leri te hyjne te lire, se po i shtrengove aty do i rrije menja.
Flas nga eksperjenca,
leri te hyjne te lire, se po i shtrengove aty do i rrije menja.
Flas nga eksperjenca,
ndersa une them se si te ruajme internetin nga femijet.![]()
Jam shume dakort me ty. Per mua nje femije nuk duhet te kete pothuajse fare kontakt me televizorin apo kompjuterin. Ka shume aktivitete ne te cilet mund ta aktivizosh femijen. Sikur thjesht ne park district te lagjes ku jeton te shkosh dhe ata kane nje liste aktivitesh apo klasash qe ofrojne per femije te moshave te ndryshme. Ne vend qe ta lesh femijen ne tv, apo duke luajtur games gjithe diten, coje ne muzeume, zoo, librari ku ka vend te posacme tamam per femije, fute ne nje kurs per te mesuar nje vegel muzikore apo sporte e ndryshme. Mundesite jane pa limit, por jane prinderit ata qe nuk perpiqen sa duhen. Kur femija te jete ne moshe shkollore dhe t'i duhet kompjuteri per te kerkuar dicka per shkollen, ajo eshte tjeter pune. Ne vend qe te shikoj filma, mund fare mire te lexoj libra.
Infinity nga eksperienca e ke mi ?
Fute ketu, coje atje, bej kete e ate ...
epo ju e beni sikur prinderit rrine gjithe diten ne shpi. Moj po te gjitha keto duhet cuar e marre. Behesh taxxxxxxxxxxxxxxxi. Behuni me realist.
Nga comp asgje ste vjen. gjysem ore apo 1 ore ne weekende asgje nuk i bejne femijeve. Biles ua stimolon trurin. Ka plot sites per femije me aktivitete te ndryshem, math, history.. etc etc.
Nuk kam femije vete por ama kam mbesa dhe niper, edhe pse kur une hyj ne dere, ata bejne shenjen e Hitlerit. lol Duket qe me duan shume ngaqe jam shume e embel dhe aspak disiplinuese.
Une nuk thashe qe eshte e lehte, por ama femija eshte pasqyra e prindit. Prandaj ka nga ata femije qe rriten dhe behen lidera dhe jane jashte mase te pergatitur ne shume fusha te jetes, dhe ka nga ata femije qe hane patato chips dhe luajne Xbox gjithe diten.Fute ketu, coje atje, bej kete e ate ...
epo ju e beni sikur prinderit rrine gjithe diten ne shpi. Moj po te gjitha keto duhet cuar e marre. Behesh taxxxxxxxxxxxxxxxi. Behuni me realist.
Me duket se dhe ti te njejten gje po thua.Nga comp asgje ste vjen. gjysem ore apo 1 ore ne weekende asgje nuk i bejne femijeve. Biles ua stimolon trurin. Ka plot sites per femije me aktivitete te ndryshem, math, history.. etc etc.![]()
Te ishte aq kollaj Infinity. Te gjitha ato aktivitete qe permende ti, edhe perdite nuk behen. Vetem ne fundjave, se dhe prindi nuk eshte tere diten i ngeshem. Ka qe vene ne shkolle, pune. Dhe ato kurset jane me goxha leke, plus qe duan nje njeri ne dispozicion ti marri e ti coje. Ka prinder qe duhet te gjejne persona per tu'a marre femijet nga shkolla e jo me per aktivitete. Keshtu si ty mendoja dhe une por nuk eshte aq e lehte tani qe po e provoj vet, sidomos kur ke dhe nje femije tjeter foshnje. Thuaj cunit tim mos shiko me tv, ja jep ulerimes. Ne komp. pak me ndryshe, por kur ulet mezi e heq pa dy-tre ore nuk shkulet.
Feelings change - memories don't.
Dea, une nuk thashe qe te jesh prind dhe te rritesh nje femije eshte e lehte, perkundrazi, eshte a full-time job. Dihet qe do sakrifikosh shume gjera si prind, megjithate nuk eshte se nuk mund te arrihet. Sa per kurset qe permende, e di qe jane te shtrenjta, ndaj dhe permenda klasa apo aktivitete qe ofrohen ne park district dhe jane totalisht falas. Nqs nuk mund ta besh cdo dite, nje here ne dy dite eshte mese normale.
Ne nje teme tjeter permende qe te kishte bere pershtypje bookstore ku shkove qe kishte vend apostafat per femije. Aty mund t'i cosh te dy femijet, mund te luajne, te zgjedhin nga nje liber per moshen e tyre, dhe ja qe djali nuk ndenji 3 ore perpara televizorit.
Puna eshte qe prinderit duhet te jene geeks kur vjen puna e teknologjia. Ti dij me mire se femijet.
se nuk ke zgjidhje tjeter. LOL
Mua dhe nje here ne jave me duket shume, ti thua cdo dy dite.
Duhet te gjej babysitter per cupen qe te coj cunin neper aktivitete. Qe as qe behet fjale he per he, se boll mundohem per babysitter ditet qe kam shkolle. Nje torture per mua. Varet dhe nga kushtet, dhe mundesite qe ka secili.
Feelings change - memories don't.
Krijoni Kontakt