Close
Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 50
    i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar mė parė nga hoteli Lexo Postimin
    Kush ashte ky wikipedi kure nuke kame ndie per ket dijetare,qka ashte turk a shqipetare,me trgo se skame ndie per te,faliminderit
    Pershendetje-Wikipedia eshte nje lloj enciklobedie e lire qe e bejne vet njerzit.Nese ti keerkon ne menyren me te thjeshte temesosh per nje popull, per nje teme te vcaktuar qofte per nje person vip, mjatonnte hysh ne goole dhe te shkruash PS. Kosova, dhe me pas zgjidh wikipedine.e ke ne gjuhe te ndryshme por dhe shqip.
    Sinqerisht te pyese _ A do te ishim me mire sikur te gjithe te ishim te nje feje?Ps. Katolike?(mjafton i krishtere)A nukdo te kishim me pak tensione?Por ne kemi qene te tille , e une e famija ime kemi mbetete tille qe ne mesjete, pasi nuk na ndryshoi ot turku fene.Nese une inicioj nje teme per pushtuesin ti pa te drejte me thua se jam grek ose serb. Si ta perkthejme kete??? Une jam ai qe s'kam levize vendit s/kam ndryshue as qimen e flokut, jam 100% shqipetare dhe i falem Shen Astit dhe Shen Palit shenjtore nga durresi vendi im.Si merr guximin njeri te me fyej kur ruaj traditat me te pasterta shqipetare?Ju jeni te konvertuar , pasi ashtu erdhen kushtet. nuk te quan njeri fajtor, per te kaluaren. Por nese kerkon te me asimilosh mua, apo ate berthame te vogel qe ka mbete e krishter si deshmi e paster historike kjo te ben me faj ty.Poblemi eshte se shqipetaret kurre nuk kane qene ne gjendje te bejne reforma serioze, qe nga koha e mbas clirimit nga turqia(a ndjeheni te cliruar prej saj apo jo?) e kjo ka ardhe se kurre nuk e kemi pase kete liri qe kemi sot.Une jam shqipetare si ju dhe interesi kombetare e kerkon te jemi te nje feje, pasi te tjera kondicione shtrohen perpara nesh.Une e kuptoj qe ti e ke te veshtire qenga murat te quhesh anesti, pasi kete emer mund ta kete pase nje kriminel serb por idea ime eshte qe te gjejme forca per tu bere progresiste.Per me teper muslimanet shqipetare , dhe ato kosovare pijne raki e nuk falen 5 here ne dite per mos te thene as pese here ne vit.Muslimanet tone kane vizion nga perendimi, jane perqafuar me amerikanet, dhe natyreshem do te ndryshojne si ti mesojne ato.

SHKOZA
    Anėtarėsuar
    28-08-2004
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    763
    Citim Postuar mė parė nga Anesti_55 Lexo Postimin
    Pershendetje-Wikipedia eshte nje lloj enciklobedie e lire qe e bejne vet njerzit.Nese ti keerkon ne menyren me te thjeshte temesosh per nje popull, per nje teme te vcaktuar qofte per nje person vip, mjatonnte hysh ne goole dhe te shkruash PS. Kosova, dhe me pas zgjidh wikipedine.e ke ne gjuhe te ndryshme por dhe shqip.
    Sinqerisht te pyese _ A do te ishim me mire sikur te gjithe te ishim te nje feje?Ps. Katolike?(mjafton i krishtere)A nukdo te kishim me pak tensione?Por ne kemi qene te tille , e une e famija ime kemi mbetete tille qe ne mesjete, pasi nuk na ndryshoi ot turku fene.Nese une inicioj nje teme per pushtuesin ti pa te drejte me thua se jam grek ose serb. Si ta perkthejme kete??? Une jam ai qe s'kam levize vendit s/kam ndryshue as qimen e flokut, jam 100% shqipetare dhe i falem Shen Astit dhe Shen Palit shenjtore nga durresi vendi im.Si merr guximin njeri te me fyej kur ruaj traditat me te pasterta shqipetare?Ju jeni te konvertuar , pasi ashtu erdhen kushtet. nuk te quan njeri fajtor, per te kaluaren. Por nese kerkon te me asimilosh mua, apo ate berthame te vogel qe ka mbete e krishter si deshmi e paster historike kjo te ben me faj ty.Poblemi eshte se shqipetaret kurre nuk kane qene ne gjendje te bejne reforma serioze, qe nga koha e mbas clirimit nga turqia(a ndjeheni te cliruar prej saj apo jo?) e kjo ka ardhe se kurre nuk e kemi pase kete liri qe kemi sot.Une jam shqipetare si ju dhe interesi kombetare e kerkon te jemi te nje feje, pasi te tjera kondicione shtrohen perpara nesh.Une e kuptoj qe ti e ke te veshtire qenga murat te quhesh anesti, pasi kete emer mund ta kete pase nje kriminel serb por idea ime eshte qe te gjejme forca per tu bere progresiste.Per me teper muslimanet shqipetare , dhe ato kosovare pijne raki e nuk falen 5 here ne dite per mos te thene as pese here ne vit.Muslimanet tone kane vizion nga perendimi, jane perqafuar me amerikanet, dhe natyreshem do te ndryshojne si ti mesojne ato.
    Se paske lexuar postimin heheh. Po ta dergoj perseri.
    Motivet tua jane shume te uleta , analiza e gjerave poashtu komplet emocionale dhe subjektive. Ju mundoheni te paraqitni se qdo gje qe kane pasur shqiptaret para pushtimit turk dhe para pranimit te fese islame ishin tamam shqiptare e qdo gje qe shqiptaret ne zhvillim e siper te proceseve permiresuan, evoluan i merr si joshqiptare , si te huaja dhe te demshme. Ju mundoheni te ju qitni hi syve te tjereve sikur shqiptaret paskan qene te lire gjithmone para turqeve, sikur shqiptaret s'paskan pase jetuar nen roberine mijevjeqare te Bizantit , Romes, Perandorive sllave, bullgare e greke. Te gjitha ato prurje qe kane sjellur keta pushtues juve aspak nuk ju zene rrugen. Juve ju ze rrugen diqka tjeter qe ju shtine tmerrin. Ajo gje eshte besimi islam qe e kane pranuar shqiptaret qe me shume se 300 vjete dhe i cili drejpersedreji ka ndikuar pozivtivisht ne ndalimin e sllavizimit te shumices se shqiptareve qe para ardhjes te turqeve ishin ortodoks.
    Ty ta ze rrugen besimi islam i shqiptareve qe ka zene rrenje shume natyrshme tek afer 80% e popullit shqiptar dhe i cili ka ndikuar pozitivishte edhe ne krijimin e etnise se re komb shqiptar, duke e bere mire te dallueshem kombin shqiptar nga popujt fqinje ortodoks perreth , duke e formuar nje vije te forte demarkacioni ndares mes shqiptareve dhe popujve sllave e helen.
    Juve keto nuk ju interesojne , sepse ju doni te shikoni vetem bardh dhe zi, ose ngqa semundja e rende qe ju ka kapluar smudn te shihni ndryshe. Ju ne mungese te fakteve merreni me hipoteza duke i shmanguar faktet reale.
    Juve kjo ju mundon dhe sju le te beheni rehat . Ju mundoheni te luani lojen e shkizofrenit dhe te nxjerrni perfundimet se 80 % e populliot tuaj ka qene dhe eshte gabim dhe se ti si me i menquri qe na qenke na meson se duhet qe te nderrohemi . Ju te semure nga kjo semundje e ndjeni veten inferiore , ju nuk e nihni veteveten , juve qdo gje shqiptare ju duket inferiore. Popullesia shqiptare qe ka mbetur e krishter ka mundur te mbetet e krishter vetem fale shqiptareve muslimane qe ju kane ruatjur dhe perkrahur, si bashkekombas te vetet qe ju kane pasur . Ju keni qene dhe jeni nje pakice qe keni bere shume te mira per popullin tone dhe te paret tuaj kane qene perkrahje te shumices shqiptare ne qdo ngjarje dhe kjo ka qene ajo qe ne ju kemi mbrojte, sikurse qe disa nga ju qe keni shikuar nga Greqia e Serbia iu kemi dhene vendin e merituar. Shqiptaret e besimit islam kane mbeshtjelle gjithe zonen kritike te Shqiperise etnike nga Tivari e Sangjaku e deri ne Qameri duke krijuar nje zone te sigurte per juve ne mbrendi , duke ju prepre qdo rrezik te drejtperdrejte te asimilimit sllav dhe helen te juajin. Kjo ju ka shpetuar juve pa u asimiluar dhe ju ka shqiptarizur . Pjeset e etnise shqiptare qe kane mbetur ortodokse jashte ketij perimetri jane asimiluar . Per kete keni deshmin e e fiseve shqiptare te Vasojeviqeve, Drekalloviqeve, Pipereve , Kuqeve , Ozdrimesve qe sot e quajne veten malazeze, sikurse fiset e arvaniteve te Mores, Spartes e Athines qe sot me shumice e quajne veten greke.
    Ju i harroni keto , ia fusni kot se koti dhe na shisni pordhe ketu.

Une jam edhe me krenar se ti qe jam shqiptar dhe shqiptare prej pjeses me luftarake dhe me te panenshtruar shqiptare. Shqiptar e jo dardane sikurse ia fut kot ti dhe jam poashtu shume krenar qe i perkas besimit islam , ketij besimi qe reth 80% te shqiptareve iu takojne .
    Ato qe thua per konvertime jane iluzione te fanatikeve ekstrem, njeri prej te cileve je edhe ti. Vazhdo te shohish endrrat te fanatikeve eksrem me sy hapur. Halucinacione shohin te semuret dhe nuk ke faj as ti per kete . Po mundohem te kem mirekuptim per rastin tende.

SHKOZA nga Prizreni
    ATDHEU MBI TE GJITHA

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    28-03-2009
    Postime
    633
    Anesti ti je katolik,shume mire,Me trego ,pasi e rruejte fene krishtere,ku e ki BIBLEN ne gjuhen SHQIPE,perkthimin ne gjuhen Shqipe e ka bamur tashe vone nji dijetare Shqipetare,PSE ju duhet aqe gjate te perktheni nji bibel,pasi ki ruejte fene,pse nuke ke ruejte biblen,me thuash qe je me fe kristiane,bibla ka qene njisoje gjithemone se paku deri ne shekujte e vonshem,edhe ashte e shkrueme ne gjuhen shqipe,para 1600 vjete,ose ketune europe dijetaret po rrejkan,ata thojne decidivishte se gjuhae pare e bibles ashte gjuha ILIRE,pataj perkthimet jane bamur ne gjuhet e europes,shume thjeshte apo jo,kurkushi nuke mundet ta imponoi fene,kurkushi nuke mund tandroi fene.po te vijne turqit prape ne vise tona do te dele nji tjeter dhe do te thote te turku une se kame ndrue fene qe600 vjet,dhe ska problem,te pyeti nji here PSE ka vetem 5) per qind shqipetare katolik ,25 perqind ortodox,ku jane te tjeret,te perkujtoje ne itali,sa te duesh,ne kroaci sa te duesh ne greqi sa te dueshkrejte jane asimilue se jane te krishtere,ai numer i vogel i katolikeve ne te cilin kame marun edhe une pjese,dhe une u bana musliman,punet kame mire sepse po shkojne martesat mire kursekatoliket tjere,jane mbetur pake shume pake sepse nuke martohen me musliman shqipetare,nji dite do te zhduken krejte,neqofse vazhdojne te bajne martesa,te pazakonta,sepse veshtire munden me gjete martese atehere shkojne ne serbie dhe martohen kristijanet shqipetare e dojne fene shume MIREPO EDHE ARMIKUN E VET.

Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Anesti ti je katolik,shume mire,Me trego ,pasi e rruejte fene krishtere,ku e ki BIBLEN ne gjuhen SHQIPE,perkthimin ne gjuhen Shqipe e ka bamur tashe vone nji dijetare Shqipetare,PSE ju duhet aqe gjate te perktheni nji bibel,pasi ki ruejte fene,pse nuke ke ruejte biblen,me thuash qe je me fe kristiane,bibla ka qene njisoje gjithemone se paku deri ne shekujte e martohen kristijanet shqipetare e dojne fene shume MIREPO EDHE ARMIKUN E VET.
    Pershendetje.po kush te tha qe se kam nje bibel? Dhe ajo ka qene e perkthyer ne shqip sapo eshte sapo lindi alfabeti shqip.Ne familjen time u trasheguan dy ikona te vjetra ,rreth 250 vjet.Ne njeren prej tyre kam deshmuar egersine e edukimit komunist pasi une vte e thyeva ne dysh, duke i bertite nenes e cila i nxirrte per dite diele nga vendi i fshehte.Nese na kapnin duke pase dhe biografi te keqe, komunistet do te na kishin zhduke.Dhe ne ketu mundohemi te martohemi brenda fese tone, por ne familje kam dhe martesa me katolike.Ndersa vajzat e kusherires time qe ishte e martuar me nje komunist, rastisi te martohen me arabe dhe kane ndryshuar dhe fene .Sot kane nga gjashte femije dhe jetojne te lumtur ne kuvajt.E pra jeta i ka brenda saj te gjitha.Martesat pajtojne popujt, dhe kjo ka qene si detyrim me shume per mbreterit te cilet nuk maroheshin me vajza nga vendi i tyre por nga nje vend tjeter per te forcuar keshtu lidhjet.
    Por per shkak te pushtimit shqipetaret mbeten anlfabet, vetem ato qe emigruan ne Turqi,greqi, Egjypt,europe, amerike)ishin me te ndricuar.Gjate viteve te diktatures u be nje pune e mire per te luftuar analfabetizmin.
    Eshte e vertete c'ka thua per gjuhen shqipe por tashme eshte fakt qe kemi mbetur prapa e kjo vjen nga politikat qe jane ushtruar mbi ne, duke na percare dhe duke na hape probleme me madhore se ato te shkollimit. Tashme jemi ne kushte te reja dhe shpresoj se dhe shqipetaret do te ndricohen, ne frumen e kultures europiane.

Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar mė parė nga SHKOZA Lexo Postimin
    Se paske lexuar postimin heheh. Po ta dergoj perseri.
    Motivet tua jane shume te uleta , analiza e gjerave poashtu komplet emocionale dhe subjektive. Ju mundoheni te paraqitni se qdo gje qe kane pasur shqiptaret . Po mundohem te kem mirekuptim per rastin tende.

SHKOZA nga Prizreni
    Pershendetje. Jo mer Shkozee kam lexuar por nuk mun te replikoj nes e kuptoj se shkrimi im te acaron. Une nuk kam qellim te nxis urrejtje, por dashuri mes diskutantesh.Ne te dy jemi shqipetare por me edukime te ndryshme.Nje fillozof grek, per ti dhene nje shembull popullit te tij per edukimin, i mblodhi njerzit rrotull tije dhe ne mes futi dyqen.Ja i tha , keto dy qen jane vellezer te nje nene, une ato i kam mesuar ndryshe nga njeritjeteri.Keshtu vuri ne nje distance nje pjateme ushqim dhe nje lepur. kur i leshoi qente , njeri shkonte pae lepurit dhe tjeteri drejt pjates.
    Keshtu dhe ne te dy jemi vellezer poor edukimi na ka bere ta vleresojme realitetin ndryshe.
    Nje theni e darvinit na meson- Jo te gjitha qeniet me te shendosha e me te fuqishme mund ti rezistojne evolimit, por ato qe me te ndjeshmet e qe pershtaten me shpejt me ndryshimin.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    28-03-2009
    Postime
    633
    Ti me flet per bibel qe ke, dhe per ikona,krejte ne rregull,une them biblen e vjeter ne gjuhen shqipe,1600 vjet, e dihet kush e ka shkrue,mue me vjen mire kure shkruen keshtu per fene mirepo edhe delet e bardha prej te zezave duhet ndare,martesat nuke pajtojne POPULL pore SHKATEROJNE POPULL dhe identitet,se paku identitetin e njenit person,kjo ashte gabim ,ne mendimin tande,e dyta,lidhjet nuke forcohen gja qe ka tregue historia,ato lidhje martesore kane qene kushte,mirepo dihet kushe duhet martue,me tjetrin,apo jo,ne qofse i thuesh baba mbret,ateher si te martohet mbreti shqipetare?shife europen afer 1000 martesa me SHQIPETARE,jo qe nai mueren femrat Shqipetare,pore i mueren edhe flamujt e fiseve Shqipetare,dhe kure nuke na mbrojten ,he he,Venediku 20 ,25 kilometra gjithmone ka pase detin,krejte me Shqipetare e ka mbajtur,edhe turkia njashtu,dhe tashe me thuej qka jane martesat,sa per gjuhen SHQIPE ajo e ka vendin shume nalte,mirepo Shqipetaret dhe dijetaret ,tone jane KOKE BOSHE,dhe nuke kupetojne asgja,po te kupetojne diqka do te kishin qpikur fjale te reja ne gjuhen Shqipe,dhe shume here me vjen ne dushim a JEMI SHQIPETARE ose nuke jemi,sa per vehti e di qe ame SHQIPETARE,sepse e zotoje GJUHEN SHQIPE NE TE GJITHA DIALEKTET,e ato jane shume,mirepo kurre perzihen DIALEKTET NE GJUHE,atehere HUMBE GJUHA,PSE humbe gjuha,sepse dijetaret tone nuke kane dijuni per gjuhen SHQIPE,si ashte e mindur?FILLIM nuke ka ZHVILLIM nuke ka kurse fundi nuke po i dihet,si do tia vesh KAKPAKUN gjuhes SHQIPE kure ne nji TENXHERE mbrena nuke ka kurgja,e mbulohet,dhe thmija hapin kapakun kurse ne TENXHERE kurgja,kurgja ,qprasti,ajo ashte GJUHA JONE,kurre zgjidhet ky problem ateher do te ecim shume mire,sa per keshtu ,ne kongres te gjuhes,2008 2 politkane folin per gjuhe me letra tue i lexue,qka shkruen ne leter,dhe academiku qe hape kongresin lexone letren dhe i tregonaudotiriumit qka shkruen sepse asnjeni nuke kane aftesi ,me fole pa letra,qka shkruejne ne te,kushe ashte njohes i gjhes SHQIPE AI lexon hapjen pa letra vetem fole sepse ashte ALBANOLOG,e nuke ka nevoje ti servohen letrat te pakuptimeta per kongresin ose festen e alfabetit tone,po shifet qe nuke i posedojne KODET e GJUHES SHQIPE,i posedon dikushi tjeter,dhe nuke ka mendjen me ja u dhane ,politikes dhe ase llojit te academikave,qe skane lidhje me tru dhe ma me GJUHE SHQIPE.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    28-03-2009
    Postime
    633
    Zotni SHKOZA ,ashte nji e thane,POPULLIT INFERIOR,qka i nevojitet,per ta shkatrue,FEJA,neqofse Zotnit deshirojne te mesojne diqka,atehere urdhnoni,SHEMBULLI BOSNJA,4,2 milion banore, feja muslimane,2 milion,feja sllave 1,4 milion,feja katolike 800 000 mije,shume mire apo jo tri fe njejta gjuhe,qka ndodhi ketu,lufta ,shtrohet pyetja pse ,kushe e filloi luften,dihet kushe mirepo shihe gjendjen sot,cifrat flasin se kushe ashte me banore numer nji dy dhe tre,gjate historise keta muslimane nuke kane bamure lufte ndermjet veti sepse nji gjuhe e pate,apo jo,paramendo te ishim shqipetaret tone ,ma shume te fese kristijane,a do bajshin te njejten gja sikurse ne BOSNJE?bosnja ashte numer 2 kurse numer nji ka ndodhe ne nishe dhe rethine para 120 vjete,kurse ma perpara ka ndodhe ne viset danubiane atje ska ma shqipetare,mirepo edhe ne regionin e nishit dhe toplices nuke ka ma shqipetare,DHE PYETJA KRYESORE kushe e ruejti KOMBIN DHE KUSHE GJUHEN,pse ju jeni ne PAKICE ,ku jane katoliket Shqipetare,ku jane Ortodoxet shqipetare,sepse te tri fete kane qene ne te njejtin numer kurse sot ne vende te rritet nataliteti,seqehere ne keto dy fe kristijane po ngushtohet dhe po hupe popullata,fale fese,se fundit do te mbetin vetem SHQIPETARET QE VETIT I THONE se e KANE ZOTIN,se vetem ZOTIT I FALEMI,per mue ata jane SHQIPETARE Te VERTET,se pikerishte historia thote se te vetmit SHQIPETARE Qe MBETEN te VERTET SHQIPETARE jane ata qe besuen ne ZOTE,shiko fshatrat,tona ne KOSOVE asnji vorre nuke ka gurre ne vorre ase shenja,sepse i kemi varrosun njerezit e vdekur ne kete menyre shpeshhere pa prifta dhe pa hoxha neper fshata skemi pasur xhamia,ase kisha ,dhe prape e ruejtem gjuhen,sepse GJUHA ASHTE E SHENJTE dhe po ta ndrojshe gjuhen shkurtohet jeta 7 vjet,ajo ashte e vertet,GENET E NJEIUT PERCJELLEN EDHE SIPAS FRYMEMARJES EDHE TE SHPREHUNIT dmth te GJUHES SHQIPE.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    09-02-2009
    Postime
    812
    world fact book per Kosovo sot per sot esht qendrimi i Obames the rest shit....17/02/2008

http://my.barackobama.com/page/commu...mfelsen/gGgG2W

SHKOZA
    Anėtarėsuar
    28-08-2004
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    763
    Citim Postuar mė parė nga Anesti_55 Lexo Postimin
    Pershendetje. Jo mer Shkozee kam lexuar por nuk mun te replikoj nes e kuptoj se shkrimi im te acaron. Une nuk kam qellim te nxis urrejtje, por dashuri mes diskutantesh.Ne te dy jemi shqipetare por me edukime te ndryshme.Nje fillozof grek, per ti dhene nje shembull popullit te tij per edukimin, i mblodhi njerzit rrotull tije dhe ne mes futi dyqen.Ja i tha , keto dy qen jane vellezer te nje nene, une ato i kam mesuar ndryshe nga njeritjeteri.Keshtu vuri ne nje distance nje pjateme ushqim dhe nje lepur. kur i leshoi qente , njeri shkonte pae lepurit dhe tjeteri drejt pjates.
    Keshtu dhe ne te dy jemi vellezer poor edukimi na ka bere ta vleresojme realitetin ndryshe.
    Nje theni e darvinit na meson- Jo te gjitha qeniet me te shendosha e me te fuqishme mund ti rezistojne evolimit, por ato qe me te ndjeshmet e qe pershtaten me shpejt me ndryshimin.
    Poashtu edhe une pajtohem se kemi plotesisht edukim te ndryshem. Ju per mendimin tim keni marre edukim te semure fanatik dhe pasoje e kesaj eshte analiza juaj joobjektive , kurse une kam marre edukim kombetar mundohem ti analizoj gjerat me objektivitet sa mete mundshem.
    Kjo thenija e Darvinit ne kontekstin e bisedes bije ndesh me ate mendimin tende subjektiv.

SHKOZA nga Prizreni
    ATDHEU MBI TE GJITHA

SHKOZA
    Anėtarėsuar
    28-08-2004
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    763
    Zotni SHKOZA ,ashte nji e thane,POPULLIT INFERIOR,qka i nevojitet,per ta shkatrue,FEJA,neqofse Zotnit deshirojne te mesojne diqka,atehere urdhnoni,SHEMBULLI BOSNJA,4,2 milion banore, feja muslimane,2 milion,feja sllave 1,4 milion,feja katolike 800 000 mije,shume mire apo jo tri fe njejta gjuhe,qka ndodhi ketu,lufta ,shtrohet pyetja pse ,kushe e filloi luften,dihet kushe mirepo shihe gjendjen sot,cifrat flasin se kushe ashte me banore numer nji dy dhe tre,gjate historise keta muslimane nuke kane bamure lufte ndermjet veti sepse nji gjuhe e pate,apo jo,paramendo te ishim shqipetaret tone ,ma shume te fese kristijane,a do bajshin te njejten gja sikurse ne BOSNJE?bosnja ashte numer 2 kurse numer nji ka ndodhe ne nishe dhe rethine para 120 vjete,kurse ma perpara ka ndodhe ne viset danubiane atje ska ma shqipetare,mirepo edhe ne regionin e nishit dhe toplices nuke ka ma shqipetare,DHE PYETJA KRYESORE kushe e ruejti KOMBIN DHE KUSHE GJUHEN,pse ju jeni ne PAKICE ,ku jane katoliket Shqipetare,ku jane Ortodoxet shqipetare,sepse te tri fete kane qene ne te njejtin numer kurse sot ne vende te rritet nataliteti,seqehere ne keto dy fe kristijane po ngushtohet dhe po hupe popullata,fale fese,se fundit do te mbetin vetem SHQIPETARET QE VETIT I THONE se e KANE ZOTIN,se vetem ZOTIT I FALEMI,per mue ata jane SHQIPETARE Te VERTET,se pikerishte historia thote se te vetmit SHQIPETARE Qe MBETEN te VERTET SHQIPETARE jane ata qe besuen ne ZOTE,shiko fshatrat,tona ne KOSOVE asnji vorre nuke ka gurre ne vorre ase shenja,sepse i kemi varrosun njerezit e vdekur ne kete menyre shpeshhere pa prifta dhe pa hoxha neper fshata skemi pasur xhamia,ase kisha ,dhe prape e ruejtem gjuhen,sepse GJUHA ASHTE E SHENJTE dhe po ta ndrojshe gjuhen shkurtohet jeta 7 vjet,ajo ashte e vertet,GENET E NJEIUT PERCJELLEN EDHE SIPAS FRYMEMARJES EDHE TE SHPREHUNIT dmth te GJUHES SHQIPE.
    Zotri Hotel ju keni marre disa shembuj shume te mire dhe pajtohem me juve. Une panderpre jam munduar te them se feja islame ka ndikuar , pra ka krijuar nje ambient te pershtatshem per te ndalur tendencen e asimilit dhe ofrimit te popullesise shqiptare me popujt per rreth. Dihet boterisht se esenca e kombetarizmes tone eshte gjuha shqipe , ndjenja e origjines se perbashket dhe traditat kombetare shqiptare qe jane ruajtur brez pas brezi si gjerat me te shenjeta.

SHKOZA nga Prizreni
    ATDHEU MBI TE GJITHA

Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345

Tema tė Ngjashme

1. Adem Demaēi
    Nga lum lumi nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 309
    Postimi i Fundit: 29-11-2016, 17:56
  2. Konflikti shqiptaro-serb mbi Kosovėn
    Nga ARIANI_TB nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 11-08-2009, 09:57
  3. Intervista e Prof. Dr. Sali Berishės nė gazetėn " Express"
    Nga Antimafia nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 11-04-2009, 10:37
  4. Unė Kam Dhėnė Shumė Mė Shumė Pare Pėr Kosovėn Se Sorosi
    Nga Harudi nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-03-2007, 15:11
  5. Adem Demaci: Eksperimenti politik ndėrkombėtar me Kosovėn
    Nga ARIANI_TB nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 20-04-2006, 18:39

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •