Postuar mė parė nga
Anesti_55
Po ti dilil aty ku te djeg, perse sorrollatesh me retorike pa vend. Ti kernohesh per fene e nje pushtuesi i cili i shkaktoi kombit shqipetare kaq fatekeqesi. Dhe nese turqia cliroi dardanet nga pushtimi serb 300 vjecar qe ne 1300 , e ketshtu ato pranuan dhe konvrtimin paqesore e per te mos thene dhe basorbimin e tyre, e kunderta ndodhi me shqipetaret e shiperise ne te cilet islami u inektua me dhune dhe me politika dashakeqe.Kjo eshte e verteta historike. Ty te intereson te mos cenohet islami e per kete s'don te dishe per turpin e urrejtjen qe ky fakt dhe kjo histori negative demton kombin,ne te gjitha kenveshtrimet.Ti kerkon te kapercesh duke na paraqite se populli i kosoves dhe ai i shqiperise e ka perkrahjen europiane dhe te SHBA-ve eshte perendimore , ndersa me edukom ty te intereson te jete arabo islamik.Keto jane kostume qe nuk i shkojne nje kombi, eshte propetum mobile. Nuk mund te egzistoje .Pra i dashur me gjithe dshiren tende dhe te ndonje islamiku te ndershem apo te shitur rikthimi ne identitetin ferar eshte nje proces qe ka nise e do te perfundoje me sukses. Ju dhe tipa si ty vetem vonojne.Shqipetaret jane te prirur te vonojne ( ne integim,ne vizion, ne civilizimne edukim deri dhe ne numerim votash)e kjo i ka kushtuar shume.Dhe ne Iran bota perendimore ka tentuar te beje ndryshime , por kur shohin se ato vonojne , bejne thirrje per tu terhequr e per ti lene ne pune te vet pasi te tjera probleme me terndesishme i dalin pervetene tyre. E natyrisht nuk duhet te cuditemi nese kjo ,nje dite, mund te ngjase dhe me Kosoven, dhe te lere ne rruge shume procese te rendesise se pare.Amerika kryesish ndodhet perballe nje krize ekonomike e kjo do ta kushtezoje te terhiqet nga shume inisiativa qe i kushtojne(fakti qe po terhiqet nga avganistani apo Iraku)Ajo qe ka rendesi eshte se nese bejme nje bilanc mund te themi se eshte e vertete qe ne kemi humbur me shume se kemi fituar me islamizimin.Une ndejhem i nderuar se jam i krishter, ndejhem i nderuar se te paret e mi ruajten te pa prekur flamurin e identitetit te vertete kombetar me shiponjen me dy krere, jam i lumtur se poppulli im i krishtere i Beratit ruajti ne gjrin e tij per 500 vjet por dhe 50 te tjera nga komunizmi 15 kodike, si deshmi e paster te historise kombetare, jam i lumteur se kemi dhe i falemi shenjtoreve shqipetar si Shen Pali e Shen Asti,jem krenare se me se fundi ndonse ne minorance arritem te mbijetojme e te ruajme keto vlera qe ju i humbet, por qe dhe me keq qe kerkoni ti absorboni apo ti mohoni.Jam i lumtur se nga populli im del nje tjetere shenjtore simbol i dashurise njerezore, Nene Tereza ,Anjeza , apo gonxhe Bojaxhi.Secili popull ka historine e vet me te mirat e te keqiat. Ti kerkon ndoshta te urresh identitetin e krishtere te shqipetareve, per urrejtjen qe ke me serbine, atehere po te them se kjo ska asnje lidhje, perkundrazi ato jane te interesuar qe procesi i konvertimit te mos avancoje.te gjithe popujt kane intelektualet vet por nje pjese e vogel e tyre jane progresiste dhe synojne te bejne opozite e te ndricojne me dije pozitive , pjesa me e madhe ashtu si ty kerkojne ngadalsimin ose ruajtjen e gjendjes me te cilen ndjehen mire, ne kurriz te te pregjitheshmes.Por evolucioni nuk ndalet dhe idete e mija nuk vijne ashtu kot , por se kushtet konkrete i kane bere ato, qe nga thellesia e shpirtit ku kane qene fshehur ner shekuj te dalin ne siperfaqe si nje nevoje e domosdoshme.Ti kekron te me fyesh se mund te jem i shitur tek serbi apo greku , e me vjen keq por ketu ti del nga cdo llogjike njerezore.
Krijoni Kontakt