Close
Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 48
    Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408

Një hekurudhë që lidh Shqiperinë me Kosovën?

Deri me tani ,nuk eshte zhvilluar asnje debat i kesaj natyre apo rreth kesaj ideje ,nga askush qoft nga Kosova apo nga Shqipria. Ateher te jemi te paret qe e fillojm kete debat ,duke dhene mendimet tona ,ne lidhje me domosdoshmerin e nje projekti te tille ,mjaft te rendesishem ,ku nje projekt i tille karakterizohet si nga Shpenzimet me te vogla kundruall Autostrades Durres-Kukes,ashtu edhe nga ana e efikasitetit ne kohe ,qe mund ta na ofroj nje komunikacion i tille ,sepse me Trenat modern qe aktualisht ka bota nje relacion Prishtine-Sarandë mund ta kalosh per rreth Një Ore e gjysem.

Andaj ftoj te interesuarit ,sidomos ata qe e kan per profesion natyren e kesaj qeshtje apo qdo kush qe ka per te dhene ndonje ide rreth ketij projekt ideje,qe te na japin idet dhe opinionet e tyre rreth asaj se sa eshte e mundshme nje projekt i tille .

Te na sjell dikush provojat e vendeve tjera rreth ndertimit te hekurudhave dhe poashtu te na tregoj se sa existon mundesia qe ti behet nje aneks per anash Hekurudha , Autostredes qe po ndertohet.

Ndertimi i kesaj hekurudhe ,do kushtonte sigurisht se shume ma lire ne krahasim me Autostraden qe po ndertohet. Ky Lloj komunikacioni mjaft i frekuentuar ne boten perendimore ,mund te shfrytezohet si per transport Mallrash dhe poashtu edhe si transport udhetaresh dhe at me ofert shume me atraktive si per nga qmimi ashtu edhe per nga shpejtesia ne Kohe.

Ky Projekt ,sigurisht qe do duhej te emertohej keshtu : Prishtine - Sarand ,sepse kjo pjesa e shqipris me autostraden Durres-Kukes eshte lene anash dhe se kjo hekurudh do ta integronte me mjaft sukses edhe kete anë.

Andaj sa i bukur dhe i shkurtur do dukej Udhetimi me kete lloj Transporti>>

Ftoj te interesuarit qe te inkuadrohen me idet dhe propozimet e tyre rreth kesaj ideje , te jemi nder te paret qe e kapim nje debat te tille . Na sjellni analiza dhe mendime expertesh rreth kesaj qeshtje.

Mirëmbetshi
    Ndryshuar për herë të fundit nga fisniku-student : 29-05-2009 më 12:06
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

i/e regjistruar Maska e drenicaku
    Anëtarësuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    Kush do ti ruaj shinat pastaj?

don't bother me Maska e Apollyon
    Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Eshte ide teper interesante qe te krijohet nje hekurudhe Kosove-Shqiperi. Do ishte dicka teper e mire per ekonomine e te dyja vendeve. Eshte ide fantastike edhe mendoj qe krijimi i nje hekurudhe Kosove-Shqiperi eshte ne te mire te t'gjitha vendeve qe do kaloje hekurudha, plus qe me ane te Trenave behen transporte te jashtzakonshme edhe do ishte mrekulli.
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

i/e regjistruar Maska e Reschen
    Anëtarësuar
    07-12-2008
    Postime
    450
    Fisniku-Student
    Ketu ne forum nje moderator me duket qe ka shkruajtur ne temen qe ben fjale per autostraden Durres-Kukes, ku nder te tjera thoshte se ndertimi i kesaj autostrade fshin pergjithnje idene per te ndertuar nje linje hekurudhore paralele qe mund te shtrihej drejt Kuksit e me tutje drejt Morines pasi edhe terreni nuk jep mundesi per te shtrire linjen hekurudhore paralele me autostraden. I bashkohem mendimit te tij pasi keshtu mund te jete. Duhej menduar dhe studjuar me pare se cfare mund te behej dhe ndertohej e shtrihej paralel me autostraden. Mundesite ekonomike Shqiperia nuk i ka qe te beje edhe autostrade dhe hekurudhe ne te njejten kohe.
    E kam vene re kete lloj deshire dhe percartje per shtrirjen e hekurudhes drejt Kukesit e me pas per tu lidhur me Kosoven, ne disa gazeta shqiptare, koheve te fundit, por shihet e parealizueshme te pakten nga Morina ne drejtim te linjave te tjera hekurudhore qe lidhen me kryeqytetin.
    Mund te kishte dy variante per lidhjen me Kosoven : Ose autostrade e cila po mbaron, ose linje hekurudhore. Shqiptaret zgjodhen autostraden

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    i ka diskutuar brari keto muhabete o studenti.. vite me pare..

mendimi im eshte qe tani per tani mjafton kjo rruga e saliut dhe lul bashes.. me vone duhet nji tren prizren kukes.. per nxenes studente e mesues e nepunso biznesmen.. qe do qarkullojne mjes drek dark ne kte hapsiren.. kukes-prizren e me tutje..

,,

Anti Zombizem SigPunizem Maska e Duaje Siveten
    Anëtarësuar
    09-09-2007
    Postime
    3,698
    Citim Postuar më parë nga Brari Lexo Postimin
    i ka diskutuar brari keto muhabete o studenti.. vite me pare..

...
    ,,
    shyqyr qe te ka forumi - nuk ke lene teme pa rrahur e deri katranosur - tamam kelish enveri - ai i dinte te gjitha, i miratonte te gjitha, ai ... te gjitha ...

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Po tramvaj???

***LOVE*** Maska e Tironcja_BLN
    Anëtarësuar
    01-02-2008
    Vendndodhja
    Berlin City
    Postime
    3,440
    nuk do ishte keq me u bo me icc dmth me keshtu trenash...po kush edi sa vite do kjo nja 100 vjet se atje jan lomsh nuk meren vesh po normalisht sa me shpejt aq me mire...

i/e regjistruar Maska e daniel00
    Anëtarësuar
    05-06-2004
    Vendndodhja
    tr
    Postime
    2,836
    Kur rruga t'i nxjerri leket e saja , mbas nja dhjete vjetesh , dhe une do preferoja nje rrjet hekurudhor komplet elektrik brenda per brenda qyteteve shqiptare e pastaj edhe ne lidhje me Kosoven .

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Berisha: Qeveria Shqiptare po pergatitet per ndertimin Hekurudhes Shqipri-Kosove

Sot Sali Berisha deklaroj se Qeveria Shqiptare po bene planin e fizibilitetit per kete projekt te qelluar.
    Ndryshuar për herë të fundit nga fisniku-student : 06-10-2009 më 09:48
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Premisa të gabuara
    Nga Arrnubi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 30-04-2012, 18:25
  2. Mavraj: Dua Kosovën dhe jo Shqipërinë
    Nga Mitrovicali2009 në forumin Sporti nëpër botë
    Përgjigje: 16
    Postimi i Fundit: 07-03-2009, 14:24
  3. Unë Kam Dhënë Shumë Më Shumë Pare Për Kosovën Se Sorosi
    Nga Harudi në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-03-2007, 15:11
  4. Jezuiti italian që adhuronte Shqipërinë
    Nga PLaku-i-Detit në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 06-08-2004, 06:50
  5. Vuk Drashkovici per Kosoven
    Nga Brari në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 11-07-2004, 13:01

Fjalët Kyçe për Temën

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •