Close
Faqja 22 prej 24 FillimFillim ... 122021222324 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 211 deri 220 prej 239
    100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar më parë nga Ardi_Pg_ID Lexo Postimin
    Xhamia !

Ti thua se k anje ajet ku thuhet se allahu krijoji qiejt e token ku permendet universi ketu .... ku permenden galaktikat ... ku permendet kometat etj etj etj edhe kush jane keto qiej ne shumes kjo po eshte dicka qe ju e keni ngatruar me shkencen pa ta shofim sa mire u jepni pergjigje

Ardi
    O Ardi me te vertet e bere kete pytje qesharake a? phaaa

Nuk eshte mer Kur'ani enciklopedi shkencore per ti trajtuar gjitha gjerat qe ndodhen ne univers , ne toke , ne trupin e njeriut .

Kush jane qiejt ne shumes ??? Tani kjo pyetje mundet ti kete dy kuptime e kete se di dhe sbesoj se eshte e drejte e jemja mu pergjegj , por kjo mundet te jete ose 7 shtresat e qiellit , ose te egzistojne planete tjera qe kan qiej te tyre .

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Pra i njejte me Biblen??
    Zoti i Kuranit eshte dhe Zoti i bibles porse bibla nuk eshte e barabarte me Kuranin pasi ajo nuk eshte 100 hyjnore sic pranohet dhe nga teologet kristiane per shkak te ndryshimeve qe i jane bere gjate shekujve.
    "Shoku Mjekesise"

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Deri tahi kam marre vesh vetem se :Allahu ishte ne terr para se te krijonte .
    Ata nuk e çmuan Allahun me madhështinë që i takon. Ndërsa në Ditën e Kijametit, e tërë toka është në grushtin e Tij, e qiejt të mbështjellë në të djathtën e Tij. Ai është i pastër nga të metat dhe Ai është i Lartë nga çka ata i shoqërojnë!.” Zumer 67

Kur Ebu Dherr e pyeti resulin s.a.u.s. se a e pa ai Allahun kur hipi ne qiellin e shtate naten e Israse, Resuli s.a.u.s. u përgjigj: “Atje kishte vetëm dritë, si mund t’a shihja unë Atë.” [1]

Pra, Profeti (salallahu alejhi ue selam) ka parë perden e dritës që e pengon shikimin drejt Allahut, prandaj ka thënë “si ta shikoja”.

Resuli s.a.u.s. në një rast ka shpjeguar kuptimin e dritës, e cila nuk është vetë Allahu, duke thënë: “Me të vërtetë Allahu nuk fle e as nuk i bie për shtat Atij të flejë. Ai është që i ul shkallëzimet (gradat) dhe i ngre ato. Veprat e natës shkojnë sipër te Ai para veprave të ditës dhe ato të natës para veprave të natës dhe mbulesa e Tij është dritë.” [2]

Në hadithin e Ebi Musa el Eshari, Profeti (salallahu alejhi ue selam) ka thënë: “Perdja e Tij është dritë. Sikur ta zbulonte atë, madhështia dhe drita e Fytyrës së Tij do të digjte çdo gjë.” (Muslimi)

Allahu na tregon në Kur’an një ngjarje të profetit Musa a.s.

“E kur Musai erdhi në kohën që i caktuam dhe i foli Zoti i vet, ai tha: “Zoti im! Më mundëso pamjen Tënde e të shikoj!” Ai (Allahu) i tha: “Ti nuk ke mundësi të më shohësh, por shiko malin, e nëse ai qëndron në vendin e vet, ti do të më shohësh Mua.Kështu kur nje pjese e drites se Tij iu shfaq malit[173], Ai e bëri atë (malin) thërmi, e Musait i ra të fikët. Kur erdhi në vetë tha: “E lartë është madhëria Jote, pendohem te Ti (për atë që kërkova) dhe unë jam i pari i besimtarëve!” (7:143)

I dërguari Musa a.s. mendoi se mund të lejohej t’a shihte Allahun për shkak se Allahu e kishte zgjedhur atë mbi të gjithë njerëzit e tjerë të asaj kohe duke i dhënë atij shpalljen (7:144). Por Allahu ia bëri të qartë se ajo që ai kërkoi ishte e pamundur për të dhe për çdo njeri tjetër. Asnjë nuk mund të durojë qoftë dhe një pjesë të dritës së Allahut e jo më të shikojë Qenien e Allahut.[174] Kur mali u bë copë e thërrimë Musai kuptoi gabimin e tij dhe kërkoi falje Allahut për kërkimin e diçkaje të palejuar.

Abdullah ibn Umer ka transmetuar se i Dërguari i Allahut (salallahu alejhi ue selam) ka thënë: “Allahu i krijoi krijesat e Tij në errësirë dhe u hodhi atyre nga Drita e Tij. Ai që e rroku drita e hedhur nga Allahu, u udhëzua, dhe ai që nuk e rroku ajo, humbi...” (Ahmedi & Tirmidhiu, shih “Sahihu suneh Et-Tirmidhi”)

[1] Sahih Muslim eng-trans v.1 f.113 n.341.
    [2]Transmetuar nga Ebu Muusaa Esharii dhe mbledhur nga Muslimi. Sahih Muslim Eng-trans v.1 f.113 n.343

Ata nuk e çmuan Allahun me madhështinë që i takon. Ndërsa në Ditën e Kijametit, e tërë toka është në grushtin e Tij, e qiejt të mbështjellë në të djathtën e Tij. Ai është i pastër nga të metat dhe Ai është i Lartë nga çka ata i shoqërojnë!.” Zumer 67
    Ndryshuar për herë të fundit nga _Mersin_ : 11-08-2009 më 03:34
    "Shoku Mjekesise"

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga Ardi_Pg_ID Lexo Postimin
    Gostivaro une ty ste mar vesh ne se je I paditur ose arogant se ti po ben pikerisht ate qe akuzon te krishteret kur ne te vertete asnje nga pyetjet e bera ketu nuk eshte e jotja. Kjo duket tamam qe ti "mburesh me topet e gjyshit se vete ske". Kur nuk ke pyetje pergjigje ske pse fut hundet e grin sallate per te treguar se e ti di 2 gjera po ne te vertete nuk di 200.

Ardi
    Keto pyetje qe po ti bejne ILMPAG dhe te tjeter tani, une i kam parashtruar te njejtat pyetje vite me pare!!!
    Tema e tema kam hapur lidhur me keto ceshtje, dhe te gjitha temat shlyeshin ngase nuk kishte njeri qe tu pergjigjet, e kam fjalen nuk kishte kristijan qe do tu pergjigjeshte atyre pyetjeve.

Pasi deshiron qe une te te parashtroj pyetje, ska problem, ja nje pyetje te vogel per ty dhe shko kerko ndihme nga papa Benedikti i IV dhe 100% te garantoj qe as me ndihmen e tij nuk do jesh ne gjendje te pergjigjesh!!!!

Pyetja: Cfar gjinie ka Perendija?!!! Ne baze te doktrines se Trinitetit , Ati, Biri dhe Shpirit i Shejnte , te gjithe jane mashkuj , valle a dmth kjo se sipas predikimeve kristijane PERENDIJA ESHTE MASHKULL ?!!!

PErgjigju nese je ai zotni.

Me Respekt
    GV_USA

P.S. "Biles mendoj qe do te ishte shum mire sikur te hapeshte nje teme e vecante lidhur me kete , dmth se cfar gjinie ka Perendija sipas Bibles."
    WE WILL NOT GO DOWN!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    11-06-2009
    Postime
    116
    Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Keto pyetje qe po ti bejne ILMPAG dhe te tjeter tani, une i kam parashtruar te njejtat pyetje vite me pare!!!
    Tema e tema kam hapur lidhur me keto ceshtje, dhe te gjitha temat shlyeshin ngase nuk kishte njeri qe tu pergjigjet, e kam fjalen nuk kishte kristijan qe do tu pergjigjeshte atyre pyetjeve.

Pasi deshiron qe une te te parashtroj pyetje, ska problem, ja nje pyetje te vogel per ty dhe shko kerko ndihme nga papa Benedikti i IV dhe 100% te garantoj qe as me ndihmen e tij nuk do jesh ne gjendje te pergjigjesh!!!!

Pyetja: Cfar gjinie ka Perendija?!!! Ne baze te doktrines se Trinitetit , Ati, Biri dhe Shpirit i Shejnte , te gjithe jane mashkuj , valle a dmth kjo se sipas predikimeve kristijane PERENDIJA ESHTE MASHKULL ?!!!

PErgjigju nese je ai zotni.

Me Respekt
    GV_USA

P.S. "Biles mendoj qe do te ishte shum mire sikur te hapeshte nje teme e vecante lidhur me kete , dmth se cfar gjinie ka Perendija sipas Bibles."

Une habitem me pyetjet qe shtrohen ketu dhe zakonisht nga ata qe e kan pergjigjen e kjarte !!!

Allahu e din me se miri !!(kjo eshte ajo qe po kerkoni ju)

Duke e kritiku TRINITETIN neve po harrojm se as Besimi Islam nuk eshte i plote po i besove vetem Allahut e jo edhe Muhamedit a.s!
    Duke u nise nga Shahadeti e tutje ....!

i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Citim Postuar më parë nga CURRIELI Lexo Postimin

Une habitem me pyetjet qe shtrohen ketu dhe zakonisht nga ata qe e kan pergjigjen e kjarte !!!

Allahu e din me se miri !!(kjo eshte ajo qe po kerkoni ju)

Duke e kritiku TRINITETIN neve po harrojm se as Besimi Islam nuk eshte i plote po i besove vetem Allahut e jo edhe Muhamedit a.s!
    Duke u nise nga Shahadeti e tutje ....!
    Ti i Nderuar : CURRIELI,

Nuk ke të drejtë të flasësh në këtë postim derisa të më tregosh se në cilin Ajet Kur'anor gjindet fjala : Kërkoje Diturinë deri në "Kinë"

Por gjithsesi nuk do të kërkoj që të fshihen postimet, por vetëm pas këtij postimi do të fshihen sepse mund të sjellësh prap Risi në Fe (Bidat).
    Nje pjese njerezish vepron pa menduar,pjesa tjeter mendon,por pa vepruar.

Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Jashte teme!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Gimi3 : 11-08-2009 më 17:42
    WE WILL NOT GO DOWN!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    11-06-2009
    Postime
    116
    Jashte teme!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Gimi3 : 11-08-2009 më 17:41

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    11-06-2009
    Postime
    116
    Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Ti a je musliman ose cfar ?!! A.S. Muhamedi eshte profet i cili duhet te respektohet e jo te besohet si Zot. Muslimani si Zot beson vetem ALLAHUN!!!

GV_USA

Cka jam une " Allahu e din me se miri"
    Kurse per kete qe une po them ktu mjafton te krahasohen lutjet kryesore ne Islam dhe ne Krishtenizem e mandej te sulmohet njera apo tjetra!
    Une e dij qe ,ne mugese te argumenteve ,vije ne shprehje arroganca por kjo i qet hije te zeze debatit e edhe neve vet!Prandej merrni gjerat shtruar dhe argumentoni bindshem !!Argumente keni me bollek!!

Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga CURRIELI Lexo Postimin
    Cka jam une " Allahu e din me se miri"
    Kurse per kete qe une po them ktu mjafton te krahasohen lutjet kryesore ne Islam dhe ne Krishtenizem e mandej te sulmohet njera apo tjetra!
    Une e dij qe ,ne mugese te argumenteve ,vije ne shprehje arroganca por kjo i qet hije te zeze debatit e edhe neve vet!Prandej merrni gjerat shtruar dhe argumentoni bindshem !!Argumente keni me bollek!!
    Muslimani duhet te bej dallim midis profeteve te Allahut dhe Allahut vete. Cdo profet ka rendesine e vet dhe cdo profet duhet te respektohet dhe nderohet, por ama asnje profet nuk guxon te trajtohet si ZOT.
    Zoti eshte Nje , dhe Ai Zot eshte Allahu.

Kristijanet i kalojne kufijte ne adhurim ne momentin kur ata profetin , te derguarin e Allahut e quajne "Zot", dhe kete neve kundershtojme dhe asgje me shum.

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •