Ohh flm, sa i sjellshem qe je.
Kete nuk e dyshoj tek ti, por dua ta shoh te shprehur ne Kuran shprehimisht. Qe te kete keso lirie edhe atje ku jetohet vertete sipas Kuranit, jo vetem tek "muslimanet" shqiptare.
Po nese feja thote se une e di se Allahu ka krijuar njeriun, duhet ta pyes se si e di ajo kete. Si e di ajo kete gje me sakte sesa p.sh. ekzistencen e vertete te Donald Duck?
Nuk ke nevoje te pergjigjesh. Ishte vetem pyetje per te treguar mossaktesine e sqarimit tend. Nuk mund te kete krijuar Allahu njeriun kur njeriu me mileniume as nuk e njohu Allahun fare dhe nuk permbushi asnje fjali te vetmen nga urdheresat e Kuranit.
Nese ia jep vetit te drejten te thuash kete pyetje (e cila tregon logjikisht mungesen emundesise te krijimit te njeriut nga Allahu) nuk di une, por e di Zoti, atehere pranon te drejten e nje jomuslimani te thote kete pyetje (qe flet pro fese) se kete pyetje nuk e di une, por e di shkenca.
Pra i jep te drejte te thote: Une Islamin poe refuzoj nje here, kurse arsyetimin gjeje diku ne shkence.
E kunderta qendron. Si femij kam besuar shume ne fe. Me kohen kam arritur ketu. Me mendje te hapur - si femij - iu jam afruar, por shkon e mbyllet cdo dite e me shume kohen. Pastaj edhe ti nuk arrin te tregosh asnje motiv te logjikshem per besim ne Islam.
Po sigurisht se ka nje kohe te caktuar. Vet krijimi ndahet ne faza kohore, p.sh. fillimi i krijimit, mesi i krijimit dhe fundi i tij. Ne mes te fazave ka nje distance kohore. Edhe pse distanca mund te jete minimale. Nuk e di a te kuptova sakte (a pergjegja pyetjen)?
Per pyetjen e dyte nuk kam menduar asnjehere. Spontanisht kisha thene: Ne momentin e krijimit te gjejes/qenies/instances se pare ne gjithesi. Perse pyet?
*
Krijoni Kontakt