Close
Faqja 3 prej 8 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 73
    i/e regjistruar Maska e diita
    Anėtarėsuar
    16-10-2007
    Vendndodhja
    De
    Postime
    283
    Disa keshilla kunder H1N1

Dera e vetme pėr depėrtim tė virusit janė vrimat e hundės dhe goja/fyti.
    Nė epideminė globale tė kėtij lloji, thuajse ėshtė e pa, mundur t’i iket kontaktit me H1N1, me gjithė kujdesin e madh qė mund tė kemi.

Deri sa jeni ende tė shėndoshė dhe nuk keni kurrfarė simptomash tė infeksionit me H1N1, me qėllim tė preventivės kundėr pėrhapjes, tė zbutjes sė simptomave dhe zhvillimit tė infeksioneve sekondare, disa masa shumė tė thjeshta, tė cilat nuk janė vėnė nė dukje sa duhet nė komunikimet zyrtare, mund tė ndėrmerren (nė vend se tė pėrqendroheni te mėnyra se si tė arrini te rezervat e N95 ose tė Tamiflu-sė):

1. Tė lahen shpesh duart (ėshtė theksuar mirė nė tė gjitha komunikimet zyrtare).
    2. Qasja “Duart tė mbahen larg prej fytyrės dhe mos tė preket fytyra me to”. Tė kundėrshtohen tė gjitha pėrpjekjet e prekjes spontane dhe tė kruarjes sė tė gjitha pjesėve tė fytyrės (pėrveē rasteve kur hani ose mbani higjienėn personale).

3. Dy herė nė ditė shpėrlajeni fytin me ujė tė njelmėt (shfrytėzoni listerina nėse nuk i besoni kripės)... H1N1 i duhen 2-3 ditė pas infeksionit nismėtar nė fyt/nė birat e hundės tė shumėzohet dhe t’i tregojė simptomat karakteristike. Shpėrlarja, thjesht, e pengon pėrhapjen. Nė njėfarė mėnyre, shpėrlarja me ujė tė njelmėt ka efektin e njėjtė si nė njeriun e shėndoshė, tė cilin e ka Tamiflu-ja nė njeriun e infektuar.
    Mos e nėnēmoni kėtė metodė tė thjeshtė, tė fortė dhe tė lirė tė preventivės.

4. Ngjashėm me 3 gjėrat e pėrmendura, pastroni birat e hundės mė sė paku njė herė nė ditė me ujė tė ngrohtė tė njelmėt. Fryrja e fortė e hundės njė herė nė ditė dhe fshirja e tė dy birave tė hundės me vatė tė lagur mirė nė ujė tė ngrohtė tė njelmėt janė mjaft efikase nė zvogėlimin e pranisė si viruseve.

5. Forcojeni imunitetin tuaj natyror me ushqim i cili ėshtė i pasur me vitamin C (tė gjitha llojet e pemėve citrus). Po tė keni shtesa nė formė tė vitaminave C, vėrtetojuni qė ato tė kenė po ashtu edhe zink, nė mėnyrė qė tė forcohet absorbimi.

6. Pini sa mė shumė qė tė mundeni lėngje tė ngrohta (ēaj, kafe dhe pije tė tjera). Pijet, pėrkatėsisht lėngjet e ngrohta e kanė efektin e njėjtė si dhe shpėrlarja, por nė drejtim tė kundėrt. Ato i shpėrlajnė dhe i largojnė kėshtu viruset e shumėzuara nga fyti nė lukth, ku ato nuk mund tė mbijetojnė, tė shumėzohen ose tė bėjnė ēfarė do dėmi tjetėr
    Heimat ist Heimat!

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anėtarėsuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nėn hijen e Diellit
    Postime
    4,408

Dallimi mes ftohjes dhe gripit H1N1‏

Ju lutemi, transmetojani kete familjes dhe te afermeve tuaj, Sidomos atyre qe kane femije.

Gripi H1N1 tani po perhapet me te madhe. Me poshte keni krahasimin e tij dhe simptomeve normale te ftohjes:
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga fisniku-student : 01-12-2009 mė 10:07
    "Idea ėshtė Kėshilltari mė i mirė i Veprės"

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    24-04-2009
    Postime
    52
    duhet te jeni me te kujdesshem
    rujeni veten me shum

i/e regjistruar Maska e fegi
    Anėtarėsuar
    29-05-2009
    Postime
    5,767
    dua ta di ate kalon shpejt apo vazhdon kjo smundje

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Postime
    6,261
    Citim Postuar mė parė nga fegi Lexo Postimin
    po e morre semundjen do jet mire qe te mjekohesh sesa te presesh se mos do te iki, fakti qe eshte bere kaq alarmante nga perqindja e njerzve qe kan vdekur, do ishte mire te shkoje tek doktori

per vete me rekomandoj doktoresha ta merrja...kan kaluar 6 jave qe kur e morra vaksinen
    I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.

*Ne zemer te kam babushi* Maska e *suada*
    Anėtarėsuar
    24-11-2007
    Vendndodhja
    Rruga shishe lagja tap :)
    Postime
    2,355
    Citim Postuar mė parė nga fegi Lexo Postimin
    Fegi mos u frikeso se nuk eshte kaq panike sa e kane bere.
    Une e kalova shendoshe e mire. Diferenza mes gripit normal dhe gripi A, eshte se kjo e derrit shoqerohet me temperature te larte. Une nuk kisha bllokim hunde. Kisha temperature 2 dite. 39.6 loool. Por mos u frikeso se nuk eshte asgje. Mjafton mos te kesh komplikanca kardiak edhe azmatike. Por nuk do te thote qe ato persone qe kane keto komplikanca jane te destinuar te vdesin.

Nese ke shqetesime shko tek mjeku i familjes. Te udhezon me teper!
    Nqs don me shume info jam ketu

Unaza sipas gishtit,dashura sipas shpirtit.

Anėtarėsuar
    24-11-2007
    Vendndodhja
    Postime
    2,355
    Citim Postuar mė parė nga dardajan Lexo Postimin
    Nderkohe qe po pregatis nje shkrim mbi te verteten e H1N1 shikoni kete video, dhe mendoni disa sekonda.
    http://www.youtube.com/watch?v=eFFjh...layer_embedded
    Qe ne fillim kur folej per kete vaksine, shume mjeke ''popullore'' kane shpjeguar negativitetet e kesaj vaksine.
    Une kete lloj gripi e kalova. Vaksinen nuk e kam bere dhe as do ta bej kurre. Eshte thjesht GRIP.
    VAKSINA = BISNES ------> i turpshem

Jam dhe do jem kunder kesaj vaksine.

Ps: ato qe kane bere vaksinen jane informuar sadopak per cfare kane futur ne trup????

i/e regjistruar Maska e lisa12
    Anėtarėsuar
    30-11-2008
    Postime
    2,624
    Dhe une se bej kurre vaksinen kam shume frike se kushedi se cna fusin ne trup

i/e regjistruar Maska e Mexhi
    Anėtarėsuar
    10-03-2009
    Vendndodhja
    Aty ku bukės i thonė bukė, e ujit - ujė
    Postime
    838
    Pershendetje

Per mendimin tim , gripi i derrit eshte vetem nje propagand e fabrikave farmaceutike qe kane per qellim perfirimin material. Propaganda i ketij virusi me ate te pulave eshte pothuajse i njejte, gjithashtu edhe panika qe eshte krijuar nga mediat eshte e njejt. Cka eshte me qesharake, nga gripi sezonal kane vdekur me shume njerez sesa nga gripi i derrave apo edhe ai i pulave i cili tani me u harrua.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Mexhi : 04-12-2009 mė 09:08

Anėtarėsuar
    24-11-2007
    Vendndodhja
    Postime
    2,355
    Citim Postuar mė parė nga lisa12 Lexo Postimin
    Dhe une se bej kurre vaksinen kam shume frike se kushedi se cna fusin ne trup
    Vaksina cfare nuk permban. Thone qe ka shume ingredint qe jane te demshme per shendetin dhe per zhvillim si mental por dhe fizik tek me te vegjlit.
    Per me shume info hidhi nje sy kesaj. E kene anglisht dhe italisht. Ne gjermanisht se gjeta dot. Por nese don nje ndihme mund te ta perkthej

Citim Postuar mė parė nga Mexhi Lexo Postimin
    Pershendetje Per mendimin tim , gripi i derrit eshte vetem nje propagand e fabrikave farmaceutike qe kane per qellim perfirimin material. Propaganda i ketij virusi me ate te pulave eshte pothuajse i njejte, gjithashtu edhe panika qe eshte krijuar nga mediat eshte e njejt. Cka eshte me qesharake, nga gripi sezonal kane vdekur me shume njerez sesa nga gripi i derrave apo edhe ai i pulave i cili tani me u harrua.
    Shume drejt, qarte e pa gabime e ke thene.
    Pershendetje.

Faqja 3 prej 8 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Pėrse u ndalua mishi i derrit?
    Nga Klevis2000 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 29-11-2011, 17:59
  2. Gripi i derrit H1N1: Vdes viktima e parė nė Kosovė
    Nga fisniku-student nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 51
    Postimi i Fundit: 25-11-2009, 14:12
  3. NDALIMI I MISHIT TĖ DERRIT - fakte shkencore
    Nga celyy nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 25-07-2009, 15:20
  4. Pak Kuriozitete Rreth Botes Islame*
    Nga La_Lune nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 21
    Postimi i Fundit: 30-05-2009, 08:51
  5. Kur'ani Dhe Shkenca - Pse muslimanet nuk e hane mishin e derrit?
    Nga buki19 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 27-11-2005, 06:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •