Close
Faqja 568 prej 1135 FillimFillim ... 684685185585665675685695705786186681068 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 5,671 deri 5,680 prej 11341
    Shikon syri po truri qenka dyst. Ai nuk tha qe jane antare te forumit shqiptare (megjithese ka plot prej tyre qe jane, madje disa kam patur une kenqesine ti nxirrja me shkelma qe ketej njehere e pergjithmone), tha qe keta te ashtuquajtur shqiptare neser do na japin disa surpriza nga ato te 'kendeshmet' fare qe mos dime ku te fusim koken. E per borxh nuk ja u kemi. Po te doni mbajini ju ne Kosove e Maqedoni, Shqiperine mos na e ndyni me ate rrace paidentitet.

alpha dominant Maska e D@mian
    Anėtarėsuar
    20-09-2005
    Vendndodhja
    Boston, MA
    Postime
    1,170
    Citim Postuar mė parė nga master2006 Lexo Postimin
    Po keta emra nuk jane anetare te forumit shqiptar, nuk ke nevoj te besh copy paste nga forume tjera dhe te na genjesh ketu

E kam permendur perseri se islamiku mesatar ka mprehtesine mendore te nje amebe.
    FLUCTUAT NEC MERGITUR

Besimtar Musliman Maska e Drini_i_Zi
    Anėtarėsuar
    09-09-2008
    Postime
    1,327
    Citim Postuar mė parė nga D@mian Lexo Postimin
    E kam permendur perseri se islamiku mesatar ka mprehtesine mendore te nje amebe.
    "Askush nuk ėshtė aq i verbėr , se sa ai i cili nuk dėshiron tė shohė"

Gone!
    Anėtarėsuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Citim Postuar mė parė nga Darius Lexo Postimin
    Shikon syri po truri qenka dyst. Ai nuk tha qe jane antare te forumit shqiptare (megjithese ka plot prej tyre qe jane, madje disa kam patur une kenqesine ti nxirrja me shkelma qe ketej njehere e pergjithmone), tha qe keta te ashtuquajtur shqiptare neser do na japin disa surpriza nga ato te 'kendeshmet' fare qe mos dime ku te fusim koken. E per borxh nuk ja u kemi. Po te doni mbajini ju ne Kosove e Maqedoni, Shqiperine mos na e ndyni me ate rrace paidentitet.
    Une nuk e di per cilen Shqiperi po mendon ti, nqs mendon per kete qe gjendet ne jug te Evropes, atehere ajo dukshem tashme eshte ndyer me grupacionet vendase te te gjitha llojeve, bile shume me shume se Kosova apo ndoshta edhe ndonje rajon tjeter. Rruget e Tiranes kane me teper kesi tipash se diku tjeter ne Kosove. Dhe, problemi eshte qe ne i kemi vetem te nje lloji, a ju i keni te te gjitha llojeve, saqe ju kane hyre deri ne gjysem te territorit, e po ju kontrollojne cdo mekanizem kryesor te vendit.

Nuk perfaqesohet dhe nuk duhet te gjykohet Kosova nga anonimet permes internetit, bile te pakten ai/ajo qe mendon mire, kthjellet dhe pa paragjykime, nuk do ta bente kete. Nuk o mire m'u mundu me zbeh imazhin e nje vendi, kur as qe ja ke idene se cfare ka ne te, por qe i paraprire prej paragjykimeve, bjen konkludime pa asnje baze.

Hajt shnetje

Hands up! Maska e Jack Watson
    Anėtarėsuar
    30-04-2007
    Vendndodhja
    Tiron'
    Postime
    4,549
    Nga e njėjta hale:

Life's too short to remove USB safely.

Gone!
    Anėtarėsuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Citim Postuar mė parė nga Jack Watson Lexo Postimin
    Nga e njėjta hale:

Nuk besoj qe dikush do te guxonte te dilte haptas neper rruget e Kosoves me gjera te tilla dhe une keto gjera i kam pa per here te pare ne internet. Kete mund ta thone edhe anetaret tjere te Kosoves. Prandaj, ashtu sic thashe Kosova nuk ka me teper ekstremizem fetare sesa vendet tjera shqiptare. Mirepo, ketu me teper po mundohet t'i jepet nje reputacion i keq Kosoves sesa qe ne fakt po mundohen te luftohen keto dukuri dhe kjo e ka bazen diku tjeter. Dhe, une jam 100% e bindur se me shume keni ju ekstremiste islamik dhe ekstremizma tjere, sesa qe ka ne Kosove.

Anėtarėsuar
    30-04-2007
    Vendndodhja
    Tiron'
    Postime
    4,549
    Kush ne? Ne Shqiperi?

Nuk ka aq shume, e njoh kete popull sepse gjithe jeten kam jetuar ketu, ekstremizem fetar nuk ka thuajse fare, feja ka rol paresor ne nje perqindje shume shume te vogel te popullates, po ashtu edhe besimtar te devotshem ka shume pak (nga ata qe falen 5 dite). Mos i msho kot kesaj pike, sepse e di me mire se ty.

Ekstremizem fetar/talebanizem me shume ka ne Maqedoni (nga e ka burimin edhe ai forum), pervec kesaj e kam vizituar shpeshhere Maqedonine dhe kam mbetur i zhgenjyer nga ky aspekt. Shume me pak ka ne Kosove (por ka), me pak akoma ka ne Shqiperi. Per mendimin tim, sa me arsimim te pazhvilluar te jete nje shoqeri aq me shume ekstremista fesh do te kete.

P.S. Ate foton e kam marre te ai forum, e kam thene qe del nga e njejta hale, te gjithe e pergezonin ate kishte bere foton. As un se besoj se del njeri ne rruge me te, po gjithsesi nje grup e ka patur idene.

Gone!
    Anėtarėsuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Citim Postuar mė parė nga Jack Watson Lexo Postimin
    Kush ne? Ne Shqiperi?

Nuk ka aq shume, e njoh kete popull sepse gjithe jeten kam jetuar ketu, ekstremizem fetar nuk ka thuajse fare, feja ka rol paresor ne nje perqindje shume shume te vogel te popullates, po ashtu edhe besimtar te devotshem ka shume pak (nga ata qe falen 5 dite). Mos i msho kot kesaj pike, sepse e di me mire se ty.

Ekstremizem fetar/talebanizem me shume ka ne Maqedoni (nga e ka burimin edhe ai forum), pervec kesaj e kam vizituar shpeshhere Maqedonine dhe kam mbetur i zhgenjyer nga ky aspekt. Shume me pak ka ne Kosove (por ka), me pak akoma ka ne Shqiperi. Per mendimin tim, sa me arsimim te pazhvilluar te jete nje shoqeri aq me shume ekstremista fesh do te kete.

P.S. Ate foton e kam marre te ai forum, e kam thene qe del nga e njejta hale, te gjithe e pergezonin ate kishte bere foton. As un se besoj se del njeri ne rruge me te, po gjithsesi nje grup e ka patur idene.
    Po edhe une e njoh Kosoven - keshtu qe nuk o mire me gjyku nje vend nga interneti, ku shumica jane njerez anonime dhe nuk dihet kush fshihet prapa atyre emrave. P.sh. njerez qe njoh, qe kane qendruar nje kohe te gjate ne Shqiperi jane befasuar se sa shume kane pare njerez ne Tirane qe vishen me keto pantolla te shkurtra, si islamik dhe qe ka nje numer te mire te femrave te mbuluara. Une i kam pa edhe permes TV-se. E mandej ka edhe shume e shume restorante orientale - turke, gje qe une e kam pa vete me syte e mi. Ne Prishtine nuk e di qe ka dicka asisoj.

Ketu ne kete forum ne vend se t'i perjashtojne njerezit qe bien ndesh me rregullat, te te gjitha feve, shumica e anetareve e shfrytezojne rastin e s'lene gje pa thene per Kosoven, pa asnje baze. Le te guxoje ta thote haptas ne Kosove nje person ate cfare thote ketu e mandej e sheh se si do te kaloje, e mos te flasim per imazhe te tilla.

Anėtarėsuar
    30-04-2007
    Vendndodhja
    Tiron'
    Postime
    4,549
    Citim Postuar mė parė nga Rina_87 Lexo Postimin
    Po edhe une e njoh Kosoven - keshtu qe nuk o mire me gjyku nje vend nga interneti, ku shumica jane njerez anonime dhe nuk dihet kush fshihet prapa atyre emrave. P.sh. njerez qe njoh, qe kane qendruar nje kohe te gjate ne Shqiperi jane befasuar se sa shume kane pare njerez ne Tirane qe vishen me keto pantolla te shkurtra, si islamik dhe qe ka nje numer te mire te femrave te mbuluara. Une i kam pa edhe permes TV-se. E mandej ka edhe shume e shume restorante orientale - turke, gje qe une e kam pa vete me syte e mi. Ne Prishtine nuk e di qe ka dicka asisoj.

Ketu ne kete forum ne vend se t'i perjashtojne njerezit qe bien ndesh me rregullat, te te gjitha feve, shumica e anetareve e shfrytezojne rastin e s'lene gje pa thene per Kosoven, pa asnje baze. Le te guxoje ta thote haptas ne Kosove nje person ate cfare thote ketu e mandej e sheh se si do te kaloje, e mos te flasim per imazhe te tilla.
    Ja qe e ke komplet gabim. Une per shembull gjith diten mund te has nja 5 femra te mbuluara ne rruge, mjekrra has me shume po jo aq sa thu ti, me shume do t'i shofesh te picerite hallall qe financohen nga fondacione arabe dhe ku ata qe punojne aty u behet presion qe te mbajne mjekrra (ndersa pantollona trecerekshe shume rralle). Njeri ktu ne lagjen time punon te nje pike pice halllall dhe mban mjekerr vetem per hir te punes. Me pare mbanin te gjithe po tani sikur i rrujten ca, per shkak se njerezit u vinte ndot nga picaberesit me mjekerr dy metroshe qe gatuanin pica me gjith ate lesh ne ftyre. E kam thene edhe ne nje teme tjeter, nja dy goca qe i njoh paguan nga nje shoqate arabe per te mbajtur shami. Ec e merre vesh.

Tirana (ajo brenda unazes se vogel) ka pak xhamia (nja 4-5) dhe asnjehere nuk mbushen me njerez, as te premte as dite tjeter, me perjashtim te Bajramit. Ca do te thote kjo qe xhamiat jane pa njerez ne to? (jo se kishat jane plot, edhe ato shkretine jane).

Tani qe po e mendoj, ne Tirane ka dy restorante turke e orientale, njeri e di qe qendron hapur, ndersa tjetri ka qene ne bllok dhe mduket se eshte mbyllur. Ku paske pa ti plot restorante te tilla? Lene q ky muhabeti i restoranteve eshte budallik, ne cdo vend te botes ka restorant kinez, indian, italian etj po kjo s'do te thote qe ai vend qenka vend kinez apo indian.

Ti llogarite edhe keshtu, sa prej ekstremisteve fetare/taleban qe shkruajne ne kete forum, apo te ai tjetri jane nga Maqedonia, Kosova apo Shqiperia? Beje si pune sondazhi virtual.

Citim Postuar mė parė nga Rina_87 Lexo Postimin
    Une nuk e di per cilen Shqiperi po mendon ti,
    Per ate Shqiperi ku tipa te tille si keta qe jane cituar ne kete teme i marrim me shkelma dhe i degradojme si shoqeri.

nqs mendon per kete qe gjendet ne jug te Evropes, atehere ajo dukshem tashme eshte ndyer me grupacionet vendase te te gjitha llojeve, bile shume me shume se Kosova apo ndoshta edhe ndonje rajon tjeter.
    Vendi im eshte ndyre nga prania e atyre callmave dhe pantallonave trecerekshe qe jane turrur si psikopate te helmojne mendjen dhe perfitojne nga varferia e disa qyqareve qe se kane idene se cfare po bejne. Ne Shqiperine time skam degjuar deri me sot ndonje bashkeqytetarin tim, qofte dhe ne forume qe te konsideroje Skenderbeun nje njeri pa vlere, tradhetar e aq me pak sllavo ortodoks. Po e degjoj ketu nga nje mori bashkeqytetaresh te tute.

Rruget e Tiranes kane me teper kesi tipash se diku tjeter ne Kosove. Dhe, problemi eshte qe ne i kemi vetem te nje lloji, a ju i keni te te gjitha llojeve, saqe ju kane hyre deri ne gjysem te territorit, e po ju kontrollojne cdo mekanizem kryesor te vendit.
    Rruget e Tiranes kane nga keta tipa (sma ha mendja se po flasim per te njejtet tipa) sepse eshte nje metropol dhe si i tille eshte konglomerat. Po nuk ka per te ardhur dita kurre qe te shohesh ne ate Tiranen qe e paske studiuar me kaq sy kritik, mjekrapalare apo callmaxhinj qe te protestojne per profet e per karikatura apo per te heq bustet e Terezes e te Skenderbeut. Perndryshe i vene drune dhe i tredhin ne ajer.

Nuk perfaqesohet dhe nuk duhet te gjykohet Kosova nga anonimet permes internetit, bile te pakten ai/ajo qe mendon mire, kthjellet dhe pa paragjykime, nuk do ta bente kete. Nuk o mire m'u mundu me zbeh imazhin e nje vendi, kur as qe ja ke idene se cfare ka ne te, por qe i paraprire prej paragjykimeve, bjen konkludime pa asnje baze.

Hajt shnetje

Ti nuk duhet ta marresh ne kete prizem sepse nuk shahet Kosova po shprehet shqetesimi per dicka qe e meriton me plot gojen te quhet jo vetem shqetesuese por edhe katastrofike. Ne te njejten kohe Kosoves nuk i duhet nje mbrojte e tille verbale dhe fallco pasi futja e kokes ne rere te le pjesen tjeter te trupit jashte, sidomos menderen qe ngrihet perpjete 5 here ne dite. Une do shqetesohesha shume me teper per pranine e ketyre tipave (se di sa je lodhur ti lexosh) dhe ideologjine qe ata kane ne koke sesa per 'prishjen' e imazhit te Kosoven para syve te nje shqiptari te Shqiperise. Ne fund te fundin ne mbetemi shqiptare dhe midis njeri tjetrit nuk duhet te ekzistojne as dorashka dhe as teorizime te natyres prishje imazhi apo paragjykime. Do te te flas pa paragjykime (megjithese te siguroj qe skam asnje, madje nder vite miqte e mij me te mire kane qene nga Prishtina dhe Peja), atehere cfare ti quaj keta dhjetra shqiptare te Kosoves e Maqedonise qe shkruajne ato pacavure te grumbulluara ne kete teme? Me thuaj ti. Mos valle per hir te nje 'imazhi' te rreme duhet te mbyllim syte si shoqeri dhe te presim te na ngertheje gryken nje katastrofe e tille? E kam shume shume te qarte qe shumica e shendoshe e Kosoves, sidomos brezi i ri as qe e can koken per fe apo me keq, per ekstremizma te tilla por fatkeqesisht dhe ana tjeter e medaljes eshte nje realitet qe po behet gjithmone e me shume shqetesues.
    Keshtu e dashur Rina, nuk ka rendesi mbrojtje fiktive e imazhit te Kosoves po ka rendesi goditja dhe eleminimi urgjent i ketij ekstremizmi dhe verberie fetare. Dhe duhet bere sa nuk eshte vone sepse kembanat kane filluar te bien fort. Tjeter retorike kam hasur vite me pare dhe tjeter shikoj sot. I kane kaluar kufijte e normales dhe po kalojne ne mohim vlerash e identiteti. Sdo me pelqente kurre te klasifikohesha si popull anadollak, fanatik e ekstremist. Qofsha i Shqiperise, qofsha i Kosoves.

Mbetsh me shendet

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •