Close
Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 47 prej 47
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-04-2004
    Postime
    674
    Citim Postuar më parë nga Gjelosh PRekaj Lexo Postimin
    Much ado about nothing ...

Pro diturise Maska e Gjelosh PRekaj
    Anëtarësuar
    07-07-2008
    Vendndodhja
    N'rranjen e Rozafs
    Postime
    681
    Citim Postuar më parë nga Uke Topalli Lexo Postimin
    Much ado about nothing ...
    Sjam ka t'kapishi nothing

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-04-2007
    Postime
    630
    Tema eshte thjeshte nje dezinformim (ose titulli i eshte shkruar gabimisht). Se cfare eshte situata reale lexo ne nje postim timin te mehershem ne po kete teme.

Tash vetem u pjek kjo pun po e dim te gjith nuk esht promo lajm ketu ne forum, por momenti i sterpritur per ate qe po e deshiron shumica.Dhe nuk mund ta provosh te kunderten ketu.
    Bye Bye IE.

Freni nuk me hyn ne pune e sidomos ne nje debat me pjesemarres ta pa kualifikuar. Sa i perket largimit nga tema, te lutem lexoje postimin tend ne te cilin tu kam pergjigjur me heret e te shohim se a mundesh me thane qe eshte ne suaze te temes.
    Me gjith respektin dhe kualitet e juaja un gjithqka isha ne tem por ju pretendoni shum dhe me drejtoheni pa ansje arsye duke mendu ne kualitet e juaja te cilat nuk mund ta mundin te kunderten, populli deshiron IEn jasht.Nuk mendoj qe mund te thuash vetem pse je nje programues,tash IE duhet te jet ajo e veqanta dhe e pa arritura.

Vet fakti qe e ke te instaluar FF ne Pc-ne tende do te duhej te te sherbente si indikacion qe microsofti nuk te paraqet pengesa (sic paraqet Apple psh) ne instalimin e shfletuesve te tjere.
    mos don tash te me thuash se nuk kem nevoj per nje firewall sepse windowsi e ka nje te till,paramendo!!.Po skam nevoj te flas per FF sepse ajo po fol vet kush deshiron ta ndegjoj.Kurse tek apple nuk edi sakt per cfar e keni fjalen vetem kjo molla ime e ka pranu shum mire FFn

Problemi me postimin tend eshte se ti pretendon qe pervoja jote eshte meritore per caktimin e dobishmerise se nje shfletuesi. Ska si te jet me larg te vertetes!
    PO dhe gjithmon ka me qen keshtu.

Se fundi me keqardhje me duhet te konstatoj se nuk e paske perfillur keshillen time rreth mesimit te gjuhes. Your loss
    Me fal po kete e kedit qysh ne fillim.E kam ketu nje shok qe ben kete pun nonstop, dhe perdit me tregon gjera por un i jam vonuar nga vjetet te futem ne ket sport.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-04-2004
    Postime
    674
    Citim Postuar më parë nga cvcx Lexo Postimin
    Tash vetem u pjek kjo pun po e dim te gjith nuk esht promo lajm ketu ne forum, por momenti i sterpritur per ate qe po e deshiron shumica.Dhe nuk mund ta provosh te kunderten ketu.
    Bye Bye IE.
    Ti si duket ose nuk di me lexu ose vetem per qejf ja pershtat vehtes faktet. Sidoqofte ja ku e ke postimin tim dhe LEXO:

Artikulli i pare ne kete teme, e si pasoj edhe shumica e pergjigjeve jane te pasakta. Mikrosofti, sipas vendimit te EU-se nuk do ta instaloj IE ne Windows 7 si default. Ne EU si pjese e instalimit do te jet zgjedhja e shfletuesit nga ana e shfrytezuesit. Pra gjat instalimit te Windows 7, shfrytezuesi do te zgjedh se cili shfletues do te instalohet.

Cdo here kur shfrytezuesit i ipet mundesia te zgjidh eshte hap ne drejtim te duhur.
    Me gjith respektin dhe kualitet e juaja un gjithqka isha ne tem por ju pretendoni shum dhe me drejtoheni pa ansje arsye duke mendu ne kualitet e juaja te cilat nuk mund ta mundin te kunderten, populli deshiron IEn jasht.Nuk mendoj qe mund te thuash vetem pse je nje programues,tash IE duhet te jet ajo e veqanta dhe e pa arritura.
    Kur thua populli ti e identifikon vehten me masat e ne ato masa me fute edhe mua ... ncuk ncuk GABIM ... Gjithashtu thua se une e mbaj IE te vecante dhe te parritur ... ncuk ncuk GABIM, per dallim prej ty une e di saktesisht se cfar jane dobesite dhe perparesite e sejcilit shfletues (mos mendo se FF eshte i paprekshem ).

mos don tash te me thuash se nuk kem nevoj per nje firewall sepse windowsi e ka nje te till,paramendo!!.Po skam nevoj te flas per FF sepse ajo po fol vet kush deshiron ta ndegjoj.Kurse tek apple nuk edi sakt per cfar e keni fjalen vetem kjo molla ime e ka pranu shum mire FFn.
    Perseri shihet injoranca jote, dhe pamundesia te kuptosh se c'eshte shkruar. Ta kesh te kjarte se ne cfar lojrash ka hyre "molla" mjafton te percjellesh se cfar ndodh mes Apple vs. Psystar dhe mes iTunes dhe WebOS. Oh por une paskam haruar ti nuk ditke me lexu, my bad

Ajo cka me irriton nuk je ti, por personat qe nuk kan lidhje me fushe e postojne lloj lloj budallakina. Me heret e kam shkruar se nese don dicka me postu atehere te pakten posto FAKTE e jo pershtypje subjektive.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-04-2004
    Postime
    674
    Citim Postuar më parë nga Gjelosh PRekaj Lexo Postimin
    Sjam ka t'kapishi nothing
    Ne perkthim i bie "shum zhurme per asgje", kjo eshte nje teknologji qe eshte prezente kryesisht tek pajisjet mobile (i.e. iPhone, Blackberry, disa notebooks etj.) Nuk eshte asgje e re, e as tipike per Microsoftin

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-04-2007
    Postime
    630
    Artikulli i pare ne kete teme, e si pasoj edhe shumica e pergjigjeve jane te pasakta. Mikrosofti, sipas vendimit te EU-se nuk do ta instaloj IE ne Windows 7 si default. Ne EU si pjese e instalimit do te jet zgjedhja e shfletuesit nga ana e shfrytezuesit. Pra gjat instalimit te Windows 7, shfrytezuesi do te zgjedh se cili shfletues do te instalohet.

Cdo here kur shfrytezuesit i ipet mundesia te zgjidh eshte hap ne drejtim te duhur.
    Ti mendon se prej teje e mesova kete loool !!! ja shikoje cfar vonese esht kjo.
    Ti je keqkuptuesi jo un, edhe sa her duhet te them se nuk esht hera e par qe lexoj kete, Cdo te treten dit me vin keso lloj informacione dhe reklama ne kutin postare, dhe ti sja ke iden se ne cfar teknologjie jetoj, dhe tash jam i lumtun por me dyshime sepse IE esht prap ne OS por me nje ndryshim qe nese nuk gaboi kete mundesi e kishte edhe win98, te presum se cfar do ndodh.

Kur thua populli ti e identifikon vehten me masat e ne ato masa me fute edhe mua ... ncuk ncuk GABIM ... Gjithashtu thua se une e mbaj IE te vecante dhe te parritur ... ncuk ncuk GABIM, per dallim prej ty une e di saktesisht se cfar jane dobesite dhe perparesite e sejcilit shfletues (mos mendo se FF eshte i paprekshem ).
    Me bere te dyshoj tash, dhe per FF aspak nuk mendoj ashtu, deri sa te ekziston konkurenca dot jen prezent edhe problemet dhe deshirat e arsyeshme ndaj nje shfytzuesi i cili cakton se cili esht me i miri, dhe po, sigurisht qe esht shum me i mir FF kunder IE.

Perseri shihet injoranca jote, dhe pamundesia te kuptosh se c'eshte shkruar. Ta kesh te kjarte se ne cfar lojrash ka hyre "molla" mjafton te percjellesh se cfar ndodh mes Apple vs. Psystar dhe mes iTunes dhe WebOS. Oh por une paskam haruar ti nuk ditke me lexu, my bad
    bow e lash nuk shkruva me dhe hapa google duke kerkuar per ty por ajo nuk me qoj me larg vetem me ridrejtoj prap ketu ne forum dhe un prap po shkruaj.
    Cfar dua te di ore per Psystar dhe Apple? pse duhet te kem arsyen te di se cfar esht kaq me rendesi se kush ka te drejt dhe kush po e fiton betejen? Psystar apo Aple, Ishall fiton te drejten Psy dhe kjo esht nje lajm i mir sepse na u shtu edhe dicka ne treg por kursesi te me intersoj beteja ligjore ne mes tyre,un jam vetem nje shfytezues si 99% te tjerve dhe nese paguaj do me jepet mundesia te zgjedh dhe ate po e bej.FF ne mac dhe ne hackintosh punon per mrekulli hap si flash edhe htm shum shpejt bile ate me nje lidhje ffth shkarkoj aq sa ju keni mundesin te shkarkoni ne menyr lokale.
    Edi qe jan edhe shum e shum gjera shum lloje formate qe keto sigurisht i dini ju dhe un nuk i di por un me aq sa kam interes ti di gjerat qe perdori ndaj nje shfletuesi ato provoj ti mesoj gjith her.

Ajo cka me irriton nuk je ti, por personat qe nuk kan lidhje me fushe e postojne lloj lloj budallakina. Me heret e kam shkruar se nese don dicka me postu atehere te pakten posto FAKTE e jo pershtypje subjektive.
    Fakte esht mbush qdo skaj i internetit gjithashtu edhe ktu ne forum me problemet qe ka sjell IE dhe qe shpesh her edhe vet ata nga MS nese i thret ne telefon nuk din te jepin pergjegje disa problemeve ne IE duke gjujt topin tjeterkun.

Provo dhe trashi fajlt duke me repliku ende por un nuk kam koh te mirem me te njejtat fjal qe thash deri ketu.
    Pershendetje.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-04-2004
    Postime
    674

Pergjigje per cvcx

Cdo shfletues i ka dobesite e veta, ja disa te FF (te rregulluara):
    Ndjeshmerite e FF

Deri tani u mbyte tue u ankue per mungesen e opcioneve te ofruara nga MS kur eshte fjala per shfletues te parainstaluar edhe pse MS nuk e pengon ne menyre aktive instalimin e shfletuesve tjere. Ne anen tjeter nuk te pengon kur Apple ne menyre aktive e pengon webOS te sinkronizoj permbajtjen e iTunes me Pre?? A nuk eshte kjo indikacion i qendrimit jo parimor nga ana jote?? Apo stershitja e OSX (te blere ne menyre legale) kur paditet ne gjyq??

Ta jap nje analogji qe do te pershkruaj me mire marrine e vendimit gjyqesore te EU-se. Paramendoje se une jam nje prodhues i vogel i shkrepsave (te tipit qe jane presente ne automobil). Edhe pse shkrepsat te cilat i prodhoj une, jan me te mira se ato qe vijne falas me blerjen e veturave te prodhuara nga FIAT-i, une nuk po kam sukses te mjaftueshem ne lansimin e shkrepsave ne treg. Per kete arsye une do ta paditi FIAT-in ne menyre qe ai te detyrohet qe ne procesin e shitjes ta pyes bleresin se cfar lloj shkrepse kerkon si pjese te vetures??? A nuk te duket kjo absurde? Perderisa FIAT-i nuk e ndryshon "kallepin" e shkrepses ne menyre qe te pamundesoj perdorimin e shkrepses sime, gjdo qe eshte ne rregull dhe fer. Opcion imi eshte gjithashtu qe te investoj dhe prodhoj automobil me te mire se FIAT-i, nese dua.

Pra ketu qendron paradoxi i krijuar. Ne vende se ti lihet tregut qe vet ti rregulloj keto sende (kualiteti i mire = kerkese te rritur), byrokracia futet dhe si rezultat asgje nuk do te ndryshoj.

E po cfar eshte rruga e drejte dhe me e mire?? Kjo mvaret nga cdo shfrytezues dhe nuk mund te gjeneralizohet. Por per ata qe ankohen dhe e shajne Mikrosoftin e vetmja rruge e ndershme do te ishte te "lirohen" nga microsofti dhe te perdorin sistem tjeter operativ Linuxi ka nje mori distribuimesh, poashtu BSD, SUN, etj. Cka eshte me interesant keto jane te LIRA edhe ne apsektin e costos edhe ne aspektin e lirise se modifikimit dhe perdorimit.

Une te thash me heret se jam perkrahes i dedikuar i Linux-it, kjo nuk d.t.th se e gjuaj Mikrosoftin me balte. Perkundrazi vazhdimisht e analizoj, e mesoj dhe shpesh here e perdori. Puna ime eshte me i dite te gjithe sistemet operative e sidomos ato te servereve si dhe mangesite dhe perparesite e sejcilit prej tyre.
    Une vet i kritikoj produktet e Mikrosoftit por me fakte, dhe ate jo vetem ne kete forum por edhe direkt tek microsofti.

PS
    Me vjen mire qe ke filluar ti kushtosh kohe kualitetit te shkrimit, dhe mos u mundo kot te gjesh informata per mua ne internet se nuk do te gjesh asgje. Nese ke nevoj me e dite se kush jam une atehere me pyet mua direkt

Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345

Tema të Ngjashme

1. Si krijohet një 'CD Boot' i Windows XP me SP2 të integruar
    Nga benseven11 në forumin Trajnim & leksione
    Përgjigje: 25
    Postimi i Fundit: 02-03-2010, 20:01

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •