trashegohet....esht me vend ajo flaja"ESHT ME TE DHENME JO ME TE THENME"
trashegohet....esht me vend ajo flaja"ESHT ME TE DHENME JO ME TE THENME"
lindet o njerez lindet, as nuk trashegohet as nuk fitohet, dy prind mesatar mund te lindin nje gjeni [sic edhe ka ndodhur rregullisht] dhe dy gjeni mund te lindin nje debil [as kjo s'perjashtohet].
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
njeriu nuk lind i ditur ai njohurit i fiton gjate jetes ndersa intelegjenca 50% eshte e lindur 50% fitohett ky eshte mendimi im
Pajtohem e dhe un me postimin e IKTUUS . Njeriu lind intelegjent.
Kam shokun qe eshte rritur duke i ndihmuar ne shoqeria sepse heret mbeti pa prind, eshte gjeni i vertet edhe pse ka qen pa munci shkollimi.
Kam degjuar diku qe njerezit perdorin vetėm 20 % te kapacitetit te trurit >
Them se personat qe jane "rritur" ne rrethana apo situata te veshtira me shume shoqeri lloje te ndryshme njerezish, i'u eshte dashur te gjejnė zgjidhje dhe te sforcojne pak me shume mendjen duke e kthyer rrealitetin ne "favor te vetes" > Kjo eshte ajo pjesė qė une e quaj zgjuarsi !
Me dy fjale nuk mendoj se eshte trashgimni (mund te jete ne nje % te vogel).
Psh: Historia ka treguar trashgimtare mbreterish shuuuume budallenj, qe kane rene dhe nga froni "Sang Real" etc.....
Personat qe kane familje intelektuale kane shtyrje me teper per te ecur ne "hapat" e prinderve por kjo nuk do te thote (per mua te pakten) qe jane edhe te zgjuar ......
Asgje nuk eshte e prere me thike.Ka pasur prinder qe nuk jane arsimuar dhe kane nxjerre shkencetare .Ka dhe te arsimuar qe kane nxjerre derrasa.
Ne te gjithe lindim origjinal,por shumica vdesim vetem kopje!
Dicka trashegohet,por me shum mesohet!
Rėndesia e njė personi nuk vlerėsohet nga hapėsira qė zė, por nga boshlleku qė le kur nuk ėshtė mė.
Ajo fitohet me mund, jo te gjithe e trashegojne ate.![]()
Inteligjenca (shqip - zgjuarėsia) ėshtė e lindur. Ato qė merren gjatė jetės, quhen dije, por nuk kanė lidhje me zgjuarėsinė.
Njeri i zgjuar dhe njeri i ditur, janė dy gjėra tė ndryshme.
Krijoni Kontakt