Close
Faqja 2 prej 14 FillimFillim 123412 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 136
    Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet në Bllog
    1
    Nje shembull tjeter eshte rasti i ish-presidentit Xh.W Bush, i cili u shpreh se shqiptaret jane myslimane te mire. Kush tjeter vecse rrjetit te fshehur turk ja dha informacionin se ne Shqiperi ka vetem myslimane.
    Televizioni zyrtar, me rastin e vizites se Bushit, u pozicionua qartesisht ne xhamine e ethem beut si simbol i Shqiperise. Kush e ka financuar kete reklamim. sigurisht rrjeti i fshehte turk, kush tjeter...
    Duaje te afermin tend si veten

i/e regjistruar Maska e mondishall
    Anëtarësuar
    28-11-2006
    Vendndodhja
    Ne Selanik te Greqise
    Postime
    2,690
    Citim Postuar më parë nga skampin Lexo Postimin
    shiko pak se kujt i djegin keto shkrime!!!
    nje pyetje kisha une per ju mbrojtesit e qirje janit
    pse ne kohen e vendosjes se shkronjave te alfabetit shqip Greqija me gjithe janullatet e asaj kohe nuk kembengulen per formimin e alfabetit me shkronja greke por lane te formohej me shkronja latine?!
    Kush je ti skampin qe drejtoke shikimet e njerezve tek ata qe "i djegin keto shkrime"?
    Kujton se me llafollogjira te tilla provokuese dhe akuzuese terheq vemendjen e patrioteve dhe demaskon antipatriotet?
    C'na fut ne historira te tjera, qe i dime permendesh prej kohesh dhe qe s'kane lidhje me temen ne fjale? Kush po mohon ketu antishqiptarizmin e qarqeve fqinje? E di ti se une, qe ti kujton se "me djeg", jetoj sa mes dashamiresve greke(per ty me siguri s'ka te tille), aq dhe mes atyre qe ju ka mare era koke prej kohesh ne antishqiptarizmin e tyre? Mos do te te them qe ne fundvitin e shkuar, ika nga puna mbi 10 vjecare, vetem e vetem se truboshi afendiko me preku ne genin tim? Nje tjeter, ndoshta dhe ti qe akuzon ne hava, mund te ulte koken per te mos humbur 800 evrote e muajit, te jeteses. Nejse, nuk eshte ketu vendi per shpjegime te tilla, sikurse dhe per havara te shkruarash me idene: ajde te krijoj stuhi ne gote.

Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet në Bllog
    1
    Interesat ekonomike te turqise jane te qarta kur taip erdogani na vjen edhe ne perurimin e rrugeve tona kombetare (Durres-Kukes)...mos eshte edhe kjo rruge pjese e turqizimit..., apo ka marre pjesen e vet nga korrupsioni i llahtarshem ne vendin me te varfer te Evropes.

kuaj fuqi Maska e limbo
    Anëtarësuar
    28-04-2008
    Postime
    492
    Citim Postuar më parë nga skampin Lexo Postimin
    shiko pak se kujt i djegin keto shkrime!!!
    nje pyetje kisha une per ju mbrojtesit e qirje janit
    pse ne kohen e vendosjes se shkronjave te alfabetit shqip Greqija me gjithe janullatet e asaj kohe nuk kembengulen per formimin e alfabetit me shkronja greke por lane te formohej me shkronja latine?!
    qe mos dilte shqipja trashegimtarja e vertete e lashtesise "greke" dhe pellazge. se ne fakt ato qe disa i qujn "shkronja greke" sot, greket e lashte i qunin "shkronja pellazge"...

kuaj fuqi Maska e limbo
    Anëtarësuar
    28-04-2008
    Postime
    492
    pervec "Arsaqios" ne periferi te Tirones, ka dhe dy shkolla private greke "Omiros" nji ne Himare, nji ne Korce

masnej jon dhe turket "Turgut Ozal" Durres Shkoder Tiron dhe "Mehmet Akif" ne Tiron per gjith ciklet.

dhe i tuf shkolla katolike italione ne Shkoder

Zogu i kishte qit jasht ligji gjith kto per "arsye kombetare".
    Ndryshuar për herë të fundit nga limbo : 23-07-2009 më 09:44

SHQIPERIA E BASHKUAR Maska e Der_Kaiser5
    Anëtarësuar
    10-04-2007
    Postime
    751
    Citim Postuar më parë nga ilia spiro Lexo Postimin
    Mendoj se turqia eshte e interesuar specifikisht per turqizimin dhe arabizimin e Shqiperise, sidomos te Shqiperise se Mesme, (se Kosoven e ka te veten tanime). Kjo vertetohet kur pak vite me pare, me nxitjen dhe pjesemarrjen e drejtperdrejte te autoriteteve zyrtare turke, u zhvillua ne Librazhd nje synetllek masiv i femijeve te vegjel, gje qe eshte dukshem nje forme dominimi mbi keto zona (synetlleku masiv nuk ka qen tradite nder shqiptaret).
    Spiridhon,

Pa na trego deri ku ta ka mesuar Janullatosi ty kufirin Shqiptar ne Jug?? Jam shume kurioz ta di.
    Tony Montana: I kill a communist for fun, but for a green card, I gonna carve him up real nice.

Anëtarësuar
    10-04-2007
    Postime
    751
    Tony Montana: I kill a communist for fun, but for a green card, I gonna carve him up real nice.

i/e regjistruar Maska e mondishall
    Anëtarësuar
    28-11-2006
    Vendndodhja
    Ne Selanik te Greqise
    Postime
    2,690
    As me ty z.ilia spiro nuk jam dakort. Sa hedh dikush dicka ne hava, ndodh reagimi ne ate lartesi, ne vend qe te veproje arsyeja e realiteteve. Keshtu ekstremet behen akoma me ekstreme dhe ushqejne kundervenie tendecioze. Jemi pagezuar e jemi bere synet, dikur vec e vec e me pas dhe masivisht dhe si me pare e me pas, kemi mbetur shqiptare ne gjak e shpirt. Pse kerkohet e krijohet e keqja, aty ku ekziston dicka e mire? Dhe pse ky lloj kunderveniesh frontesh fetare, qe une kurre ne jeten time s'i kam pare si fronte? Cuditem se si ne kete forum, paska kaq dufe fetare, qe ndersa ketu me deshperojne, porsa shkeputem dhe dal me shoket e fese tjeter, kur i bisedojme, na duken vertet lajthitje dhe sikur ekzistojne ne nje bote ireale.
    Pse? Sepse ne boten reale, ndjehem tjeterlloj dhe me largohet deshperimi i ketushem.

Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet në Bllog
    1
    Citim Postuar më parë nga mondishall Lexo Postimin
    As me ty z.ilia spiro nuk jam dakort. Sa hedh dikush dicka ne hava, ndodh reagimi ne ate lartesi, ne vend qe te veproje arsyeja e realiteteve. Keshtu ekstremet behen akoma me ekstreme dhe ushqejne kundervenie tendecioze. Jemi pagezuar e jemi bere synet, dikur vec e vec e me pas dhe masivisht dhe si me pare e me pas, kemi mbetur shqiptare ne gjak e shpirt. Pse kerkohet e krijohet e keqja, aty ku ekziston dicka e mire? Dhe pse ky lloj kunderveniesh frontesh fetare, qe une kurre ne jeten time s'i kam pare si fronte? Cuditem se si ne kete forum, paska kaq dufe fetare, qe ndersa ketu me deshperojne, porsa shkeputem dhe dal me shoket e fese tjeter, kur i bisedojme, na duken vertet lajthitje dhe sikur ekzistojne ne nje bote ireale.
    Pse? Sepse ne boten reale, ndjehem tjeterlloj dhe me largohet deshperimi i ketushem.
    Te faleminderit mondishall. Te jap te drejte per menyren se si e ke interpretuar postimin. Edhe une ne jeten e perditshme, normal, shkoj mire me te gjithe, pavaresisht nga religjoni. Une nuk gjykoj njerezit, por religjionet. Dhe kur nga shtete te caktuara fare haptas behen veprime te tilla si synetlleke masive, nen sponzorizimin zyrtar te turqise, c`ka ketu per te mos e shprehur.
    Postimi ishte ne kunderpergjigje te hapesit te temes dhe te tjereve, te cilet, ndoshta per hir te religjionit akuzojne padrejtesisht nje shtet fqinj dhe Kryepiskopin e KOASH-it +Anastas.
    Po t`i kishe lexuar te gjitha postimet do te bindeshe lidhur me problemin e turqizimit, ku kulmi arriti ne vitin 2004 me heqjen e bustit te Gjergj Kastriotit nga salla e K/Ministrise, me rastin e vizites se Kryemnistrit turk.

Anëtarësuar
    10-04-2007
    Postime
    751
    Spiridhon,

Pres akoma pergjigje...

Faqja 2 prej 14 FillimFillim 123412 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •