Close
Faqja 21 prej 24 FillimFillim ... 111920212223 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 201 deri 210 prej 239
    Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga xhamia Lexo Postimin
    Ok se pari do ti pergjigjem pytjes tende.
    ...Pra duke e shiku se flitet per krijimin e universit pra me gjithe qka ka mbrenda , dmth yje , planete , hena etj e pastja per krijimin e tokes dhe qiellit , e mandej duke i nda , dhe duke e kriju ujin arrijme ne perfundim se ne qastet e krijimit ska pas drite . ???
    Pra ti shpall para gjithe Islamit, se Allahu e filloi krijimin ne terr, se Ai ishte terri.
    1

Tani le te ndalemi tek pergjigja jote.

Une e besoj se eshte i gjithefuqishem , por smendoj se Zoti paska deshte mi thy rregullat e veta qe ne fillim , pra sepse ligjet e fizikes jane ligje te percaktume nga Zoti , dhe si mundet te kete drite pa burim drite ? Kjo eshte te besosh jashtenormales , dhe nje besim i tille eshte i demshem per njeriun . ???
    Ti beson se Allahu eshte normal?Pra i krahasueshem me çdo njeri?mos llomotit gjera pa kuptim.....

Cili eshte burimi tjeter i drites ?? Apo ndoshta ateher ka pas termo dhe hidrocentrale qe kan prodhu elektricitet ??????
    Zoti (allahu) eshte burimi i te gjithave, keshtuqe edhe i drites......apo s'e mendon keshtu?

Me te tregu per cilen drite po flasim ja e kemi vargjet nga Bibla :
    2 Toka ishte e shkretë dhe e zbrazët; terri e mbulonte humnerën dhe fryma e Hyjit endej përmbi ujëra.
    .3 Hyji tha: “Le të bëhet drita”! Dhe drita u bë. 4 Hyji pa se drita ishte gjë e mirë dhe e ndau dritën nga terri. 5 Hyji e quajti dritën ‘ditë’, kurse terrin ‘natë’. Dhe u bë mbrëmje e mëngjes ‑ dita e parë

Pra nuk flitet as per driten si ide e as si per dituri po per driten qe e shofin na .???
    ...."na" shofim me drite, nuk shofim driten.......

[QUOTE=xhamia;2362956]
    Ja qfare thua ti : Po spat "drite", nuk mund te kete "Zot"........???
    ...nese nuk e ke vene re, jane ne thonjeza.....eshte metafore......pa dije, ne nuk mund te flasim per "zot"......

Ti me kete rast bie ne kundershtim me fjalet qe i the me siper : Zoti eshte i gjithefuqishem , pra nese Zoti spo mundejka me egzistu ne terr , a thua a ka egzistu para krijimit te universit ????
    Eshte gjithçka ne kushtezore...lexoje complet pergjigjen......

Ti ja sje tu i kuptu vargjet nga Bibla ja spo don me pranu gabimin ne Bibel , shiko nje her kete varg biblik :
    2 Toka ishte e shkretë dhe e zbrazët; terri e mbulonte humnerën dhe fryma e Hyjit endej përmbi ujëra .

Toka ishte e shkret dhe e zbraset , pra ketu nuk le me nenkuptu asgje sepse thot se toka ska pas kurgjo hiq , kurse mas 2 fjaleve Hyji endej mbi ujera . Pra si mundet te kete uje ne nje vend te shkret ???
    Toka ishte e zbrazet, dmth pa jete.......ketu mund te te shpreh diçka qe ne
    Kuran nuk mund ta gjeni kurrsesi....me keto fjale"hyji endej permbi ujera", nenkuptohet rendesia dhe epersia(si sasi) e ujit karshi tokes......kupton?
    ...shkencerisht, jeta lindi ne uje e mandej u perhap mbi toke......e pra Bibla e le te nenkuptohet......(gjithmone fale interpretimit te shumefishte q mund tu behet tekseve fetare)....

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Pra ti shpall para gjithe Islamit, se Allahu e filloi krijimin ne terr, se Ai ishte terri.
    1

Kuran nuk mund ta gjeni kurrsesi....me keto fjale"hyji endej permbi ujera", nenkuptohet rendesia dhe epersia(si sasi) e ujit karshi tokes......kupton?
    ...shkencerisht, jeta lindi ne uje e mandej u perhap mbi toke......e pra Bibla e le te nenkuptohet......(gjithmone fale interpretimit te shumefishte q mund tu behet tekseve fetare)....

11:7.
    Ai është i cili krijoi qiejt e tokën brenda gjashtë dite (fazave), e Arshi (Froni) i Tij kishte qenë (më parë) mbi ujë, që t'ju sprovojë, se cili prej jush është më vepërmirë. Nëse ti u thua: "Ju do të ringjalleni pas vdekjes!" Ata që nuk besuan thonë: "Kjo (çka na thua) nuk është tjetër vetëm se magji e hapur.
    "Shoku Mjekesise"

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Per besë kam dhimbje per ju, thell jeni hi, nuk po them se nuk ia vlenë të bisedohet apo të shkëmbehen pervoja fetare, por problemi është se të krishterët e besojnë Biblen dhe ti nuk e beson, njëkohsisht, muslimani e beson Kuranin ndersa i krishteri nuk e beson, per at asrye janë të ndara edhe besimet. Dhe këtu kot flitet dhe kot bën pytje apo merr pergjigje sepse është diçka shumë kunderthënse njëra ndaj tjetres dhe me dallime të mëdha.

I krishteri i informuar mirë ka pergjigje per të gjitha ato pytje, por pergjigjet ipen atyre se vertetë kan nevojë dhe joa atyre se qellimi i tyre është djallzor.

Krishti na porositë qe "mos tu hedhet buka derrave".

Nuk e kupton muslimani Biblen dhe nuk e kuptoj pse edhe bënë pytje, sikurse nuk e kupton i krishterei Kuranin dhe kot deri sot një vit nëse bejmë pytje dhe pergjigje nuk mund të besohet te i krishteri. Andaj ju jeni ne një komunitet të juajin dhe nëse ua lejon moderatori, ju mund të shkruani dhe të vlersoni si të duani Biblen dhe të krishterët, por nuk e kuptoj se çfar dobije keni nga kjo, apo jeni të shtyrë nga dreqi të shkruani me motive "perqesshe" Shkrimin e Shenjt.

Me qe kerkoni pergjigje nga te krishterët lidhur me Biblen, kam një kërkesë per ju e cila besoj se mund të ju ndihmon në njohjen e së vertetes.

Bëjani këtë pytje vetit, dhe hajtni tash dhe analizoni mirë se si Allahu i juaj, sipas Kuranit, e paska pasë mbytë një njeri bashk me gomarin, e paska pasë bë të vdes per njëqind vjet dhe pas njëqind vjetëve e paska pasë ngjallur. Per njëqind vjet ati njeriut qe kishte vdekur, nuk iu paska pasë prishur ushqimi! Ndersa per gomar citon se veten eshtrat i paskan pasë mbetur!! Athua kur paska pasë ndodhë kjo sepse ai person as nuk ka emer sipas Kuranit. Kurani nuk i thotë as emer as nuk tregon vendin se ku dhe kur ka ndodhë sepse thotë: "Ose (nuk je i njohur) me shembullin e atij që kaloi pranë një fshati" por perkthyesi ia shton dhe e rrethon, sikurse nuk ka as perardhje as vend!! As per gomar nuk dihet shumë vetem per eshtra, sikurse nuk dihet as per ushqim se a ishte pasul apo lakna, ndoshta pershesh me qumësht, nuk edi, por ushqim i fortë se per njëqind vjet nuk ishte kanë prishur!!

Hajd medet haj per ata se nuk kan mend se qka kishte pasë ndodhur!!!!

2.Suretu Al-Bekare
    259. Ose (nuk je i njohur) me shembullin e atij që kaloi pranë një fshati që ishte rrënuar në kulmet e tij, e tha: “Si e ngjallë All-llahu këtë pas shkatërrimit të tij?” e All-llahu e bëri të vdekur atë (pyetësin - Uzejrin) njëqind vjet, pastaj e ringjalli dhe i tha: “Sa qëndrove (i vdekur)?” Ai tha: “Një ditë, ose një pjesë të ditës!” Ai (All-llahu) Tha:”Jo, por ke ndejtur (i vdekur) njëqind vjet, shikoje ushqimin dhe pijen tënde si nuk është prishur, e shikoje edhe gomarin tënd (si i janë shkapërderdhur eshtrat). E për të bërë ty argument për njerëzit (bëmë këtë sprovë), shiko se si i kombinojmë eshtrat e pastaj i veshim me mish. E kur iu bë e qartë atij tha: “U binda se me të vërtetë All-llahu ka mundësi për çdo send!”

Ja ipni pergjigjen këtij ajeti o burrat e dheut, At pergjigje mbane per vete se mua nuk me kerkohet sepse unë e kam pergjigjen per të por kush e di, ndoshta u kerkohet juve ndoniher.

Kalofshi si është ma mirë dhe uroj humor të mirë per ju

toni77
    E kam thene edhe me pare, dhe interesante eshte se sa me shum po lexoj pergjigjet e juaja, aq me shum bindem se juve nuk keni as dijeni e as guxim qe te futeni ne debate serioze.
    Cdo here kur kapeni ngushte mundoheni me dredhira qe tu largoheni pergjigjeve duke parashtruar pyetje.
    Nese je i sinqerte, fillimisht pergjigju ne pyetjet tona e pastaj parashtro pyetje.

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    [QUOTE=jarigas;2364231]Pra ti shpall para gjithe Islamit, se Allahu e filloi krijimin ne terr, se Ai ishte terri.
    1

Ti beson se Allahu eshte normal?Pra i krahasueshem me çdo njeri?mos llomotit gjera pa kuptim.....

Zoti (allahu) eshte burimi i te gjithave, keshtuqe edhe i drites......apo s'e mendon keshtu?

...nese nuk e ke vene re, jane ne thonjeza.....eshte metafore......pa dije, ne nuk mund te flasim per "zot"......

Eshte gjithçka ne kushtezore...lexoje complet pergjigjen......

Ai pra Allahu dhe krijimi i tij ka dalllim nese ke aftesin me dallu , Allahu ska nevoje per drite per me kriju ndonje gje .

hahahaha kush tha qe Allahu eshte i krahasushem me njeriun e? ti e lexove edhe e kuptove mir apo vetem ja fute ????

Jo Allahu eshte krijues i universit dhe burim i drites jane Yjet .

Naten vone ti yjet i shef me drite apo pa drite ????

Ti e ke dallashit kuptimin e drites sepse te thash qe ne Bibel nuk flitet per asnje lloj drite tjeter perveq per kete qe po flasim.

E shkret dhe e zbraset nuk nenkuptojn se pat dhe uje .

i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Citim Postuar më parë nga Ardi_Pg_ID Lexo Postimin
    Meqe ti ke dhene pyetjen per kete me idene tende atehere ja ku e ke edhe anen tjeter te medaljes.

http://www.allaboutjesuschrist.org/jesus-is-god.htm
    http://www.allaboutjesuschrist.org/jesus-is-god-2.htm
    http://www.everystudent.com/wires/whodoyousay.html
    http://www.jesus-is-lord.com/jesusgd2.htm
    http://www.carm.org/christianity/chr...rine/jesus-god
    Pasi une nuk dua te mar pergjegjsine per nje studim qe ka bere dikush tjeter sic ben ti zotrote po po te jap direkt linket ku te vesh ti shofesh

Ardi
    Do doja ndonjë link në gjuhen shqipe, pasiqë duke lexuar nuk dëshiroj të bëj gabime, sepse një gabim i vogël në një lexim të tillë mund të kushtoj shtrenjtë.

Dhe do doja ta rishqyrtoje dhe së paku 5 herë atë shkrimin.
    Nje pjese njerezish vepron pa menduar,pjesa tjeter mendon,por pa vepruar.

Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    [QUOTE=xhamia;2364680]
    1

Ai pra Allahu dhe krijimi i tij ka dalllim nese ke aftesin me dallu , Allahu ska nevoje per drite per me kriju ndonje gje .

hahahaha kush tha qe Allahu eshte i krahasushem me njeriun e? ti e lexove edhe e kuptove mir apo vetem ja fute ????

Ti e ke dallashit kuptimin e drites sepse te thash qe ne Bibel nuk flitet per asnje lloj drite tjeter perveq per kete qe po flasim.

I Nderuar : Xhamia

Pas pak minutash do të hapet një temë besoj mjaft interesante nga ana e ime në këtë forum ku flet për këtë që ti pyet, dhe për këtë që ata e mbrojnë me sy mbyllur.

Ki Durim!!!

Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Haahahhaha...thjeshtesia eshte hyjnore.....Zoti i ben thjesht gjerat, kurse ti don me i sterhollue......sìka nevoje per rregulla te tjera, pos atyere te parave......nje pyetje -nje pergjigje.....E ke ti rradhe me shtru nji pyetje...kur ta besh do te te pergjigjem.....
    Spjego Postimin 64 në Faqen 4 ... ?!

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    [QUOTE=xhamia;2364680]
    1

Kupton pra pse eshte i rendesishem rregulli......nje pyetje-nje pergjigje?
    Perndryshe, nuk merret vesh asgje....
    Deri tahi kam marre vesh vetem se :Allahu ishte ne terr para se te krijonte .
    Prandaj edhe e kam shenuar me 1.

Pastaj fillon e flet per ligjet e fizikes qe duhet ti respektoje edhe vete Allahu, pra duke e krahasuar me nje person normal mbi toke.....dhe fillon e qelbet muhabeti....
    Me rregull hoxhe, me rregull.Nje pyetje-nje pergjigje.
    Beje pyetjen.

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga ILMGAP Lexo Postimin
    Spjego Postimin 64 në Faqen 4 ... ?!
    Kush shton çarçafe i shpjegon vete..........
    Une te shpjegoj ato gjera te cilat intelekti yt akoma nuk i arrin, prandaj behen pyetjet, e ne çarçafet e tu ka vetem yshtje.....
    Nje pyetje, a je ne gjendje ta besh????
    Perndryshe, terhiqe gjuhen dhe mos gerthit se nuk te japin pergjigje.......

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    [QUOTE=jarigas;2364744]

Kupton pra pse eshte i rendesishem rregulli......nje pyetje-nje pergjigje?
    Perndryshe, nuk merret vesh asgje....
    Deri tahi kam marre vesh vetem se :Allahu ishte ne terr para se te krijonte .
    Prandaj edhe e kam shenuar me 1.

Pastaj fillon e flet per ligjet e fizikes qe duhet ti respektoje edhe vete Allahu, pra duke e krahasuar me nje person normal mbi toke.....dhe fillon e qelbet muhabeti....
    Me rregull hoxhe, me rregull.Nje pyetje-nje pergjigje.
    Beje pyetjen.
    hahahahha ti po qe ske logjik per me i kuptu gjerat. Nese dikush e paraqet Zotin si njeri jeni ju te krishteret .

Ti thua se Allahu ishte ne terr ? Te pyes ku ishte Allahu ?? sipas besimit tuaj ??
    O zoteri ligjet e fizikes jane ligje te Allahut me te cilat funksionon universi .

Nje pyetje po e beje por me disa nenpytje po ose jo , qe nese eshte po vazhdon ne pyetjen kryesore nese jo anulohet pyetja.

Ju Jezuesin e besoni Zot ? Dhe Jezusi ka 3 forma , si shpirti i shejt , si zot dhe si njeri pra si biri i zotit a po jo ? Nese po ateher kur lindi Jezusi lindi si njeri , pra ne ata 9 muaj ne bark qfare ishte ??? Nese ishte njeri kush e kontrolloj unibersin dhe njerzimin ? Nese ishte bir i zotit , kush eshte baba i tij ???

Faqja 21 prej 24 FillimFillim ... 111920212223 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •