Close
Faqja 4 prej 1135 FillimFillim ... 2345614541045041004 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 11341
    Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Jusuf Aliu, anuk eshte nje shkollar musliman, dhe autori thote se Bi'dhun, sipas Aliut dmth 3-9 vjet!

Ti thua se eshte 3-12 vjet jep reference dhe pse thote Aliu tjeter gje? Une Kuronin e kam lexu' prej Jusuf Aliut per here te pare dhe te disata here ne Anglisht dhe e di mire reputacionin e tij nder muslimane!

i/e regjistruar Maska e Danieli
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Tirana
    Postime
    134

Pershendetje!

Klodi, une nuk e mohova aspak thenjet e A. Jusuf Aliut, porse shtova qe kjo fjale sipas disa dijetareve te tjere ka kuptim 3 deri 12 vjete, ka edhe nje kuptim porse jo shume i besueshem, pra 3 deri 7 vjete...

Jusuf Aliu ska dyshim se eshte i respektuar ne mesin e mujslimaneve, dhe thenje e tij eshte me baze, ashtu sic eshte edhe e atyre te tjereve qe thone se eshte 3 deri 12 vjete...

Sa per dijeni shkrimi i Sam Shamoun bazohet ne disa mendime te disa dijetareve te tjera te cilet thone se lufta u zhvillua 10-11 vjet pas zbritjes se ajetit, pra edhe kjo eshte nje mendim i muslimaneve, sic eshte edhe fjala "bidhun"...

Po tani cfar do sjellesh?

Hyrjen e muslimaneve ne Mekke?

Sille po te deshiroshe, edhe per ate do te keshe pergjigje...
    Apo jo?

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982

Pershendetje..

Daniel, dmth kjo qe ne jemi te pasigurte per kuptimin e pasazhit?

A mund te sjellesh referenca te atyre dijetareveqe thone se ka kuptimin e 3-12 viteve? Pse ky dallim ne kuptim?

Po per hyrjen ne Meke, c'do te thuash?

A se harova: Ke lene pa pergjigje artikullin mbi dy manuskriptet e kuranit, qe premtove se pas provimesh do tu pergjigjeshe!

Shnet!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Seminarist : 15-07-2002 mė 05:56

Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Tirana
    Postime
    134

Pershendetje!

Ore une nuk thashe se ka pasiguri, porse ne fakte ajo fjale permendet edhe per perjudhen 3 deri 12 vjete, pra arabet e perdorin edhe ne kete kuptime, porse ne komentet e tyre disa dijetar thone se ka kuptimin 3-9 vjete, disa te tjere 3-12 vjete, pra ky eshte i vetmi ndryshim...

Sa per kohen kur ndodhi ngjarja, qe ju e nxirni 10-11 vjet pas ajetit, une do te thoja se kete gje e kane thene pikerishte muslimanet, dhe eshte nje mendim i tyre, porse dhet te dishe se edhe shume te tjere thone se nuk ka ndodhur ne ete kohe, porse para 9 vjeteve...

Pstaj aty behet fjal per "fitore", cfar kupton ti me "fitore"?

Sa zgjati lufta?

Ti thua se Bizantet u munden ne vitin 614 ose 615...

Dhe Bizantet e filluan luften kunder perseve ne vitin 622, dhe mbaroj ne 625..

Pra nga humbja e luftes deri ne fitim ka 7 ose 8 vjete (622 - 614 ose 615 = 7 ose 8 )

Pra perderisa lufta filloj pas 7 vjetes ne jemi brenda fjales "bidhun", pra ketu Kurani e ka pasur fjalen kur Bizantet do te sulmoj dhe fitojne...

E di ti kur mbarij Lufta e dytre Botrore?

A e di ti se dhe mbas "mbarimit" te luftes se Dyte Botrore lufta zgjati akoma, pra edhe pse Aleatet kishin FITUAR akoma luftohej, akoma ksihte prpbleme, ne mos gabohem kjo zgjati gati 1 vite...

Pra edhe pse lufta akoma vazhdonte tashme Aletate kishin firuar, dhe ne kur flasim per fitore flasim athere kur u kuptu se fitorja do te vinte, dhe jo kur do te mbaronte lufta...

Shembull tjeter, kur Komunizmi FITOI akaoma disa vite pas tij behej luft me Diversantet, pra edhe pse kishte Fituar luft behej akoma, tani si eshte e drejt, qe te themi se Komunizmi fitoi psh ne vitet 60 kur u vran te gjith diversantet, apo ne 1945 kur mbaroj Lufta...?

Keshtu eshe edhe shembulli me ju, ju vendosni daten 625, pra kur lufta ksihte mbaruar plotesisht, kurse Kurani nuk bene fjal per kete, porse per kohen kur ata do te fitonin, dhe kjo u mundesua brenda 9 viteve...

Ketu problemi mer fund qe me perjudhen 9 vjecare...

Sa per 12 vitet, une te theme te drejten per momentin nuk kame ndonje emer dijetari, ashtu sic nuk kame edhe per 9 vjecaren pervec J. Aliut dhe dikujt tjeter, porse per kete gje jame i sigurte...

Per hyrjen ne Mekke ja po ta leme ty, nese deshirone sille perkethimin, bashke me pergjigjen e saj do te shtoj edhe disa profeci te tjera te Kuranit...

Per pergjigjen e manukripteve se shpejti inshalla, ceshtja eshte qe ti gjeje te gjitha argumentet qe ta vertetoj se ato kopje jane me te vertet te Uthmanit, edhe pse ti nuk e ke idene fare se pse muslimanet pretendojne qe ato jane te atij...

Meqe me kerkove pergjigje, athere nese ke mundesi edhe une te kame bere disa pyetje tek tema qe ti hape "Embriologjia ne Kuran...", aty te kame bere disa pyetje, nese ke mundesi mu pergjigj...
    Apo jo?

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Daniel..akrobacira he..! Ata do te ngadhenjejne brenda disa viteve(bidhun) [614 A.D u munden, dhe rifilluan kundrasulmin me 622 A.D =8-vjet diference] Ngadhenjejne do te thote fitore dhe jo fillim sulmi. Fitorja u arrit me me 625 A.D dmth 11-vjet me vone!

shembulli qe sjell me lufetn e dyte boterore mund te shihet ndryshe: GJermonet su munden me 39'-n kur filluan luften, por me 45-sen, etj!

Nejse qe te mos e zgjasim shume, secili ka te drejte ti beje vete konkluzionet, qe keshtu e leme kete pike: Cfare mund te me thuash per hyrjen ne Meke!

Une e kam ndjek artikullin per embrionin, paksa i gjate, megjithate pyetjet qe ngre do te marr kohe qe ti pergjigjem!

Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Tirana
    Postime
    134
    Klodi, e para e punes qe lufta mbaroi ne 625 eshte vetem nje mendim i pak dijetareve, shumica e tyre pranojne se ka mbaruar me para, ceshtja eshte se Kurani flet per fitore dhe jo per mbarim lufte, se kur e fituan ata luften ti nuk mund te thuash se kur ajo mbaroi plotesishete, pasi dihet mjaft mire qe edhe pse dikush akoma lufton ai e ka fituar tashme luften...

Nejse e leme kete pike, sa per hyrjen ne Mekke une te thashe ty pasi prisja qe ti ta sillje nje shkrim te till, pasi kjo vjen direkt pas asaj qe ne folem, pra thjesht e permenda qe nese doje mund ta sjllesh, nese nuk deshiron s'ka problem...
    Apo jo?

Shqipetare e krenare Maska e Eda H
    Anėtarėsuar
    22-04-2002
    Vendndodhja
    Fizikisht ne Massachussetts, me shpirt e zemer e mendje ne Shqiperi. A-MER-IK. kjo eshte amerika e perkthyer ne shqip
    Postime
    477
    Njeriu interesohet aq pak per tjetrin sa qe edhe kristianizmi rekomandon ta besh te miren per dashuri te zotit.

--- Cesare Pavese

Gjeja me e mire ne fete e ndryshme, jane heretiket e tyre.

--- Hebbel
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Eda H : 21-07-2002 mė 00:01

Moderatore
    Anėtarėsuar
    09-06-2002
    Postime
    1,812
    Eda, paragrafi i trete eshte shume i sakte sepse nje prift pas meshes eshte sjelle shume keq me mua, me ka kercenuar dhe nuk i lejohet absolutisht. Prifti duhet te kete durim maximal saqe edhe kur eshte ne kulmin e etjes dhe eshte duke pire uje, nese dikush e therret, duhet te shkeputet nga gota. Qe atehere me hoqi deshiren per te vajtur ne kishe. Prifti eshte njeri dhe si i tille nuk mund te shihet si Zot. Ai thjesht predikon. Zotin e besoj me menyren time.
    Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    15-06-2002
    Vendndodhja
    prishtinė
    Postime
    100
    e lexove nje shkrimper fjalen Heretik ashtu jane quajtu te "pafete" ne mesjete dhe ne gjuhen latine bukfalsht do te thoshte "njeri qe mendon me koke te vet"
    mendoj prandaj jam egoist

i Krishtere Maska e i krishteri
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

edes

o eda dua te dije: ti kur vete ne banje(mender muhabeti) vete me mendjen e tjetrit apo tenden???tha nje here njeri, po te te njohe une ty personalisht edhe sikur te kesh 1001 armiq une do te te besoja ty edhe jo atyre. te njohesh personalisht Perendine eshte gjeja me e bukur.

po te tregoje nje gje per te gjithe ata qe kane mohuar Perendine: ka mijra vjet me radhe qe njerezit dalin thene mendimet e tyre por me pas(kaput)vdesin. po te ishte se Perendia nuk ekzistonte edhe ishte vetem nje ide e njerezimit nuk do te rronte shume kjo ideollogji.

eda ato qe ti ke thene une te kam dhene disa pergjigje ne fillim fare kur jam futur ne forum, nuk e di se i mban mende keto!!!

me fal per shprehjen e meparshme por te lutem mos fol me mendimet e njerezve kur nuk e ke shijuar ose provuar vete. nese nuk e ke provuar vete atehere rri urte edhe meso se si mund te provoshe. Zoti te dhente njohurine e vet!!!
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •