Kjo teme eshte ne te vertete me e rendesishme sec mund te duket sepse eshte paraprijese e fenomenit me te shemtuar njerezor qe eshte racizmi...Ceshtja eshte se racizmi pretendon se njeriu ne teresi me inteligjncen e vet eshte pjelle e trashegimise dmth kam familjen intelktuale edhe une jam intelektual sepse e kam ne gjak,kurse anti-racistet pretendojne se njeriu eshte pjelle e eksperiences,dmth e jetes se tij,jeton me hajdute behet hajdut,jeton me intelktuale behet intelektual...Shkenca ka treguar se te dytet kane te drejte dhe se njeriu eshte pjelle e eksperiences se tij dhe jo e ADN se tij dhe per vertetimin e kesaj teze ka shume raste qe ja vlen te permenden,me i famshi dhe romantiku eshte rasti i "Moglit",nje foshnje qe humbet dhe rritet nga kafshet dhe me kalimin e viteve sillet si kafshe dhe jo si njeri,ne vend qe te flase uleret,ecen kembadoraz dhe vepron ne menyren qe i eshte mesuar nga kafshet.Ky eshte nje rast qe hedh poshte tezen "Raciste" qe njeriu eshte pjelle e trashegimise "ADN",sepse po te ishte keshtu atehere ai do sillej si njeri sepse e ka babain dhe nenen njeri dhe jo ujk,por ne te vertete ai sillet si qenia qe kishte me afer,raste te tilla ka shume te tjera qe kane ndodhur ne bote...
Krijoni Kontakt