Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 10
    i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647

Zosimea - Nje emer qe ja vlen te nderohet.

Pershendetje!
    A do te ishte ne nderin tone qe ne jug te shqiperise te hapet nje universitet me me emrin "ZOSIMEA"?Dihet qe ne kete gjimnaz te Janines u mesuan pothuajse te gjithe rilindasit tane me prejardhje nga jugu i shqiperise.Naimi ,Samiu, Pashko Vasa, Veqilharxhi , kristoforidhi,I.Qemali,etj.te gjithe jane produkt i kesaj shkolle.Shpesh ne emrtimet e shkollave kemi vene emra atentatoresh politike,diktatoresh komuniste , apo deshmoresh qe nuk kishin lishje me arsimin.Deri me sot kemi arritur te bejme dekomunistizimin e emertimeve, por do te ishte mire qe te hidhnim nje hap ne drejtim te luftes ndaj 'Ksenofobise".Nė vitin 1901, Anatol Frans, nė njė nga romanet e tij pėrdori pėr herė tė parė shprehjen "ksenofobi", nga greqishtja "frikė nga tė huajt", qė pasohet me frikėn ndaj ēdo njeriu, ndaj tė afermit.Pra perkundrejt ksenofobise greke ndaj emigranteve shqipetare, per keqtrajtimin e tyre , une mendoj se do te ishte mire qe ne ti kuderviheshim me nje hap emancipues, per ti treguar atyre dhe botes se shqipetaret udhehiqen sot nga motive te urtesise dhe qytetarise, te dashurise dhe respektit kundrejt vendeve te rajonit.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Anesti_55 : 27-10-2009 mė 11:07

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    03-10-2009
    Vendndodhja
    larg
    Postime
    1,011
    cfar dmth fjala zosimea? flm

Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar mė parė nga MARGUS Lexo Postimin
    cfar dmth fjala zosimea? flm
    Pyet rilindasit qe studjuan atje, domethne nese i lexon ato do ti gjesh dhe kuptimin kesaj fjale,ne te kundert nuk mund te marresh pjese ne kete teme.
    Shkolla Zosimaia Janinė ishte njė nga institucionet kryesore te helenizmit, para dhe pas integrimit tė shtetit grek tė Epirit (1913). E themeluar nė 1828 me kontributin e vėllezėrve Zosima.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Anesti_55 : 27-10-2009 mė 17:55

Ragnald
    Anėtarėsuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Po mire , sepse studiuan rilindasit tane atje , e per kete arsye duhet vene ky emer universiteti edhe ne shqiperi?

Me fal or ti mik , por nqs duam te nderojme rilindasit tane ne , a nuk do ishte me e mira ketyre universiteteve , tu vihet emri i tyre ?

C'eshte kjo llogjike leshi per te bere nje propagande me te leshte akoma.

O anesti , ku i ke psonis ato mend me qafsh?

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anėtarėsuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar mė parė nga Anesti_55 Lexo Postimin
    Pyet rilindasit qe studjuan atje, domethne nese i lexon ato do ti gjesh dhe kuptimin kesaj fjale,ne te kundert nuk mund te marresh pjese ne kete teme.
    Shkolla Zosimaia Janinė ishte njė nga institucionet kryesore te helenizmit, para dhe pas integrimit tė shtetit grek tė Epirit (1913). E themeluar nė 1828 me kontributin e vėllezėrve Zosima.
    Sa e ke rrogėn plako ? Jo pėr gjė se mua tė dy gjyshėrat qė kam kanė mbaruar nė Zosime po nuk mė kanė thėnė kurrė kėto brockulla helenistike qė thua ti.

Zvarranik.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Anti Zombizem SigPunizem Maska e Duaje Siveten
    Anėtarėsuar
    09-09-2007
    Postime
    3,698
    Zosimea - Nje emer qe ja vlen te nderohet
    ide brilante, o anesti 55 i fari ballise ...

ia vlen te nderohet ne eladhe, mo anesti, apo jo?

e perse te mos nderohet, duke patur nje universitet Shqip zosimea ne Selanik, per ata afro nje meleon Shqiptare ne eladhe ... plus edhe arvanitasit autoktone ...

ky do te ishte nderimi me i madh qe do ti behej atij emri, neqoftese do te keni bons sens, edhe common sense ... ti edhe miqte e tu ...

Citim Postuar mė parė nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    Po mire , sepse studiuan rilindasit tane atje , e per kete arsye duhet vene ky emer universiteti edhe ne shqiperi?

Me fal or ti mik , por nqs duam te nderojme rilindasit tane ne , a nuk do ishte me e mira ketyre universiteteve , tu vihet emri i tyre ?

O anesti , ku i ke psonis ato mend me qafsh?
    Ca flet ti, pse ti vem emrat e rilindasve?

Une them ti veme emrin e kompanise qe prodhonte letren higjenike qe perdornin rilindasit, duke nderuar keshtu rilindasit per ate qe dhane per Shqiperine.

Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar mė parė nga TheCompany Lexo Postimin
    Sa e ke rrogėn plako ? Jo pėr gjė se mua tė dy gjyshėrat qė kam kanė mbaruar nė Zosime po nuk mė kanė thėnė kurrė kėto brockulla helenistike qė thua ti.

Zvarranik.
    Ne shkollen Zosimea te Janines jane mesuar shume te tjere, por ja qe si rilindas dolen ato qe ne njohim dhe jo gjysherit e tu.Nese ke dyshime shko ne Wikipedi.

Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    [QUOTE]
    Citim Postuar mė parė nga Smth_Poetic Lexo Postimin

O anesti , ku i ke psonis ato mend me qafsh?[/QUOT]
    Kerkush nuk ju ka penguar.Une dhashe nje variant qe ty duket se ke nje hall qe te shqeteson.Mos u lodh kot , te gjithe ne kete shkolle u pregatiten.Por nese te ka mbyte ksenofobia , eshte problemi yt dhe jo imi.

Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Kam njohur dhe une mjaf persona qe kane studjuar ne shkollen Zosimea (Jeta jone)dhe sinqerisht ju them se kam ndjere perpara vetes njerez te formuar te nje niveli superiore.Ju sigurisht me paragjykoni mua ,pasi une me nje gure dua" me vra dy zogj" , pra dhe me luftuar ,Ksenofobine, dhe per te nderuar sinqerisht, kete shkolle cilesore qe dha kaq shume per historine tone kombetare.Mire u ndigjofshim

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •