Un ta shpjegova teorine se cka dmth shkurt manej ti praktikoje se ti me duket pyete per teizmin e un ta dhash sqarimin ne teori (qfar kuptimi ka)
Un ta shpjegova teorine se cka dmth shkurt manej ti praktikoje se ti me duket pyete per teizmin e un ta dhash sqarimin ne teori (qfar kuptimi ka)
e degjuat videon? me siguri skeni pasur aspak deshire ta shikonit.
Ti shoku nuk je dakord me at qe kam pa me syt e mi sepse e di ma mir se un?
Po ta baj listen ma posht:
O Tespie, un fola per ata qe kam njoht ne Europe jo per ata qe banojne ne Kosove ..
Nuk e mora vesh kyt krahasim apo pytjen tane ? Shqiptaret me turqit te duken sikur nuk kan ndryshim ( gjuh-dukje-kultur ) apo e kurnderta ?!
Kur dola ne Europe per nje koh te gjate aty ku rrija kam njoht vetem kosovar ngaqe e vetjam familje nga Shqipria ishim ne ( un ). Me turq m'ka ra me punu shum kshuqe i njoh aq sa njoh dhe kosovaret. Te perbashktat qe kam gjet ndermjet turqve dhe turqve, nga pervoja ime personale (3-4 familje kosovare):
- Para se te hy ne shpin e ketyre kosovareve u dote me lan kepucet ne oborr (turqit isoj)
- Futem brenda dhe shoh qe kishin ca divane pertok, as divan nuk mund te ēuhet sepse ishe me shum pertok se i ulur ne divan siē ulen gjith njerezit e civilizum sot (turqit isoj)
- Tapetin/Qilimin gjith bota e civilizume e mba pertok, kosovaret e varnin ne mur (turqit isoj)
- Ēajin e pin orar e pa orar si me qene uj (turqit isoj)
- Burrat (kosovar) delnin ne qytet me tespie ne dor (turqit isoj)
A do ma prova ? Neve te shqipris kto gjana na bajne shum ēudi, ndoshta ju anej nga Kosova jeni msu me kto fenomene![]()
D'Oh!
O hajde rren hajde , mundesishte me gjet naj prove foto ose inqizim per gjithe keto rrena .
Keto ne Kosove nuk mbahen e jo me jashte . Ne Kosove qe ka ende mbetje te para luftes ke mujt me than qe ka , edhe pse ketu jane "civilizu" dhe shum gjera nuk behen , e ti thua qe kosovaret jashte i bejne keto gjera. Keto 1 fmis 5 vjeqar me ja than ste beson e jo me dikujt tjeter .
Mos me detyro me t'sha ... si m'thu qe jan rrena kur i kam pa me syt e mi ?
Kta fshataret e turqis kishin nga 3-4 vjet ne France, perpara kishin banu ne zvicer dhe gjermani nje koh te gjate
Ti krahaso veten me nje 5 vjeēar ?!
D'Oh!
kanagjeci asht shembull perfekt i zakoneve turke
plus caja qe pihet prej mgjesit deri ne mramje pa pushim
JO NEGOCIATA VETĖVENDOSJE
po he mer burra mos u merzitni shum,se kur evropa te perfundoj ne grop ne do e ndihmojme qe ta mbulojme me dhe sa me shpejte qe mos vuaj shum
Krijoni Kontakt