Close
Faqja 6 prej 7 FillimFillim ... 4567 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 68
    Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463

Pėr: Perse Zoti na krijoi?

Citim Postuar mė parė nga Darius Lexo Postimin
    Jo nuk ke. Spo flas per ISIS. Nuk e shpiku ISIS as prerjen e kokave, as goditjen me gure deri ne vdekje dhe as djegien me acid.

Po, kush e shpiku karriken elektrike ???, apo gazin ?, apo injekcionin helmues ???

Muslimanet nuk dijne te krijojne edhe nje "shkreps", me kete, as ACID jo.....
    albanish by nature

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    pėrjashtuar
    Postime
    1,008

Citim Postuar mė parė nga Unlimited Lexo Postimin
    Ky rrjesht bjen ne kundershtim me rrjeshtin e meposhtem

Kthim do te thote qe "Ne" kemi qen me pare dhe jo qe nuk kemi ekzistuar kurre para se te ngjizeshim. Eshte vertet kurioze te dihet rreth keti vargu ajeti qe thote "A mos vallė menduat se Ne ju krijuam kot dhe se nuk do tė ktheheni te Ne?" ( Suretu Mu'minun, 115). Sipas llogjikes te len pershtypje qe ne kemi qen me pare diku pran Zotit dhe qe do te kthehemi perseri atje. Ndoshta ndonje shpjegim nga teologet e fes Islame do te ishte i frutshem rreth keti ajeti
    Ne kemi ekzistuar dhe do te ekzistojme, meqe jemi te pavdekshem, ne kuptimin frymeror (shpirteror). Ketu, ne kete bote, shpirti faktikisht ka bere sakrifice te madhe, duke "lindur" ne trup fizik. Mirepo, shpirti, ne trupin fizik, e ka per ta zbatuar nje mision: pershpirterimin e materies. Pas kryerjes se misionit, i cili zgjate shume (e qe quhet shteg i evolucionit), kthehemi perseri tek Ai.
    Njeriu, ndryshe, quhet dhe vendi ku takohen fryma dhe materia. Misioni eshte perfrymrimi i materies apo shnderrimi i materies atomike ne "materie" subatomike.

Shpirti s'eshte asgje tjeter pos nje xixė, shkėndijė...e zjarrit te asaj qe neve e quajme Perendi.

Natyrisht qe nuk jam duke folur ketu nga pikepamja teologjike.

*
    klipp&klar

Updating.... Maska e Wordless
    Anėtarėsuar
    19-06-2002
    Vendndodhja
    Undercover
    Postime
    3,154

Citim Postuar mė parė nga Norēa.li Lexo Postimin
    Ne kemi ekzistuar dhe do te ekzistojme, meqe jemi te pavdekshem, ne kuptimin frymeror (shpirteror). Ketu, ne kete bote, shpirti faktikisht ka bere sakrifice te madhe, duke "lindur" ne trup fizik. Mirepo, shpirti, ne trupin fizik, e ka per ta zbatuar nje mision: pershpirterimin e materies. Pas kryerjes se misionit, i cili zgjate shume (e qe quhet shteg i evolucionit), kthehemi perseri tek Ai.
    Njeriu, ndryshe, quhet dhe vendi ku takohen fryma dhe materia. Misioni eshte perfrymrimi i materies apo shnderrimi i materies atomike ne "materie" subatomike.

Shpirti s'eshte asgje tjeter pos nje xixė, shkėndijė...e zjarrit te asaj qe neve e quajme Perendi.

Natyrisht qe nuk jam duke folur ketu nga pikepamja teologjike.

*
    Po te kafshet ose te cdo qenje tjeter , si funksionon kjo teori e pa-degjuar me pare per mua ?
    Ky shtet ėshtė ky qė ėshtė sepse qytetarėt tanė janė kėta qė janė !

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907

Per tu kenaqur kur ne "krijesat e Tije" i nxjerrim syte dhe i presim koken njeri tjetri. Per cfare tjeter?
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    pėrjashtuar
    Postime
    1,008

Citim Postuar mė parė nga Unlimited Lexo Postimin
    Po te kafshet ose te cdo qenje tjeter , si funksionon kjo teori e pa-degjuar me pare per mua ?
    Po, "teori" eshte, e vjeter me shume se 100 000 vite.

Edhe kafshet zhvillohen por, ne krahasim me njeriun, ato zhvillohen shume me ngadale...

Njerezimi eshte mbreteria e katert, pas mbreterise minerale, bimore e shtazore, te cilat dhe quhen mbreteri subhumane. Synim i njerezimit eshte arritja e mbreterise se peste - asaj superhumane...

Kemi dhe evolucionin paralel me at ete njeriut: evolucionin e engjejve. Eshte pak me ndryshe se i yni, por... megjithate evolucion eshte.

Nejse, meqe kjo teme qenka e re per ty, e keshtu nuk di nga t'ia filloj me se pari, po e leme me kaq.

P.S.

Titulli i temes megjithate ishte: "Perse na krijoi Zoti"

*
    klipp&klar

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463

Po, "teori" eshte, e vjeter me shume se 100 000 vite.

Edhe kafshet zhvillohen por, ne krahasim me njeriun, ato zhvillohen shume me ngadale...

Njerezimi eshte mbreteria e katert, pas mbreterise minerale, bimore e shtazore, te cilat dhe quhen mbreteri subhumane. Synim i njerezimit eshte arritja e mbreterise se peste - asaj superhumane...

Kemi dhe evolucionin paralel me at ete njeriut: evolucionin e engjejve. Eshte pak me ndryshe se i yni, por... megjithate evolucion eshte.

Nejse, meqe kjo teme qenka e re per ty, e keshtu nuk di nga t'ia filloj me se pari, po e leme me kaq.

P.S.

Titulli i temes megjithate ishte: "Perse na krijoi Zoti"

*

Norca, Luc Besson eshte regjisor mor (Lucy)....

Edhe nese njeriu arrin ta kontrolloje ne terressi biologjine, prapeseprap aftesia e te menduarit e tejkalon nevojen e te qenurit "superhuman". Une nuk kam dyshim se do te arrijme qe ta kontrollojme pjeserisht biologjine tone (per shembull te arrijm plakje metusaleme, ndoshta nuk do te jetojme 900 vjet e teper, por mbi 100 vjet jane absolutikisht te mundshme, te reprodhojme pjese te trupit qe i humbim ne aksidente, ose te lindim femije sipas katalogut etj.......), por ne pergjithesi, cfare vlere ka kjo, ne saje te lashtesise se univerzit tone 4 mrd. vjet (na mbeten edhe 4 mrd. per ti arrijt keto synyme).....ne saje te faktit se kemi njohuri vetem mbi 4% te gjithesise...

.....edhe nese synyimi final eshte nje kontroll i plote i elementeve, kjo nuk do ta kenaqte epshin tone, i cili me ne fund do te kerkonte akoma me shume !!!.........kurani dhe bibla unanimisht thuan, se njeriu do ta kuptoje qellimin e ekzistences vetem atehere kur Allahu do ta hjek perden....pra, gjithecka brenda imagjinates tone, edhe pertej asaje qe na prezenton hollywoodi, deri diku e ka nje kufi te natyrshem !!!, gjithecka qe imagjinojme, qe e enderrojme, mund edhe ta realizojme, dhe jam i bindur se njeriu e ka aftesine edhe ti realizoje ato.....me ne fund PRAP do te jete PAK !!!

tung
    albanish by nature

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    pėrjashtuar
    Postime
    1,008

Citim Postuar mė parė nga Nuh Musa Lexo Postimin
    Norca, Luc Besson eshte regjisor mor (Lucy)....

Edhe nese njeriu arrin ta kontrolloje ne terressi biologjine, prapeseprap aftesia e te menduarit e tejkalon nevojen e te qenurit "superhuman". Une nuk kam dyshim se do te arrijme qe ta kontrollojme pjeserisht biologjine tone (per shembull te arrijm plakje metusaleme, ndoshta nuk do te jetojme 900 vjet e teper, por mbi 100 vjet jane absolutikisht te mundshme, te reprodhojme pjese te trupit qe i humbim ne aksidente, ose te lindim femije sipas katalogut etj.......), por ne pergjithesi, cfare vlere ka kjo, ne saje te lashtesise se univerzit tone 4 mrd. vjet (na mbeten edhe 4 mrd. per ti arrijt keto synyme).....ne saje te faktit se kemi njohuri vetem mbi 4% te gjithesise...

.....edhe nese synyimi final eshte nje kontroll i plote i elementeve, kjo nuk do ta kenaqte epshin tone, i cili me ne fund do te kerkonte akoma me shume !!!.........kurani dhe bibla unanimisht thuan, se njeriu do ta kuptoje qellimin e ekzistences vetem atehere kur Allahu do ta hjek perden....pra, gjithecka brenda imagjinates tone, edhe pertej asaje qe na prezenton hollywoodi, deri diku e ka nje kufi te natyrshem !!!, gjithecka qe imagjinojme, qe e enderrojme, mund edhe ta realizojme, dhe jam i bindur se njeriu e ka aftesine edhe ti realizoje ato.....me ne fund PRAP do te jete PAK !!!

tung

Te them te drejten Nuh, asgje nuk te kam kuptuar, kurse mua nuk me kujtohet te kem permendur ndonje regjisor nga Hollywood-i per ceshtje shpirterore.

Tjere burime jane ata ku i kam mesuar dhe mesoj akoma gjerat sikur kjo... Me kohe kam filluar "te frikesohem" nga disa njerez, te cileve, duke iu ofruar ndihme, ma kthyen ndryshe.

Njerit i pata thene "Ti nuk din c'eshte libri" dhe i mbeti hatri. Se fundi, nje tjetrit ia referova nje liber, ai kishte reaguar me te shame ne ate menyre sikur t'ia kisha sh... krejt familjen me rend....N'zor t'madh kam qelluar, keshtuqe kam zgjedhur me mire te heshti...sepse edhe mua me duhet pastaj te ulem ne nivelin e tyre dhe shaje e ofendoj...

P.S.

Me ka ra ne sy nje fenomen i ri. Hapesi i ketij titulli quhet "Milkway", kurse nga ata te cilet e kane cituar lexohet nofka "xhamia".

Pardje iu pergjigja personit me nofken "Unlimited", sot me del "Wordless"

*
    klipp&klar

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463

Te them te drejten Nuh, asgje nuk te kam kuptuar, kurse mua nuk me kujtohet te kem permendur ndonje regjisor nga Hollywood-i per ceshtje shpirterore.

Tjere burime jane ata ku i kam mesuar dhe mesoj akoma gjerat sikur kjo... Me kohe kam filluar "te frikesohem" nga disa njerez, te cileve, duke iu ofruar ndihme, ma kthyen ndryshe.

Njerit i pata thene "Ti nuk din c'eshte libri" dhe i mbeti hatri. Se fundi, nje tjetrit ia referova nje liber, ai kishte reaguar me te shame ne ate menyre sikur t'ia kisha sh... krejt familjen me rend....N'zor t'madh kam qelluar, keshtuqe kam zgjedhur me mire te heshti...sepse edhe mua me duhet pastaj te ulem ne nivelin e tyre dhe shaje e ofendoj...

P.S.

Me ka ra ne sy nje fenomen i ri. Hapesi i ketij titulli quhet "Milkway", kurse nga ata te cilet e kane cituar lexohet nofka "xhamia".

Pardje iu pergjigja personit me nofken "Unlimited", sot me del "Wordless"

*
    Une mendoj se nuk ka teori tjeter pos asaje qe na ofron kurani, se paku sa i perket kuptimit racional....per arsye se ne cfaredo konstelacioni njeriu do te arrinte vetem ne pyetjen vijuese....kurioz na ben ajo qe nuk e njohim, e kur e njohim, na ben ne vijim kurioz ajo qe nuk e njohim.....me nje fjale, SUPERHUMANI nuk eshte synyim i njeriut, nuk do te ishte nje evoulim revolucionare, te tille do ta bente nese e ndryshon materien, dhe kjo me ne fund nuk do te ish evolucion ne kuptimin e fjales (edhe nese do te lindnim nga veza....ose te pesonim ndonje metamorfoze).

XHAMIA eshte ish nofka e forumistit "milkiway", i cili nga musliman eshte transferuar ne "modernist te iluminizuar" (deshmi se nuk ka vetem evolucion prosperitare, ka edhe retrovers).....kurse "unlimited" qenka superhumani qe ti e permend, pra ki evoluon perpara....

tung
    albanish by nature

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    pėrjashtuar
    Postime
    1,008

Citim Postuar mė parė nga Nuh Musa Lexo Postimin
    Une mendoj se nuk ka teori tjeter pos asaje qe na ofron kurani, se paku sa i perket kuptimit racional....per arsye se ne cfaredo konstelacioni njeriu do te arrinte vetem ne pyetjen vijuese....kurioz na ben ajo qe nuk e njohim, e kur e njohim, na ben ne vijim kurioz ajo qe nuk e njohim.....me nje fjale, SUPERHUMANI nuk eshte synyim i njeriut, nuk do te ishte nje evoulim revolucionare, te tille do ta bente nese e ndryshon materien, dhe kjo me ne fund nuk do te ish evolucion ne kuptimin e fjales (edhe nese do te lindnim nga veza....ose te pesonim ndonje metamorfoze).

tung
    Ha ha Nuh Musa,

Kur'ani nuk ofron teori racionale (lexo mire kuptimin e fjales "racional") por frymerore, apo shpirterore sic i themi rendom. E verteta mesohet vetemse me ane te shpirtit e jo trurit fizik.

Ne Kur'an shkruan, p. sh., "Kur'ani eshte lidhje". Kur'ani pra eshte pikerisht lidhja me shpirtin...duke e marre lidhjen ( e cila ne ezoteri quhet antahkarana [shih profilin tim])...dalengadale fillojme te punojme sipas Planit....

Kurse, superhumani...

po te mos kishin qene superhumanet, neve nuk do te kishim pasur kurrnjehere as Bibel, as Kur'an, as..., as... Nje shembull e kemi dhe ne Bibel kur Jezusi thot (afersisht keshtu) "Ju do te arrini kaq (sa Une) e madje dhe me shume". Superhumanet ndryshe quhen Hierarki Frymerore apo, sic quhet ne Bibel, Mbreteria Hyjnore....Misioni i njeriut eshte pikerisht arritja e kesaj shkalle, me c'rast kryhet misioni i njeriut ne kete bote (planetin Toke)....

*
    klipp&klar

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463

Ha ha Nuh Musa,

Kur'ani nuk ofron teori racionale (lexo mire kuptimin e fjales "racional") por frymerore, apo shpirterore sic i themi rendom. E verteta mesohet vetemse me ane te shpirtit e jo trurit fizik.

Ne Kur'an shkruan, p. sh., "Kur'ani eshte lidhje". Kur'ani pra eshte pikerisht lidhja me shpirtin...duke e marre lidhjen ( e cila ne ezoteri quhet antahkarana [shih profilin tim])...dalengadale fillojme te punojme sipas Planit....

Kurse, superhumani...

po te mos kishin qene superhumanet, neve nuk do te kishim pasur kurrnjehere as Bibel, as Kur'an, as..., as... Nje shembull e kemi dhe ne Bibel kur Jezusi thot (afersisht keshtu) "Ju do te arrini kaq (sa Une) e madje dhe me shume". Superhumanet ndryshe quhen Hierarki Frymerore apo, sic quhet ne Bibel, Mbreteria Hyjnore....Misioni i njeriut eshte pikerisht arritja e kesaj shkalle, me c'rast kryhet misioni i njeriut ne kete bote (planetin Toke)....

*
    Norca, GJITHECKA, perceptohet nga TRURI biologjik....ergo, krejt teorite, sadoqofte ato te kapshme per trurin tone, mund vetem ne menyre te ndonje forme racionale te kapen . Profetet jane NJEREZ nga mishi dhe koci, kurse MEDIUMI nepermjet te cilit ato i kane percjelle mesazhet tek njerezit jane gjuha dhe veshi, per ti kuptuar, TRURI, pjese te biollogjise tone !!!.....Ki proces ka MBARUAR me vdekjen e tyre, ka zgjat 5 vejt, 10 vjet, 20 vjet.........per tjeret ne vijim ka RRIFLLUAR nga starti.....dua te them se cilado teori per njeriun eshte "e re", dhe duhet te kapet nga truri i njeriut per tu kuptuar ose per tu besuar.......njeriu e kupton cdohere ate qe e SHEH, e PREK........e beson ate qe e KUPTON !!!...........natyrisht se mund te ndertojme ndonje KONSTRUKT te vecante dhe ti palojme aty sipas nevojes krejt elementet kyce per tu bere ato te lidhshme njera me tjetren, por gjithesesi cilado teori duhet te perceptohet nga truri i njeriut per tu pranuar si e besueshme, si e pabesueshme.......ne kete kontekst, kurani faktikisht i ofron krejt ingrediencat te natyres objektive, qe ne menyre racionale mund lehte, ose me lehte se tjerat, te kapen.......kuptohet, ne transcendenten qendron vetem natyra e Allahut....dhe AI eshte i vetmi faktore qe duhet te besohet ose te mohohet....edhe "frymerorja" kuptohet nepermjet te shqisave BIOLOGJIKE..........sufit jane nga kuptimi i tyre te predestinuar te "lundrojne" ne oqeanin e transcendences, por me fiksim te ALLAHU, ne perpjekje ta kapin NATYREN e Krijuesit, nuk jan egocentrik, ne te kunderten !!!......dua te te them, se cilido kuzhinjer te jete, nese don me zjere, edhe ai do te zije me UJE !!!...kete mendoj se nuk e ke te qarte, pamare para sysh SFEREN ku mendon se qendron, perfshire edhe mundesine se une "nuk te kuptoj ty" (nga pikepamja jote) !

tung

PS:

Superhumanet jane te "zgjedhur"....njerez nga mjedisi i nje shoqerie, te lindur, rritur dhe pjekur brenda asaj shoqerie.....nuk ka asnje mister rreth natyres se tyre....natyra e tyre korelon qarte me mesazhin e pergjithshem qe e kane fete monoteiste !!!
    albanish by nature

Faqja 6 prej 7 FillimFillim ... 4567 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Gabimet biblike ne analizen teologjike dhe shkencore
    Nga forum126 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 14-10-2009, 21:07
  2. Ēfarė ju mėsoi shpirti i shenjtė?
    Nga buja_20 nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 78
    Postimi i Fundit: 10-04-2009, 16:43
  3. Krijimi i Njeriut
    Nga ardi_pr nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 28-09-2005, 11:19
  4. Feja Islame
    Nga Muslimane nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 28-07-2005, 21:23
  5. Merjemja a.s, Nėna e Isait (Jezusit)
    Nga Klevis2000 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 30-03-2005, 08:17

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •