Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 12 prej 12
    i/e regjistruar Maska e rabija
    Anėtarėsuar
    02-08-2006
    Postime
    126
    Pediatri ka dy dite qe e ka vertetuar qe bija ime e ka fruthin sepse nja nate me pare pati kollitje me vjellje dhe te nesermen pam se fytin e kishte shume te skuqur dhe e derguam te pediatri!
    Por nuk e di nese duhet perdorur antibiotiku a po duhet lene qe fruthi te shpertheje vet pasi qe ndoshta antibiotiku nuk e lejon kete gje pasi qe bija ime ende nuk po tregon shenja te fruthit perveq thenies se mjekut!
    Ka dy dite qe po merr antibiotik, edhe kollitja ju ka ndal!
    Nuk e di nese po bej gabim qe po i jap antibiotikun apo jo?
    Ndoshta mjeku do te duhej ta dinte kete?
    "Nuk ka pune te ngutshme, por njerez te vonuar !!"

Citim Postuar mė parė nga rabija Lexo Postimin
    Pediatri ka dy dite qe e ka vertetuar qe bija ime e ka fruthin sepse nja nate me pare pati kollitje me vjellje dhe te nesermen pam se fytin e kishte shume te skuqur dhe e derguam te pediatri!
    Por nuk e di nese duhet perdorur antibiotiku a po duhet lene qe fruthi te shpertheje vet pasi qe ndoshta antibiotiku nuk e lejon kete gje pasi qe bija ime ende nuk po tregon shenja te fruthit perveq thenies se mjekut!
    Ka dy dite qe po merr antibiotik, edhe kollitja ju ka ndal!
    Nuk e di nese po bej gabim qe po i jap antibiotikun apo jo?
    Ndoshta mjeku do te duhej ta dinte kete?
    Pėrshėndetje Rabije.

Ėshtė pėrgjigje delikate kjo qė kėrkon ti. Askush nuk mund tė kundėrshtojė mjekun pa qenė i fushės sė mjekėsisė dhe pa vizituar fėmijėn. Nėse mjeku ka dhėnė antibiotik, ka dhėnė antibiotik. Ndoshta fėmija ka infeksion tjetėr paralel me fruthin.

N.q.s. mjeku ka pėrshkruar antibiotik vetėm pėr fruthin, edhe unė personalisht pa qenė mjeke jam perplekse. Nga kursi bazik i peidatrisė qė kam ndjekur kėtė vit, kam mėsuar qė nuk ka mjekim specifik pėr fruthin. Verifikova dhe njė herė dokumentat e kursit dhe njėjtė pėrgjigja.Nė rast temperature duhet pėrdorur paracetamol pėr fėmijė me dozazhin pėrkatės (dafalgan, ben-u-ron, dolipran etj). Megjithatė, theksoj se njohuritė e mia profesionale nė lidhje me shėndetin e fėmijės janė vėrtet elementare.

Nuk e di ku jeton, por di qė nė Shqipėri p.sh, ka qenė dhėnė antibiotiku si "bonbone" ose si " aspirine"... Mirėpo antibiotiku sa mbrojtės ėshtė pėr trupin kur ėshtė dhėnė me vend, aq dėmtues ėshtė nėse jep kot. Prandaj, unė do tė sugjeroja tė rishihje sa mė shpejt mjek tjetėr dhe tė konsultohesh pėr antibitotikun. Nėse dhe mjeku tjetėr tė thotė ok, vazhdoje. Nese jo, ndėrprite.

Pėrshėndetje.

Elna.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Elna Durrėsi : 13-05-2009 mė 12:31

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema tė Ngjashme

1. Njė epidemi e rrezikshme
    Nga Apolloni31 nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 30-05-2009, 16:08
  2. Disa nga Ilacet me te zakonshme dhe efektet e tyre
    Nga Vinjol nė forumin Mjeku pėr ju
    Postimi i Fundit: 27-01-2009, 09:12
  3. Atropina
    Nga Vinjol nė forumin Mjeku pėr ju
    Postimi i Fundit: 27-01-2009, 09:11
  4. Tė mėsosh aktrimin njėherėsh me abetaren
    Nga TiLoNcE nė forumin Kinematografia dhe televizioni
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 21-09-2005, 09:48
  5. Femijet anemik behen agresiv!
    Nga Shpirt Njeriu nė forumin Mjeku pėr ju
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 16-12-2004, 19:32

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •