Close
Faqja 0 prej 8 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 76
    i/e regjistruar Maska e pranvera bica
    Anëtarësuar
    23-03-2009
    Vendndodhja
    Atje ku ka serenata.
    Postime
    5,874
    Postimet në Bllog
    1

Ndikimi i veshjes "ekstravagante" tek nxënësit!

Problem shqetesues ne shkolla eshte edhe veshja ekstravagnte,e papershtatshme per oret e mesimit.Si mendoni influencon ne rezultatet e mesimeve,jane te perqendruar tek spjegimi i mesuesit apo mos i ka levizur luku e truku? A eshte nje shpetim uniforma?

Ne çdo shtet qe ne e njohim per te civilizuar, mbahen uniforma shkollore.
    Vetemse ne Shqiperine tone te dashur,
    shkohet ne shkolle pa uniforme.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    13-05-2009
    Postime
    795
    prandaj eshte ritur edhe dhunimi i femrave ne shkolla,normal se kur bie rrenja e msimit ngrihet dicka tjeter e ne kete rast ...

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    19-05-2002
    Postime
    1,230
    Cdo faktore i jashtem apo i brendshem, ndikon negativisht ne arsimimin e individeve. Po nuk pati nje rregull strikt, dhe te respektohet rigorozisht, nuk kan gje ne vij.

fossa dei leoni Maska e prenceedi
    Anëtarësuar
    07-11-2008
    Postime
    2,120
    "gjella me kripe e kripa me karar " thote populli..........
    keshtu qe edhe veshja ka rolin e vet ne perparimin e nxenesve ne mesime
    jam i mendimit qe uniforma ne shkolla duhet te jete e detyrueshme si ne kohen e "xhaxhit" qe nuk te ndahej shamia nga qafa.
    megjithate kryesore ne kete problem sipas mendimit tim ngelet FAMILJA nga atje e kane zanafillen te gjitha.
    dmth uniforma ne problemin qe ngre hapesi i temes eshte dytesore
    kryesoret jane familja shkolla shoqeria

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Explrorer:
    Nuk është e saktë që në të gjitha shtetet tjera "të civilizuara" praktikohet uniforma. Në Suedi e Gjermani p.sh. jo. Të paktën jo në ato shkolla që kam parë unë.

Që veshtja ekstravagante ka potencial për pengim të mësimit, besoj se nuk mund të mohohet në tërësi. Por mendoj se është një ndikim negativ minimal. Dhe i cili ndodhë vetëm në individë me probleme tjera, pra jo vetëm për shkak të veshjes. Këtë e dëshmojnë rastet e dy shteteve të sipërpërmendura, shkollat dhe nxënesit e të cilave nuk besoj se mund të shihen si të pasuksesshme, edhe pse ato njohin poashtu raste të veshjesh ekstravagante.

Mirëpo edhe unë jam pro uniformës në shkollë. Jo për arsye se pengon mësimin, por për shkak të ndjenjës e cila duhet dominuar në shkollë se të gjithë nxënësit janë të barabartë, pra që të mos shihet i pasuri, i varfëri, i ekstrovertuari e kështu me radhë, e cila ndikon në krijimin e grupeve sociale si dhe përjashtimin e disa nxënësve nga to. Si dhe për shkak të theksimit të neutralitetit religjioz apo ideologjik të shkollës si institucion shtetëror.

*

maraklije Maska e bombona
    Anëtarësuar
    09-02-2009
    Vendndodhja
    ne shkoder,ne shtepin time
    Postime
    4,714
    uniformen e kam alergji me than te drejten se kjo ne gjimnaz nuk me pelqen hiq fare....
    po mbase kjo eshte se un shkoj e rregullt ne shkoll a asnje ekzagjerim e them pse me vesh un uniform hehhe
    gjithsesi mir eshte uniforma po me qen pak e pershtatshme se.....
    meso nga e djeshmja,jeto te sotmen,shpreso per te ardhmen...

i/e regjistruar Maska e Elonaa
    Anëtarësuar
    17-09-2005
    Postime
    1,661
    Veshjet ekstravagante nuk mund ti perdorim ne shkolla apo vende pune.Dihet qe perdorimi i tyre ne vende jo te pershtatshme i ul vleren personit ,edhe sikur te jet perfekt shikohet me nje sy tjeter!Te pakten ktu ku jam une.
    Njerzit nuk i japin asgjeje rendesi me te madhe se asaj qe eshte qesharake.(Gete)

Ultras Maska e KUSi
    Anëtarësuar
    30-11-2006
    Vendndodhja
    Tetovë
    Postime
    3,049
    Sot shkollat jane bere pasarela mode, gjithcka mund te jete vetem shkolle JO.
    ” UNË JAM MIRË KUR ASHT MIRË SHQYPNIA! ”

i/e regjistruar Maska e davidd
    Anëtarësuar
    02-09-2009
    Postime
    2,016
    Te gjitha shkollat shteterore ne shqiperi kane nje rregull per uniformen dhe nuk lejohen nxenesit ne shkolle pa uniforme. Kushdo qe nuk zbaton rregullin e ligjin nuk duhet te pranuar ne mesim edhe duhet ti jepet verejtjtje qe nje gje e tille most te perserite me.
    Po e verteta eshte se shume familje nuk kane mundesi te blejne uniformat shlollore te kerkuara nga ligji. Ne kete rast kur arsimi eshte i detyrueshem, une mendoj se abshkia, komuna apo shkolla vete duhet tiu vije ne dnihme ketyre familjeve, per ti paisur te gjithe nxenesit me uniform.
    krishti, mesija eshte afer duke ardh,duani dhe ndihmoni njeri tjetrin,faluni qe tju falan mekatet

Faqja 0 prej 8 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Sondazhi: 60 % e adoleshenteve, ekseperienca e pare si homoseksuale
    Nga Xhuxhumaku në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 06-06-2005, 18:01

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •