre zemrat, veshėt e tyre dhe nė tė pamurit e tyre ka njė perde, e ata kanė njė dėnim tė madh.
    Degjo ti far hasanhyseni, nuk mendova te shkruaj as ta them kėtė por pasi qe verejta se vertetė e paske vetveten ne qejf, patjeter dua tė them diēka qe tė mungon, duket se ende nuk ta paska thėnė dikush.

Nuk po kuptoj bash krejt se ēka je duke menduar! Nėse mendon se te krishterėt qe besojnė nė Hyjin e Bibles janė gabim, bindu se ti je gabim dhe gabim qe nuk te falet kurr nėse nuk e ndryshon mendimin.

Nėse je duke menduar se Bibla thotė se Jezusi nuk ėshtė Zot, te thash mjėher se ku mund te lexojsh, po e perseris, lexo kėtu te lutem dhe lej pollavrat:
    http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=105525

Nėse mendon se Kurani apo ai far Muhamedi - manjaku I terbuar ne sekse dhe perdhunime deri edhe tė fėmijve, ai far I terbuari qe nuk e dinte as vet shifren e grave, por me dhjetra dhe shumica nga kėto gra tė zėnura rob, gra keto te cilave ky far pedofili ua vrau burrat dhe pastaj I muar per gra! Ai far manjaku I terbuar I cili nuk kishte te ndalur nė flligshti deri sa u zu flagrance edhe nga gruaja e tij duke kurveruar me sherbetoren Maria! Ai far manjaku I cili e martoj vajzen 9 vjeqare kur ajo ende ishte me lodra te fėmijve! Ai far I terbuari I cili e martoj vajzen e halles sė vet Zejnepen! Ai far I terbuari duke derdhur gjakun e njeriut. Ai I verbuar qe as vet nuk dinte se kujt I perkiste, e shumė e shumė tė zeza qe buruar nga ai gjatė jetes sė tijė,. nese mendon se ky te ka sjellur shkrimin e frymezuar nga Hyji, nese mendon se ne at te verbuar ke ndermjetsimin te Zoti, nese mendon se nga ai I terbuar ke diēka hyjnore, mazamakeq per ty ore njeri, Ik sa nuk ėshtė bėrė vonė. Te gjitha kėto qwe I thash dhe ka edhe te tjera mund qe ti argumentoj nga shkrimet islame.

Allahu qe ti I beson nuk ėshtė diēka tjeter pos hyji I rrejshem. Ai ėshtė njėri nder shumė zota pagan, qe u adhurua nga paganet e Arabisė, te kohes sė shekullit Vl te Arabisė dhe si I tillė mbetet. Askund, ne asnjė vend ku eshte allahu poagan, ku predikohet kurani I shkruar nga njerezit rreth Muhamedit te terbuar dhe mashtrues I botes nuk ka ndryshime te jetes, nuk ka dashuri te Zotit, nuk ka flaje, nuk ka tolerance, nuk ka Zot, aty ku eshte allahu pagan, ka dhunė, dominon I forti, dominon mashkulli ndaj femres, dominon padrejtesia, dominon rrena dhe asgjė tjeter, kesajė I thotė frymė e djallit te mallkuar.

Ik ti tash dhe shko sipas fjales sė Zotit: "Mjek sheroje vetveten" tani eja dhe mbajna teori mbi hyjninė e Jezusit, por kjo duhet tė ndodhė vetem pasi qe tė Zbulohet e Verteta e Tij nga vet Ai. Kjo ndodhė nėse zemra e jote e kerkon me sinēeritet ndaj Hyjit nė Jezusin.

Jezusi Zot thotė; “A mund t’i prijė i verbėri tė verbėrit? A thua s’do tė bien tė dy nė gropė? Kjo ndodhė ne ju qe I besoni atij tč verbčrit si profet.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 30-10-2009 mė 07:42
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Te nderuar miq muslimane,

Do ishte me mire qe ju te kishit pyetur tek sofra e krishtere: Psh Ku bazoheni ne Bibel qe besoni se Jezusi eshte Zoti!?

Kjo teme, me vjen keq ta them, ka qellime propagandistike. Nqs doni te beni propagande kunder nje besimi, mund ta beni tek Komuniteti musliman dhe ne do t'ju lexojme me kenaqesi dhe nqs na pranoni, do diskutojme aty.

Po keshtu, dhe nqs te krishteret hapin tema ku te kene si qellim propaganden kunder-islamit, tema te tilla do te mbyllen

Kjo teme mbyllet ketu. Duhet ta dini se mbyllja e temave dhe fshirja e shkrimeve eshte gjeja qe deshiroj me pak te bej nga cdo gje!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Matrix : 30-10-2009 mė 08:57
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •