Close
Faqja 11 prej 19 FillimFillim ... 910111213 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 189
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    01-02-2010
    Postime
    4
    [QUOTE=afrimpr;2586368]me sa di une Qosja ka qene ne LKJ por kur ashte antarsu nuk e di vetem e di qe Rugova si sekretar i partise (LKJ)s ne institutin albanologjik e ka perjashtu pasi me 1986 Qosja paska deklaru se shqiptaret ne APJ po i vrasin vet serbet/QUOTE]

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Rexhep Qosja eshte nje nder figurat me antikombetare qe punon nen rrogoz qe ekziston, nje figure qe e shtyn Shqiperine vazhdimisht drejt Lindjes dhe pseudokulturave, pseudovlerave, dhe misticizimit te rrezikshem sufiorthodoks.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

heretic Crusoe Maska e darwin
    Anëtarësuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918
    Si kritik letrar vlen shumë dhe gjithashtu ato që shkruan rreth zhvillimit të letërsisë sonë për mendimin tim janë shumë të vlefshme..

është ngatërruar me politikë, me fundërrinat e kuqe, por kjo nuk ia ul vlerat letrare.
    Prektora

i/e regjistruar Maska e Preng Sherri
    Anëtarësuar
    19-02-2007
    Postime
    1,274
    Citim Postuar më parë nga darwin Lexo Postimin
    Si kritik letrar vlen shumë dhe gjithashtu ato që shkruan rreth zhvillimit të letërsisë sonë për mendimin tim janë shumë të vlefshme..

është ngatërruar me politikë, me fundërrinat e kuqe, por kjo nuk ia ul vlerat letrare.
    Ai nuk është ngatërruar asnjëherë në politik; ay vetëm e ngatërronte keq politiken tek shqiptarët me vizionin e tij lartëpamës të kaloresit të Rilindjes sonë Kombëtare.
    Ai ka thënë dhe është " Intelektual që shqeteson pushtetet".
    KURR' SHQIPERI S'KAM ME T'HARRUE
    EDHE N'VORR ME T'PËRMENDË KAM!

i/e regjistruar Maska e fattlumi
    Anëtarësuar
    03-01-2010
    Postime
    3,412
    Per shqiptaret ne ditet e sotme eshte dhe mbetet vetem nje kalores e ai eshte i madhi Ismail Kadare .Ai te cilin e respekton tere bota dhe jo nje qe mbyllet ne boten e vet intime dhe ndonjehere shpreh nostalgjine per disa kohera te cilat nuk kane qene kurre te mira per shqiptaret.
    I madhi i shqiptareve eshte Kadare,dhe asjush tjeter, ne te gjitha aspektet,si ne letersi,ashtu edhe ne kombtarizmin e tij.

Anëtarësuar
    19-02-2007
    Postime
    1,274
    Fëmijët duhet akoma të mësojnë qoftë për Rilindasit e fundit qoftë për ata që janë nderi i letersisë.
    Rexhep Qosja është kolos në mendimet e tia; qofshin ato letrare, politike, sociale shoqërore.

Anëtarësuar
    03-01-2010
    Postime
    3,412
    Femijet poashtu duhet te mesojne qe figurat te cilat kane orientime majtiste dhe komuniste gjithmone kane qene te rrezikshme per popullin shqiptare.

Femijet poashtu duhet te mesojne te verteten se shpetimi i shqiptareve e posaqerisht i shqiptareve te Kosoves ishte se u orientuan kah perendimi dhe nuk i dhane shanse ideologjive te kalbura majtiste,per te cilat ideologji disa thonin se duhet kerkuar shpetimi nga lindja.

Femijet duhet te mesojne ,dhe te mesojne dhe prape te mesojne.

Me se shumti duhet te mesojne per ambasadoret me te mire te popullit shqiptare ne bote,e ata jane shume mirepo ky me i fundit eshte i madhi Ismail Kadare.

Anëtarësuar
    19-02-2007
    Postime
    1,274
    Citim Postuar më parë nga fattlumi Lexo Postimin
    Femijet poashtu duhet te mesojne qe figurat te cilat kane orientime majtiste dhe komuniste gjithmone kane qene te rrezikshme per popullin shqiptare.

Femijet poashtu duhet te mesojne te verteten se shpetimi i shqiptareve e posaqerisht i shqiptareve te Kosoves ishte se u orientuan kah perendimi dhe nuk i dhane shanse ideologjive te kalbura majtiste,per te cilat ideologji disa thonin se duhet kerkuar shpetimi nga lindja.

Me se shumti duhet te mesojne per ambasadoret me te mire te popullit shqiptare ne bote,e ata jane shume mirepo ky me i fundit eshte i madhi Ismail Kadare.
    hajt bre fshij qyrrat e tua se i vogël je ti me fol për figura të mëdhaja!
    Fshij qyrrat me faculet e jo me mangë këmishe!
    Qy!

i/e regjistruar Maska e Drenica 97
    Anëtarësuar
    19-07-2009
    Vendndodhja
    KOSOVE
    Postime
    1,092
    Citim Postuar më parë nga fattlumi Lexo Postimin

Pse e ngatrron orientimin majtas-djathtas me orientimin lindje-perendim,e majta dhe e djathta kan lind ne europen perendimore,te majt janë Bler,Klinton,Shroder,DAlema kta e çliruan Kosoven,Kosoves i duhen parti politike te djathta,majta,qender liberale qe promovoin vlerat europiane.

Anëtarësuar
    03-01-2010
    Postime
    3,412
    Citim Postuar më parë nga Drenica 97 Lexo Postimin
    Pse e ngatrron orientimin majtas-djathtas me orientimin lindje-perendim,e majta dhe e djathta kan lind ne europen perendimore,te majt janë Bler,Klinton,Shroder,DAlema kta e çliruan Kosoven,Kosoves i duhen parti politike te djathta,majta,qender liberale qe promovoin vlerat europiane.
    Nuk e kam pas fjalen per te majten europiane,por te majten e krymbur lindore.
    Te majtet Kosoves nuk i duhen tash,ndoshta pas 50 vitesh sepse ateher do jete e majte europiane,e tash shiten se jane europian ,mirepo ende e kane trurin e te majteve lindor.Truri nuk nderrohet.
    Ndryshuar për herë të fundit nga fattlumi : 12-02-2010 më 06:01

Faqja 11 prej 19 FillimFillim ... 910111213 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •