Close
Faqja 17 prej 18 FillimFillim ... 715161718 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 161 deri 170 prej 173
    Tahox i nderuar!
    Ata qė shajnė religjionin e tjerėve, sidomos atė tė vėllezėrve tė vet, janė shumė nė rrugė tė gabuar, dhe nuk janė as nė rrugėn e Zotit. Secili religjion edhe Zoti janė keqpėrdorur, dhe n'emėr tė tyre janė bėrė krime monstruoze. /Kam mėsuar nga tė gjitha religjionet./ Tė njė niveli janė, por nė rrugė tė ndryshme janė pėrsosur e pėrndritur Buda, Krishti dhe Muhamedi! Mendoj se disa tė shkolluar nė vende islamike bėjnė gabim nėse tentojnė tė veshen si arabė, apo nėse dėshirojnė tė jetohet sipas Sheriatit. Kodi i veshjes sė rregullt ėshtė i preferueshėm, por me veshje si arabė mendoj se nuk bėhėt personi musliman i devotshėm. Veshja nuk tė bėn tė devotshėm. Ajo mund tė bėjė t'i pėrngjajsh nė dukje tė jashtme arabit. Neve na duhet si ajri, dashuria, toleranca, mirėkuptimi, solidariteti, bashkėjetesa!
    Ini, bėhuni, pėrhapni dhe jetoni dashuri!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    14-04-2003
    Postime
    197
    po ta plotesoj deshiren o tahox.me thuaj ti mua o tahox se kush eshte ai prift ne shqiperi qe i thote njerezve ta braktisin fene islame dhe te konvertohen ne katolike.mos ndoshta e ke fjalen per organizatat e huaja qe vijne e na perhapin fjalen e jezusit? cdo organizate fetare qe ndodhet ne shqiperi ka te drejten e saj te jete atje ashtu si cdo vend tjeter ne bote.shqiptaret qe konvertohen ne katolike ne shqiperi ,nuk konvertohen me dhune por me deshiren e tyre.cfare te keqe ka ketu.edhe mos me thuaj mua per demokraci o burr i dheut ,se atje ne arabi ku eshte meka dhe qendra islame e gjithe botes ,jo vetem qe grate nuk kane lirine dhe te drejtat e tyre qe u perkasin ,por edhe te huajt qe shkojne atje ne pergjithesi nuk i lejohen te drejtat e tyre.a e din ti zoteri qe ne arabi po te vjedhesh dicka te presin doren ,dhe po te vrasesh dike te presin koken.c'fare mendimi ke ti per kete? pra une thjesht po them qe shqiptaret qe studiojne ne vende te tilla me koncepte dhe ligje te tilla nuk marrin edukimin e duhur sic thote zoteria jote.feja islame nuk eshte e keqe ,perkundrazi ajo eshte si ajo cifutja dhe katolikja.problemi eshte me lindjen e mesme dhe arabet qe e keqperdorin kete fe ,dhe e kane ndryshuar ate shume nga islami origjinal qe solli muhamedi.pra shqiptaret shkojne e studiojne kete fe te ndryshuar te formes wahabi dhe e praktikojne me gjithe zemer e shpirt dhe e sjellin ne shqiperi duke vazhduar me te njejten prapagande dhe doktrine qe vazhdojne mesuesit e tyre arabe.pikerisht per kete e kam fjalen une.po ti zoteri ndoshta je i kufizuar per menyren se si perdoret feja islame ne bote dhe me c'lloj kuptim.sic e kam thene me siper ,i vetmi shkak qe myslimanet ne bote thuajne se islami duhet mesuar arabisht ,eshte qe te pasurohet dhe zmadhohet sa me shume gjuha dhe mendimi arab,gje qe po ndodh .ku ishin arabet kur u be lufta ne kosove? pse nuk interesuan ata ashtu sic interesohen per palestinen? ja te pergjigjem une ty.shqiptaret nuk jane arab dhe atyre nuk i intereson ajo.ata i shkojne ne ndihme vetem arabeve dhe jo myslimaneve ne pergjithesi.arabet jane rracista te medhenj ,dhe ky eshte shkaku qe ata jane kundra perendimit.dmth po nuk qe mysliman dhe po nuk pate te njejtin mentalitet si ata ,ateher ti je armiku i tyre.nuk di si tja mbush mendjen juve une .nuk di si tja u bej qe ta kuptoni kete qe kam thene me siper.ju po qete te nje mendimi asnjeanesh dhe te drejte ,jam i sigurt qe do bini dakort 100% me ato qe shkruajta me siper.

musliman krenar Maska e Shiu
    Anėtarėsuar
    20-02-2003
    Postime
    1,040
    Mistik i nderuar,

pajtohem kur thua se veshja nuk te ben as njeri, as te devotshem. Perndryshe, veshja arabe edhe eshte e papershtatshme per klimen e trojeve tona

Por, te lutem, edhe prifterinjte kane uniforme te veten, edhe hoxhallaret. Prandaj, nese veshja e nje hoxhe te duket nuk eshte shqiptare, nuk mund te thuash se veshja e nje prifti eshte shqiptare.

Ndersa per preferencat e individeve te caktuar nuk kam se c'te them. Edhe mua nuk me pelqejne disa "moda" te lakuriqesise ekstreme apo mashkujt qe vishen e grimohen si femra, por as nuk mundem as nuk dua t'i ndaloj, po mundohem t'i injoroj e mos te beje gjeme te madhe. Nese eshte ne pyetje dizajni i rrobeve, e hapim nje teme per dizajn mode.

Fakti eshte se ne kete teme, dikush ketu trumpeton se islamizmi si religjion (e jo veshja e caktuar e individeve te caktuar) po e varros pavaresine e Kosoves dhe po e demton Shqiperine. Pra, flet per religjionin e jo per stofin apo dizajnin. Prandaj, mos t'i bejme bisht muhabetit.

Me nderime, Tahoxi
    The greatest obstacle to discovery is not ignorance - it is the illusion of knowledge.

Anėtarėsuar
    20-02-2003
    Postime
    1,040
    Olsen,

nuk ma plotesove deshiren sepse nuk iu pergjigje asnje pyetjeje timen.

Une nuk i sulmova prifterinjte por ju i sulmoni hoxhallaret.

Nese dikush edhe veshet si arab ju cmendeni, ndersa veprimtaria e misionareve te huaj ne konvertimin e shqiptareve ju duket normale.

Prandaj, asgje s'ke thene. Pergjigju se pari ne pyetjet qe t'i kam bere qe te te pergjigjem une ne pyetjet e tua.

Me nderime,
    Tahoxi

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-08-2002
    Vendndodhja
    Michigan
    Postime
    58

E cfare te shkruante Olseni.Tahox,e di ate proverbin popullor qe thone qe nuk hyhet ne mal pa sopate?E keshtu jane keta djem,nga njehere sja vlen te thartosh mendjen me ta.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-08-2002
    Vendndodhja
    Michigan
    Postime
    58

Shen alban

sic e sheh u ktheva dhe njehere.Ne te veretete kisha krijuar njefere konsiderate per ty.
    Sic dihet kurre ne shqiperi nuk ka qene problem konfrontimesh mes religjionesh.Kjo je e thene nga une as nga ti po nga shume studiues edhe pse ne shqiperi mbi 70%jane te fese muslimane.
    Qe mos te hyme ne histori,por ti biem shkurt,Turqia muslimane e pushtoj Shqiperine dhe Evropa e krishtere e coptoji ne ato copa qe qe jane copa dhe sot.
    Shen alban,i kam pare me admirim ndertimin dhe rindertimin e kishave ne shqiperi e Kosove.
    Shen alban,valle a mos po te dhimben kishat ortodokse serbe ne ,qe aq shume te paska renduar ndertimi i xhamive ne Kosove e Shqiperi?
    Shen alban,nuk jane religjionet ato qe po e fundosin Shqiperine as Kosoven por mafia komunisto-fashiste.
    Shen alban une kurre se kam njesuar kishen ortodokse shqipetare me ate greke edhe ne kohen ku ne bashkepunim likujduan shume nga figurat me te shquara te rilindjes kombetare.
    Shen alban,ju siguroj se une nuk hy ne asnjeren nga te tria,pra pervec se shqipetare une nuk njoh tjeter fe.
    Shen alban,ashtu sic eshte e drejta e atyre qe kerkojne te martohen ne nje gjini,ashtu sic eshte e drejta e atyre vajzave te dalin lakuriq e te vene vethe dhe atje ku nuk e imagjinon,eshte e drejta dhe atyre tye tjerave qe te vishen.
    Para se ta mbyll po dua te kujtoj se eshte feja muslimane ajo qe shenjteron familjen qe ne trevat tona sapo e ka marre tatepjeten.
    Dhe per fund,ajo cka ti ke marre persiper te shtrosh ne kete teme dhe me ate titull qe i ke vene eshte nje turp per ty dhe nje budadallek per mua qe lexoja temat e tua me interes.
    Here tjeter ju keshilloj nje teme me me brume.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    14-04-2003
    Postime
    197
    o tahox; une kur thashe ta plotesova deshiren ,e kisha fjalen per germat e vogla qe perdora ne te shkruajtin e mesiperm.lexoje mire se kam thene shume gjera aty.apo ndoshta nuk te pelqen e verteta ty dhe prandaj i menjanohesh. ndersa per ty zana ,po ti nga na dole.ju perpara se te beni komente lexojini mire postimet intelektuale qe bejme ne ,dhe pastaj jepni pergjigjen e duhur te asnjeaneshme.mos ja fut rrushit kumbull eshte nje proverbe tjeter popullore oj zana e bukur.vazhdoj ta theksoj se nuk eshte ndonjeri kundra fese islame ne pergjithesi ,por une jam kundra menyres se zbatimit te saj dhe percarjen qe ky zbatim i sjell ceshtes kombetare.pra e kam fjalen per ata studenta shqiptare qe na shkojne ne arabi ,dhe na kthehen me ideologjite e wahabiizmit.por ose e nenvleftesoni kete qe them une ose nga injoranca se kuptoni.dhe sa per ty zana me ato shkrimet e siperme ,kur thua se feja islame eshte ajo qe e shenjteron familjen [faleminderit qe ma kujtove] ,ajo vecse tregon intelektin tend rreth ceshtjeve fetare dhe ato shoqerore qe na hasin ne shqiptaret.me fraza te tilla ti e percan popullin multifetar qe eshte ne shqiperi.mirepres pergjigjet negative !!!!!!

Anėtarėsuar
    20-02-2003
    Postime
    1,040
    Postuar mė parė nga olsen
    o tahox; une kur thashe ta plotesova deshiren ,e kisha fjalen per germat e vogla qe perdora ne te shkruajtin e mesiperm.lexoje mire se kam thene shume gjera aty.apo ndoshta nuk te pelqen e verteta ty dhe prandaj i menjanohesh.
    As ti nuk i je pergjigjur asnje pyetjeje, iu shmangesh me qellim.

i/e regjistruar Maska e Shėn Albani
    Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    E nderuar Zane ,

une e kam pasur fjalen per ata qe mund te pengojne pavaresine e Kosoves. Dhe ata qe mund te jete pengues i kam cekur neper shkrime. Bota ece para dhe nuk eshte me ajo e shek. 6. Ka ardhe koha kur duhet te mendojme me koke e jo me bark. Per interesa kombetare...nese mendojme sic deshirojne hoxhallaret neper faqet e tyre, atehere do ta kemi rende dhe do te jemi pa ndihme, dhe nese mendojme sic deshirojne hoxhallaret, atehere punojme ne dobi te Serbise dhe Greqise...fundi fundit hoxhallaret kurrre ne histori shqiptare nuk kane qene shembull pozitiv, edhe sot jane kunder politikes shqiptare...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-08-2002
    Vendndodhja
    Michigan
    Postime
    58

hej djale!(sh.albanit)

Ju kujtoj se kete qe thoni ju, thote dhe kisha ortodokse serbe dhe ajo greke.
    Zedhenes i devotshem i tyre je.Kur thua se:"fundi fundit hoxhallaret kurrre ne histori shqiptare nuk kane qene shembull pozitiv, edhe sot jane kunder politikes shqiptare..."tregon ose injorancen tende ndaj historise,ose del lakuriq ne sherbimin e atyre qe ceka me lart.
    Kurse mua me tregon se eshte kulmi i injorabces te merrem me shkrimet e tua.
    Je aq naiv,aq dashakeq sa me neverit.Per fat,asnjehere shqiparet nuk jan ndikuar nga element te tille,po kur ka qene puna jane gjendur se bashku ne nje llogore.Hoxhallaret
    ashtu si prifterinjte kane qene perhere shqiptar(pervec asaj ortodokse qe prihet nga nje i tille grek.
    Na ruajte zoti nga "intelektual"te tille!

Faqja 17 prej 18 FillimFillim ... 715161718 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Kėshtu foli Tahir Zemaj
    Nga Nice_Boy nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 123
    Postimi i Fundit: 01-01-2014, 18:52
  2. Intervistė me Myftiun e Kosovės, Mr. Naim Tėrnava
    Nga Drini_i_Zi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-01-2009, 19:13
  3. Interviste e Fadil Tolaj-t
    Nga Brari nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-01-2004, 06:56

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •