Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 26
    i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647

Rikthim tek monarkia?

Pershendetje!Zhvillimet politike partite e shumta e pa kriter, lufta e ashper mes tyre,vjedhjet e prones private,,bashkiake e shteterore, sistemi juridik i pa cenueshem ne procesin e reformave e ne duart e komunisteve e tje, a nuk sjellin idene e nje rikthimi tek monarkia.Me eshte krijuar nje dyshim se Berisha, pasi te reabilitoje vetveten ne kete mandat te dyte , do tekrijoje dhe nje ifrastrukture qe pas tij te kryhet njereferendum per monarkine.Keshtu besoj se te gjithe te pa ngopurit per pushtet e pasuri te pa merituar do te mbeten me gisht ne goje.Fundja une besoj se shipetaret, mund te realizojne reforma me mire nga njerez me vizion te djathe sic eshte djali i Leka Zogut ,se sa nga komuniste e per me teper, treshegimetare te diktatures se kuqe si ruci, Rama, gjinushi e plehra te tjera qeme vjen ndot ti permend.

i/e regjistruar Maska e Besoja
    Anėtarėsuar
    24-07-2008
    Vendndodhja
    Prrenjas, Shqiperi
    Postime
    3,260
    Ke plotėsisht tė drejtė Anesti.

kujtimi Maska e KUJTIM CAMI
    Anėtarėsuar
    24-10-2008
    Vendndodhja
    prrenjas
    Postime
    463
    Citim Postuar mė parė nga Anesti_55 Lexo Postimin
    Pershendetje!Zhvillimet politike partite e shumta e pa kriter, lufta e ashper mes tyre,vjedhjet e prones private,,bashkiake e shteterore, sistemi juridik i pa cenueshem ne procesin e reformave e ne duart e komunisteve e tje, a nuk sjellin idene e nje rikthimi tek monarkia.Me eshte krijuar nje dyshim se Berisha, pasi te reabilitoje vetveten ne kete mandat te dyte , do tekrijoje dhe nje ifrastrukture qe pas tij te kryhet njereferendum per monarkine.Keshtu besoj se te gjithe te pa ngopurit per pushtet e pasuri te pa merituar do te mbeten me gisht ne goje.Fundja une besoj se shipetaret, mund te realizojne reforma me mire nga njerez me vizion te djathe sic eshte djali i Leka Zogut ,se sa nga komuniste e per me teper, treshegimetare te diktatures se kuqe si ruci, Rama, gjinushi e plehra te tjera qeme vjen ndot ti permend.

[COLOR="Blue"]Ėshtė ide e mirė Anesti.
    Unė pėr veten time kam votuar PRO monarkisė edhe mė 1997.
    Kam pas fatin e madh tė qėndroj pėr pak kohė pranė NALTMADHĖRISĖ SĖ TIJ LEKA I PARĖ dhe mė ka impresionuar me inteligjencėn e tij dhe mbi tė gjitha me tolerancėn. Duket qė nuk ėshtė rritur nė Shqipėri. Ai s'di tė shajė,fyej e ofendojė por dhe kur ndodhte qė tė tjerėt e kalonin masėn Ai e kalonte me shumė qetėsi.
    Kjo ishte njė nga arsyet qė mė bėri tė votoj pėr monarkinė, e n.q.s. pėrsėritet unė pėrsėri votoj pėr tė.[/COLOR]

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-08-2008
    Postime
    1,280
    Citim Postuar mė parė nga KUJTIM CAMI Lexo Postimin
    [COLOR="Blue"]Ėshtė ide e mirė Anesti.
    Unė pėr veten time kam votuar PRO monarkisė edhe mė 1997.
    Kam pas fatin e madh tė qėndroj pėr pak kohė pranė NALTMADHĖRISĖ SĖ TIJ LEKA I PARĖ dhe mė ka impresionuar me inteligjencėn e tij dhe mbi tė gjitha me tolerancėn. Duket qė nuk ėshtė rritur nė Shqipėri. Ai s'di tė shajė,fyej e ofendojė por dhe kur ndodhte qė tė tjerėt e kalonin masėn Ai e kalonte me shumė qetėsi.
    Kjo ishte njė nga arsyet qė mė bėri tė votoj pėr monarkinė, e n.q.s. pėrsėritet unė pėrsėri votoj pėr tė.[/COLOR]
    -------
    I nderuar Cami,
    Nese ke mundesi,elaboroje pakez kete idene e monarkise .
    Do te kisha propozuar te ndalesh ne disa ceshtje madhore si psh.;
    -Per cfare tipi te sistemit monarkik mendoni se ka nevoje vendi ?
    (si monarki kushtetuese,ku rroli i monarkut eshte me teper nje dekor historik se sa pushtet real,apo per nje monarki te tipit Ahmet Zogu me nje parlament dekori)
    -A mund te ndertohet nje monarki kushtetuese,me kete nivel te zhvillimit te demokracise, me nje deficit te theksuar te shtreses se aristokrateve dhe elites qe ka tradite per kete sistem ?
    -Cila do te ishte baza sociale,kulturore,klasore e intelektuale e sistemit monarkik ne Shqiperi ?
    ---
    ps.mos ma merr per provokim asesi,sepse edhe une kam nje rrespekt te vecante per Ahmet Zogun dhe kohen e qeverisjes se tij

i/e regjistruar Maska e mesuesi_1
    Anėtarėsuar
    27-06-2009
    Vendndodhja
    ne shkolle
    Postime
    2,050
    mendoj se modeli qe mund ti pershtatet me mire situates se Shqiperise eshte ai spanjoll ..... edhe Spanja ka shume pika te perbashketa me vendin tone...... Mbreteria u kthye ne 1978 vetem me vdekjen e Frankos .... pra kishin kaluar mbi 35 vjet nga renia e monarkise spanjolle .... modeli qe u zgjodh per Spanjen ishte ai i Monarkise Republikane ..... dhe mendoj se edhe per rastin e Shqiperise duke qene se Monarkia mund te rikthehet pas shume vitesh sistemi me i mire do ishte ky i mesipermi .... pastaj nuk duhet me i marr frazat si shabllon se ne aparence mund te krijoje nje ide por ne substance mund te jete Monarki "puro" .... ky eshte mendimi im ....

* edhe une jam plotesisht me mendimin e Anestit 55
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga mesuesi_1 : 17-07-2009 mė 17:45

i/e regjistruar Maska e Maars
    Anėtarėsuar
    31-03-2008
    Postime
    179
    Edhe une jam dakort per monarkine.
    Republika nuk eshte e pershtatshme per Shqiperine pasi ketu shume njerez kane mentalitetin e skllavit, ata besojne tek individi dhe jo tek institucionet ndaj edhe duhet patjeter nje padron i ligjshem qe sklleverit ti perulen ti binden dhe ta ndjekin pas me deshire pasion dhe shume perulje .
    Ndaj edhe ju propozoj sklleverve, kandidaturen time per tu bere mbret, meqe si nje njeri i lire qe jam s'mund te toleroj dike tjeter te behet mbret para meje aq me pak pinjollet e tradhetarit dhe hajdutit A Zogu.

Lazaratas Maska e Bel ami
    Anėtarėsuar
    17-04-2002
    Vendndodhja
    Lazarat
    Postime
    1,184
    Kthim ne monarki per mua do te thote kthim mbrapa.Respekti q kamper familjen mbreterore eshte teper i larte, por per monarkite ne pergjithesi kam nje ndjenje urejtjeje.Kjo mbase edhe per faktin se jemi qeverisur nga monarke te pa shpallur.
    Une jam per nje republike Presidenciale e tipit Amerikan. Me Kongres dhe nje Senat te vogel, por q temos kete tipa si ErionBrace,apo Lefter Maliqi, por te kete brenda ajken e intelektualeve te vendit.Gjithashtu do te votoja edhe nje prokuror te huaj ne krye te Prokurorise qe ta pastronte sistemin tone gjyqesor nga korupsioni.
    Per Princin ( djalin e Lekes) mendoj se do te jete shume shpejt Ministri yne i Jashtem
    ... E ku thuhene ne karte
    Fjalet e Gjuhes se Zjarrte!

kujtimi Maska e KUJTIM CAMI
    Anėtarėsuar
    24-10-2008
    Vendndodhja
    prrenjas
    Postime
    463
    Citim Postuar mė parė nga Guri i Kuq Lexo Postimin
    -------
    I nderuar Cami,
    Nese ke mundesi,elaboroje pakez kete idene e monarkise .
    Do te kisha propozuar te ndalesh ne disa ceshtje madhore si psh.;
    -Per cfare tipi te sistemit monarkik mendoni se ka nevoje vendi ?
    (si monarki kushtetuese,ku rroli i monarkut eshte me teper nje dekor historik se sa pushtet real,apo per nje monarki te tipit Ahmet Zogu me nje parlament dekori)
    -A mund te ndertohet nje monarki kushtetuese,me kete nivel te zhvillimit te demokracise, me nje deficit te theksuar te shtreses se aristokrateve dhe elites qe ka tradite per kete sistem ?
    -Cila do te ishte baza sociale,kulturore,klasore e intelektuale e sistemit monarkik ne Shqiperi ?
    ---
    ps.mos ma merr per provokim asesi,sepse edhe une kam nje rrespekt te vecante per Ahmet Zogun dhe kohen e qeverisjes se tij

[SIZE="4"]Pėrshėndetje !
    Pėr aq kohė sa unė ndėnja pranė, kureshtja mė shtynte dhe tė pyesja por nuk ishte momenti kėtu pėr ta thėnė ndaj nuk e thashė.[COLOR="Blue"]NALMADHĖRIA E TIJ LEKA I PARĖ kishte gjithmonė dy ide :[/COLOR]- Ose monarki Parlamentare
    - Ose modelin Spanjoll
    Dhe kush model do tė ishte nė fuqi do ta zgjidhte vetė POPULLI me njė referendum.Fatėmirsisht mbas TIJ dėgjova shumė, mėsova shumė edhe pse ndėnja pak.

Pėrsa i pėrket atyre qė vėnė epitete si "tradhėtar" "kusar" etj ju them:
    - Kur bėhet fjalė pėr figura historike mos u nxitoni e tė dilni pėrpara HISTORIANĖVE. Janė ata qė e thonė fjalėn e fundit e jo PARTITĖ.

Ju uroj tė kaloni njė ditė tė kėndėshme.[/SIZE]

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-08-2008
    Postime
    1,280
    Citim Postuar mė parė nga mesuesi_1 Lexo Postimin
    mendoj se modeli qe mund ti pershtatet me mire situates se Shqiperise eshte ai spanjoll ..... edhe Spanja ka shume pika te perbashketa me vendin tone...... Mbreteria u kthye ne 1978 vetem me vdekjen e Frankos .... pra kishin kaluar mbi 35 vjet nga renia e monarkise spanjolle .... modeli qe u zgjodh per Spanjen ishte ai i Monarkise Republikane ..... dhe mendoj se edhe per rastin e Shqiperise duke qene se Monarkia mund te rikthehet pas shume vitesh sistemi me i mire do ishte ky i mesipermi .... pastaj nuk duhet me i marr frazat si shabllon se ne aparence mund te krijoje nje ide por ne substance mund te jete Monarki "puro" .... ky eshte mendimi im ....

* edhe une jam plotesisht me mendimin e Anestit 55
    ---------
    mesues,
    Respekt per opinionin tende,por nuk ka dhe nuk mund te kete -edhe monarki edhe republikane.
    Jane sisteme politike e kushtetuese qe nuk shkojne s`bashku.
    Ne monarki,sovran dhe pushtet qeverises eshte monarku,sepse konsiderohet se kete te drejte e ka nga perendia,ndersa ne republike, sovran eshte populli permes perfaqesuesve te vet ne Parlament.
    Ka monarki parlamentare,si B. e Madhe,Belgjika,Suedia e shume shtete tjera,ku pushtetin e vertete dhe faktik e ka populli ,ndersa monarku-mbreti eshte figure historike qe simbolizon historine e vendit ,unitetin e tij dhe nuk ka apsolutisht qasje e as ndikim ne punet e qeverisjes.
    Spanja pas diktatures se Frankos, eshte shembull tipik e kesaj menyre te qeverisjes , ku mbreti pati nje rrol te jashtzakonshem pozitiv ne tejkalimin e traumave post-diktature.
    Monarkite klasike,cfare ishte ajo e Mbretit Zogu i Pare,sot mund te gjenden ne pakez vende te Lindjes se Mesme;Jordania,Arabia Saudite,Bahreini,Katari etj.,ne Afrike-Maroku,Afrike Qendrore e gjetiu.
    Ne keto shtete,sovraniteti (e drejta e nje populli per te qeverisur me punet publike te interesit te pergjitheshem),eshte shume e reduktuar, e ne shume sosh as qe behet fjale per demokraci,parti politike,parlament,shoqeri civile e grupe tjera te interesit .
    Pa i mohuar te drejten askujt per opinione te ndryshme,ku nje vend te vecante nxene edhe e drejta per te kerkuar monarki,personalisht besoj se nuk ka asnje shanse te rikonstituohet monarkia shqiptare,sidomos ajo e tipit cfare ka qene Mbreteria Shqiptare e Zogut te Pare.
    Shqiptaret cfare jemi sot,edhe ne republike parlamentare e kane shume te veshtire t`i artikulojne interesat e verteta e reale (pa shume percarje e zhurme) permes partive e grupeve tjera te interesit,si mekanizem ,ventil per "shfryrje" te tensioneve shoqerore,qe shume shpesh jane atavizma te trashiguara historike nga diktatura e gjate.
    Per me teper ,kur edhe ka pasur nje lloj referendumi me 1997 per kete ceshtje dhe shqiptaret ne shumice dermuese jane deklaruar per republike parlamentare.
    Shnet !

i/e regjistruar Maska e mesuesi_1
    Anėtarėsuar
    27-06-2009
    Vendndodhja
    ne shkolle
    Postime
    2,050
    Citim Postuar mė parė nga Guri i Kuq Lexo Postimin
    ---------
    ......
    Jane sisteme politike e kushtetuese qe nuk shkojne s`bashku.
    Ne monarki,sovran dhe pushtet qeverises eshte monarku,sepse konsiderohet se kete te drejte e ka nga perendia,ndersa ne republike, sovran eshte populli permes perfaqesuesve te vet ne Parlament.
    .......
    Shqiptaret cfare jemi sot,edhe ne republike parlamentare e kane shume te veshtire t`i artikulojne interesat e verteta e reale (pa shume percarje e zhurme) permes partive e grupeve tjera te interesit,si mekanizem ,ventil per "shfryrje" te tensioneve shoqerore,qe shume shpesh jane atavizma te trashiguara historike nga diktatura e gjate.
    Citim Postuar mė parė nga mesuesi_1 Lexo Postimin
    .....
    pastaj nuk duhet me i marr frazat si shabllon se ne aparence mund te krijoje nje ide por ne substteance mund te jete Monarki "puro" .... ky eshte mendimi im ....
    po une pikerisht duke patur parasysh realitetin shqiptar te 2009 hodha idene per nje monarki te tipit spanjoll ..... kjo per te siguruar njerezit qe nuk jemi duke u kthyer mbarapa (dhe ashtu duhet te jete).... une e di shume mire qe Monarkia nuk mund te bashkejetoje me Republiken .... e di shume mire ... por ja qe kemi rastin spanjoll qe i thur te dyja keto sisteme per cuar perpara vendin ...
    pastaj me monarki "puro" doja te thoja ate sistem qe ndjekin edhe disa vende evropiane ...

Ne kushtetuten spanjolle te 1978 shkruhet ne paragrafin e pare qe "Spanja eshte Republike Monarkike ..." jane lojra fjalesh e di ....

por per te qene me i shkoqur, ne artikulimin e tekstit te Kushtetutes mund te perdoresh lloj termash por substanca eshte ajo e Monarkise parlamentare tipike per vendet e Evropes perendimore ..

pastaj ne muhabet po bejme ... nuk kemi gje ne dore ne
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga mesuesi_1 : 18-07-2009 mė 05:18

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •