Close
Faqja 3 prej 24 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 239
    i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Si e spjegoni këtë ... ?!

24 Henoku jetoi udhës së Hyjit dhe u zhduk, sepse e mori Hyji.

* * *
    Nje pjese njerezish vepron pa menduar,pjesa tjeter mendon,por pa vepruar.

Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Kush qenka i biri/jtë i/e Hyjit tanimë ... ?!

1 Kur njerëzit filluan të shtohen e të përhapen përmbi tokë dhe u lindën vajza, 2 bijtë e Hyjit, kur i panë bijat e njerëzve se ishin të bukura, zunë t’i marrin për gra të gjitha ato që u pëlqenin.
    4.Në atë kohë ‑ po edhe më vonë ‑ kishte mbi tokë viganë, kur bijtë e Hyjit lidhnin martesë me bijat e njerëzve dhe ato u lindin fëmijë: këta janë kreshnikët e kohëve të lashta, njerëz të përmendur.

* * *

Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Të ju them të drejtën, nuk e dija që edhe Zoti gabon ... apo mos doni të thoni se edhe Zoti është si të gjithë njerëzit, ç'do njëri gabon thuhet, po a vlen kjo fjalë edhe për "Zotin" ... ?! Si e Spjegoni këtë ?!

6 Zotit i erdhi keq pse e krijoi njeriun përmbi tokë. I erdhi keq thellë në zemër 7 e tha: “Do ta shuaj prej faqes së dheut njeriun që e krijova: njeriun, bagëtitë, zvarranikët edhe shpendët e qiellit ‑ sepse po më vjen keq që i krijova”.

* * *

Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Pse kishte Harruar Zoti, që Noah, fëmijët gruaja, gratë e fëmijëve dhe qëniet e tjera ishin në barkë, dhe më pas iu kujtua ... ?!

1 Hyjit i ra ndër mend për Noehin dhe për të gjithë frymorët e bagëtitë që ishin me të në arkë, solli erën përmbi tokë dhe ujërat ranë.

* * *
    Ndryshuar për herë të fundit nga ILMGAP : 04-08-2009 më 09:14

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga ILMGAP Lexo Postimin
    Kush qenka i biri/jtë i/e Hyjit tanimë ... ?!

1 Kur njerëzit filluan të shtohen e të përhapen përmbi tokë dhe u lindën vajza, 2 bijtë e Hyjit, kur i panë bijat e njerëzve se ishin të bukura, zunë t’i marrin për gra të gjitha ato që u pëlqenin.
    4.Në atë kohë ‑ po edhe më vonë ‑ kishte mbi tokë viganë, kur bijtë e Hyjit lidhnin martesë me bijat e njerëzve dhe ato u lindin fëmijë: këta janë kreshnikët e kohëve të lashta, njerëz të përmendur.

* * *
    Kjo eshte thjeshte perzierje e mitologjike antike ne librin e Zotit. Kjo eshte blasfemia me e madhe qe mund ti behet Perendise, sepse i del qe sipas ketyre vargjeve Perendija te ket femije dhe kate te fundit te jene martuar me njerez.
    Martesat e tilla ku "ZOTRAT" martohen me njerez i gjen ne mitologjine greke sipas te ciles psh Hekrulesi eshte djali e Zeusit dhe Alkmenes. Zeusi Perendija Supreme e Greqis antike dhe Alkmena nje grua e rendomte, pra nje grua e vdekshme.

E njeta analogji shikohet ne keto vargje te Bibles, sipas se ciles bijte e Perendise (te cilet jane te pa vdekshem ) martohen me bijat e njerezve te cilat jane te vdekshme!!!
    Pra asgje me shum vecse gershetim i mitologjise greke ne fene e cila eshte dashur te jete fe qe adhuruesit do ti mesonte te besonin rrugen e vertete, rrugen e te vetmit Zot, e jo rrugen e idhujtareve ose te Zotrave qe martohen me njerez.

Me Respekt
    GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Edhe Zoti pendohet ...! Si e Spjegoni këtë ?!

21 Zoti i mori erë erës së këndshme dhe tha në zemrën e vet: “Nuk do ta mallkoj më kurrë tokën për shkak të njerëzve, sepse mendimi i zemrës së njeriut është i prirur kah e keqja që prej rinisë së tij; nuk do t’i ndëshkoj më të gjithë frymorët si bëra.

* * *

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    29-05-2009
    Postime
    256
    interesant kur u behet pyetje shkijeve te forumit ,me duket se sikur te kene ikur ne pushime vjetore hahahah

Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Citim Postuar më parë nga sajmiratn Lexo Postimin
    interesant kur u behet pyetje shkijeve te forumit ,me duket se sikur te kene ikur ne pushime vjetore hahahah
    E Nderuar : Sajmira,

Ka kohë që i bëj këto pyetje, por përgjigje nuk marr, shpresoj gjitha këto pyetje që i përpilova të mos më shkojnë dëm.

...

Po ndonjë koment për pyetjet, kishe ... ?

Pas pak vazhdojmë me pyetje tjera...

Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    A do të thotë kjo që Njëriu paska krijuar një njëri ... ?! Si e Spjegoni këtë ... ?!

6...Hyji e krijoi njeriun.

* * *
    Ndryshuar për herë të fundit nga ILMGAP : 04-08-2009 më 10:27

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    11-06-2009
    Postime
    116
    Po pergjegjen ne te gjitha keto e keni more;
    Allahu thot behu dhe ajo behet !!
    Cka ka ketu te pa kjarte ???????????????

Faqja 3 prej 24 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •