Lexojeni romanin e fundit të Qosjes "Bijët e askujt" I&II.
Në këtë roman mund të mësoni shumcka për te djeshmen dhe te sotmen , por edhe per te ardhmen!
Kili
SHQIPERIA ETNIKE ËSHTË GJAKU IM QË NUK FALET!
BAC , U KRYMB!
Lexojeni romanin e fundit të Qosjes "Bijët e askujt" I&II.
Në këtë roman mund të mësoni shumcka për te djeshmen dhe te sotmen , por edhe per te ardhmen!
Kili
BAC , U KRYMB!
Në dreq të mallkuar të gjithë antishqiptarët dhe tradhtarët e kombit!
I nderuar Kili Merturi si mor te askujt po a kopila jemi . hahahaha.
Paj more z XH.GASHI nuk e di a kopila a jo ... a nuk po te shofin syt a?
Të përshëndes
Kili
BAC , U KRYMB
Qosja, laureat i çmimit “Pjetër Bogdani”
Publikuar: E hënë, më 27 dhjetor 2010
Prishtinë, 27 dhjetor - Rexhep Qosja, me romanin “Bijtë e Askujt”, ka marrë çmimin e sivjetshëm të Lidhjes së Shkrimtarëve të Kosovës “Pjetër Bogdani”. Çmimin e përvitshëm të LKSH-së e dorëzoi kryetari i saj, Adem Demaçi, i cili në humor i vuri theks volumit të madh të veprës prej rreth 1 000 faqesh.
Laureati Qosja u ndje i lumtur që ky çmim po i jepet pikërisht nga kolegët e tij.
Në rrethin e ngushtë të veprave më të mira të botuara gjatë vitit ishin dhe ”Parabola Postmoderne” e Ag Apollonit, dhe “Poetika e Fjalës” e autorit Agim Vinca.
Përveç urimit me shkrim, veprës fituese të çmimit “Pjetër Bogdani” i është ndarë dhe një shpërblim në të holla prej 1 mijë eurosh.
Kili
BAC , U KRYMB
disa po mundohen ne dy lug me ngran sepse ashtu i ka mesue kumunizmi-titisto-jugosllav
edhe me Qosjen edhe me albin-daqiqin diqka nuk po shkon veq nejse
Do t´i luftoj spiunet dhe tradhtaret e kombit deri ne vdekje.
GJUHA SHQIPE ËSHTË GJUHË PRERENDIJE!
Kili
BAC , U KRYMB
Kjo temë nuk është për njerëz me bishta.
Rexhep Qosja është shqiptar jo kosovarë!
Disa po mundohen e po ja lipin b*then hajnave, po me së fundi kan me ra vet ne burg!
po m.utat ne dor e kan me u c'm.utezue..
qos 97- tshi.. ne se nuk del faqe popllit me than.. me fal oj shqipni qe ta kerkova me te ra ne krye ajo kasaphane e 97 tes.. ai nuk do llogaritet tek njerzit..
mbasi ta bej kte duhet me dal prap ne ekran e me than..me mfal oj qytetari e prishtines qe ju quajta bija kudrash..kur sollet skenderbegin..
pastaj me dal prap e me than.. mfal oj kosov se me pallavrat e mija frumzova jaho mulosmana e ningja e vesela me vra ledekuca..e mbas vrasjes me ja knue referate shpifso mashtruse .. viktimave te fahrudinave milionera.. se dhe un or popull kam qen keshilltar e nxites i listave..
pra ka pun zotni qosi me e zbardh ftyren e zeze..
e si qosi dhe ai tjetri qe ja ka dorzue cmimin.. i ka te njejtat detyra.. me i ba..
koha erdh.. me u la para zotit e kombit..
ne se nuk kuptojn nuk i kemi faj..
boll kemi fol..
Kur vendosa të bëhem anëtar i Forumit, në veçanti i portalit "Gjuha shqipe", duke e parë gjendjen tejmase të nderë në aspektin e përdorimit korrekt të gjuhës sonë, mendova se mund ta jap ndihmesën time modeste për ta përmirësuar këtë gjendje.
Tani, duke e parë se te "Gjuha shqipe"lejohen tekste që s'kanë të bëjnë aspak me gjuhën, si ky i Zotni BRARIT, që përveç shkronjave (as ato s'i përdor si duhet), nuk di të shkruaj shqip as me rregulla gramatikore, as me rregulla drejtshkrimore; duke e parë se ky farë BRARI këtu ka shumë shokë; duke e parë se është humbje e kotë kohe t'i qëndrosh përball këtij lumi të injorancës - - unë përfundimisht heq dorë nga bashkëpunimi i mëtejmë në këtë portal.
nga portalet mund te heqesh dore o vesel por nga historia nuk mund te hiqet as dor as kamb as mendja.
e pra ne histori kemi dhe qosen.
ka periudha qe ai eshte faktor pozitiv ne histori por ka dhe njolla te zeza.
shpesh njeriu i vetem eshte i pafuqishem te ndryshoj historin.
boll kan fol shqiptaret per kosov por nuk kan mujt me ba aq shum sa kemi dasht.
ate qe nuk e ben shqiptaret per 200 vjet e kreu per dy jav klinton bleri.
pra duhet te kuptojm rolin e personit.
ne vlor para97 qosja vertet ishte nje person. por ai e dinte se i peshonte fjala dhe se kish rast me i dhen me fjalen e tij mbeshtetje krahut qe kerkonte paq stabilitet.
ai nuk e beri kte.
perkundrazi me fjalen e tij i dha barut e arm krahut me te felliqur ne historin kombetare.. pikerisht pra krahut vampiroist shkrumbuso-djeges shkatrruso shtet.
dhe dihet cfar ndodhi. ndodhi vlor97 e vlor pas97.
dhe para ketyre tragjedive me autore (qosja nje nga ata) nuk i kan me vlere kerkujt te perlyer ne kto tragjedi as romanet as shkrimet as studimet as diplomat e as mballomat..
kte nuk e paske kuptuar ti vesel.
un i perkas atyre qe nuk i harrojne vuajtjet e njerzve qe vijne nga tragjedi te shkaktuara nga vepra e keqe e disa njerzve.
dhe vlor shqiperi 97 ta e till eshte qe nuk harrohet.
edhe ne se don dikush ta harroj ajo cfaqet cdo dit vet.
cfar eshte malisheva e ktyre ditve.
cfaqje e dhunes se 97 tes.
cfar ish llapushniku.
cfaqje e modeleve te gjyqeve hysni kapoiste envero hoxhiste te vlor 42-43-44 e te caush vlor 97 tes.
pra mos ta zgjas.
para gramatikllyqeve or vesel.. ka ceshtje me te mprehta.
sic duket ti e perkrah qosen pikerisht jo per gramatik por tek ajo politik e mbrapsht qe ai ka ndjekur kto vite.
e pasojat e saj i ndjeu mir dhe kosova.
ishin te formes -- bajonet arkane ne bark te nenave shqiptare.
e vet frymzusi neper vila te qeta te tiranes ruajtur me ushtar te mejdan klosit mire-rriste mjekrren..
qosi eshte dhe bashk frymezues me cmim-dhenesin demaq dhe i ketyre cka po degjojm.
e kam fjalen per kollajllikun qe disa e aftesuan me vra ne prita te pabesa.
dhe ..
mos u hiqni si marsiane kinse spo dini kurgja..
e se shum po ju hajke palla per guh shqype.
e mbroni qosen jo se kini halle gjuhesore.. por polpot-ore..
..
ALBIN ME VETVENDOSJE! DO TA BËJNË SHQIPËRIN!
Kili
SHQIPËRIA ETNIKE ËSHTË GJAKU IM QË NUK FALET!
BAC, U KRYMB!
brari , nuk e di pse po mundohesh të ngarkosh Qosjen me këto gjëra që po i thua me mija herë.
Ku po e mer ti at frymëzim?!
Pse na qenka Qosje për vrasje ndër shqiptarë?
Këto nuk kan të bëjn me realitetin!
A ka mund të thot fjalen e vet kundër degjenerimit të 97-tës Qosja?
Përgjigja është e thjesh : PO!
A do ta ndëgjonin njerëzit e rrebeluar Qosjen?
Përgjigja është e thjeshtë: JO!
Kjo vlen edhe për përkrahjen.
Pse po i jap aq shumë peshë fjalës së Qosjes për rrebelimin e 97-tës.
Mua më shumë më duket se ke mllef ndaj Qosjes për shkak te Kadresë!!!
Qosje dhe Kadare jan "kacafytur" po ata nuk e humbin vendin e vet tek njerëzit.
Askush nuk i konsoderon heronjë!
Po këta jan kolos te letrave dhe shkencëtar gjuhe!
Ntyrisht jan edhe mendimtarë të cmuar . Por unë nuk besoj se njëri ose tjetri do të mund të bënte revolucion , nëse populli nuk do te dëshironte.
Kadare ka sharë himen tënd .
Ai sot e përmend për të mirë .(kjo për shkak të të huajve , besoj unë!)
Por hima e ka vendin në listen e tradhëtarëve të vendit, këtë e din edhe Kadare , edhe ti e unë!
Ndryshuar për herë të fundit nga KILI MERTURI : 04-01-2011 më 06:56
Krijoni Kontakt