Close
Faqja 855 prej 1135 FillimFillim ... 355755805845853854855856857865905955 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 8,541 deri 8,550 prej 11341
    100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin
    Gjithesesi. Por kjo nuk na ndihmon aspak. Sepse njeriu mund te besoje se Zoti eshte hajvan dhe te fshehet prapa te drejtes se tij per te besuar. Dhe sepse kur kuptoj une lirine per te besuar, mbetet Islami ai qe nuk kupton se sa argumente ndrydhese ka per refuzim te tij, dhe i cili refuzimin e tij jo vetem qe nuk e kupton, por edhe denon me vdekje.

Si ka mundur ta njohe njeriu i pare Allahun, kur nuk ka lene ligj te Allahut pa e shperfillur? Per qindra mijera vite.

Te them te drejten deshiroj shume te kuptoj dicka nga Islami. Por ne Kuran dhe praktika islame nuk gjej dicka te tille. Definitivisht. Sic shihet as tek ti nuk gjej kuptim te tij. Sepse nuk ke kuptim as vet per te. Postimet

Si krijim - ne kontekstin ku jemi - kuptoj mbarim i gjendjes se inekzistences, e cila perfshin edhe inekzistencen e vetive qenesore te krijeses.

A eshte krijimi i lidhur me kohen? Kete pyetje nuk e kuptoj. Sqarohu me mire, pergjegjem menjehere.

*
    Besoje si te duash ti Allahun sepse eshte ne te drejten tende .

Ti duhet ti ndash disa koncepte themelore te besimit , nuk eshte njohja ne termet fetare me pa ose me prek .

Pse njeriu i ka thy ligjet e zotit ? Une smundem te pergjigjem per keto sepse nuk i di , keto i din vetem zoti .

Une te them se ti ske me mujt me kuptu asgje me kete mendje sepse ti ja inponon vetes se nuk ka asgje ne Kur'an , i thua vetes se Kur'ani eshte prralle dhe kur ta lexojshe ti Kur'anin ty ste vie interesant sepse te eshte pjekur ne mendjen tende se eshte pralle a ku me dit se qka .

Lidhja krijim-kohe? Sipas mendimit tende qdo krijim ka nje kohe te caktuar ??? Pra pa qen koha sdo te kishte as krijim apo ??

Edhe nje pytje shtes : sipas teje kur ka fillu koha ??

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga xhamia Lexo Postimin
    ahhaahhaah qma qite gazin

Ti mendon se une aq thjesht kam filluar te besoj ???

Jo une kam kerku fakte ne Kur'an po per dallim nga ty jo me at mendim se nuk egzistojne por me mendim te lire , kam shiku gjerat me fell se qe doken dhe kam nderlidhe dhe jo si ti qe nese kap me lexu Kur'anin i thua vetit kjo eshte perralle arabe dhe kshtu eshte kriju ne mendjen tende dhe kshtu do ta kuptosh .
    Cilat fakte?
    A gjete fakte ne Kuran per krijim te njeriut me akt te vecante te krijimit?

Feja nuk te pengon asgje ne zhvillimin e logjikes dhe dijes e kete me se paku Islami dhe Kur'ani , ti nese nisesh pse pra muslimant jane ku jane me shkence ? Ky nuk eshte faji as i Islamit e as i Kur'anit po i vet muslimanve .
    Kurani shperfill shkencen sa here qe merret me pyetje me te cilat mirret shkenca. Kurani urdheron besim te patjetersueshem te cdo fjali te tille te tij. Per keto dy arsye ky liber per mua eshte shkaktar i demtimit te logjikes se njerezve nga teritoret e perhapjes se ketij libri.

*

Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Cilat fakte?
    A gjete fakte ne Kuran per krijim te njeriut me akt te vecante te krijimit?

Kurani shperfill shkencen sa here qe merret me pyetje me te cilat mirret shkenca. Kurani urdheron besim te patjetersueshem te cdo fjali te tille te tij. Per keto dy arsye ky liber per mua eshte shkaktar i demtimit te logjikes se njerezve nga teritoret e perhapjes se ketij libri.

*
    Nese e mendon ti Kur'anin enciklopedi per te sqaruar qdo send ateher je gabim ,sepse me kete mirret shkenca dhe kur thua qe Kur'ani bie ne kundershtim me shkencen ateher je shum gabim .

Ne cilen teze bie ne kundershtim me shkencen vetem mos me thuaj tek teoria e evulucionit sepse po te ishte e vertet kjo teori do shenderrohej ne ligj shkencore dhe kishte me qen triumfuse perball kritikave te shkencetarve .

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Besoje si te duash ti Allahun sepse eshte ne te drejten tende .
    Ohh flm, sa i sjellshem qe je.
    Kete nuk e dyshoj tek ti, por dua ta shoh te shprehur ne Kuran shprehimisht. Qe te kete keso lirie edhe atje ku jetohet vertete sipas Kuranit, jo vetem tek "muslimanet" shqiptare.

Ti duhet ti ndash disa koncepte themelore te besimit , nuk eshte njohja ne termet fetare me pa ose me prek .
    Po nese feja thote se une e di se Allahu ka krijuar njeriun, duhet ta pyes se si e di ajo kete. Si e di ajo kete gje me sakte sesa p.sh. ekzistencen e vertete te Donald Duck?

Pse njeriu i ka thy ligjet e zotit ? Une smundem te pergjigjem per keto sepse nuk i di , keto i din vetem zoti .
    Nuk ke nevoje te pergjigjesh. Ishte vetem pyetje per te treguar mossaktesine e sqarimit tend. Nuk mund te kete krijuar Allahu njeriun kur njeriu me mileniume as nuk e njohu Allahun fare dhe nuk permbushi asnje fjali te vetmen nga urdheresat e Kuranit.

Nese ia jep vetit te drejten te thuash kete pyetje (e cila tregon logjikisht mungesen emundesise te krijimit te njeriut nga Allahu) nuk di une, por e di Zoti, atehere pranon te drejten e nje jomuslimani te thote kete pyetje (qe flet pro fese) se kete pyetje nuk e di une, por e di shkenca.

Pra i jep te drejte te thote: Une Islamin poe refuzoj nje here, kurse arsyetimin gjeje diku ne shkence.

Une te them se ti ske me mujt me kuptu asgje me kete mendje sepse ti ja inponon vetes se nuk ka asgje ne Kur'an , i thua vetes se Kur'ani eshte prralle dhe kur ta lexojshe ti Kur'anin ty ste vie interesant sepse te eshte pjekur ne mendjen tende se eshte pralle a ku me dit se qka .
    E kunderta qendron. Si femij kam besuar shume ne fe. Me kohen kam arritur ketu. Me mendje te hapur - si femij - iu jam afruar, por shkon e mbyllet cdo dite e me shume kohen. Pastaj edhe ti nuk arrin te tregosh asnje motiv te logjikshem per besim ne Islam.

Lidhja krijim-kohe? Sipas mendimit tende qdo krijim ka nje kohe te caktuar ??? Pra pa qen koha sdo te kishte as krijim apo ??

Edhe nje pytje shtes : sipas teje kur ka fillu koha ??
    Po sigurisht se ka nje kohe te caktuar. Vet krijimi ndahet ne faza kohore, p.sh. fillimi i krijimit, mesi i krijimit dhe fundi i tij. Ne mes te fazave ka nje distance kohore. Edhe pse distanca mund te jete minimale. Nuk e di a te kuptova sakte (a pergjegja pyetjen)?

Per pyetjen e dyte nuk kam menduar asnjehere. Spontanisht kisha thene: Ne momentin e krijimit te gjejes/qenies/instances se pare ne gjithesi. Perse pyet?

*

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Nese e mendon ti Kur'anin enciklopedi per te sqaruar qdo send ateher je gabim ,sepse me kete mirret shkenca dhe kur thua qe Kur'ani bie ne kundershtim me shkencen ateher je shum gabim .
    Pergjigju thejsht ne pyetje. Fole per fakte. Te pyeta cilat.

Nuk e mendoj Kuranin si enciklopedi. Nuk e pres kete gje nga nje liber per te pranuar se ai eshte i shenjte. Por them se as nuk eshte i perputhshem me te verteten as me te miren per njeriun. E refuzoj si nga prizmi i shkencave ekzakte ashtu nga ai i atyre sociale. Refuzimin nga prizmi i shkencave sociale kuptohet e bej nga prizmi kombtar, pra si shqiptar qe jam, me vlerat socio-morale familjare, rajonale e kombtare ne pergjithesi.

Ne cilen teze bie ne kundershtim me shkencen vetem mos me thuaj tek teoria e evulucionit sepse po te ishte e vertet kjo teori do shenderrohej ne ligj shkencore dhe kishte me qen triumfuse perball kritikave te shkencetarve .
    E pranon vet qe nuk eshte ligj shkencor, por pa dashje.

Me shkencen e jurisprudences dhe sociologjise (organizimin shoqeror). Jurisprudenca dhe sociologjia thone (shkurt): Se shoqeria duhet te kete ligje. Ligjet jane fjali qe permbajne rregulla, lejesa dhe ndalesa. Ligjet duhet te dalin nga populli. Populli duhet te zgjedhi ligjdhenesit e tij, i cili "ne emer te popullit" krijon ligje. Ligjet duhet te aktualizohen, nese ligjdhenesi e sheh kete gje si ne te miren e popullit. Kjo nenkupton se ligjet e vjetra mudn te behen te pavlefshme nga ligjet e reja. Keto gjera Kurani nuk i parasheh. Kurani as nuk njeh te drejten e popullit per te leshuar ligje, as per te ndryshuar ato te Kuranit e as te drejten e nje populli per te patur ligjdhenes te tij. Kjo paraqet kunderthenie te 100%-te te Kuranit me jurisprudencen dhe sociologjine.

Mendoj se nuk ka asnje shkence te vetme, e cila nuk kunderthote eksplicit Kuranin.

*

Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Ohh flm, sa i sjellshem qe je.
    Kete nuk e dyshoj tek ti, por dua ta shoh te shprehur ne Kuran shprehimisht. Qe te kete keso lirie edhe atje ku jetohet vertete sipas Kuranit, jo vetem tek "muslimanet" shqiptare.

Po nese feja thote se une e di se Allahu ka krijuar njeriun, duhet ta pyes se si e di ajo kete. Si e di ajo kete gje me sakte sesa p.sh. ekzistencen e vertete te Donald Duck?

Nuk ke nevoje te pergjigjesh. Ishte vetem pyetje per te treguar mossaktesine e sqarimit tend. Nuk mund te kete krijuar Allahu njeriun kur njeriu me mileniume as nuk e njohu Allahun fare dhe nuk permbushi asnje fjali te vetmen nga urdheresat e Kuranit.

Nese ia jep vetit te drejten te thuash kete pyetje (e cila tregon logjikisht mungesen emundesise te krijimit te njeriut nga Allahu) nuk di une, por e di Zoti, atehere pranon te drejten e nje jomuslimani te thote kete pyetje (qe flet pro fese) se kete pyetje nuk e di une, por e di shkenca.

Pra i jep te drejte te thote: Une Islamin poe refuzoj nje here, kurse arsyetimin gjeje diku ne shkence.

E kunderta qendron. Si femij kam besuar shume ne fe. Me kohen kam arritur ketu. Me mendje te hapur - si femij - iu jam afruar, por shkon e mbyllet cdo dite e me shume kohen. Pastaj edhe ti nuk arrin te tregosh asnje motiv te logjikshem per besim ne Islam.

Po sigurisht se ka nje kohe te caktuar. Vet krijimi ndahet ne faza kohore, p.sh. fillimi i krijimit, mesi i krijimit dhe fundi i tij. Ne mes te fazave ka nje distance kohore. Edhe pse distanca mund te jete minimale. Nuk e di a te kuptova sakte (a pergjegja pyetjen)?

Per pyetjen e dyte nuk kam menduar asnjehere. Spontanisht kisha thene: Ne momentin e krijimit te gjejes/qenies/instances se pare ne gjithesi. Perse pyet?

*

Sonte jam i lodhur per te kerkuar ne Kur'an qe ti je i lir me besu qfare te duash por qe besimi i vertet eshte ne Allahun nje .

Une nuk jam teolog dhe nuk na takon neve te themi se njeriu per kete apo per ate arsye i theu ligjet e zotit dhe kshtu qe nuk me takon mua te te jap nje pergjigje .

Une po ta perseris per te disaten her qe shkenca dhe Kur'ani nuk kan kundershtime dhe ti perseri vie e me thua qe po largona prej njeres e po shkoj tek tjetra .

Shum mir e ke dhene pergjegjen , edhe sipas mendimit tim koha fillon me krijimin e gjithsis .

Pra krijimi ka nje kohe te caktuar , dhe koha ka nje fillim pra kohen 0 qe eshte fillimi i gjithqkaje , kjo kohe 0 llogaritet se eshte krijimi i universit , pra para kohes 0 qka ka pas ?? ---asgje ?? Pra nuk ka pas as krijim . Behet pyetja kush e krijoi universin sepse nuk nderhyri ndoshta edhe ketu teoria e evulucionit per te zgjedhur cili univers te krijohet .
    Pergjegja eshte se universin e krijoi Zoti ne kohen 0 , pra para kohes 0 ska pas krijim dhe ska pas kohe qe vetvetiu kuptohet qe Zoti nuk eshte i krijum prej asgjeje por ka egzistu gjithmon(matematikishte i bie infinit)

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Sonte jam i lodhur per te kerkuar ne Kur'an qe ti je i lir me besu qfare te duash por qe besimi i vertet eshte ne Allahun nje .
    Mos harro se deshe te ofrosh fakte nga Kurani per teorine e Islamit se njeriu u krijua nga Allahu.

Pasi ke ofruar fakte te tilla, ofro edhe aso qe tregojne se Kurani lejon mosbesimin ne Allahun.

Une nuk jam teolog dhe nuk na takon neve te themi se njeriu per kete apo per ate arsye i theu ligjet e zotit dhe kshtu qe nuk me takon mua te te jap nje pergjigje .
    Mire, vetem thash se nese edhe tjeret kane te drejte te thone se i di teologu keto gjera, atehere edhe nje refuzues i Islamit ka te drejte te refuzoje Islamin e te thote i di shkenca arsyet per refuzim te Islamit.

Une po ta perseris per te disaten her qe shkenca dhe Kur'ani nuk kan kundershtime dhe ti perseri vie e me thua qe po largona prej njeres e po shkoj tek tjetra .
    Lexo mbi kundershtimet e plota te Kuranit me jurisprudencen dhe sociologjine. Pavaresisht cilen shkence e merr per baze, eshte ne kundershtim te Kuranit.

Shum mir e ke dhene pergjegjen , edhe sipas mendimit tim koha fillon me krijimin e gjithsis .

Pra krijimi ka nje kohe te caktuar , dhe koha ka nje fillim pra kohen 0 qe eshte fillimi i gjithqkaje , kjo kohe 0 llogaritet se eshte krijimi i universit , pra para kohes 0 qka ka pas ?? ---asgje ?? Pra nuk ka pas as krijim . Behet pyetja kush e krijoi universin sepse nuk nderhyri ndoshta edhe ketu teoria e evulucionit per te zgjedhur cili univers te krijohet .
    Pergjegja eshte se universin e krijoi Zoti ne kohen 0 , pra para kohes 0 ska pas krijim dhe ska pas kohe qe vetvetiu kuptohet qe Zoti nuk eshte i krijum prej asgjeje por ka egzistu gjithmon(matematikishte i bie infinit)
    Dtth per ty mjafton te thuash se koha filloi me krijimin e gjejes/qenies se pare dhe kjo sipas teje eshte deshmi se Allahu krijoi njeriun?

Keto dy gjera mund te shikohen edhe si teresisht te pavarura me njera tjetren. Nuk mund te lidhen patjeter me njera tjetren. Sepse edhe po te jete fillimi i kohes krijimi i gjejes/qenies se pare ne gjithesi, ekziston mundesia e krijimit te gjithesise ne tjeter menyre nga ajo e krijimit nga nje krijues i gjithedijshem e gjithefuqishem. Teoretikisht eshte e mundur qe ka me teper se nje gjithesi. Dhe gjithesia e tjeter te kete japur faktorin ndezez te krijimit te gjithesise tone. Apo mund te kete vetem nje gjithesi, dhe krijimi i saj te kete ndodhur nga vetvetiu, ashtu sic ndodhin gjera tjera nga vetvetiu (pa veprimin e nje force intelegjente mbi to, por me ane te vet ligjeve te natyres), p.sh. lindja, mplakja dhe shuarja e yjeve apo vrimave te zeza. Keto ndodhin pa nderhyrje nga nje krijues intelegjent. Nje yll mund te lind edhe sot ne gjithesi. Dhe te vdes pastaj. Kjo tregon se ka procese ne gjithesi te cilat jane poashtu madheshtore por nuk krijohen nga krijuesi intelegjent. Perse te mos jete krijuar edhe vet gjithesia pa ndonje krijues te tille?

Qe mendimi yt (ai islam) mbi krijimin e gjithesise nga Allahu eshte qesharak, tregon fakti qe ti mendon se Allahu ka krijuar veten dhe ate ne kohen kur nuk pati asgje hic, as kohe. Tregon se te mungon aftesia e mendimit abstrakt e analitik. Aty ku nuk ka asgje, nuk mund te kete as Allah. E as force te tij per te krijuar apo moskrijuar ndogje apo veten. Paramendo cfare perrallash: Inekzistenti perderisa nuk ekziston fare, krijon veten ne inekzistence. Mend't t'mirren kur te rikujtosh sa nencmon arsyen e njeriut Kurani. Ky liber ne kete pike as shimpanzat nuk do te kishte bindur. E lere me njeriun.

*

Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Mos harro se deshe te ofrosh fakte nga Kurani per teorine e Islamit se njeriu u krijua nga Allahu.

Pasi ke ofruar fakte te tilla, ofro edhe aso qe tregojne se Kurani lejon mosbesimin ne Allahun.

Mire, vetem thash se nese edhe tjeret kane te drejte te thone se i di teologu keto gjera, atehere edhe nje refuzues i Islamit ka te drejte te refuzoje Islamin e te thote i di shkenca arsyet per refuzim te Islamit.

Lexo mbi kundershtimet e plota te Kuranit me jurisprudencen dhe sociologjine. Pavaresisht cilen shkence e merr per baze, eshte ne kundershtim te Kuranit.

Dtth per ty mjafton te thuash se koha filloi me krijimin e gjejes/qenies se pare dhe kjo sipas teje eshte deshmi se Allahu krijoi njeriun?

Keto dy gjera mund te shikohen edhe si teresisht te pavarura me njera tjetren. Nuk mund te lidhen patjeter me njera tjetren. Sepse edhe po te jete fillimi i kohes krijimi i gjejes/qenies se pare ne gjithesi, ekziston mundesia e krijimit te gjithesise ne tjeter menyre nga ajo e krijimit nga nje krijues i gjithedijshem e gjithefuqishem. Teoretikisht eshte e mundur qe ka me teper se nje gjithesi. Dhe gjithesia e tjeter te kete japur faktorin ndezez te krijimit te gjithesise tone. Apo mund te kete vetem nje gjithesi, dhe krijimi i saj te kete ndodhur nga vetvetiu, ashtu sic ndodhin gjera tjera nga vetvetiu (pa veprimin e nje force intelegjente mbi to, por me ane te vet ligjeve te natyres), p.sh. lindja, mplakja dhe shuarja e yjeve apo vrimave te zeza. Keto ndodhin pa nderhyrje nga nje krijues intelegjent. Nje yll mund te lind edhe sot ne gjithesi. Dhe te vdes pastaj. Kjo tregon se ka procese ne gjithesi te cilat jane poashtu madheshtore por nuk krijohen nga krijuesi intelegjent. Perse te mos jete krijuar edhe vet gjithesia pa ndonje krijues te tille?

Qe mendimi yt (ai islam) mbi krijimin e gjithesise nga Allahu eshte qesharak, tregon fakti qe ti mendon se Allahu ka krijuar veten dhe ate ne kohen kur nuk pati asgje hic, as kohe. Tregon se te mungon aftesia e mendimit abstrakt e analitik. Aty ku nuk ka asgje, nuk mund te kete as Allah. E as force te tij per te krijuar apo moskrijuar ndogje apo veten. Paramendo cfare perrallash: Inekzistenti perderisa nuk ekziston fare, krijon veten ne inekzistence. Mend't t'mirren kur te rikujtosh sa nencmon arsyen e njeriut Kurani. Ky liber ne kete pike as shimpanzat nuk do te kishte bindur. E lere me njeriun.

*
    Do mundohna sado pak te jap ajetet Kur'anore pa sqarime , por nese i keqkupton do ti jap edhe sqarime :
    "A mendon njeriu se do tė lihet tė vazhdoj i pa vėzhguar? A nuk ishte njė pikė sperme e derdhur, e pastaj njė alaq (embrion) tė cilin Ai e krijoj dhe i dha formė, duke i bėrė nga ai tė dy gjinitė, mashkullin dhe femrėn? Ai I Cili e bėri kėtė a nuk ėshtė nė gjendje tė sjell tė vdekurin nė jetė?”
    (Kur'an, 75: 36-40

Ne e krijuam njeriun nga lloji i baltės mė tė pastėr; pastaj e bėmė pikė (uji) nė njė vend tė sigurt; pastaj shndėrruam pikėn nė njė droēkė dhe shndėrruam droēkėn nė njė copė mishi dhe shndėrruam atė copė mishi nė eshtra dhe i veshėm eshtrat me mish; dhe pastaj atė e sollėm nė jetė si krijesė tjetėr. I Bekuar qoftė All-llahu, mė i miri Krijues! (Kur'an, 23: 12-14)

Ėshtė Ai I Cili iu formon nė mitėr ashtu si dėshiron Ai. Nuk ka Zot tjetėr pėrpos Tij, I Plotėfushishmi, I Urti.
    (Kur'an, 3: 6)

Sado pak te kesh te qart se per qka flitet ne Kur'an

Per ate qe je i lir te besosh ja ku e ke kete ajet : 2:256.
    Nė fe nuk ka dhunė. Ėshtė sqaruar e vėrteta nga e kota. E kush nuk i beson tė pavėrtetat, e i beson All-llahut, ai ėshtė kapur pėr lidhjen mė tė fortė, e cila nuk ka kėputje. All-llahu ėshtė dėgjues i dijshėm .

Pra ska dhun ne fe , nuk je i detyruar te besosh apo jo .

Qfare ka jurispodenca ne kundershtim me Kur'anin ??? apo sociologjia ??

Tasht e hudhe edhe kete teori se ka me shum nje gjithesi , ti mer daj qenke enciklopedi e pashqyrtuar , gjeni me IQ 300 , ti jo qe ec me shkencen por me duket qenke nje hap para saj

Dukesh jashtezakonishte qesharak me keto ide qe sot po lindekan yje edhe qe jane vertetim i mosegzistimit te Allahut phaaa , ti me duket se paska probleme ne te kuptuarit se proceset natyrore kan egzistu , egzistojn edhe do te egzistojne deri ne nje kohe te caktuar dhe qe jane vertetim i Allahut .

Per qe si bind shimpanzat kete po e shof edhe pajtona me ty ne kete pik

Ti me duket se ske ide rreth nderlidhjes kohe hapesire , asnjera smundet te egzistoje pa tjetren , pra eshte dashur nje force e jashtezakonshme qe ti krijoj keto dyja pra ajo force eshte forca e Zotit , qe ka egzistu para kohes , nese eshte e veshtir me kuptu lodhe trurin pak sepse skam ndermend te shpenzoj kohen duke te te sqaruar gjera te fizikes se lart

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-07-2009
    Postime
    567
    Universi eshte shkak i Materies dhe i Antimateries e cila e ka soll rezultatin per Shperthimin Big Bang dhe Universi ka shku duke u perhap dhe ende vazhdon te perhapet dhe te ftohet...

kjo eshte rezultat qe shkenca e ka exploru, qe Galaksit, Planetet, Yjet etj...krijohen nga grimca t'vogla te cilet kapen me njera tjetra nga pluhuri i krijuar nga Big Bangu dhe ne Univers formohen Galaksi, Yje, Planete etj...

me t'mira...

Citim Postuar mė parė nga Marduk Lexo Postimin
    Universi eshte shkak i Materies dhe i Antimateries e cila e ka soll rezultatin per Shperthimin Big Bang dhe Universi ka shku duke u perhap dhe ende vazhdon te perhapet dhe te ftohet...

kjo eshte rezultat qe shkenca e ka exploru, qe Galaksit, Planetet, Yjet etj...krijohen nga grimca t'vogla te cilet kapen me njera tjetra nga pluhuri i krijuar nga Big Bangu dhe ne Univers formohen Galaksi, Yje, Planete etj...

me t'mira...
    edhe pėrfundimisht nga beteja e mundimshme materie-antimaterie triumfoi materia? apo edhe grimcat e ktyne u bonėn bashkė edhe e formun atomin " e ri" tė materies (t'cilin e njohim na sot)?

Gjithsesi, pėrceptimi i ADN-sė si diēka e para-shpėrthimit-t'madh ( t'fundit e merrni si t'qenė absolute?!) osht i pakuptimtė. Nuk ka kurrfarė informacioni sekret n'ato timina pėr prejardhjėn tonė hyjnore.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •