Close
Faqja 8 prej 19 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 189
    Pasioni për shkencën Maska e KILI MERTURI
    Anëtarësuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    evropë
    Postime
    1,838
    Fakti që është komandant regjional i polici së Kosoves në regjionin e Pejes , nuk ebon burr të mir ket far Ahmetin , por përkundrazi , mund të përforcoi edhe më shumë pohimet e familjarve Hasanaj.

Ka plot udbash që punojn në policin e Kosoves sot .
    Kjo është , jo vetëm për të ardhur keq , por për ta kapur koken me duar se cfarë po ngjet në policin e Kosoves e jo vetë aty.

Nuk ka qen aq thjesh , të mbyste serbia njeriun e kalibrit Qosja.
    Vrasja e Qosjes nga një "kriminel" sic dëshironte ta bënte serbia , pra rrethanat rreth Sefer Hasanajt ishin montuar ashtu që ai të ishte një kriminel për rexhimin e athershëm . Po që se ky "kriminel" do të arrinte të vriste Qosjen , do të ishte shumë leht për serbin që të mbulonte krimin.

Kili

SHQIPËRIA ETNIKE ËSHTË GJAKU IM QË NUK FALET!
    Në dreq të mallkuar të gjithë antishqiptarët dhe tradhtarët e kombit!

i/e regjistruar Maska e Preng Sherri
    Anëtarësuar
    19-02-2007
    Postime
    1,274
    Citim Postuar më parë nga kiniku Lexo Postimin
    Ahmet Hasi eshte aktualisht Komandant Regjional i Policise se Kosoves ne regjionin e Pejes.

Ahmetin e njoh nga afer dhe te gjitha keto mekate qe i numerohen jane te paverteta.

Thjesht, po te donte serbia te vriste dikend, kete e bente pa ndonje mund te madh. Kete procedure qe e pershkruan Sherri nuk zbatohej ne praktike.
    Nuk e di prej nga e di ti që këto procedura nëse zbatoheshin apo jo?! Në fund të fundit sot nuk më intereson më! Për tërë këtë gjë ka rrëfyer i biri i Sefer Hasanajt, Admiri dhe atë publikisht në një Revistë kohe!
    Edhe Hilmi Zhitia ka dënuar gjatë viteve të 80-ta, sa ishte Gjykatës rinin shqiptare gjerë në 15 vite për " veprimtari kundra-revolucionare ndaj Jugosllavis dhe po Ay Hilmi Zhitia sot është Kryeprokuror i Kosovës!
    Ahmet HASI ( edhe s'më intereson fort kjo punë sot) e ka gazetën " Republika", e ka dëshmin e të birit të Sefer Hasanajt dhe po deshi le të dal e të thotë: " Nuk është e vërtetë"!

Tashti, Ju thoni që e njihni nga afër Ahmet Hasin: Mos keni qenë gjë kolegë pasi që njiheni shumë afër me njëri tjetrin?
    Tani po e kuptoj më mirë sepse ti je kundra Qoses, Demaçit dhe të tjerëve ndërsa në anën tjetër na pate lodhë duke e lëvdëruar Jugosllavin dhe Titon!
    Si thotë ao fjala e popullit: " Mos i pyet se t'kallxojn vet"!
    KURR' SHQIPERI S'KAM ME T'HARRUE
    EDHE N'VORR ME T'PËRMENDË KAM!

Anëtarësuar
    19-02-2007
    Postime
    1,274
    BIOGRAFIA E REXHEP QOSES

Rexhep Qosja është i lindur më 25 qershor 1936, në Vuthaj. Ka mbaruar Normalen e Prishtinës, në vitin 1959. Një vit ka punuar mësues në shkollën tetëvjeçare në fshatin Shipol të MItrovicës.
    Në vitin 1964 është diplomuar në Fakulltetin e Gjuhës dhe letersisë Shqipe në Prishtinë.
    Më 1967 është pranuar asistent në Institutin e posaçelur Albanologjik të Prishtinës.
    Në vitin 1971, para Komisionit të përbërë prej filologësh dhe Historianësh të Universitetit të PRISHTINËS DHE TË UNIVERSITETIT SHTETËROR TË TIRANËS ka mbrojtur Tezën e doktoratës me titullin:
    " Asdreni - jeta dhe vepra e tij".
    Pas Mbrojtjes së doktoraturës është zgjedhur këshilltar shkencor i Institutit Albanologjik dhe profesor ordiner në Fakulltetin Filozofik të Prishtinës.
    Prej vitit 1972 - 1981 ka qenë drejtor i Institutit Albanologjik.

Më 1981, u shkarkua nga kjo detyrë për arsye se refuzoi të dënonte demonstratat e rinisë studentore dhe shkollore, në të cilat u shtrua kërkesa për Kosovën Republikë.

Është themelues i studimeve të Shkallës së Tretë në Degën e letersisë dhe të Gjuhës Shqipe dhe shumë vjet drejtues i tyre.

pas vitit 1981, me shkrime të botuara në shtypin slloven e kroat dhe me intervista dhënë gazetarëve të huaj demaskoi politikën kundërshqiptare serbe në Kosovë dhe maqedone në Maqedoni dhe, ashtu, e filloi dejugosllavizmin e mendimit politik shqiptar në Jugosllavi.

Ishte pjesmarrës në Delegacionin shqiptar të Kosovës në Konferencën e Rambujës dhe njëri nga tre anëtarët e Kryesisë së këtij delegacioni.

Është Këshilltar shkencor në Institutin Albanologjik dhe profesor ordiner i Estetikës në Fakulltetin e Filologjisë në Prishtinë.
    Është anëtar i rregullt i Akademisë së Shkencave dhe të Arteve të Kosovës dhe anëtar i jashtëm i Akademisë së shkencave të Shqiperisë.

Është Historian i Letersisë shqipe, kritik letrar, eseist, prozator, dramaturg, publicit.
    ka botuar një numër të madh veprash shkencore, letrare dhe publicistike: monografi, studime, ese, polemika, tregime, roman, drama, monodrama.
    Vepra dhe shkrime të tij letrare, shkencore dhe publicistike janë botuar në disa gjuhë të huaja.
    Romani i tij " Vdekja më vjen prej syve të tillë" është botuar në frëngjisht, gjermanisht, hollandisht, greqisht, slovensiht, serbokroatisht, bullgarisht, drama " Beselam pse më flijojnë është botuar arabisht, kurse monografia historike Çështja Shqiptare - Historia dhe politika është botuar në frëngjisht.

REXHEP QOSJA JETON në Prishtinë. Është i martuar me SHPRESA DOBROSHIN, profesore e Gjuhës dhe e Letersisë Shqipe.
    kanë dy Vajza - VIOLËN dhe DITËN; dy mbesa - VESËN DHE LIRONËN; tre nipa - VALJETIN, DONIKUN dhe LEKËN.

Pasioni për shkencën Maska e KILI MERTURI
    Anëtarësuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    evropë
    Postime
    1,838
    Faleminderit Preng Sherrri që na solle biografiën e Akademik Rexhep Qosja.

Biografi e shkruar me pak fjali po që tregon me vija te trasha jeten dhe vepren e deritanishme të Qosjes.

Kili

Në dreq të mallkuar të gjithë antishqiptarët dhe tradhtarët e kombit!

Anëtarësuar
    19-02-2007
    Postime
    1,274
    Citim Postuar më parë nga KILI MERTURI Lexo Postimin
    Faleminderit Preng Sherrri që na solle biografiën e Akademik Rexhep Qosja.

Biografi e shkruar me pak fjali po që tregon me vija te trasha jeten dhe vepren e deritanishme të Qosjes.

Kili

E kisha dhe e kam për kënaqësi jo vetëm të njohë dhe sjellë biografin e profesorit tonë të çmuar që edhe i plaguar me nëntë palgë në trupë sa herë e donte nevoja i dilet bajlozit të Zi në mejdan por njëkohesisht e kam për nderë; të jetoj dhe frymoj në kohën e Rexhep Qosës është krenari dhe kënaqësi për mua!

Manitu Maska e kiniku
    Anëtarësuar
    08-07-2005
    Vendndodhja
    Mos të na vijë cudi se cdo frymor nga vete natyra priret të kerkoj ushqim; Lukreci
    Postime
    869
    Kili and Preng - get a room!
    Where have all the good men gone
    & where are all the gods?

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    28-03-2009
    Postime
    633
    Citim Postuar më parë nga Preng Sherri Lexo Postimin
    BIOGRAFIA E REXHEP QOSES

Rexhep Qosja është i lindur më 25 qershor 1936, në Vuthaj. Ka mbaruar Normalen e Prishtinës, në vitin 1959. Një vit ka punuar mësues në shkollën tetëvjeçare në fshatin Shipol të MItrovicës.
    Në vitin 1964 është diplomuar në Fakulltetin e Gjuhës dhe letersisë Shqipe në Prishtinë.
    Më 1967 është pranuar asistent në Institutin e posaçelur Albanologjik të Prishtinës.
    Në vitin 1971, para Komisionit të përbërë prej filologësh dhe Historianësh të Universitetit të PRISHTINËS DHE TË UNIVERSITETIT SHTETËROR TË TIRANËS ka mbrojtur Tezën e doktoratës me titullin:
    " Asdreni - jeta dhe vepra e tij".
    Pas Mbrojtjes së doktoraturës është zgjedhur këshilltar shkencor i Institutit Albanologjik dhe profesor ordiner në Fakulltetin Filozofik të Prishtinës.
    Prej vitit 1972 - 1981 ka qenë drejtor i Institutit Albanologjik.

Më 1981, u shkarkua nga kjo detyrë për arsye se refuzoi të dënonte demonstratat e rinisë studentore dhe shkollore, në të cilat u shtrua kërkesa për Kosovën Republikë.

Është themelues i studimeve të Shkallës së Tretë në Degën e letersisë dhe të Gjuhës Shqipe dhe shumë vjet drejtues i tyre.

pas vitit 1981, me shkrime të botuara në shtypin slloven e kroat dhe me intervista dhënë gazetarëve të huaj demaskoi politikën kundërshqiptare serbe në Kosovë dhe maqedone në Maqedoni dhe, ashtu, e filloi dejugosllavizmin e mendimit politik shqiptar në Jugosllavi.

Ishte pjesmarrës në Delegacionin shqiptar të Kosovës në Konferencën e Rambujës dhe njëri nga tre anëtarët e Kryesisë së këtij delegacioni.

Është Këshilltar shkencor në Institutin Albanologjik dhe profesor ordiner i Estetikës në Fakulltetin e Filologjisë në Prishtinë.
    Është anëtar i rregullt i Akademisë së Shkencave dhe të Arteve të Kosovës dhe anëtar i jashtëm i Akademisë së shkencave të Shqiperisë.

Është Historian i Letersisë shqipe, kritik letrar, eseist, prozator, dramaturg, publicit.
    ka botuar një numër të madh veprash shkencore, letrare dhe publicistike: monografi, studime, ese, polemika, tregime, roman, drama, monodrama.
    Vepra dhe shkrime të tij letrare, shkencore dhe publicistike janë botuar në disa gjuhë të huaja.
    Romani i tij " Vdekja më vjen prej syve të tillë" është botuar në frëngjisht, gjermanisht, hollandisht, greqisht, slovensiht, serbokroatisht, bullgarisht, drama " Beselam pse më flijojnë është botuar arabisht, kurse monografia historike Çështja Shqiptare - Historia dhe politika është botuar në frëngjisht.

REXHEP QOSJA JETON në Prishtinë. Është i martuar me SHPRESA DOBROSHIN, profesore e Gjuhës dhe e Letersisë Shqipe.
    kanë dy Vajza - VIOLËN dhe DITËN; dy mbesa - VESËN DHE LIRONËN; tre nipa - VALJETIN, DONIKUN dhe LEKËN.
    Pse nuke po shkruen qe njihere magjupet e mitrovices ja vjedhen bicikleten dhe nji jave ne kambe u shkue me dhane mesim.

Anëtarësuar
    19-02-2007
    Postime
    1,274
    Rexhep Qosja tha:
    " UNË jam shkrimtar që shqetësoj Pushtetet"!

Të githë Krijuesve, të cilët nuk Glorifikonin pushtetin e Hitlerit iu ishte ndaluar Veprimtaria, me këtë rast Krijimtaria. A për Krijuesin, kjo është më e rëndë se sa vet Burgimi. Një piktor që shquhej me Tabllot e tija dhe punimet , sipas gestapos, kunder Rajhut Të Tretë,, jo që i ndalohet pikturimi por i vejnë edhe roje, në shtepi dhe n'gjetiu për ta përcjellë 24 orë.
    E para, ata nuk donin ta fusnin në burgë ngaqë për opinionin e mbrendshem deshironin të krijonin përshtypjen e një Pushteti " Liberal" që nuk pengon asnjë krijues dhe lëre më t'i fus në biruce.
    Roja e kishte për detyrë që; për çdo mbrëmje me shkue dhe me kontrolluar Fletat e Piktorit se mos ka vizatuar ky ndonjë gjë.Piktori ishte i detyruar që për çdo mbrëmje dhe mëngjez të ia deftonte Faqet e bardha të Vizatimeve, si deshmi që nuk po krijonte...

Pra ishte lënë i lirë, me kushtë, të mos punonte.
    Një ditë Piktori e merr një Tabllo të tij, del në kodër dhe e vë në drejtim të detit... Roja shkonë, ia konfiskon por befasohet ngaqë në të nuk shehë asgjë. E pyet piktorin:
    " Po ti asgjë s'paske vizatuar ndersa tanë diten të kam verejtë që ke qendruar para kesaj tablloje?
    Piktori ia kthenë:
    " JO unë kam vizatuar por ti nuk je duke e vërejtë këtë gjë"!
    Roja i zgurdullon sytë, ia hapë Tabllos , e shikon si i çmendur me sy të zgurdulluar, por nuk shihte asgjë.
    E pyet serish Piktorin:
    " Po çka ke vizatuar, kur asgjë nuk po shihet?"
    Piktori i përgjegjet:
    " kam vizatuar një Tabllo të padukshme por që ti se verenë sepse aty në fletë kam vërë shumë Figura, po që nuk duken"...

Roja i alarmaur, i tmerruar nga kjo gjë, ia konfiskon Tablon Piktorit dhe gjithë Letrat e tjera të bardha. I merr dhe që të githa i dergon në Berlin, që pastaj Ekspertet t'i kontrollojnë, në mos me të vërtetë Piktori ka ndonjë Teknik me të cilën paraqet Pikturen por që nuk shihet nga të tjerët.
    Kur arrijnë letrat në Berlin( së pari atje kontrollohen) ata vërejnë që megjithatë Piktori kishte luajtur **** me Rojen të cilen ia kishin caktuar pushtetarët e kohës,,,,

Rexhep Qosja është një Lis i Vjetër.
    E vërtetë që; ai është një Lis i vjetër në krahasim me shumë lisa tjerë që si të njomë sa ishin i kerrusi Era dhe i shkuli nga Toka. Ai, si Lis i vjetër, e forcoj shtatin, deget, trupin; u qendrojë stuhive të kohës; kallkan e acar për të mos u gjunjezuar. Kishte nga ata që mësynin këtë lis me Uragane; e shtrinin gjerë në tokë por meqë rrënjet i kishte thellë në Tokë shqiptare, posa kalonte ajo Fortunë, ai ngritej e bëhej më i fortë...

A, lisi i vjetër nuk shkulet dot dhe nuk prehet dot me sopatë...
    NUK PREHEN ME SOPATË NGAQE ME RENJEN E PARË TË THYHET BISHTI DHE TË GODET NË KOKË.

LIsat e vjetër paraqesin, lashtesi, autoktoni,mu sikur Rexhep Qosja, si kaloresi i Fundit i Rilindjes Kombetare!
    Romantiku i kohës sonë!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Preng Sherri : 30-10-2009 më 04:37

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    29-10-2009
    Postime
    356
    Detyra e Qosjes eshte qe te rinjet shqiptar ti nxisi ne lufte pa program e vete ne fole si qyqja pa fole!

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    a ka qen shoki qos antar i lkj-se?

kur asht pranue ne lkj?

sa vjet ka ndejt ne lkj?

Faqja 8 prej 19 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •