Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 12
    i/e regjistruar Maska e Sefedini_PZ
    Anėtarėsuar
    05-03-2009
    Postime
    205

Temperamenti i njerezve

Dua te shkruaj per kete teme qe eshte shume prezente te ne Shqipetaret edhe pse e di qe shume njerez do te me kritikojne e disa edhe ndoshta do te me urrejne per kete shkrim!

Tek ne perdoren te gjitha gjerat ne sasi te medha qe e shkaktojne temperamentin te njeriu dhe qe e demtojne organizmin sic jane kafeja, duhani dhe alkoholi!

Shpesh gjate jetes time kam perfunduar ne konflikte dhe ne situata te rrezikshme me njerez te tille qe i perdorin keto gjera jashte mase e sidomos me ata qe e perdorin alkoholin.

Pastaj edhe shume raste te dhunes familjare apo shoqerore ndodhin te ne nga autoret qe i perdorin keto gjera te lartepermendura dhe ate ne mase te madhe!

Tek ne perdorimi i duhanit apo kafes eshte tradite kombetare dhe mikpritesi ja ofron zakonisht mysafireve me nder.

Shpesh njerezi me kane kritikuar pse nuk mund te pershtatem ne shoqeri.

Arsyeja kryesore pse nuk mund te pershtatem eshte se une nuk i perdori asnjeren nga te lartepermendurat (duhanin, kafen apo alkoholin) dhe eshte normale qe pastaj nuk shoqerohem me njerez te tille.

Me njerez qe nuk i perdorin keto gjera po kaloj shume mire!

Ketu te ne mbreteron ideja qe nese nuk pi duhan, kafe apo alkohol atehere nuk je tamam burre!

Kurse une me sa e di gjate historise burreria eshte deshmuar ne lufte apo ne gjendje te veshtire te jetes!

Gjithashtu edhe nese je i kulturuar dhe flet fjale te matura, je serioz e nuk tallesh, e nuk i pergojon njerezit, ketu te ne te konsiderojne te lodhur nga mendja.

Thene me shkurte te gjitha gjerat qe feja i ka ndaluar dhe shkenca i ka vertetuar qe jane te demshme populli yne ne pergjithesi i konsumon me se shumti!
    Vetėm Zoti mund tė mė gjykojė!

Anėtarėsuar
    05-03-2009
    Postime
    205
    P.S. Kur them alkohol e kam fjalen edhe per Birren edhe pse shume njerez te ne nuk e konsiderojne te tille!

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    [QUOTE=Sefedini_PZ;2344800]Dua te shkruaj per kete teme qe eshte shume prezente te ne Shqipetaret edhe pse e di qe shume njerez do te me kritikojne e disa edhe ndoshta do te me urrejne per kete shkrim!

QUOTE]Temperamenti eshte i lindur, eshte gjenetik, shfaqet dhe tek te prosalindurit.Ndersa perdorimi i alkolit , duhanit e kafes, jane vese te fituara gjate jetes.Ti ben shume mire qe nuk i perdore ato.Per duhanin nuk ka prnoj diskutime e aq me teper per femrat, ndersa per pijet alkolike, ne nje perdorim fare te lehte nuk ka ndonjegje te keqe.Ndesa pijanecet jane viltima dhe shoqerimi me to eshte i rrezikshem.

Nuk ben dot shoqeri me njerez qe pijn kafe? Nuk merr dot ti nje arancat, dhe ai kafe kur uleni ne lokal?

Anėtarėsuar
    05-03-2009
    Postime
    205
    Qyfyre normal qe una kam shoke qe pijne kafe.

Une ketu e kam fjalen per ata qe e teprojne ne keto gjera!

maraklije Maska e bombona
    Anėtarėsuar
    09-02-2009
    Vendndodhja
    ne shkoder,ne shtepin time
    Postime
    4,714
    Citim Postuar mė parė nga Sefedini_PZ Lexo Postimin
    Ketu te ne mbreteron ideja qe nese nuk pi duhan, kafe apo alkohol atehere nuk je tamam burre!

Kurse une me sa e di gjate historise burreria eshte deshmuar ne lufte apo ne gjendje te veshtire te jetes!

Thene me shkurte te gjitha gjerat qe feja i ka ndaluar dhe shkenca i ka vertetuar qe jane te demshme populli yne ne pergjithesi i konsumon me se shumti!
    keto tri pika i mbeshtes se shumti sepse po ndodhin ne shoqerin ton se shumti dhe ne nuk dim si ti ndalojme,edhe pse ka ven ligje qeveria qe te mos pihet duhan ne vende te mbydhura ata perseri vezhdojne po njesoj.
    njerzit duhen ndergjegjesuar me shum per mendimin tim se kjo eshte ne dem te tyrin dhe te njerzeve qe i rrethojne ...............
    meso nga e djeshmja,jeto te sotmen,shpreso per te ardhmen...

don't bother me Maska e Apollyon
    Anėtarėsuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589

Kafja, alkoli, cigarja edhe lufta e bėkan burrin burrė?

Kafe pine edhe femrat, cigare po ashtu, alkol po e po, edhe lufte bejn!

Atehere ku dallohen burrat nga femrat ne kte qe ke thene?
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

Anėtarėsuar
    05-03-2009
    Postime
    205
    Apollyon te ne sidomos ne Kosove po ju the njerezve qe nuk pi duhan, kafe e as alkohol zakonisht te thone: "Cfare burri je ti qe nuk i pi asnjeren?" per shkak se njerezit mendojne se kur i pi keto gjera dukesh me V.I.P.!

i/e larguar Maska e Gordon Freeman
    Anėtarėsuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895
    Paj nashta ka te bej me temperamentin e njerzve qe mendojn qe alkooli,duhani te ngrisin me larte mirpo me marr me kqyr holl e holl duhani,alkooli e kto gjėra nuk kan t'bajn me temperament ky problem edhe shum te tjera jan te paraqitura vetem tek ne,Sefedin sidomos ne Prizren e ki ket problem...

Anėtarėsuar
    05-03-2009
    Postime
    205
    Po Kronike, sidomos ne Prizren ky problem eshte shume prezent dhe kjo me ka shtyre te shkruaj per kete!
    Por, sic e kam cek edhe me larte, kam pas shume raste kur jam sulmuar nga njerez temperamente dhe pastaj kur e kam hetuar biografine e tyre ka rezultuar qe ata jane konsumues te rregullt te alkoholit.
    Pra, thjesht keta njerez nuk mund te permbahen si njerezit tjere normale!

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •