Close
Faqja 9 prej 12 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 112
    Argentina Maska e Gabriel_AFA
    Anėtarėsuar
    20-04-2006
    Vendndodhja
    Aty Ku Nuk E Di Ti
    Postime
    13
    Kjo teme eshte ne te vertete me e rendesishme sec mund te duket sepse eshte paraprijese e fenomenit me te shemtuar njerezor qe eshte racizmi...Ceshtja eshte se racizmi pretendon se njeriu ne teresi me inteligjncen e vet eshte pjelle e trashegimise dmth kam familjen intelktuale edhe une jam intelektual sepse e kam ne gjak,kurse anti-racistet pretendojne se njeriu eshte pjelle e eksperiences,dmth e jetes se tij,jeton me hajdute behet hajdut,jeton me intelktuale behet intelektual...Shkenca ka treguar se te dytet kane te drejte dhe se njeriu eshte pjelle e eksperiences se tij dhe jo e ADN se tij dhe per vertetimin e kesaj teze ka shume raste qe ja vlen te permenden,me i famshi dhe romantiku eshte rasti i "Moglit",nje foshnje qe humbet dhe rritet nga kafshet dhe me kalimin e viteve sillet si kafshe dhe jo si njeri,ne vend qe te flase uleret,ecen kembadoraz dhe vepron ne menyren qe i eshte mesuar nga kafshet.Ky eshte nje rast qe hedh poshte tezen "Raciste" qe njeriu eshte pjelle e trashegimise "ADN",sepse po te ishte keshtu atehere ai do sillej si njeri sepse e ka babain dhe nenen njeri dhe jo ujk,por ne te vertete ai sillet si qenia qe kishte me afer,raste te tilla ka shume te tjera qe kane ndodhur ne bote...
    Hasta La Victoria Siempre

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar mė parė nga Gabriel_AFA Lexo Postimin
    Kjo teme eshte ne te vertete me e rendesishme sec mund te duket sepse eshte paraprijese e fenomenit me te shemtuar njerezor qe eshte racizmi...Ceshtja eshte se racizmi pretendon se njeriu ne teresi me inteligjncen e vet eshte pjelle e trashegimise dmth kam familjen intelktuale edhe une jam intelektual sepse e kam ne gjak,kurse anti-racistet pretendojne se njeriu eshte pjelle e eksperiences,dmth e jetes se tij,jeton me hajdute behet hajdut,jeton me intelktuale behet intelektual...Shkenca ka treguar se te dytet kane te drejte dhe se njeriu eshte pjelle e eksperiences se tij dhe jo e ADN se tij dhe per vertetimin e kesaj teze ka shume raste qe ja vlen te permenden,me i famshi dhe romantiku eshte rasti i "Moglit",nje foshnje qe humbet dhe rritet nga kafshet dhe me kalimin e viteve sillet si kafshe dhe jo si njeri,ne vend qe te flase uleret,ecen kembadoraz dhe vepron ne menyren qe i eshte mesuar nga kafshet.Ky eshte nje rast qe hedh poshte tezen "Raciste" qe njeriu eshte pjelle e trashegimise "ADN",sepse po te ishte keshtu atehere ai do sillej si njeri sepse e ka babain dhe nenen njeri dhe jo ujk,por ne te vertete ai sillet si qenia qe kishte me afer,raste te tilla ka shume te tjera qe kane ndodhur ne bote...

Cfarte them une mer lali , ja po te besojme ty, por une ato qe shpreha nuk i shpika, por i mora nga libri i psikollogjise, nje ribotim i vitit 96.Ndoshta ti ke mundesine te na sjellesh studime me te reja.

Anėtarėsuar
    20-04-2006
    Vendndodhja
    Aty Ku Nuk E Di Ti
    Postime
    13
    Degjo lali une nuk e kisha lexuar postimin tend,thjeshte dhashe mendimin tim dhe mendoj se e dhashe shume qarte gje qe ti(tani qe po i lexoj postimet e tua) nuk e ke bere aq qarte,por tani qe po lexoj mendimin ten mendoj se po themi te njeten gje,dmth se inteligjenca eshte e fituar dhe jo trasheguar...Nuk e di a e kam gabim?!

Anėtarėsuar
    20-04-2006
    Vendndodhja
    Aty Ku Nuk E Di Ti
    Postime
    13
    Citim Postuar mė parė nga Anesti_55 Lexo Postimin
    Cfarte them une mer lali , ja po te besojme ty, por une ato qe shpreha nuk i shpika, por i mora nga libri i psikollogjise, nje ribotim i vitit 96.Ndoshta ti ke mundesine te na sjellesh studime me te reja.
    Une mendoj se nuk ka rendesi a me beson apo jo mua,kjo varet nga deshira jote...Por mendoj se eshte me mire te japesh raste konkrete sesa Psikologjine e96 pa ofenduar autoret....

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Une mendoj se nuk ka rendesi a me beson apo jo mua,kjo varet nga deshira jote...Por mendoj se eshte me mire te japesh raste konkrete sesa Psikologjine e96 pa ofenduar autoret....
    Me fal por nuk di ke autor mund te fyej une kur nuk jam ndonje studjues i kesaj fushe.Thejshte fillimisht shpreha mendimin tim nga eksperienca e jetes dhe kur pashe se kishte diversitet mendimesh ju refrova librit te psikologjise.
    Terry F. Pettijohn.
    Psikologjija nje hyrje koncize Botimi II Fondacioni soros, per arsimin e larte.1996
    ky liber ka nja 600 faqe por une u mjaftova me pese rrjeshta qe te permbledhe nje opinjon per kete ceshtje ,ku sic e kam thene dhe me lart:

.Por per te qene te sakte, ne nuk mund te marrim me mend dhe te masim te gjithe faktoret qe ndikojne ne intelegjencen, por mund te konkludojme se dhe faktoret gjenetike,(trashegimia) edhe faktoret mejdisore jane shume te rendesishem ne percaktimin e intelegjences
    kjo eshte e gjitha.Me vejn mire sinqerisht qe ate qe une e shpreha personalisht ne ne shkrimin e pare sishte ne sinkron me konkluzionet e shkences te parqitura ne kete liber.

heretic Crusoe Maska e darwin
    Anėtarėsuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918
    Haiti dhe Islanda e ilustrojnė goxha kėtė prozėn e shkruar.
    Prektora

i/e regjistruar Maska e Elonaa
    Anėtarėsuar
    17-09-2005
    Postime
    1,661
    Postuar mė parė nga Gabriel_AFA

************************************************** ************************************************** **********

kjo histori s'ka lidhje me inteligjencen, po me aftesite e pershtatjes se njeriut.Inteligjenti lind !!!.Asnje s'ka force te krijoj nje inteligjent!!.Edhe neper shkolla dalloheshin budallenjte, mesonin permendesh!JU vuani te na mbushni mendjen qe nqs se marim nje femije dhe ta lem mbi libra gjithe diten do na behet shkencetar??!!!!.I thjeshtesuat shume gjerat.Mendohuni pak me shume!Une kam par i goce japoneze qe ne kl te 5 fillore kishte mbaruar matematiken e shkolles se larte.Shteti duke par rezultatet e saj i kishte ven mesues privat!Ksaj ca i thoni ??!!!.Qe goca ne kater vjet dinte shkelqyer matematiken qe normalet e mesojne per 16 vjet???
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Elonaa : 15-01-2010 mė 22:14
    Njerzit nuk i japin asgjeje rendesi me te madhe se asaj qe eshte qesharake.(Gete)

Erando
    Anėtarėsuar
    19-07-2004
    Vendndodhja
    Perendim
    Postime
    865
    e kam than edhe iher siper, inteligjenca trashegohet, pastaj fitohet
    HISTORY HOLDS
    for the time to come and share.

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anėtarėsuar
    06-01-2008
    Postime
    7,780
    Citim Postuar mė parė nga padrilla Lexo Postimin
    e kam than edhe iher siper, inteligjenca trashegohet, pastaj fitohet
    Edhe po te jete e vertet..duhet te jete e kunderta,fitohet,e me vone..dhe mbase trashgohet...

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anėtarėsuar
    06-01-2008
    Postime
    7,780
    Citim Postuar mė parė nga busavata Lexo Postimin
    as nuk fitohet e as nuk trashigohet
    blehet ... ne treg.
    Blehet ne treg;Eshte dhe kjo eshte nje menyre,..e ne ditet e sotme..eshte menyra me e shpejte...

Po prap busavate...edhe ne treg...duhet te fitohet..

Faqja 9 prej 12 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •