Postuar më parë nga
toni77_toni
Per besë kam dhimbje per ju, thell jeni hi, nuk po them se nuk ia vlenë të bisedohet apo të shkëmbehen pervoja fetare, por problemi është se të krishterët e besojnë Biblen dhe ti nuk e beson, njëkohsisht, muslimani e beson Kuranin ndersa i krishteri nuk e beson, per at asrye janë të ndara edhe besimet. Dhe këtu kot flitet dhe kot bën pytje apo merr pergjigje sepse është diçka shumë kunderthënse njëra ndaj tjetres dhe me dallime të mëdha.
I krishteri i informuar mirë ka pergjigje per të gjitha ato pytje, por pergjigjet ipen atyre se vertetë kan nevojë dhe joa atyre se qellimi i tyre është djallzor.
Krishti na porositë qe "mos tu hedhet buka derrave".
Nuk e kupton muslimani Biblen dhe nuk e kuptoj pse edhe bënë pytje, sikurse nuk e kupton i krishterei Kuranin dhe kot deri sot një vit nëse bejmë pytje dhe pergjigje nuk mund të besohet te i krishteri. Andaj ju jeni ne një komunitet të juajin dhe nëse ua lejon moderatori, ju mund të shkruani dhe të vlersoni si të duani Biblen dhe të krishterët, por nuk e kuptoj se çfar dobije keni nga kjo, apo jeni të shtyrë nga dreqi të shkruani me motive "perqesshe" Shkrimin e Shenjt.
Me qe kerkoni pergjigje nga te krishterët lidhur me Biblen, kam një kërkesë per ju e cila besoj se mund të ju ndihmon në njohjen e së vertetes.
Bëjani këtë pytje vetit, dhe hajtni tash dhe analizoni mirë se si Allahu i juaj, sipas Kuranit, e paska pasë mbytë një njeri bashk me gomarin, e paska pasë bë të vdes per njëqind vjet dhe pas njëqind vjetëve e paska pasë ngjallur. Per njëqind vjet ati njeriut qe kishte vdekur, nuk iu paska pasë prishur ushqimi! Ndersa per gomar citon se veten eshtrat i paskan pasë mbetur!! Athua kur paska pasë ndodhë kjo sepse ai person as nuk ka emer sipas Kuranit. Kurani nuk i thotë as emer as nuk tregon vendin se ku dhe kur ka ndodhë sepse thotë: "Ose (nuk je i njohur) me shembullin e atij që kaloi pranë një fshati" por perkthyesi ia shton dhe e rrethon, sikurse nuk ka as perardhje as vend!! As per gomar nuk dihet shumë vetem per eshtra, sikurse nuk dihet as per ushqim se a ishte pasul apo lakna, ndoshta pershesh me qumësht, nuk edi, por ushqim i fortë se per njëqind vjet nuk ishte kanë prishur!!
Hajd medet haj per ata se nuk kan mend se qka kishte pasë ndodhur!!!!
2.Suretu Al-Bekare
259. Ose (nuk je i njohur) me shembullin e atij që kaloi pranë një fshati që ishte rrënuar në kulmet e tij, e tha: “Si e ngjallë All-llahu këtë pas shkatërrimit të tij?” e All-llahu e bëri të vdekur atë (pyetësin - Uzejrin) njëqind vjet, pastaj e ringjalli dhe i tha: “Sa qëndrove (i vdekur)?” Ai tha: “Një ditë, ose një pjesë të ditës!” Ai (All-llahu) Tha:”Jo, por ke ndejtur (i vdekur) njëqind vjet, shikoje ushqimin dhe pijen tënde si nuk është prishur, e shikoje edhe gomarin tënd (si i janë shkapërderdhur eshtrat). E për të bërë ty argument për njerëzit (bëmë këtë sprovë), shiko se si i kombinojmë eshtrat e pastaj i veshim me mish. E kur iu bë e qartë atij tha: “U binda se me të vërtetë All-llahu ka mundësi për çdo send!”
Ja ipni pergjigjen këtij ajeti o burrat e dheut, At pergjigje mbane per vete se mua nuk me kerkohet sepse unë e kam pergjigjen per të por kush e di, ndoshta u kerkohet juve ndoniher.
Kalofshi si është ma mirë dhe uroj humor të mirë per ju
toni77
Krijoni Kontakt