Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 14 prej 14
    [QUOTE='[era];2249446']Nuk po kuptoj c'lidhje ka me ēfare merret pronari, me uljen ne lokalin e tij duke ngrene apo pire diēka... QUOTE]

Ka lidhje me qėndrimin dhe reagimin e ēdokujt ndaj diēkaje qė nė thelb ėshtė e padrejtė dhe nė shumė raste ēnjerėzore.

Shumė para nė Shqipėri janė vėnė nga shfrytėzimi i njeriut mbi njeriun: nga tregtia e sexit tė forcuar; nga shitblerjet e drogės; nga "rryshfet-gjoba" doganės; nga shfrytėzimi i racės sė dobėt pėr tu shitur organet apo pėr ti nxjerrė tė lypin; nga rreziqet e jetėvė pėr tė kaluar detin me mjete nga mė tė pa imagjuarat; nga gjobat e policėve injorant... Pra, ka lidhje me krimin e thjeshtė dhe krimin e organizuar. Indirekt, duke xhiruar para tek lokale, dyqane apo firma tė tė tillė njerėzish, ēdo qytetar pranon heshturazi veprėn e tyre tė fėlliqur.

Pa folur pėr shkallėt mė tė larta tė krimit, dua tė them, qė dhe ne emigrantėt e thjeshtė jemi "rrjepur" tek doganat nga doganierėt e qelbur pėr tė vajtur-ardhur nė Shqipėri.; tek rradha dhe rryshfetet e pashaportave pėr tė nxjerrė dokumentin udhėtues; tek kryqėzimi rrugės nga polici injorant, tek spitali nga mjeku i pandergjegjshėm...

Dhe unė do veproja njėjtė si zotėria mė lart nė njė rast tė tillė. Si dhe mendoj, qė tė gjithė duhet tė veprojmė njėjtė. Ne nuk patėm forcėn dhe mundėsinė tė ndalnim ēfarė ndodhi me ne dhe popullin tonė, tani kemi forcėn tė zgjedhin kujt pronari i duhet njohur dhe vlerėsuar djersa e ballit nėpėrmjet fuqisė sė shitblerjes apo tregtisė.

Mendimi im ky.

Elna!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Elna Durrėsi : 03-05-2009 mė 13:29

not exist Maska e skender76
    Anėtarėsuar
    10-06-2003
    Vendndodhja
    Sa me larg Shqiperise...
    Postime
    4,790
    Citim Postuar mė parė nga ABSOLUTE Lexo Postimin
    ah be skender burri.. ose ne jemi te cmendur, ose ti je i dehur, e sigurisht kjo e dyta.. ketu ti ne ket postim nuk ke temė.
    mos ia fut kot, ti! Se edhe nuk deshta te shkruaj me, por per hire te bisedimit korrekt e bera...
    sqaroje temen, nese kerkon opinione tonat dhe mos u komplekso.
    ABSOLUTE, m'duket se tema ka nje ? dhe nje !
    Un du qe t'bisedojm bashk, dhe pa e marr me t'nxehun..........
    ma e thjesht se kaq.......
    paqen, e sjell vetem drejtsia

Pasioni pėr shkencėn Maska e Erlebnisse
    Anėtarėsuar
    06-12-2007
    Postime
    3,438
    Elna po mire, nqs ty te ftojne per nje dasem ne ate lokal, ti nuk do shkosh ne ate dasem duke i prishur qejfin atij/asaj qe te fton, per hir te idese tende qe eshte e padrejte qe pronari i lokalit i ka bere me cfare i ka bere ato pune?!
    Nuk e di, o jam une qe e mendoj pak me gjate e qe nuk ia vej fajin qytetarit te thjeshte per ate qe ndodh, ose jeni ju qe direkt te vini lakun ne fyt...
    La vita č bella...

Citim Postuar mė parė nga [era] Lexo Postimin
    Elna po mire, nqs ty te ftojne per nje dasem ne ate lokal, ti nuk do shkosh ne ate dasem duke i prishur qejfin atij/asaj qe te fton, per hir te idese tende qe eshte e padrejte qe pronari i lokalit i ka bere me cfare i ka bere ato pune?!
    Nuk e di, o jam une qe e mendoj pak me gjate e qe nuk ia vej fajin qytetarit te thjeshte per ate qe ndodh, ose jeni ju qe direkt te vini lakun ne fyt...

Nga principet qė unė personalisht kam, tė garantoj qė nuk shkoja nė dasėm nė njė lokal tė tillė nėse jam nė dijeni tė fitimsjelljeve tė menaxhuesėve.

Megjithatė, ajo qė xhiron paranė dhe qė sjellin fitimin mė tė madh tregtisė nuk ėshtė vetėm dasma. Ka shumė raste tė tjera ku ēdokush mund tė pozicionohet, ndoshta edhe heshturazi.

Kujto sa jetė kanė humbur nė det pėr njė kalim kufiri, dhe mendo nėse tė shkohet mė tek lokali ku bosi ėshtė pikėrisht pronari i njėrit prej varkave a skafėve...etj, etj...

Pėrshėndetje.

Elna.

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •