Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 23
    i/e regjistruar Maska e Glend
    Anëtarësuar
    10-12-2006
    Postime
    139
    Citim Postuar më parë nga INFINITY© Lexo Postimin
    Glend, cfare kualifikime keni ne fushen e informatikes?!
    Jam nje webcoder, konvertoj nga PSD ne xHTML/CSS, integroj dhe ne CMS. Di mjaftueshem PHP dhe goxha Javascript. Nuk e di per c'fare t eduhet por kjo eshte fusha ime.

Bing eshte komplet nje revolucion ne krahasim me MSN Search. Nese ndonje e mban mend rezultatet mediokre te MSN Search do te cuditet me rezultat marramendes qe jep Bing.

Mos gjykoni para se keni provuar dicka.
    School is practice, practice makes perfect, but nobody's perfect so why practice?

[L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anëtarësuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    Eshte gabim te krahasosh Bing me MSN Search pasi jane e njejta kompani po kur vjen puna ne google vs bing google ka prioritet me te madh me 100 here sado te mundohet microsoft nuk arin kure te mposhte engine te google
    http://www.bing-vs-google.com/?q=how+to+fix+a+harddrive
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

Anëtarësuar
    10-12-2006
    Postime
    139
    Citim Postuar më parë nga Ardi_Pg_ID Lexo Postimin
    Eshte gabim te krahasosh Bing me MSN Search pasi jane e njejta kompani po kur vjen puna ne google vs bing google ka prioritet me te madh me 100 here sado te mundohet microsoft nuk arin kure te mposhte engine te google
    http://www.bing-vs-google.com/?q=how+to+fix+a+harddrive
    Bing dhe MSN Search jane nga e njejta kompani por jane komplet ndryshe. Kjo verehet dhe nga ndryshimi i rezultateve.

Sa pe linkun qe dhe ti, s'po shoh ndonje fitore nga ana e Google. Boll folet kot pa i dhene shanse Bing-ut.
    School is practice, practice makes perfect, but nobody's perfect so why practice?

Anëtarësuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    Postime
    2,678
    Glend mos me keqkupto ka shume gjera qe bing i ka aritur ne nje nivel te larte biles e perdor shume here po google ka mare emrin nuk mposhtet dot edhe ne e kemi thene perhere qe eksperjenca te ben perfekt prandaj google ka shume avantazhe nga bing microsoft sa do nuk e mposht dot engine e google ne kete kuptim
    N. H. Schwarzkopf

Me fal por nuk ka Internet Explorer ne Linux. IE8 eshte shume normal. Ndersa Firefox dhe browserat e tjerea jane testuar dhe jane me te shpejte ne Windows sesa ne Linux. Shko kontrollo cik se paske nevoje.
    Unë si përdorues - vetëm i sistemit operativ GNU/Linux nuk vërej ndonjë ndryshim në shpejtësi të shfletuesit; Firefox në GNU/Linux apo Windows (e kam të instaluar - emuluar në VMWare Player).
    ...Në anën tjetër dihet se GNU/Linux është më i shpejtë se Windows - së paku shpërndarja që përdor unë: GNU/Linux Debian. Ubuntu Linux - derivat i Debian-i, pritet që në versionin e ardhshëm (tetor 2009) të bëjë ngarkimin (boot-imin) e sistemit për vetëm 6 sekonda
    ...Në versionin paraprak kemi këto të dhëna:
    Total boot time from pressing power to Firefox loaded was about 22.5 seconds, with about 5 seconds of BIOS display on a Thinkpad. Subtracting out the Thinkpad BIOS display time, that means that Ubuntu 9.04 booted into Firefox in about 17.5 seconds. I think I’m going to have a lot of fun with this hard drive. Oh, and Ubuntu 9.04 looks really interesting too.
    marrë prej këtu!
    Prof.Ukshin Hoti - Filozofia politike e çështjes shqiptare

Anëtarësuar
    10-12-2006
    Postime
    139
    Citim Postuar më parë nga Ardi_Pg_ID Lexo Postimin
    Glend mos me keqkupto ka shume gjera qe bing i ka aritur ne nje nivel te larte biles e perdor shume here po google ka mare emrin nuk mposhtet dot edhe ne e kemi thene perhere qe eksperjenca te ben perfekt prandaj google ka shume avantazhe nga bing microsoft sa do nuk e mposht dot engine e google ne kete kuptim
    Ashtu sic Google mposhti search-in e kaluar, mund te mposhtet. Mos harro se prapa Bing, ndodhet kompania Microsoft.

Unë si përdorues - vetëm i sistemit operativ GNU/Linux nuk vërej ndonjë ndryshim në shpejtësi të shfletuesit; Firefox në GNU/Linux apo Windows (e kam të instaluar - emuluar në VMWare Player).
    ...Në anën tjetër dihet se GNU/Linux është më i shpejtë se Windows - së paku shpërndarja që përdor unë: GNU/Linux Debian. Ubuntu Linux - derivat i Debian-i, pritet që në versionin e ardhshëm (tetor 2009) të bëjë ngarkimin (boot-imin) e sistemit për vetëm 6 sekonda
    Javascript Engine she shume gjera te tjera jane me te avancuara ne versionin Windows dhe punojne me shpejt. + nuk mund te gjykosh shpejtesine e nje OS me emulim, me vjen keq.

Nga ana tjeter, jo, nuk dihet qe Linux eshte me i shpejte. Nese ti gjykon shpejtesine e nje OS me ane te boot time atehere po ndjek nje rruge te gabuar qe shume veta perdorin. Te shpejtosh boot time ne ditete e sotme nuk eshte ndonje arritje, sepse e shumta e njerezve ndezin kompjuterin vetem 1 here ne dite dhe ato 18 sekonda qe Windows do te hapet as nuk te prishin pune hic.

Ne radhe te dyte, gjyko sa programe ke te instaluar tek njeri dhe te tjetri. Mos harro, qe Windows ka nje sere programesh sigurie ne vetvete qe ne fillim, si pasoje e sulmeve te medha qe merr. Ndersa nga ana tjeter Linux nuk eshte aq i avancuar ne ate fushe sepse asnjeri nuk lodhet te beje viruse per te.

Gjithashtu, UI e Windows eshte shume here me e perparuar. Linux akoma s'ka hequr dore nga text-based UI. Per mua nje degradim komponenti nuk eshte shpejtesi.

Javascript Engine she shume gjera te tjera jane me te avancuara ne versionin Windows dhe punojne me shpejt. + nuk mund te gjykosh shpejtesine e nje OS me emulim, me vjen keq.
    Nëse ke RAM të mjaftueshëm dhe PC apo Laptop ka procesorë të fuqishëm; pse JO!
    Nga ana tjeter, jo, nuk dihet qe Linux eshte me i shpejte. Nese ti gjykon shpejtesine e nje OS me ane te boot time atehere po ndjek nje rruge te gabuar qe shume veta perdorin. Te shpejtosh boot time ne ditete e sotme nuk eshte ndonje arritje, sepse e shumta e njerezve ndezin kompjuterin vetem 1 here ne dite dhe ato 18 sekonda qe Windows do te hapet as nuk te prishin pune hic.
    Mora vetëm një shembull
    Ne radhe te dyte, gjyko sa programe ke te instaluar tek njeri dhe te tjetri. Mos harro, qe Windows ka nje sere programesh sigurie ne vetvete qe ne fillim, si pasoje e sulmeve te medha qe merr. Ndersa nga ana tjeter Linux nuk eshte aq i avancuar ne ate fushe sepse asnjeri nuk lodhet te beje viruse per te.
    - GNU/Linux është edhe më i ri nga mosha!
    - Siguria është shumë më e madhe te GNU/Linux se sa te Windows. Nëse kërkon këtu në forum mund të gjeshë tema rreth kësaj.
    - Nuk bëjnë virus për GNU/Linux, sepse nuk dijnë; struktura e GNU/Linux është asisoji që edhe nëse krijohen ato nuk kanë rëndësi.
    - Pse atëher programuesit apo edhe Hackerët më të njohur më shumë preferojnë GNU/Linux se sa Windows?

@Glend,
    A ke përdorur ndonjëher GNU/Linux, apo vetëm me të lexuar; nëse po për sa kohë ke përdorur GNU/Linux dhe cilën shpërndarje?

Anëtarësuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    Postime
    2,678
    Ne radhe te pare nuk e di pse i referohesh Linux duke perdorur GNU/Linux. Kure ne bote nuk mund te krahasosh nje sistem operimi duke u bazuar ne emulim qofte kjo me VMware qofte me Virtual PC. Linux nuk eshte nga me te rinjte biles linux daton 1991 edhe po ta futesh edhe MINIX ne mes qe eshte babai i tere linux del pothuajse ne nje kohe me Windows 1.0. Me shpjego pak se ku qendron siguria e linux ne krahasim me windows? Linux ku kodi i ti eshte i hapur per te gjithe eshte me thjeshte per te pare gabime ne kernel edhe te perfitosh prej tyre por ndryshimi eshte se asnjeri nuk do te caje koken te shkruaje viruse edhe programe keqberse per linux. Une kam perdorur linux qe kur ishte RedHat 7 ne qarkullim edhe te them te drejten asnjeri nga ne nuk perdorte kernel te njejte pasi te gjithe fusnim duart ne kernel edhe e benim ndryshime mjaft te medha. Ku do qendroje stabiliteti i nje sistemi operimi nese ndodhen me mijera versjone te ndryshme te tij. Virusi edhe keqberesit tani jane bere mjete fitimi parash nuk jane me si ne kohen e qepes qe behej nje virus vetem per ti treguar botes se kush ishte. E njejta gje me Haking cdo kush qe meret me hakim do te perfitoje dicka ne te kundert nuk i hyn ati muhabeti (mos perfshi ketu keta kolopucat shqiptare qe crakojne nje website edhe e thone e hakem). Une njof me 1000 programuse qe perdorin linux sikunderse njof me 1000 programuse qe perdorin linux. po te pyesesh te dy palet secili preferon te perdor Visual Studjo ne krahasim me linux pasi i ka gjerat e gatshme ne VS nuk duhet ti beje te tera nga fillimi. Ne kohet e sotme cdo gje eshte per shpejtesi edhe per perfitim nje person nuk do te rije me ore te tera te ngarkoje librari e te kontrolloje sintaksen kur VS e ben vete kete gje. Prandaj kjo eshte bukuria e pamposhtesia e windows se eshte bere per shpejtesi edhe lehtesi. Pardje instalova ubuntu 9.4 ne laptop se me krashi hdd e doja te merja filet akome ma cudit ideja qe akoma nuk paskan nje radar wireles te sakte po duhet te instalosh paketa te treta nje gje fantastike tjeter ubuntu instaloi 320 update menjehere pas lidhjes me internetin gje qe se kam pare asnjehere ne nje linux. Imagjino nje perdorues te thjeshte te meret me gjithe keto regullime e budallalliqe te tjera kur e mer windows nga CD e plas brenda edhe ne fund 99% e sistemeve i kane driverat e instaluar edhe funksjonale. Derisa gjithe linux te mblidhet edhe te nxjerin nje sistem standart ku te gjithe te punojne per nje gje nuk ma mer mendja se do ja dalin mbane Windows.

Ardi.

P.S. Para se te me pyesesh i kam perdor gjitha distrot e medha duke filluar nga RH8 RH9.1 Shrike Debian (qe per mua eshte me i sakti) fedora centos ubuntu kbuntu knopix edhe ne pune cdo dite me RHEL.
    N. H. Schwarzkopf

Lightbulb

Ne radhe te pare nuk e di pse i referohesh Linux duke perdorur GNU/Linux.
    Sepse vetëm kështu është sistemi operativ i plotë.
    Kure ne bote nuk mund te krahasosh nje sistem operimi duke u bazuar ne emulim qofte kjo me VMware qofte me Virtual PC.
    E vërtetë kjo! Të kuptohemi, unë në diskun e ngurtë në 4 ndarje kam 4 shpërndarje të ndryshme të GNU/Linux-it, të cilat i përdori për qëllime të ndryshme. Shpërndarja kryesore që përdori në jetën e përditshme është Debian GNU/Linux. Këtu kam të instaluara makinat virtuale qemu dhe vmware player. Në vmware player kam të instaluar-emuluar windows xp dhe disa shpërndarje tjera të GNU/Linux-it.
    Une kam perdorur linux qe kur ishte RedHat 7 ne qarkullim edhe te them te drejten asnjeri nga ne nuk perdorte kernel te njejte pasi te gjithe fusnim duart ne kernel edhe e benim ndryshime mjaft te medha. Ku do qendroje stabiliteti i nje sistemi operimi nese ndodhen me mijera versjone te ndryshme te tij.
    Edhe unë sikurse ti kam përdorur një numër relativisht të madh të shpërndarjeve deri sa jam vendosur te Debian GNU/Linux dhe derivatet e tij. Me Ubuntu Linux jam që nga versioni i parë 4.10 deri më tash 9.04.
    Derisa gjithe linux te mblidhet edhe te nxjerin nje sistem standart ku te gjithe te punojne per nje gje nuk ma mer mendja se do ja dalin mbane Windows.
    Unë nuk jam për një sistem standart. Bile dikur ishte edhe më mirë. Tash sikur është bërë shumë i thjeshtë!

Anëtarësuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    Postime
    2,678
    Mos i hyme detajeve po Linux eshte tjeter gje edhe GNU eshte tjeter gje. Kur thone GNU Linux njerzit nenkuptojne qe shperndahet falas edhe me kod te hapur ku secili e shef ku te tera kernelet e linux tani jane te hapur ska perse te permendet GNU Linux nese!

Nese flasim per nje linux qe ne te ardhmen do konkuroje windows thjeshtesimi eshte kyci i keti suksesi kjo ishte ideja e gjith GNOME edhe KDE per GUI qe te benin linux me te perdorshem per njerzit e thjeshte se perdoruesi i vertet i linux nuk perdor GUI po perdor comand line. po te jete per ca mendoj une i bie te kthehemi ne Komodor 64 si bishe e kam 50 komanda duhet te mbaje mend e ja hidhje menderes :P
    N. H. Schwarzkopf

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •