Aha paska gjetur vendin e duhur per te shtjelluar problemin..., urime!![]()
Aha paska gjetur vendin e duhur per te shtjelluar problemin..., urime!![]()
..hahahahahaahah.....akoma s'e paske kuptuar pyetjen......hahahhaha.....akoma patkoit ti.....hahhahah
Nuk po vija aspak ne diskutim ajetet qe ti kishe sjelle(ka kohe edhe per to), por pergjigjen qe s'kishte te bente me pyetjen........
Nuk kerkova ajet mbi krijimin(e njoh Kuranin, edhe pse ti akoma s'e ke kuptuar)......por nje ajet qe na jep kronologjine e krijimit.....
P.S...nuk quaj çarçaf(ose po deshe qarqaf) ajetet, por varganin e pambarim te ajeteve apo pyetjeve qe ben.......sjellin vetem lodhje .........pak e sak....ashtu osht e mira.....
O jarigas po pres pergjigje .....????
Te gjitha ato qe thuhen ne keto vargje qe ti ke thene nuk tregojne se toka eshte eliptike thjesht tregojne se ka nate e dite, djelli "leviz" reth tokes e hena "leviz" reth tokes gabime shkencore ... por ama edhe nje trup cilindrik mun te kete te njejtat dukuri ... pastaj si mund te rafshohet nje objekt e ta komentosh (ne menyre vezake-eliptike) pra as per kete nuk ke dhene pergjigje te sakte mbase eshte gabim i kuranit ? edhe ver te drejtat e autorit ne postimet e tua te vjedhura nga websitet e tjere e pergjigju pyetjeve nese ke tru.
Me sa pashe une asnjegje nuk i je pergjigjur thjesht ke bere kunder replike asgje me teper ... zgjuarsia tregohet ne veprime jo ne trillime
Ardi
Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
N. H. Schwarzkopf
Ardi ketu kristijaneve si puna jote pa guxim u jane parashtruar rreth 50 pyetje te pakten , vetem ne kete teme, dhe asnje kristijan nuk ka marre guximin te pergjigjet!!!
Sic duket te gjithe jane kristijan pa guxim qe te futen ne debate.
Urdhero temen e ke hapur , nese ke guxim fillo dhe pergjigju ne pyetjet e parashtruara , e sa i perket Kuranit urdhero shko hape nje teme tek nen forumi i yt , titulloje pyetje muslimaneve, jam i bindur se cdo musliman qe viziton kete forum ka per tju dhene pergjigje.
GV_USA
WE WILL NOT GO DOWN!
I nderuari Gostivari !
Ne shkrimin tuaj te me siperm jeni shprehe jo pak por shume me nguti ,sidomos ne pjesen e dyte.
Mos harro ,pyetjeve qe shtrohen ne lidhje me Kuranin ,nuk ka mundesi te ju pergjigjet secili musliman qe viziton nje forum apo faqe te caktuar!
Pergjigjet (komentimi ) i Kuranit nuk eshte aq i lehet por gabimi qendron ne menjemadhesine tone apo deshiren e tepruar per te tregu se dijm dicka.
Ketu ,disa ,po e luajn lojen e zogut ne kafaz i cili mendon se vetem ai din te ligjeroj e te tjeret duhet heshte sepse nuk dijn dhe harron se plot zabeli eshte zogje te lire dhe qe dijn me kendu shume bukur!!
Pikrisht orvatja per te spjegu gjithecka ne baze te Kuranit ne njeren ane dhe ne anen tjeter orvatja per te fute brenda Ajeteve Kuranore cdo zbulim te ri shkencor islamin po e qet ne nje pozite qesharake kurse Kurani vet thot:"Diturin kerkoje deri ne Kine!" Duke e dijt fare mire se ne Kine se paku ne kohen kur fltet as qe dihej per Kuranin dhe besimin e ri Islam!!!
Degjojeni edhe kengen e zogjeve te lire se paku per hire te koloritit magjepes te melodive!!
E vetmja gje qe eshte shume me vlere dhe qe ka ne sasi te mjaftueshme , per secilin eshte Besimi (Allahu) .Merr aq sa mundesh me e qu (merr sa te duash)!
Por ,kujdese ,mos e keqperdor per qellimet e mbrapshta !
Kjo pyetje do te kishte kuptim sikur edhe fillimi i historise te kishte nje logjike njerezore.
Dmth, sikur logjika e njeriut te kishte mundesi te permbushej me "Qenien Paraegzistuese" ose "Zoti", atehere te gjitha pyetjet e tjera mbi krijimin, do te kishin kuptim, pasi do te kishin nje vijim logjike!!!
Tashi ndersa une pranoj paraprakisht(a priori), egzistencen e nje "Qenjeje" te gjithfuqishme, pranoj si vazhdim edhe "te dhena" te tjera te cilat logjika ime nuk i arrin!!Kupton?
Tashi, nese do te duam te shpjegojme "faktet shkencore" aq te dashur per myslimanet une mund ta "arsyetoj" ne shume menyra qe te kenaqin deshiren time per ti dhene nje diçka logjike fjaleve te Bibles.....
Psh, Zoti eshte i gjithefuqishem(ti e pranon kete, apo jo?), prandaj nese ai deshiron qe te behet drite, kjo gje ndodh dhe pike....nuk ka kuptim te pyesesh se si......
E sidoqofte, drita nuk eshte sinonim i diellit...(ka edhe burime te tjara drite, per te mos folur pastaj per pafundsine e diejve ne kozmos)....
Per nese do te duam qe te "argumentojme" nga ana tipikamente fetare....do te ishte me e rruges te analizonim fjalen "drite"......
Drita eshte ajo qe zhduk terrin, drita eshte lindja e "idese", drita eshte "dituria", pra edhe marrja e vetdijes mbi çka ke ndermend te besh.......
Pa "drite", asgje nuk mund te kete fillim.......
Po spat "drite", nuk mund te kete "Zot"........
Kurse drita e diellit , ishte drita e krijuar per te ndiçuar vetem token....
Pra , nuk ka kuptim qe te krahasohen Drita e Zotit me driten e diellit.........prandaj edhe kjo pyetje, nuk ka kuptim....
Sa per ujin, eshte e kote ta perseris se nese Zoti deshiron diçka, ajo ndodh dhe pike........qarte??
Tashi, nga ketu vetiu lind pyetja per ty:Allahu e filloi krijimin ne erresire???
Ndryshuar për herë të fundit nga jarigas : 08-08-2009 më 04:28
I Nderuar : CURRIELI,
Kjo e cila është shkruar lartë, nuk është e thënë në Kur'an, nuk është thënë as nga Muhammedi S.A.V.S., poashtu nuk është thënë as nga Sahabët (As'habët), poashtu nuk është thënë as nga dijetarët Musilman, poashtu nuk është thënë as nga Imamët (Hoxhallarët) etj., pra me këto fjalë që të thashë arrijmë në konkluzion që kjo është shkruar nga njerëz të rëndomtë, dhe nuk mund ti mvishet Kur'anit apo Muhammedit S.A.V.S., por nëqënse dëshiron të na tregosh për Diturinë e cila na porosit Muhammedi S.A.V.S., atëherë ka shumë hadithe të tjera veq këtij që ke përmendur.
Duke përmendur këso lloj GABIMESH ti, tregon që nuk di asgjë nga Islami, poashtu tregon që nuk di asgjë nga Krishterizmi përderisa nuk i përgjigjesh pyetjeve.
Nje pjese njerezish vepron pa menduar,pjesa tjeter mendon,por pa vepruar.
Nëse të gjithë përgjigjen me logjikën tënde, tema mbyllet këtu duke mos marr as edhe në përgjigje logjike.
Pyetja : All-llahu e filloi krijimin në errësirë ???
Përgjigj-ja : Nëse All-llahu ka dashur e ka bërë Krijimin edhe në errësirë ...
Por...
Përgjigj-ja e pyetjes tënde është shumë më e logjikshme dhe më me shumë argumente, por pasiqë ti nuk ktheve përgjigje të vërtetë as unë nuk marr mundin ta bëj këtë, dhe kështu mbasiqë ke filluar pyetjet dhe përgjigjet me Xhamien atëherë të shikojmë se çfarë do të thotë ai, më vjen keq që ndërhyva.
Për më tepër shiko këtu :
http://www.forumishqiptar.com/showpo...8&postcount=14
Krijoni Kontakt